Vuoden 2019 päivittäiset tarinat päiväjärjestyksessä - selaa ja lue uteliaisuudella.

Tammikuu 2019

Ti 1.1.2019 Uusi vuosi 2. 

Se on nyt vuoden ensimmäinen päivä. Mitä se kenellekin merkitsee? Onko se alku jollekin - onko se vain päivä muiden joukossa. Se miten ja mitä olemme oppineet tähän uuden vuoden liittyviin asioihin suhtautumaan ja toimimaan ennen nousevat kenties pintaan. Eli mahdolliset perinteet tai muuten vain totutut jutut. Kysymys - ajatus vaikka ne ovat ihan jees ja tarpeellisia niin jos kuitenkin katsoisimme tätä hetkeä aivan uusin ajatuksin sekä mielekkäällä läsnäololla, jolloin... Etsi uudelle vuodelle sisäistä rauhaa ja tyyneyttä!

Ke 2.1.2019 Uusi vuosi 3. 

Se vauhdissa on ja huuma hieman laskevakin on. Mieli hakee jo uusia merkittävitä juttuja, jotta sen mielenkiinto ikäänkuin säilyisi verukkeella tulevan. Jos ei menneisyys niin tulevan innoittamana vuosien tai vuoden "puurtaminen" jatkukoon. Se tarpeellista on väittää mieli vai tiedostamatta ego pätemistä?! Vuosi vauhdissa on ehdottomasti hyvä juttu on selviä säveleitä missä mennään ja minne. Selkeys päivässä tässä on hyvä apu, jotta... Etsi uudelle vuodelle sisäistä rauhaa ja tyyneyttä!

To 3.1.2019 Uusi vuosi 4. 

Tuokoon se on ja toivoa näin me toivomme sekä toivotamme. Se ei ole pelkkää toivetta, mutta virittäymällä ns. oikealle taajuudelle tuon toiveen - tavoitteiden - unelmien suuntaan alkavat ne toteuttaa itseään. Ne toteuttavat itseään jos ne ovat aitoja ja tarpeellisia meille eikä vain jotain yltäkylläisyyttä sen itsensä vuoksi. Siis uudelle vuodelle ajatus tuo sisäinen ja sen virittäminen oikealle taajuudelle, niin aika tuo... Etsi uudelle vuodelle sisäistä rauhaa ja tyyneyttä!

Pe 4.1.2019 Uusi vuosi 5.

 Sen haasteet mitä ne tulee olemaan - sen aika näyttää? Elämän ja kaikkinaisuuden kehitys menee eteenpäin. On meilläkin joka päivä uusi ja uudellinen, vaikka ne paljolti ovatkin vanhojen rutiinien täyttämiä. Mutta voimme innolla odottaa tässä hetkessä täysillä olemisen lisäksi - mitä ne tulevat hetket tuo tullessaan. Uutuus - yllättävyys - vaativuus - isossa mittakaavassa ja pienissä yksityiskohdissa, niistä meidän elämä arjessa koostuu. Siinä mahdollisuutemme, jolloin...Etsi uudelle vuodelle sisäistä rauhaa ja tyyneyttä!

La 5.1.2019 Uusi vuosi 6. 

Mutta jos ja kun kuitenkin iskee väsymys, vaikka kuinka olisi virittäytynyt tälle "uuden energian" vuodelle. Mistä se milloin, että syystä tai toisesta tuo väsy luonteeltaan voi olla fyysis-henkistä. Mutta mitä se todellisesti on väsymys tuo. Aaltoliikettä joka tapauksessa on elomme tää. Ei aina tarvitse olla mitään erityistä syytä väsymiselle. Sen ymmärtäen voimme olla itsellemme armollisia, jolloin...  Etsi uudelle vuodelle sisäistä rauhaa ja tyyneyttä!

Su 6.1.2019 Uusi vuosi 7.

On vuosi tää nyt aivan uusi ennen kokematon ja se avaa mahdollisuuksia aivan uudella tavalla. Mennyt on jäänyt aidosti taakse, jolloin huomio tämän hetken mahdollisuuksiin. On myös selvästi universumissa uuden energian aika - uuden ajattelun - uuden kokemisen ja monen ihmeellisen asian aika tullut. Emme enää nykyään elä enää niin selvästi historian kautta. Vaan olemme oikeasti uudistuvan vuoden innoittavia jolloin...  Etsi uudelle vuodelle sisäistä rauhaa ja tyyneyttä! 

Ma 7.1.2019 Sanaleikki 1.

Leikki on tuo leikki lasten tai aikuisten - on sanailu rikas tai ominaisuus ilmaisussa vain kuin mieto elämän lämmin maito. Etenee leikkisästi moni juttu - mutta matkaan tulee tiukka mutka joka kaartaa tiukasti elämän polulla mäkisellä. Niin sellaista elämä on - vai onko kuitenkin toisenlaista mitä tuo ilmaisu halusi kertoa. Kertoa läheisestä ystävästä tai kaukaisesta maasta tuntemattomasti tullutta sanailijaa. On tuo ihmisläheisyys aitoa vaikka se olisi vain sanailua ja sen taitoa, joten... Olet sanaseppo tai maan hiljainen - olet ystävä kallein!

Ti 8.1.2019 Sanaleikki 2.

On sanojen leikkikenttä välistä arvoituksellinen. Leikkikentän todelliset elämän kovimmatkin tarinat tarvitsevat sanoja kuvaamaan miten kovaa arki on. Vaiko onko se - vai onko se sanojen luomaa sanailua, jossa sanoille on annettu "kova merkitys". Ja nuo sanat viestittävät miten kovaa elämä on. Sanaleikkiin verhoutuneena voidaan vähetellä myös asitoita "kovia" ja tuo leikinlasku hämää kuulijan. Vaikka sanailija kokeekin "kovia" aiheita elämän ne hän peittänyt on. Mutta vapaus kertoa avulla sanojen tilanne oikea niin... Olet sanaseppo tai maan hiljainen - olet ystävä kallein!

Ke 9.1.2019 Sanaleikki 3.

Sanoja peräkkäinen leikkisästi tai tosikkomaisen konemaisesti. Yhtä kaikki sanat kertovat, mutta kertooko ne valojen tai pimeän sävyistä? Vaikka asia olisi sama voi sanat leikitellä valoisasti tai pimeämmin. Tuleeko sana leikeistä sanojen ja viestin ilottelua vai sanasotaa nostetuin asein - sanasäilin. Sanaleikki iloinen voi muuttua niin ja näin välillä äkkiä sodaksi piilevän julmaksi kun sanoilla ammutaan. Välistä aseet ovat vain nallipyssyjä, mutta lian useasti järeämpiä. Hei aletaan riisua sanaohjuksia tukiasemastamme, jolloin... Olet sanaseppo tai maan hiljainen - olet ystävä kallein!

To 10.1.2019 Sanaleikki 4.

Onko se jotain kamalaa jos sanaleikit sodaksi syttyvät. Se on merkki meidän mielessämme jostain josta mistä pitäisi päästää irti eikä se ole toisessa oleva vika joka pitäisi sanoilla ampua. On vain tarve ymmärtää että se on vain oman mielemme heijastuma toisen kautta. Päästämällä irti tuosta sanasäilän miekasta - antaen anteeksi itse asialle tuleekin vapaus ja voimme laskea sanasäilämme. Katso asoita rakkaudella niin... Olet sanaseppo tai maan hiljainen - olet ystävä kallein!

Pe 11.1.2019 Sanaleikki 5.

Niin elämä jatkuu tyynenä kun on nuo sanasodat Ruijjalaiset hiljentyneet ovat. On tullut aika rakentavan sanailun tuon ilmeikkään mitä ilmeisimmän tunne maailman johon kytkeytyy rauhan sanoma iloisen sanailun tunteella rakkauden. Ei pelolle jäänyt tilaa, joka tuon sanasodan oli liekkeihin hulvahtanut aivan tarpeellisesti. Niin miksi tarpeellisesti - siksi että ymmärtäisimme tunteen tuon rakkauden voiman, joka meissä on ja... Olet sanaseppo tai maan hiljainen - olet ystävä kallein!

La 12.1.2019 Sanaleikki 6.

Iloinen valtaa mielen saa se aikaan hyvänolon tunteen tuo makoisan ja niin suolaisen. Sanaleikit kanssa muiden tai vain ajatuksissa kanssa itsensä pyöritellen hauskasti sutkautellen koskettelee mielemme salaisia sopukoida, joissa hauskuuden ymmmärrys asuu. Monasti virittäytymällä oikealle taajuudelle on sanaleikit nuo niin helppoja ettei todeksi uskoa meinaa. Toisaalta toinen tuo sinulle hauskan arvoituksellisen leikit sanojen ja sinä huomaat...  Olet sanaseppo tai maan hiljainen - olet ystävä kallein!

Su 13.1.2019 Sanaleikki 7.

On kaiken kaikkiaan saanut sanaleikit elämän virittyneen alustaksi sen kokemusten. Ei huolet valtaa mieltä vain oikean kohtelun saa ja selvitykseksi tulevat - tulevat asiat ilman huolia. On ilo olla kuulolla - on ilo olla hiljaisuudessa - hiljaisuudessa vailla sanojen ja leikkien niiden. Huomaamme miten hiljaisuudesta kumpuaa ajatuksia ilon ja rakkauden aiheita noita aivan ihan arkisia. Ja bonuksena sanaleikit tuovat niille lisäarvon melkoisen, jolloin meidän...  Olet sanaseppo tai maan hiljainen - olet ystävä kallein! Ma

14.1.2019 Mikä on hauskaa 1?

Onko hyvä juttu vai vitsi tuo vitsikäs ja nokkela? Onko hauskaa juttu tuo vakavampi joka lopuksi hauskuudeksi purkauttuu? Vai ettei tapahdu yhtään mitään? Tylsää sanoo joku - no onhan jos niin päätämme siis mieli päättää - se oli ennenkin tylsää sanoo mieli vanhasta kokemuksesta. Tarviiko elämän olla hauskaa vai onko muuta olennaisempaa? Voi kysyä monenlaisia kysymyksiä, mutta se on varmaa että elämä on juuri nyt kaikkine mahdoll... Huomaa elämän eri sävyt!

Ti 15.1.2019 Mikä on hauskaa 2?

Tuo hauskuus voi olla aivan yllättävä asia - niin yllättävyys voi mennä vieläpä nauruhermoja syvemmälle ja siitä tuleekin syvempi kokemus. Kun on kyse yllättävyydestä ei tarvitse yrittää olla hauska vaan riittää kun on siinä läsnä ajanhermolla. Tulee se hauska oivallus itseltä tai toiselta on valmis hyppäämään liikkuvaan junaan ja pääsee juttuun siihen kiinni, eikä juna vain mennyt. Yllättäkäämme tänään yllätyksen mahdollisuudella, niin... Huomaa elämän eri sävyt!

Ke 16.1.2019 Mikä on hauskaa 3? 

Tuo vakavuus arjen pyörrinnässä tai tuo vakavuus vapaalla - lomalla ollessamme voi olla hallitseva. Ja olemme luoneet siitä jo oman  uskomus järjestelmän, että asioiden tulla mennä tai olla näin. Olemme lukkiutuneet tuohon vakavuuteen. Siitä hyppäys jälleen tähän hetkeen ja siinä oleviin mahdollisuuksiin tuokin taas tuon hymyn kasvoillemme ja jos mikä miellyttävän "hauskaa" meille itselle sekä kaikki jotka tuon hymymme näkevät. Tänään hymyilemme arvoituksellisesti niin...  Huomaa elämän eri sävyt!

To 17.1.2019 Mikä on hauskaa 4? 

On myös totisuus taiteenlajinsa ja silti olla hauskaa sekä hauskuuttaja. Kun pokka pitää ja juttu kulkee luontevasti kehittyen omalla jopa draaman omaisella kaarella. Myös ajoitus oikeaan saumaan aiheella tuolla sekä ne kaikki äänenpainot - rytmitys - korostukset ja eläytyminen tarinaan saavat aikaa kuulijassa tai ryhmässä jopa resonoivan naurujen aallon. Nauru vahvisaa naurua ja hymy kare kasvaa isoksi hangon keksiksi. Niin katsotaan tänään vaikka sitä sisäistä rytmitkaamme kasvavasti ja... Huomaa elämän eri sävyt!

Pe 18.1.2019 Mikä on hauskaa 5? 

Onko hauskan pito "millainen" itsetarkoitus? Välistä se karkaa tuon viitteen alle, että pitää olla hauskaa - on tylsää - on ajatukset aivan jossain muualla kuin siinä hetkessä. Toivotaan että olisi jotain mielenkiitoista ja se olisi hauskaakin. Olisi välillä niin hauskaa, että aivan kippurassa saisi nauraa vesi silmistä valuen. Mutta kun ei aina vain hauskuus löydy tekemällä niin täytyy olla jokin toinen lähestyminen. Tule vain tähän hetkeen ja anna ajatusten mennä silloin huomaat jotain... Huomaa elämän eri sävyt!      

La 19.1.2019 Mikä on hauskaa 6. 

Elämä on hauskaa kun sen oikein oivaltaa - elämä on mahdollisuus löytää sen monet kasvot , johon ilo tuo hauskuuden tuon elämän suolan. Näe luonto - kuule sen äänet niin olet taas lähempänä itsesi todellisuutta. Siellä se ilo ja hauskuus asustelee. Mikä voisi olla onnekkaampaa kuin tuo sisäinen tunne jota koemme... Huomaa elämän eri sävyt.

Su 20.1.2019 Mikä on hauskaa 7? 

Olet itsesi paras seppä luomaan aina joka hetkestä omanlaisesi parhaan kokemuksen. Kokemus on aina ainutkertainen on se hauska tai hauskempi tai aivan ihan tavallinen. Tietoisuus elämän laajuuden mahdollisuuksista on se monen jutun selkeys ja selkeyttämisen avain sana sekä ymmärryksen kautta ainutkertainen kokemus. Tarttuen tietoisesti sanaan hauska niin... Huomaa elämän eri sävyt.

Ma 21.1.2019 Mitä on olla tässä hetkessä 1? 

Olisko se ihan vaan että olen!? Mieli hiljentynyt sekunniksi tai pitemmäksikin ajaksi tuosta jatkuvasta ajatuksen virrasta. Virta jossa virtaa mennyttä aikaa ja tulevaa eikä tätä sekuntia ja minuuttia. Mieli kelailee - mieli  seilaa tarttuu hetkeksi tämän hetken työtehtävään tai johonkin mihin huomio menee. Heti kun tehtävä tai juttu muuttuu rutiinin omaiseksi alkaa mielen huomio karata nyt ajasta. Mutta jos ottaisimme kiinni... On aika - aika vain ikuinen.

Ti 22.1.2019 Mitä on olla tässä hetkessä 2? 

Tästä hetkestä on paljon eri lähteistä olevaa tietoa, jossa yhteisenä nimittäjänä on että on olemassa vain tämä hetki - hetki jossa kaikki tapahtuu ja on. On erilaisia meditaatio, mind fulnesia, kirjaa läsnäolon voimaa... Aina on ollut näin, mutta kun aika menee eteenpäin ja tietoisuus paranee sekä syvenee asioille tulee nimi sekä ymmärrys että kokemus. Tarttukaamme kiinni tähän tietoon, jolloin... On aika - aika vain ikuinen.

Ke 23.1.2019 Mitä on olla tässä hetkessä 3? 

Se tunne tai joku muu joka tuo itsemme täysin tähän hetkeen vaikka hetkeksi. Me kyllä väitämme olevamme tässä ja nyt pitkiäkin aikoja, mutta todellisuudessa mieli vaeltaa milloin missäkin. Tunne vain olla - tunne aistia vaikka tuulen virtaus on hetkeä tätä. Nuo erilaiset tunteet - tuntemukset herättävät meidät todellisuuteen ja havaitsemme kaikkea aivan eri tavalla. Aistitaan aisteilla tätä hetkeä, jolloin... On aika - aika vain ikuinen.

To 24.1.2019 Mitä on olla tässä hetkessä 4?

 On hetki tää "kultainen - kullattu" arvokas, jossa avautuu valtavasti eri mahdollisuuksia. On paljon pieniä asioita jotka ovat yhtä tärkeitä kuin vähän isommatkin. Ei ole arvoasteikkoa asian koolla tässä hetkessä. Kaikki joka tapauksessa mitä tämä onkin on "täysi hetki". Tuosta tietoisuudesta hetken mahdollisuuksista kun saa vähänkin kiinni, vaikka sen kulmasta on se meille... On aika - aika vain ikuinen.

Pe 25.1.2019 Mitä on olla tässä hetkessä 5? 

Se on onni olla tässä hetkessä. On onni ymmärtää että tämä hetki on kaikkein tärkein eikä ole olemassa muuta. On onni kokea tämä hetki vaikka se ei olisikaan mielyttävä. Tuo kokemus avaa mahdollisuuden nähdä toisin. Epämielyttävyys kumpusi jostain epämääräisyydestä - tiedostamattomasti. Se tuli pelon maailmasta yhteisellä nimikkeellä kuvattuna. Mikä ihmeen pelon maailma? Se on mielemme luoma pelko, joka voisi olla toisin jolloin...  On aika - aika vain ikuinen.

La 26.1.2019 Mitä on olla tässä hetkessä 6? 

On hetki tää ikuinen - ikuisuudesta. Lineaarisessa ajassa aika kulkee eteenpäin, mutta ikuisuudessa ei ole aikaa. Kun ajattelee äärettömyyttä sekin on täysin rajaton ja loputon. Sitäkin on vaikea ihmis mielessä ajatella ja voi olla hyvinkin ahdistava jos yrittää syvällisesti miettiä sen olemusta. Välillä hetki tääkin tuntuu ikuisuudelta, mutta odota tulee uusi hetki uudempi joka... On aika - aika vain ikuinen.

Su 27.1.2019 Mitä on olla tässä hetkessä 7? 

Kaikissa hetkissä on valtava voimavara ja kaikissa hetkissä on kaikki. On vain se mitä me huomioimme - valitsemme niistä mahdollisuuksista jotka tulevat esiin tunteen - elämän käytännön asioissa - missä - miten - miksi - milloin kysymysten ollessa ilmassa. Mitä valitsemme - miksi valitsemme - mikä on seuraus olevaan hetkeen. Yhtä kaikki - kaikki on yhtä elämän vyyhtiä, jossa olemme omalla oppikoulu matkalla. Olkoon se hauska, jolloin... On aika - aika vain ikuinen.

Ma 28.1.2019 "Voihan elämä" 1. 

Oijoi ja huhhei elämä kuljettaa monella lailla päivästä toiseen ja seuraavaan. Olemmeko me ohjaksissa elämän vai ohjaako ulkoinen maailma liikaa? Mitä on olla ohjaksissa - mitä on olla tänään tuon huokailun kohteena tai mitä on elämän pyörteissä sen kaikkine ihanuuksineen. Onnellisia asioita virtaa kokoajan lävitsemme, mutta mitä me huomaamme? Kysymme elämältä mitä se haluaa - mitä me haluamme? Tartu tänään vahvuuteesi onnen ja... Olkoon elämä ihana huokaisuiden valtakunta.

Ti 29.1.2019 "Voihan elämä" 2. 

Kun aamu sarastaa - avaat silmät on aika heräämisen - on aika kiitollisuuden, vaikka tuo nukkavieru - rähmäsilmä - kankeasti vääntäytyykin sängystä ylös. Vielä joko kellon pirinä jäätävä tai olen myöhässä ja missä on mikäkin - on kaaos tuo. Mutta kun olen illalla kiitollisesti sulkenut päivän silmät - jatkan vain aamulla kiitollisena vaikka tuo kaaos yrittääkin tulla mieleen sisälle - kaaoksella. Mutta tuo sisäinen kiitollisuus "kaikesta" avaa päivän, jolloin... Olkoon elämä ihana huokaisuiden valtakunta.

Ke 30.1.2019 "Voihan elämä" 3. 

Mitä tuotkaan eteemme milloinkin. Se on aina suuri arvoitus - arvoitus sekä yllätys niin monenlainen. Kohtaamme mitä erilaisimpia asioita joka päivä niin pieniä kuin isoja. Kokoluokalla ei ole juuri sillä hetkellä väliä, koska se 100%:n hetki. On asioita jotka ovat jo samantie ohitse tai niiden vaikutus jatkuu ja jatkuu. Jatkumo on toisinaan tarpeellinen, mutta useasti olisi hyvä jättää se asia pois ajatuksista tai käytännöstä. Niin päästetään irti asioita joita emme tarvitse niin... Olkoon elämä ihana huokaisuiden valtakunta.

To 31.1.2019 "Voihan elämä" 4. 

Olla onnekas niin elämä välistä kiittää suurin kiitoksin ja eväin - eväin tulevalle matkalle polulla henkisen. Tuon henkisen polun kulku voi olla hyvinkin haastava - haastava mielestä mielen. Tässä mielen maailmassa me kuitenkin itse luomme pelkomme ja niistä haasteellisuuden. Kun vaihtoehtona olisi kuulla omaa sisäistä intuitiota, joka kertoisi asian toisella lailla. Se kertoisi meidän rakkauden olemuksesta ja siitä tunteesta jolla elämä kohdata - kohdata haasteetkin arkiset. Antakaamme tilaa tuolle ratkaisumallille, jolloin... Olkoon elämä ihana huokaisuiden valtakunta.

Helmikuu 2019

Pe 1.2.2019 "Voihan elämä" 5. 

Onko kotonasi muukalainen - kotonasi itsessäsi? Pelko tuo muukalainen asuuko se meillä vai onko luottamus rakkauden sisäinen ja olen kotonani - kotonani rakkauden. Arkea pukkaa - on arkea elämä tää, mutta halu olla kotona on toive suurin. Tuo halu on jo toteutunut kunhan sen vain huomaamme. Huommaamme mitä on olla kotona kanssa...  Olkoon elämä ihana huokaisuiden valtakunta.

La 2.2.2019 "Voihan elämä" 6. 

Tuskailuako vai iloa elämän oloa? Miten onkaan mistä tämä kaikki rakentuu tuo tunne, jonka alla oli jokin ajatus. Ajatus joka käynnisti reagoinnin sekä toi tunteen pintaan. Se oli sitten jokin vanhan mallinen tapahtuma tai ihan uusi tilanne ja uudenlaiset tuntemukset. Että voihan elämä minne mennäänkin ollaan ohjaksissa - ohjaksissa elämän ja tehdään valintoja parempia niin... Olkoon elämä ihana huokaisuiden valtakunta.

Su 3.2.2019  "Voihan elämä" 7. 

Mitä olisikaan elämä ilman monivivahteisia yllätyksiä - vaihteluja ja niin haastavia haasteita kuin makeita onnistumisia. Sitä voi vain välillä ihmetellä sitä kaikkea mitä elämä tuokaan, että voihan elämä. On onni olla Suomessa - asuen sen monilla kulmakunilla - elämä vain on ja menee raiteillaan. Miten voisimmekaan ymmärtää enemmän - huomata enemmän miten hyvin meillä on kaikesta vastavirrasta huolimatta. Avatkaamme silmämme - kuulkaa korvilanne, jolloin... Olkoon elämä ihana huokaisuiden valtakunta.

Ma 4.2.2019 On aikakausi uusi 1. 

Näin toivomme - näin on - on uusi aikakausi muutakin kuin kalenterissa oleva uusi päivä. On menossa aikausi jossa uudet energiat jo jota elämässä ja maailmassa on nyt kasvamassa vanhan energian tilalle. On siis uusi aikakausi kasvamassa koko unifersumin parhaaksi. Tämä ei ole mitään toiveajattelua vaan konkretiaa. Siitä on erilaisia havaintoja sekä ihan käytännön kokemuksia sekä tietoa että ymmärrystä. Herätkäämme tähän uuteen aikakauteen niin... On elämän virta uusiutuva - ole siinä mukana!

Ti 5.2.2019 On aikausi uusi 2. S

keptikko sanoo monesta asiasta ei se noin ole - sitä ei ole tieteellisesti pätevästi todistettu. Mutta jokaisen kokemus ja kokemuksien kerrannais kokeminen sekä vahva ymmärrys että tieto omasta kokemuksesta on ainut kertainen. Sitä ei juuri tiede eikä mikään muukaan voi pois pyyhkäistä. Monasti se kokemus on ollut niin selkeä ja vaikuttava että tietää sen olevan omalla kohdalla niin. Luottakaamme omaan kokemukseen niin... On elämän virta uusiutuva - ole siinä mukana!

Ke 6.2.2019 On aikausi uusi 3. 

Maailman kehitys on mennyt melkoisesti eteenpäin omissa sykleissään. Välillä on ollut jarrutuksia esim. isot sodat, mutta kehitys rullaa eteenpäin joka tapauksessa. Aina se vain tuo lieve ilmiöitä mukanaan. On muutos vastarintaa - on valta-asemien menettämisen pelko ja rahanvalta. Tahtoo vain olla että ihminen tässä kehittyvässä muutos prosessissa jää jalkoihin aika lailla. Josta seuraa "kipeätikin" elämää sen henkis-fyysimuodossa. Mutta pysähdy - vastaa itse pysähdyksestä elvyttävästä ja huomaa... On elämän virta uusiutuva - ole siinä mukana!

To 7.2.2019 On aikakausi uusi 4. 

Ilolla on todettavissa uuden ajan uudet asiat jotka tekevät käytännön elämässä arjesta toimivamman sekä myös mahdollisuuksien maailman. Kaikenlainen arjen uusi aika helpottaa monia tekemisiä teknillisesti ja fyysisesti aikaan entiseen. Se on vain eri asia miten me aikataulumme luomme ja käytämme. Minkälaisia valintoja teemme - millä tavalla asiat ajattelemme niin sillä lailla ne myös aikalailla koetaan. Kaiken kiireen minkä teemme tai on jostain syystä se on voidaan nähdä toisin, jolloin... On elämän virta uusiutuva - ole siinä mukana!

Pe 8.2.2019 On uusi aikakausi 5. 

Matka jatkuu ajan kanssa lineaarisesti, joka senkin me olemme itse määritelleet. Mutta elämän syvempi olemus ei aikaa tunne - ikuisuus vain tuo yksi määrite. Ajankäsite on hyvä apuväline arjen toiminnassa voimme olla määrättynä aikana määrätyssä paikassa... Mutta on turha lukkiutua aikaan sisäisesti, koska siinä pääasiassa verrataan menneeseen ja tulevaan juttuja, jotka olisivat tässä hetkessä. Olkoon aikakäsite uudenlainen, jolloin...  On elämän virta uusiutuva - ole siinä mukana!

La 9.2.2019 On uusi aikakausi 6. 

Tänään on taas uusi päivä ja uudet mahdollisuudet. Uudessa aikakaudessa on aivan uusien ajatusten ja ymmärrysten valtakunta. Yhä suurempi osa uuden ajan energiasta ja sitä kautta toiminnasta siirtynyt uudelle tasolle. Voi sanoa että koko uneversumi kehittyy, vaikka on erilaisia haasteita ilmaston muutoksen tai muiden vastaavien kanssa. Silti on entistä enemmän ihmisiä jotka tuota uutta energiaa osaavat hyödyntää ja siitä tulee positiivisiä vaikutteita, jolloin... On elämän virta uusiutuva - ole siinä mukana!

Su 10.2.2019 On uusi aikakausi 7. 

Todella kun olet aistit avoinna - ennakkoluuloton huomaat miten vanhat muurit ovat monissa asioissa murtuneet. Tuo uusi aikakausi murtaa ihmisten ajattelussa sekä kokemuksissa aivan yllättävillä tavoilla. Luulemme jo nyt tietävämme paljon ja olevamme ajan hermolla, mutta yllätymme! Huomaat nyt jo todellisia ja kehittyneitä asioita, jotka vaikuttavat arkeemme, mutta todelliset havainnot tulee sisäisesti, jolloin... On elämän virta uusiutuva - ole siinä mukana!

Ma 11.2.2019 Mitä sanoo talvi 1? 

On talven aika kalenterin - on aika jolloin maapallo kallellaan on suuntaan kylmemmän. Talvi on antanut - talvi on ottanut. On tullut lunta kerrakseen ja sade vetinenkin pohjolan löysi. Mutta on lunta joka ei ole tänä vuonnä unta etelässäkään. Olosuhteet arkisessa työssä - vallit lumen - tuisku tuulet ne ovat tuoneet tunteen talven aidon - aidon ihanan ja haastavan. On vain ajatus asenteen - asenteen joka meille... Eletään talvea kun talvi on - onnekkaasti!

Ti 12.2.2019 Mitä talvi sanoo 2? 

Välistä tavi luo puitteet kaikelle ulkoilma harrastamiselle mitä mainioimmat. Tartu niihin tilaisuuksiin - ota ennakkoluutottomasti kiinni yksin tai ryhmässä ulkona hauskan pidosta. Se ei kovin ihmeellisiä puitteita tarvitse. Talvi kutsuu se sanoo tule mukaan kansani lumen ja jään melskeeseen. Palauta entiset kokemukset osaamiset taas käyttöön. Oli ne mitä tahansa - sitä sanoo talvi - tule niin... Eletään talvea kun talvi on - onnekkaasti!

Ke 13.2.2019 Mitä talvi sanoo 3? 

Olen välistä haastava sanoo talvi, mutta ilman haasteita ei elämäkään tunnu samalla niin makealta tai suolaiselta. On haasteet monenlaisia, mutta miten mieli ne lukee - lukeeko ne vaikeiksi tai haasteiksi voittavan. Mieli tuo ajatuksen ja tunteen monen voi kokea - kokea ihan samasta asiasta talven. On vain miten me ohjaksissa sen ajatukset ja tunteet vahvuudeksi talven luomme sekä elämme. On aika talven haasteiden ja niiden... Eletään talvea kun talvi on - onnekkaasti!

To 14.2.2019 Mitä talvi sanoo 4?

 Tunne tuo talven odotuksen - tunne ydintalven - tunne tuo jäähyväiset talvelle. Tunne - tunteet on ihmisen maailman kaiken kattava ja se on jossa sekä joilla elämää koetaan. Talvi tuo ja luo sille puitteet - puitteet elämälle. On kyseessä arjen työ tai lasten leikki talvinen, jossa talvi oman osansa tuo tilanteeseen tuohon. Verrattuna kesään on tunne - tuntuva eroavainen. Katsotaan - koetaan talvea tunteiden kautta niin... Eletään talvea kun talvi on - onnekkaasti!

Pe 15.2.2019 Mitä talvi sanoo 5? 

Sen haasteet voi olla hyvinkin vaativat. On talvivaurioita rakenteiden - on aikataulut elämän, junien ja kaikenlaisen kulkemisen - on talvi niissä mukana ripottelemassa omia haaste hiukkasiaan. Jotka väliltä vuorilta tuntuvat ja isosti apua tarvitsevat. On myös talven tarve "orava nahkojen" lovi kukkarossa isompi. Mutta kuitenkin talvi tuo vuoden aika sanoo ole läsnä - elä elämää täysillä itsesi kautta niin... Eletään talvea kun talvi on - onnekkaasti!

La 16.2.2019 Mitä talvi sanoo 6?

 Sanooko talvi jotain salaperäistä - vai onko se vain kalenterissa oleva vuodenaika. Mieli mielellään etsii toiveita - unelmia ja onko talvi sen tuoja? Se voi olla hauskuuttava, iloinen tai mahdollisuuksien valtakunta. Lumen - jään valtakunta täällä pohjolassa joka tuo mainiot elementit kuin Liisa ihmemaassa konsanaan. Matkusta sinäkn ihmemaahan niin...  Eletään talvea kun talvi on - onnekkaasti!

Su 17.2.2019 Mitä talvi sanoo 7? 

On sanailua tää, mutta pitäiskö talvenkin olla totta tavanomaista tai jämäkkää historian toistoa? Olla samanlainen kysyy talvi - ollako samanlainen? Ei haluan olla talvi joka muistoon jää. Välillä pirstsakka, myrskyisä, leppeä ja milloin millainenkin. Haluan olla kanssasi sanoo talvi. Keväällä väistyn syrjään anna tilaa lämmön auringon paisteelle lämmittävälle. Olen nyt kanssasi - ole sinäkin kaverini sanoo talvi. Iloitaan yhdessä niin...  Eletään talvea kun talvi on - onnekkaasti!

Ma 18.2.2019 Mitä kirjoittaisin 1? 

Sen kysyy järki - mikä olisi järkevää - mikä olisi lukijaan menevää - kysyy järki? Mutta kun en osaa - en osaa kirjoittaa luoda tekstiä järkevää, jolla edes itse myöntämän Nobelin voisi suoda. Mutta kun päästän irti tulee tekstiä - tulee tekstiä jossa ei ole analysaattori päällä miettimässä sitä mitä voin kirjoittaa ja mikä puree lukijaan. Ei en osaa kirjoittaa niin - osaan vain olla oma itseni kirjoittaja, joten... rajoittimet "vek pois" ja intuitio tilalle kertomaan.

Ti 19.2.2019 Mitä kirjoittaisin 2? 

Niin siis järkeilevää, mutta "ehkä" järkevää yleisesti tai ei. Mutta kirjoittaa aitoja asioita - asioita jotka tulevat sisältäpäin ei ulkoistettua tekstiä. Siis hyvin intuitiviisesti antaa kymmenen sormen laulaa säveltä yllättävää. Tuota säveltä jota ei itse suunnittele vain se on jatkeena intuition. Sormet näppäimillä siirtävät ne sisälle tekniikkaan ja tekniikka jakaa sen jakeluun. On aika hieno koska tekniikka tuo antaa mahdollisuuden, joten... rajoittimet "vek pois" ja intuitio tilalle kertomaan.

Ke 20.2.2019 Mitä kirjoittaisin 3? 

Niin jos jäisin järkeilemään ja ajattelemaan mikä oilsi aihe - miten ryhmittelisin... Jäisin koukkuun muiden - muiden mielyttävyydeksi heidän olemuksen luomiseksi enkä menisi pintaa syvemmälle. Kirjoittaisin jo tuttuja tekstejä - enkä puhuttelisi ketään kunnolla. Olisi massa tuotantoa - olisi myös itselle minimaalisen opin paikka teksti tuo. Mutta sisältö mikä nyt tulee se tulee sydämestä sanojen muodossa. Tartutaan otteella jokainen ennakkoluulottomasti niin...  rajoittimet "vek pois" ja intuitio tilalle kertomaan.

To 21.2.2019 Mitä kirjoittaisin 4? 

Jos rajoittaisin intuitiota - rajoittaisin todellisuuttani ja laittaisin itseni muottiin muiden tai yhteisön. Kun kirjaimet tulevat - sanat muodostuvat lauseiksi jostain tuolta puskasta syvemmältä. On teksti yllättävää - on sen viesti todellisempi. Tottakai tekstiin sotkeutuu egoa ja arkea tätä, mutta tässä hahmottamassamme maailmassa kaikki on yhtä ja siten myös inhimmillistä. Eikä tarvitse olla mitenkään erityisen taitava vaan kunhan on aito. Olla aidosti yllättänyt elämästä, niin... rajoittimet "vek pois" ja intuitio tilalle kertomaan.

Pe 22.2.2019 Mitä kirjoittaisin 5? 

On luottamus johonkin joka johtaa ja se ei ole mikään epämääräinen mielikuvituksen johdatus. Vaan sen eron huomaa yllättävän selvästi mikä tulee egosta ja mikä syvemmästä rakkaudesta elämään eläväiseen. On itsestään selvää että ego yrittää sotkea asioita, jotka on olisi helppo tulkita oikeiksi ja tärkeiksi. Koska ego stradekia on aika ovela tai lähtöinen jostain ulkoisesta tai oman edun tavoittelusta. Se on monasti verhoutunut aika ovelasti, mutta kun huomaamme sen on helppo kuulla sisäistä totuutta ja... rajoittimet "vek pois" ja intuitio tilalle kertomaan.

La 23.2.2019 Mitä kirjoittaisin 6? 

Luonnollisesti arki ohjaa toimintojamme myös kirjoittamisessamme ja kaikessa muussakin toiminnoissamme. Siinä on vaan se että me sokeudumme asioille kuin asioille ja siten syvämmellisempi teksti saa odottaa tai jää vain omiksi ajatuksiksi. Arkiset ja kaikki ulkoiset asiamme ovat tärkeitä ilman muuta, mutta elämä jää hyvin pinnalliseksi ja liikaa suoritus keskeiseksi. Avatkaamme hieman sanaista arkkuamme vaikka vain suusanallisesti, niin... rajoittimet "vek pois" ja intiutio tilalle.

Su 24.2.2019 Mitä kirjoittaisin 7? 

Näin sunnuntaina voisi kirjoittaa juhlavampaa tekstiä. Aiheita juhlapuheisiin löytyiisi kyllä, mutta kun arki ja juhla sulautuvat henkisesti täysin samaksi. Todellisuus on juhlaa ja siten huomio arjesta siirtyy pois. Huomio arjen vaikeuksista kohdataan kevyemmin ja ymmärtäväisemmiin. Myös kirjoittaminen sujuu vapaammin sekä antoisemmin nin itselle kuin lukijalle. Kiitollisesti onni on kirjoittaa sydämestä tullevaa tekstiä, niinpä... rajoittimet "vek pois" ja intiutio tilalle.

Ma 25.2.2019 Mikä onkaan metsä 1? 

Hei metsä kuka sinä olet? Oletko puita ja muita metsän "olentoja" eläväisiä vai puuta ja vain puuta muuta? Vastaat olen metsä - olen luonnon tärkeä osa - osa joka ja jota tarvitaan me kaikki. Niin metsä tarvitsee meitä kuin me tarvitsemme metsää. No selvyys itsestään tuo on, mutta miksi juuri metsä? Niin me se on muuta kuin luonnon osa tai nimike osasta luontoa. Antaahan metsä toimentulon niin monille ja isosti. Olen siis metä ja työlistän, joten... metsä vastaa kun sinne huudettaan - kuunnellaan.

Ti 26.2.2019 Mikä onkaan metsä 2? 

Se on kaikille eri vaikka ulkoisesti se on sama. Näemme metsän niin erilailla - erilailla joko konkreettisena talous ajatteluna tai ennekaikkea henkisenä virittäytymisen ympäristönä. Metsä on kaverimme osa luonnon huikeaa monimuotoisuutta. Metsä on myös nimityksenä eräs muoto luonnon ilmentymästä. Mitä metsä on antaa? Sinne sen syvyyksiin mentäessä, jossa on joko iso kuusikko metsä tai nuori kasvava männikkö. Se viestittää kuin meidänkin kasvusta vauvasta vaariin. Kasvakaamme metsän lailla, niin... metsä vastaa kun sinne huudettaan - kuunnellaan.

Ke 27.2.2019 Mikä metsä onkaan 3? 

On metsän taika melkoinen - taika tuo vaikka pikkulapsen näkövinkkelistä kun hän ensimmäisen kerran sen kokee - kokee vieläpä yksin. Metsä voi pelottaa tai tuoda rauhan - se voi tuoda ymmärryksen suuremman mitä ei olisi ilman "metsän viisautta" koettu. Tuo viisaus voi olla hyvinkin syvällinen, jonka metsä puineen meille jätti muhimaan sieluumme. Nuo isot vanhat puut kertovat omaa jopa satojen vuosien tarinaa ja se meissä herättää... metsä vastaa kun sinne huudettaan - kuunnellaan.

To 28.2.2019 Mikä metsä onkaan 4? 

Siitä on elokuvassa metsän tarina aivan oivallinen kertomus metsästä ja sen hengestä. Metsän henki jo aikoja sitten oli ihmisillä enemmän taian omainen ja myös henkinen yhteys itsemme todellisuuteen. Metsä auttoi siinä tuomaan sen sisäisen tunteen joka meissä asuu voimakkammin esiin. Sen sijaan metsä on nyt enemmän taloudellinen näkymä meille henkisyyden sijaan. Mutta nostakaamme metsä jälleen auttamaan tunteitamme, jolloin... metsä vastaa kun sinne huudettaan - kuunnellaan.

Maaliskuu 2019

Pe 1.3.2019 Mikä metsä onkaan 5? 

Sen äänimaailma mitä ja miten se ilmentää sekä kuuluu meille. Kun vaikka kaksi puuta tuulenvireessä hankaavat toisiaan hennosti tai voimakkaasti - kuunnellaan. Niin tuo pienikin ilmiö saa aikaan mielikuvia ja tunteita. Metsä on siis erilaisten äänten lähde ja hyvä akustiikka tuolle metsän musiikille. Hiljainen metsä onko sitä? Ollaan itse hiljaa metsässä eikä luoda mitäään ennakko käsitystä mitä pitäisi kuulua, niin... metsä vastaa kun sinne huudettaan - kuunnellaan.

La 2.3.2019 Mikä metsä onkaan 6? 

On aika uuden ajan - uuden ajan aistia metsää kaiken tietoisin aistein. Mutta annetaan tilaa ns. kuudennelle aistille, jolla päästään intuition lailla keskustelemaan metsän kanssa. Kun ollaan hiljaa - hiljaa häivyttäen oman ajatuksen ralli päästämme ja sen jälkeen todella ollaan vain metsän kanssa tuolla kuudennella aistilla - ollaan vain sen kanssa läsnä. Opitaan kuuntelemaan ja aistimaan metsää sekä itseämme niin tulemme huomaamaan... metsä vastaa kun sinne huudettaan - kuunnellaan.

Su 3.3.2019 Mitä metsä onkaan 7? 

Sen merkitys ja sen huomaaminen sekä sen kokeminen tulee kertomaan meille enemmissä määrin aivan uutta ja mahtavaa tarinaa. Se erottuu metsänä jota me tarvitsemme laajempana ymmärtämisen sekä kokemisen paikkana. Se on meille näkyvä osa luontoa ja sen moni ilmeisyyttä, joka auttaa meitä kutakin omalla elämän henkisellä polulla joko välillisesti tai suorasti. Ymmärrys ja kokeminen tiivistyy metsän avulla, jolloin... metsä vastaa kun sinne huudettaan - kuunnellaan.

Ma 4.3.2019 Onko maailman meno vauhdikasta 1? 

On ja ei!? Se on vauhdikasta kun katsoo tiettyinä hetkinä arkisessa hektisyydessä. Mutta kun sitä katsoo pitemmällä aikajaksolla se ei ole. Pitemmän jakson aikana me pyöritämme arkea aika paljon samoja arki rutiineja toistaen. Se on tietenkin ihan hyvä sen toimivuuden kannalta, mutta sen sisällä me toistamme ns. vanhan energian kaavoja. Se tarkoittaa että teemme samaa osin nuutunutta toistoa sekä samoja virheitä, jolloin... Anna uudistuvan energian tuota elämääsi iloa ja onnea!

Ti 5.3.2019 Onko maailman meno vauhdikasta 2? 

Mitäs luulet onko meno aina vauhdikasta vaiko onko se tylsää ja matelevaa. Tulossa parempaa - tulossa vaikeuksia - lisääkö vauhtia - vai aivan jotain muuta? Tarvitseeko maailman meno olla vauhdikasta ja sitä kautta mielekästä viihtyisää?! Ei vauhti hidas tai nopea ei merkitse kuin kenties hetkellistä onnea - onnekkuutta. No mitä se on sitten - miten se voisi olla toisin. Mietippä ja huomaa niin... Anna uudistuvan energian tuota elämääsi iloa ja onnea!

Ke 6.3.2019 Onko maailman meno vauhdikasta 3? 

Mikä sitten on kenellekin vauhdikasta? Toiselle se tavallinen autoilu on vauhdikasta ja toislle ei tahdo formulankaan vauhti riittää. Kaikki riippuu meidän kokemuksistamme / tunteistamme. Jokin asia aiheuttaa ajatuksen - ajatuken joka aiheuttaa tuntemuksen. Tuntemuksen taustalla asiaan liittyen on jokin uskomus, olettamus tms. Ja miltä me koemme sen hetken on seurasta siintä, jolloin toiselle ja toiselle saman oloinen juttu on... Anna uudistuvan energian tuota elämääsi iloa ja onnea!

To 7.3.2019 Onko maailman meno vauhdikasta 4? 

Kaikki kokemamme voimme valita tietoisesti toisin. Ensi reaktoi voi olla tuo vanhan oloinen ajatus siitä seurasi tunne - tunne ei aina niin mukava. Mutta tilanteen tietoistaminen esim. yksinkertaisesti hengitämme vain sisään ja annamme tuon tunteeen mennä tai sanomme sille lempeästi stop. Tulimme siten heti tähän hetkeen ja tuo negatiivinen tunne pieneni heti. Eli aletaan tiedostaa päivän mittaan niin useasti kun vain on tarvis, jolloin huomaamme... Anna uudistuvan energian tuota elämääsi iloa ja onnea!

Pe 8.3.2019 Onko maailman meno vauhdikasta 5? 

Vauhdikkuus tuo yllätyksiä kun olemme jatkuvassa pyörteessä pyörremyrskyn sekä iskee väsymys arkinen yllättäen. Tuo väsymys ei ole fyysistä vaan se on mielen tila johon jumiudumme. Olemme oppineet ulkoistamaan lähes kaiken. Ulkoistaminen ikäänkuin se keventäisi taakkaamme. Nuo yllätyksen maailman menossa ovat kerääntyvää sorttia. Mutta tarviiko sen olla niin - kysyen joten... Anna uudistuvan energian tuota elämääsi iloa ja onnea!

La 9.3.2019 Onko maailman meno vauhdikasta 6?

 Mutkat suoriksi on meno välillä villiä kun taas välillä olemme kuin keskellä valtamerta ja ei ole tuultta purjeissa yhtään eikä ole tuulesta tietoakaan - on vaan pläkki keli. Mutta mitä elämä sanoo noissa tilanteissa? Onko kumpakaan totta vai vain unta uinuvaa. Ne ovat meidän mielen tiloja ja tilanteet  voi nähdä toisin - toisin kumpakin tapaus. Tapaukset voi nähdä aivan vastakkaisina, niin onko ne silloin unta vai totta??? Anna uudistuvan energian tuota elämääsi iloa ja onnea!

Su 10.3.2019 Onko maailman meno vauhdikasta 7? 

Kun näemme toisin asiat ja kun näemme yhteiset nimittäjät huomaamme. Se mikä on muuttuvaista ei kuin sen hetken olettamus totuudesta. Ja Se mikä on muuttumaton on todellinen totuus. Siispä voimme kohdata elämän karikot, tyrskyt tai suvannot ihanat elämällä itsellään eli totuudella joka on muuttumaton. Siten elämän meno vauhdikas on saanut vakaan sisäisen rauhan ja tyyneyden, jolloin... Anna uudistuvan energian tuota elämääsi iloa ja onnea!

Ma 11.3.2019 Oi aurinko 1!

 Oletko se sinä ja siinä vai oletko piilosilla takana pallon tai pilven tuon. Meille tärkeä olet - kaipaa sitä aurinkokuntamme tää. Olet auttavainen tuomaan arkeemme iloa - iloa ihan pienestä tai ihan elämän maallisen perustasta -  perustasta olemisen olosta arkisen. Mutta mihin välillä katoat huokaa moni? Hylkäsitkö minut vai lähditkö lomalle kun mieleni sinua kaipaa. Odotan sinua sanoo mieli eli... Aurinkoinen mieli - aurinkoinen ikuinen elämä!

Ti 12.3.2019 Oi aurinko 2! 

Olet välillä nukkumassa vai oletko vain alakuloinen. Niin mieleni ajattelevi ajatuksia omia - omia nuukahtaneita. Kun taas loistat huomaamme laulumme soivan mielessä mielen voiman viriävän. Niin laulu tuo paisteesi kirkaasti taas kantaa säteitesi voimalle meille mielille vaihteleville. Kaipaamme sinua vai kaipaammeko vain onnea sydämen?! Olet läsnä tai et olet olemassa kuten oma itsemme laulu soi ja... Aurinkoinen mieli - aurinkoinen ikuinen elämä!

Ke 13.3.2019 Oi aurinko 3! 

Tuo historian huminaa kertoo auringon jumaluudesta ja nykyajan merkityksestä. Se kertooko - kertooko se mitä me koemme ajattalemme vai kertooko se mitä toivomme - toivomme elämältä. Ratkaisuita jotka tuottaisivat auringoa elämään. Mitä se ja ne olisi onnen kyyneleitä vai ilon kiljahtukset paisteessa auringon sen säteiden säihkinnässä. Vai olisko tuo pelkkä tietoisuus vaikka aurinko ei silmiämme häikäisisi. Olisiko paiste sisäinen kotona ilman näkyväistä auringon, jolloin... Aurinkoinen mieli - aurinkoinen ikuinen elämä!

To 14.3.2019 Oi aurinko 4! 

Lapsi kulkee kohti aurinkoa kohti sateenkaaren aarretta. Lapsen mieli on avoin ja vapaa. Lapsi näkee auringon valoin taakse omalla vapaudellaan yllättävästi - syvällisesti. Tosin elämässä leikin lapsi ilmaisee tuon vapauden monin eritavoin, jota me aikuiset eivät kovin usein ymmärrä. On kadonnut meiltä osin se lapsen omainen vapaus - vapaus johon liittyisi jo aikuisen elämän kokemus. Me kiukkua mme ja monella lailla osoitamme ymmärtämättömyydemme paisteeseen auringon vaan lapsen lailla...  Aurinkoinen mieli - aurinkoinen ikuinen elämä!

Pe 15.3.2019 Oi aurinko 5! 

Aurinko ja mieli keskustelivat. Aurinko pilvenraoista pilkahti ja nikkasi "silmäänsä" hei mieli haluatko enemmän - haluatko vähemmän? Oletko tyytyväinen kysyy aurinko iloisen vakavana - vakaana? Mieli hämmästyy tuota kysymystä tuota pintaan nousevaa ajatusta. Olenko tosiaan kumpaa suuntaan menossa - olenko tyytyväinen. Siis auringon paiste ja sen ajatus onkin mielentila huomaan. Kummin tai miten sen huluan nähdä kokea siis voin valita ja...  Aurinkoinen mieli - aurinkoinen ikuinen elämä!

La 16.3.2019 Oi aurinko 6! 

On tullut aika tietoisuuden paiste auringon - paiste joka kasvaa sisäisesti luoden iloa elämän. Kumpa vain näkisimme ajan tämän mahdollisuuksien valtakunnan. Ei teroissa - ei haihatelllen paisteessa auringon. Symbolisoikoon oi aurinko iloa tuo vaikka tuntuisi pilvet mustatkin leijuvan ylle auringon. Tuo tietoisuus olkoon aika uusi iloisempi  vaikka auringon kulku arjen kanssa mutkainen ois siis uskomaamme niin... Aurinkoinen mieli - aurinkoinen ikuinen elämä!  

Su 17.3.2019 Oi aurinko 7! 

Niin aurinko nousee ja laskee horisontista iloksemme sekä odottavasisesti odottomaan päivää huomista. Tuota päivää jota jo mieli odottaa monenlaisin tuntein tai miettii menneitä ajatelmia ajtusten  - mielikuvia menneistä olevaisista muistelmista. Mutta samalla valuu heikka tiimilasista hetkestä tästä jossa jo kaikki on. Iloitaan siis nyt, jolloin meille avautuu... Aurinkoinen - aurinkoinen ikuinen elämä!

Ma 18.3.2019 Olemmeko me?

 Me olemme - olemmeko tulossa vai menossa? Mihin me olemme menossa - mihin maailma on menossa? Kysymmekö me itseltämme  vastauksia vai onko matka vain  sattuman varainen? Kysymysten jälkeen kysymyksiä  - kuka vastaa meille mihin vastauksiin me olemme tyytyväisä? Elämä on kysymyksiä täynnä, joten... Me olkaamme uteliaita kysymyksille!  

Ti 19.3.2019 Olemmeko me 2? 

Miksi - miten - millainen me olemme? Mieli haluaa vastauksisia  vastauksia loogisia tai järkeen käyviä. Mieli haluaa, mutta mitä me milloinkin haluamme onko ne aina tarpeellisia tai yleesä tarpeellista saada vastauksia. Vastaukset monesti ovat kyllä erittäin tarpeellisia. Tarpeellisuuden me itse määrittelemme omista lähtökohdista. Valinta on meillä aina uusi  mahdollisuus niin kysymysten kuin niille vastauksen  saamiseksi, joten... Me olkaamme uteliaita kysymyksille!

Ke 20.3.2019 Olemmeko me 3? 

Niin me maan kulkevaiset kuljemme  ja kuljemme päivästä toiseen. Kulkien ja kulkien välistä jopa tuntien olevan hereillä. Hereillä niin että tuntee sisäisen voiman eikä pelkästään ulkoisen hapituksen. Kun kuljemme ja kuljemme kulkua havaiten huomaamme olevamme paikalla - paikalla tässä hetkessä sekä hereillä ainakin tuntemuksen sen verran että elämän ilo pääsee pursuamaan meistä ilmoille ihmisten, jolloin... Me olkaamme uteliaita kysymyksille!

To 21.3.2019 Olemmeko me 4? 

Missä olen - olen siellä täydesti. Olemme parhaimmillamme kun huomaamme olevamme kiinni hetkessä. Koemme asioita tai emme vahvasti tunteella , jossa me koemme onnen tai tuskan tuon hetken voimalla - voimalla sen mikä on hetken tuon - tuon tilanteen tuovan sysäyksen voima tai sen alukulähde. Tuo voima tulee yksinkertaistaen rakkudesta tai pelosta. Oma valintamme on...  Me olkaamme uteliaita kysymyksille!

Pe 22.3.2019 Olemmeko me 5? 

Valinta valita pelon tai rakkauden lähtökohdista tuo meistä esiin eri puolia. Siis olemmeko me suhteessa toisiin läsnä ilolla - kelluen väli muodossa - tai vai pelon synonyymein erilailla tallaten päivästä toiseen. Mitä me kulloinkin koemme on todellakin meidän valintamme. Mihin suuntaan valintamme kohdistuu niin...   Me olkaamme uteliaita kysymyksille!

La 23.3.2019 Olemmeko me 6? 

On hauskaa huomata miten arjessa ja sen tilanteissa tilanteet vaihtelee yllättäen sekä nopeasti. Lopputulema voi olla aivan erilainen - erilainen mitä aikaisemmin me emme ole kokeneet. Herää kysymys olemmeko me viemässä - ajamasa tätä junaa jonnekin vai viekö elämä meitä vai olemmeko me sen ohjaksissa. Ohjaksissa olo ei tarkoita kaikkien asioiden täydellistä hallintaa vaan...  Me olkaamme uteliaita kysymyksille!

Su 24.3.2019 Olemmeko me 7? L

opuksi me huomaamme että olemmehan me kiinni elämässä ja yllättävän syvästi vaikka se näytti olevan vain pinta liidon oloista - kiirrettä - touhua - yllin kyllin - liikakin. Kun huomaamme kaikkien vaikka kuinka yllättävän "ison vuoren" vaativan edessämme niin me toteamme "me olemme" olemme rakkaus ja ymmärtäväinen, jolloin... Me olkaamme uteliaita kysymyksille!

Ma 25.3.2019 Viikon päivä tää 1! 

Maanantain arki - arkinen viikon starttaava päivä otollinen. Mitä se kenellekin on eteen tuonut mistä viikon tehtävät erilaiset alkavat. Tuo viikko budjetti jakaantuu seitsemään osaan. Yritämmekä me jo maanantaina täyttää siitä enemmän kuin sen oman verran mitä olisi sille kuulunut. Huomaa ajatus tuo arjessa niin... Budjetointii viikolle - ole rehellinen itsellesi!

Ti 26.3.2019 Viikon päivä tää 2! 

Joko viikko vauhdissa on - oliko eilinen onnistunut vai metsään meni - on paikko päivä tää?! Niin on kuitenkin startti tiistain hyväksyköön maanantain tapahtumat ja tulkoon ajassa tässä hyväksyntä - hei nyt on myös tiistai eikä keskiviikko. Katson päivän haasteet tämän päivän silmin - löydän ratkaisut tämän päivän toiminnoin - riittävyydellä. Huomaan tänään... Budjetointii viikolle - ole rehellinen itsellesi!

Ke 27.3.2019 Viikon päivä tää 3! 

On jo keskiviikko tuo joka on jo mutkia oikaisut vaikka ei edes puolessa välissä viikko ole. Nuo oikaisut ovat nostaneet pintaan epäonniset episodit kaikkine konkretioineen. Ja ovat tuoneet tähän viikkoon hankaluuksia sekä "epäkeskoa" toimintaan että aikatauluihin. Mutta tuo tunne turha on koska se on vanhoista malleista tehty oma kutoelma. Kun viikko alkoi nollasta ns. puhtaalta pöydältä ja nyt on jo näin... Budjetointii viikolle - ole rehellinen itsellesi!

To 28.3.2019 Viikon päivä tää 4! 

Niin päivä voi kaiken muuttaa - muuttaa nuo eiliset epäonniset kiemurat. Vaikka eilen onnistuneita olikin ollut onnisuneesti - muttei huomaten, koska ne vaan sujui. Niin torstai on toivoa täynnä sanonta herättäköön meitä taas näkemään onnistumisia eikä kujia varjoisia. Onnistuminen on päivän teemamme vaikka tuulisi - tuiskuaisi - sataisi ukkoja akkoja taivaalta. Olen kiinni onnisumisissa, jolloin... Budjetointii viikolle - ole rehellinen itsellesi!

Pe 29.3.2019 Viikon päivä tää 5! 

Tänään jo viikonloppu lähestyy ja eräänlainen odotus arvo  siitä leijuu ilmassa. Mieli seikkailee tulevassa, jossa piilee jokin salaisuus salaperäinen. Se on mielen malttamuutta - malttamuutta tämän hetken - hetken joka tunnu riittävän meille meille iloksi vaan olemassa jotain fiksumpaa sekä mielenkiintoisempaa tulossa.Tämä hetki kun ei aina meitä miellytä riittävästi. Mielen ymmrtäminen auttaa  oelmaan tyytyväinen jo oelvaan silloinhan... Budjetointi vikolle - ole rehellinen itsellesi!

La 30.3.2019  Viikon päivä tää 6! 

On koittanut monelle niin toivottu päivä tää, jolloin voi toteuttaa enemmän omia juttuja kuin perinteisessä työviikko kaavassa. On se sitten mitä tahansa on se vapautta enemmän ja ympärillä ihmisiä jotka toimivat samankaltaisista lähtökohdista. Ja niin yhteistoiminta saa uuden yhteisen muodon johon viikolla ei ollut mahdollisuutta. Ja näin tuo vapaus sekä uudenlainen ympäristö että tapahtuma tuo mielekkään vaihtelun elämään. Huomata tämä mahdollisuus tietoisesti niin... Budjetointi viikolle - ole rehellinen itsellesi! Su

31.3.2019 Viikon päivä tää 7! 

Juhlavaksi kutsua sunnuntaita tätä vaikka tuntua se voisi toiselta. On hyvä nähdä edes yksi päivä viikosta juhlavasti, jolloin pintaan ajatus, joka arjen kimurantin nollaa ja tulee hyvä olo - olo juhlava vaikka pieneksi hetkeksi. Ei mitään kärttyisyyttä eikä mitään mikä tuntuisi siltä samalta kuin kaikki muutkin hetket. Niin kohdata tietoisuuden nousu hetkestä juhlavasta ja tunne energisoitumisen sekä ilon. Aika tuo juhlava sallitaan niin...  Budjetointi viikolle - ole rehellinen itsellesi!

Huhtikuu 2019

Ma 1.4.2019 Aprillia 1! 

On päivä tää huijauksen - huijauksen tuon leikkisän ja luvatun. On huijaus "rillaus" niin monenlainen on isoa juttua paikallisessa lehdessä tai pieni sanaleikki ihmisen niin puolihuolimaton. On tilaisuus tää siis luvallinen perinne tuo joka muotoaan muuttaa. On huijaus tuo saanut välilllä vakaviakin piirteitä, jotka selvisi hyvin todellisesti kuitenkin. On iloa ja hauskuutta huijaus tuo tuonut monelle, joten... Aprillia vai totta?!

Ti 2.4.2019 Aprillia 2! 

Vaikka päivä tuo taakse jäi on tuon sanan leikkisä ja välistä totinen merkitys jokapäiväistä. Miten paljon on "huijausta" kaikkialla ja monissa asiayhteyksissä. On tavoite oman tai jonkun suuremman etu ja sitä astuu johtamaan tuo "huijaus". Monasti se voi olla huomaamatonta tai selkeästi havaittavaa. Se voi opittu rutiini tai hetken mielijohde tai tyyli puolustautua - puolustaa omaa egoa. On kuitenkin hyvä tietoistaa nuo seikat, jotta... Aprillia vai totta?!

Ke 3.4.2019 Aprilliä 3! 

On monenlaista huijausta tässä maailmassa. Ne voi olla harmitonta ja hauskaa. Kun tehdään teatraalisia komedioita tms. on niille helppo naureskella. Mutta on niissä yleensä myös jokin tosi elämästä otettu tilanne, jota on alettu kääntää ja vääntää huumoriksi. Tai aivan fiktio tarina kehitelty omassa päässämme. On tuollaisissa huijauksissa on kaksi puolta. Se puoli joka hauska harmiton ja se joka oikeasti tapahtunut lähes kuin tuo komedia. Mutta nissä elämä on elämää joten... Aprillia vai totta?!

To 4.4.2019 Aprillia 4! 

Elämässä tässä olemme jatkuvasti kaikenlaisessa uutis ja tapahtuma vyyhdissä. Tarjotaan kaikenlaisia totuuksia eri suunnista. On välillä vaikea nähdä mikä on oikeasti totta vai tarua. On paljon media vaikuttamista millä yritetään tuoda oman edun tarve esille, jossain mielikuva muodossa. Ja etu olisi todellakin itselle täysimääräinen. Siksi kaikenlaisiin uutisointiin me suhtaudumme varauksin, joka onkin ihan tarpeellista. On aika oman ymmärryksen ohjata tosi asioita, jolloin... Aprillia vai totta?!

Pe 5.4.2019 Aprillia 5! 

On monasti tilanne nopea ja mitättömän tuntuinen - on ratkaisussa huijausta harmitonta / harmillista. Seuraus olla voi lyhyt tai kauaskantoinen ratkaisussa tuossa. Oleellista on miten olemme oppineet reagoimaan yllättävissä noissa tilanteissa. Tuleeko ensin se vanha malli vai uudempi jonka olimme oppineet aikaisemmin vastaavanlaisissa tilanteissa. Voimme oppia löytämään vähemmän huijausta olevat jutut niin... Aprillia vai totta?!

La 6.4.2019 Aprillia 6! 

On valheella lyhyet jäljet sanotaan. Välistä tuo ns. valkoinen valhe - ei totta on keino jolla halutaan ohittaa epämielyttävä tilanne. Tuo tilanne voi olla myös vain täysin tarpeeton, josta haluaa päästä pois - tarpeeton kaikille osapuolille. Monasti jäädään vain asioiden kanssa jumiin vaikka ne pitäisi olla selvitetty tai jo selviä. Siis monet on huijauksen tiet ja milloin seuraus on mikäkin. Siispä huomaa... Aprillia vai totta?!

Su 7.4.2019 Aprillia 7! 

Miten maailma on täynnä illuusioita?! Mikä aina on todellisesti mitäkin voi kysyä isoissa palloamme ja kansakuntia koskevissa asioissa - mikä on aprillia mikä on totta? Jokainen kokee näkee nuo isot asiat samoin kuin pienemmätkin omista lähtökohdista ja ne on jokaisella erilaiset. Niiden kokeminen - ymmärtäminen - seuraukset yms. ovat aina henkilökohtaisia tässä omassa egoisessa illuusiosamme. Nähkäämme itsemme siinä ilolla vaikka... Aprillia vai totta?!

Ma 8.4.2019 Teen virheitä 1. 

Niin teen virheitä - niin pelkään tekeväni virheen tai virheitä. Olen "virheellinen". Mutta yhtä kaikki se on elämään kuuluvaa ja luo mahdollisuuksia. Vaikka ne virheet ovat olleet monasti isojakin tai vain pieniä - ne ovat kuitenkin menneitä asioita - asioita jotka annetaan vaikuttaa liikaa tähän hetkeen. On pinnassa pieni ärtymys jostain aivan mitättämästäkin asiasta tai sitten isompi tunne jostain ihan muusta. Kohdaatkaamme virheemme, jolloin... Pelko pois virheistä.

Ti 9.4.2019 Teen virheitä 2. 

Tuo pelko virheistä saa aikaan rajoittunutta elämää vaikka me toisin väitämme. Ensin verhoamme pelon johonkin epämääräisiin "vaatteisiin" symbolisesti sanottuna. Toiseksi emme tunnusta sitä peloksi vaan kierrellen kaarellen joksikin muuksi. Näin joko huomaamatta tai rajaamme tekemiämme asioita tai olemista. Pyrimme suojaamaan itseämme välttämällä virheitä tai väistämme kokonaan asian tai asia yhteyden. Huomataan rajamme missä pelko astuu...   Pelko pois virheistä. 

Ke 10.4.2019 Teen virheitä 3. 

Virheiden tunnustaminen tai tunnistaminen ei ole meille luontaisesti kovin helppoa. Koska egomme ja kaikki uskomuksemme sotivat sitä vastaan. Se voi olla pienikin asia josta me haluamme pitää kiinni joko se kohdistuu ihan vain itseemme tai sitten toisten kanssa tekemiseen. Haluamme olla oikeassa. Olla oikeassa vaikka tunne toinen oisi, mutta tuo periaate tai järkähtämätön halu "voittaa" juttu eli olla loppujen lopuksi itse oikeassa. Mutta katsokaamme itseämme ulkopäin niin... Pelko pois virheistä.

To 11.4.2019 Teen virheitä 4. 

Nuo virheet jota on tullut tehtyä voivat jäädä mielen päälle ja häiritä elämää tässä ja nyt. Ne nousevat aika-ajoin pintaan ja tuovat silloisen tunteen sekä kokemuksen että seurauksen jollain tasolla taas esille. Tulee uusia ajatuksia vanhasta moodista, jotka ovat negatiivisia tai muuten passivoivia, vaikka selvästi kaikki on nyt hyvin. Tuo kaikki on turhaa sen ymmärrämme, koska mennyt on mennyttä ja asiat ei ole toisin niinkuin voisi olla. Niinpä tietoisesti antaa vanhojen juttujen mennä niin...  Pelko pois virheistä.

Pe 12.4.2019 Teen virheitä 5. 

Luulemmeko me tietävämme milloin me teemme virheitä vai oliko sillä virheellä kahdet kasvot. Kasvot jotka kertoi että selvä virhe ja vaikutus se että tää. Tai että voimmeko me tietää päivä tajunnassakaan oliko se oikeasti virhe vai oliko niin että sen tuli mennä niin. Kun se meni niin siitä seurasi onnistunut kokemus tai tapahtuma jatkoksi. Siis kun alamme tietää että me tiedä kaikkea mikä miten oli ja on. Ollaan ennakko luulottimia niin... Pelko pois virheistä.

La 13.4.2019 Teen virheitä 6. 

Miksi siis pelätä virheitä - miksi emme kokisi asioita vain asioina ja eläisi niillä ratkaisuilla sekä kokemuksilla mitä on tai oli. Eikä jäätäisi jumiin tai kiinni niihin mitä ei ole tai asiat jotka ovat jo menneet. Otetaan kiinni uskalluksesta tehdä juttuja - kuunnella intuitiota ja tehdä pelotta ratkaisuja. Lopuksi huomaamme että ei se niin kamalaa ollutkaan tai tuo virhe oli ja meni. Uskallus elämän antakoon meille... Pelko pois virheistä. 

Su 14.4.2019 Teen virheitä 7. 

Niin uskallus hyväksyä tehdä virheitä vaikka ne tuntuisi mielestä liian isolta tai merkittäviltä. On taloudellisia menetyksiä tai ihmis-suhde stradekiaa - seurausta kun olen ollut ajattalematon, huolimaton tai jotain muuta mikä johtanut asioiden pieleen menemiseen. Ja noihin juttuihin on mieli jäänyt kiinni sekä se on kokenut kaikenlaista epäjärjestystä vaikka kaikki piti olla hallinnassa. On tullut aika olla suvaitsevainen, hyväksyväinen ja armollinen itselle ollessa virheiden kanssa tekemisissä niin silloinhan...  Pelko pois virheistä.

Ma 15.4.2019 Aurinkokuntamme 1. 

Millainen - mikä se on voisi kysyä? Onneksi ei tarvitse vastata vaan olla siinä matkustajana ja tieteelijöiden tutkia että tutkia tulkiten. On vain aikamoinen haaste tietää ja tietää mitä se oikeasti on. On löydetty ensin jotain ja sitä on tutkittu, josta on muodostunut sitten teoria ja niin edelleen. Mitä aurinko kuntamme tieto antaa jokopäiväiseen arkeemme - niin mitä... Tiedekkään ei tiedä vielä mitä se ei vielä tiedä

Ti 16.4.2019 Aurinkokuntamme 2. 

Tuo kuntamme aika on pieni lääni tuosta isosta tietämättömyyden äärettömyydestä. Mutta jotta mielemme hahmottaisi ja pysyisi jalat maassa meille on jo tarpeeksi se osa maapalloa jossa reviirimme pyörii. Siinäkin tulee vastaan rajallisuus tajuta mittasuhteita sekä kaikkea mitä tapahtumia reviirimmille mahtuu. On mielenkiintoisa tietää kaikesta mitä onkaan aidan tuolla puolella onko siellä ruohon vihreämpää? Jospa tänään hahmottaisimme ihan siitä pisteestä käsin, jossa olemme laajenevan universumin, jolloin... Tiedekkään ei tiedä vielä mitä se ei vielä tiedä?!

Ke 17.4.2019 Aurinkokuntamme 3. 

Mitä on aurinkokuntamme ulkopuolella - mitä muuta on? Olisi kuitenkin aika alkeellista ajatella että me olisimme ainoita ymmärtäväisiä olentoja maailman kaikkeudessa. Kautta aikojen on ollut ihmeellisiä kokemuksia sekä yhteyksiä jostain muusta. Mitä se jokin muu on siitäkin on olemassa tieteen ulkopuolelta selviä ilmentymiä sekä kokemuksia. Niin ei pidä tosikkomaisesti tehdä rajoja itselle ja yhteisölle mitä todellisuudessa on ja ei. Niin yllätymme huomaamaan... Tiedekkään ei tiedä vielä mitä se ei vielä tiedä?! 

To 18.4.2019 Aurinkokuntamme 4. 

Kuka yleensä määrittelee avaruustiedettä johtavasti? Missä on valta - valta joka määrittelee mikä on tieteessä ja tiedossa totta. Tieto on aina yksi vallan väline, josta valikoitavasti kerrotaan tai muunnetaan omaksi eduksi. Niinpä kaikki mitä aurinkokuntamme nyky käsityksellä on - on se vasta alku häivähdys mitä se todellisesti on. Maailma onneksi vapautuu kokoajan ja sitä kautta vapautuu meille laajempi... Tiedekkään ei tiedä vielä mitä se ei vielä tiedä?!

Pe 19.4.2019 Aurinkokuntamme 5. 

On kuitenkin jokaisella oma valinnan vapaus seurata tai kokea sekä valita miten asioihin suhtautuu. Oma valinta alkaen ajatuksesta jatkuen tiedon valtavaan määrään jota on jaossa. Valinta myös miten käytän aikaa mihinkiin tiedon ja käytännön jutskuihin tuosta teemasta. Koemmeko ne tarpeellisina tai jopa erittäin mielenkiintoisina aihe tuo. Myös oma elämän tilanne ja ajankäyttö luo puitteet mitä milloinkin on kiikarissamme. Valinnat vaikuttaa elämäänmme joten... Tiedekkään ei tiedä vielä mitä se ei vielä tiedä?!

La 20.4.2019 Aurinkokuntamme 6. 

Tänä päivänä tietomme lisääntyy kokoajan omasta ympäristöstämme lähelta ja kaukaa. Tuo tieto kaiken arjen menon keskellä on välistä ja useasti haastavaa sovittaa tilanteiden ymmärrykseen sekä kokemiseen. Tulee ristiriitoja jotka nousevat pintaan joko tietoisesti ryminällä tai tiedostamatta häiritsevästi tähän hetkeen. Ja huomaamme sekä tunnemme sen ahdistavana, epävarmana jne. Mutta tarvitseeko sen olla niin... Tiedekkään ei tiedä vielä mitä se ei vielä tiedä?!

Su 21.4.2019 Aurinkokuntamme 7. 

On iloinen asia aurinkokunnassamme kun aurinko paistaa ja elämä hymyilee. On tuo "möllykkä" tänäisinä huhtikuun päivinä  paistanut kiitettävästi ja tuonut lämpöä säteillen. Toivottavasti olemme kaiken kiireen keskellä huomanneet pysähtyä tuntemaan tuo auringonkin säteily ja luonnon heräämisen tuoma ilo. Ilo joka meillä sisäisesti on jo ja antakaamme aurinkokuntamme arki tuoda sen esille niin... Tiedekkään ei tiedä vielä mitä se ei vielä tiedä?!

Ma 22.4.2019 Itsekkyys 1. 

Mikä tai mistä se kumpuaa - mitä se on - mitä se saa aikaan kaikessa elämässä? Voisi kysyä monella lailla - voisi vastata monella lailla. Näin tähänkin sanaan itsekkyys voi lähestyä vaikka näin. Olen minä - minä tiedän - minä ensin tai mitähän minä - olisinko minä. Siis hyökkäävästi tai alistuvasti kohdata elämä tää. Molemmissa törmätään yhtälailla itsekkyyteen toinen vain verhoiltuna muotona. Herätä - huomata ja... Anna rakkauden sulattaa itsekkyytesi!

Ti 23.4.2019 Itsekkyys 2. 

Mihin itsekkyys johtaa? Se voi aluksi tuntua hyvältä ja oikealta. Sitten vain alkaa tulla jotain kränää jostain - jostain ihan puskasta tai näkyvästi ja minä itse joutuu törmäyskurssille. Tuo törmäys voi olla hetkellistä ärtymystä tai suurempia negatiivisia tunteita. Ja pysymällä itsekkäänä on selvittävä itse "kaikesta" tai tältä se ainakin tuntuu. Ei huomata ympärillä olevia ihmisiä vaan tuskaillaan hiljaisesti tai äänekkäästi. Mutta huomaamme vähitellen että... Anna rakkauden sulattaa itsekkyytesi!

Ke 24.4.2019 Itsekkyys 3. 

On melkoista tajuta miten itsekkyys pyörittää välistä meitä aivan liikaa. Voi tosin olla että emme huomaa sitä että se on itsekkyydestä johtuvaa omien kokemusten myllerrystä. Ja sitten kun jo osittain tajuaa oman itsekkyyden osallisuuden omiin tunteisiin huomaakin että se minä itse ja minä olen - minä tiedän - minä ensin onkin niiden tunteiden alkulähde. Niinpä tiedostaen voimme kohdata asioita toisin, jolloin... Anna rakkauden sulattaa itsekkyytesi!

To 25.4.2019 Itsekkyys 4.  

On itsestään selvää että me tarvitsemme egoa tässä arjessa ja se ei ole silloin kuin apuväline. Ja silloin siitä huomaamme niitä asioita tavallisen arjen pyörteissä mitkä ovat pelkkää arjen rutiinia. Mutta myös on mahdollista huomata missä se ego keulii liikaa ja on itsekäs eikä se auta arjen pöyritystä millään lailla vain sotkee kuvioita. Siis egon olemuksen hyöty on ymmärryksen paikka, jolloin... Anna rakkauden sulattaa itsekkyytesi!

Pe 26.4.2019 Itsekkyys 5. 

Kun ajatus kohtaa tiedon ja tieto luo ymmärryksen huomaakin mitä itsekkyys on - mitä se ei ole. Tiedossa tieteellisessä on löydetty aivan viime vuosina tietoa joka kumoaa aikasemman tiedon mahdottomana. Niin on myös tuo ihmismielen totuus johon ei itsekkyys kuulu sanan ymmärretyssä muodossa vaan se onkin avain uuteen - johonkin uuteen. Niinpä kokekaamme itsekkyys mahdollisuutena aivan uutena, jolloin... Anna rakkauden sulattaa itsekkyytesi!

La 27.4.2019 Itsekkyys 6. 

Nyt on uusi aika - niin mikä uusi aika - aika joka ilmentää uusia asioita selvästi voimakkaammin kuin ennen. Ja se taasen tuo tietoisuuteen omia tuntemuksia - ajatuksia - kokemuksia nähdä toisin. Sekä myös aistia tuon itsekkyyden eri muodot ja niiden vaikutukset. Monasti löytyy nyt vilpitöntä auttamisen auttamista eikä ajatella mitä siitä hyödymme. Myös oman itsensä kanssa on helpompi tulla toimeen, jolloin... Anna rakkauden sulattaa itsekkyytesi!

Su 28.4.2019 Itsekkyys 7. 

Tuo olemus meidän on oppia ottanut ja sen kanssa monet kokemukset kokenut. Itsestään oppi ei ojaan kaada ja kun tuo tuntemus meidän kanssa taivaltaa. Kun kokemus elämästä kehittää ottamaan oppia vastaan joka päivä ja tie vie eteenpäin elämässä kokemaan toisin - toisin oppi tuo iloksi muuttuu ja elämään kaikille muillekin iloa tuo. Tuo ilo ei kaadu itsekkyyteen vaan tuo lausuman loppu tuon, joka... Anna rakkauden sulattaa itsekkyytesi!

Ma 29.4.2019 Kevät väsymys - virkeys 1! 

Kumman valitsemme tai kumpa valitsee meidät vai olemmeko hyvin neutraaleja? Neutraalisuus joka jatkuu vuoden jokaisena päivänä lähes vakaana elämän menona - rutiinilla. Haasteita toki sillä kultaisella keskitiellä oleminen vaatii - vaatii sulkea pois väsymystä - vaatii ottamaan säästeliäästi virkeyttä ettei se vain lopu. Passiivisuus läsnä vaikka vauhti elämän on melkoinen. Mutta herätään niin... Elämä on lahja ilon!

Ti 30.4.2019 Kevät väsymys - virkeys 2! 

Väsymys on keväällä aika piilevää sekä samanaikaisesti näkyvää. Aurinko paistaa kutsuvasti aktiivisuuteen - virkeyteen, mutta mielemme kehomme elämän "paineet" tuo samanaikaisesti ristiriitaa tunteisiin tuntemuksiin. Voi tuntua jopa masentavalta kun aurinko paistaa armahtaen talven jäljeltä. Tuo väsyneisyys talven tms. nousee pintaan ohi auringon paisteen. Mutta tietoisuudella voimme herätä iloitsemaan tuosta... Elämä on lahja ilon!

Toukokuu 2019

Ke 1.5.2019 Kevät väsymys - virkeys 3! 

Vaihtelee nuo tuntemukset päivittäin kuin säätkin välillä. Tuon vaihtelun taustalla voi olla monasti vanhoja muistijälkiä mielessämme olevista kokemuksista. Nuo kokemukset pyrkivät jo ohjaamaan kokemista miltä tää tilanne tai päivä pitäisi tuntua eikä niinkään miltä se itsessään tuo mukanaan. Voi olla jopa vanhoissa "moodeissa" traumaattisia stressi kokemuksia, jotka nostavat pintaan vanhoja olettamuksia. Mutta kun on vain tämä hetki niin annetaan menneiden... Elämä on lahja ilon!

To 2.5.2019 Kevät väsymys - virkeys 4! 

Kevät tuo mukanaan kiireen jossain muodossa ellei ole sitä toisin jo päättänyt aikaisemmalla elämän kokomuksella. On kuin lumen alta paljastuu pihamaalta kaikenlaista siivottavaa - paljastuu meidän työlistastamme myös monenlaisia nyt nyt tehtäviä asioita jotta sitten voi sitä ja sitä. Myös sisäinen virta voi virrata rajusti "kevät energiaa" ja sisäisesti olevat paljastuvat "roskat" olisi siivottava eli kaikkea... Elämä on lahja ilon!

Pe 3.5.2019 Kevät väsymys - virkeys 5!

Kevät antaa melkoisen boosterin kun sen vahvat merkit alkavat ilmaantua. Ihmiset lähtevät liikkeelle on kävelijöitä, pyöräilijöitä ja käynnistyneet ovat myös moottoripyörät. Vireä moni asioiden suunnittelu ja valtava touhun tarve iskee mieleen. Siinä iskee helposti vauhtisokeus ja tulee vauhdin väliin väsähtämis jaksoja. Siis kevät on varsin vaihteleva myös sarjassa virkeyden. Mutta annetaan energian pursuta ja nauttia...  Elämä on lahja ilon!

La 4.5.2019 Kevät väsymys - virkeys 6!

On ilo kokea onnen tunteita kun kevään ilon merkit  alkavat virittäytyä. Mieliala nousee ja on vireä aktiivinen olo. Asiat sujuvat kuin leikki ja kaikki onnistuu. On kevät ja valon ja tekemisemisen sekä olemisen huippu. Tuo huippu saa aikaan mitä erillaisimpia kokemuksia elämn polulla. Nuo kokemukset ovat elämän suola. Kaikki tuntuu vaan sujujuvan ja voi vain ihmetellä miten joskus on ollut tunne ettei mikään suju. Iloitaan nyt tuosta virrasta niin... Elämä on lahja ilon!

Su 5.5.2019 Kevät väsymys - virkeys 7!

On todellisuuden kohtaamisen aika keväällä myös ajassa tässä. On turha lähteä kiirehtimään mitään vaan löytää uusia piirteitä - piirteittä jotka saa kokemuksemme aivan uudelle tasolle. Huomatkaamme kaikki kanssa ihmiset kuin kaikki muukin elämä ympäriltä. Tuo elämä kantaa ja antaa. Siis ottakaaamme vastaan kevät  niin vaihtelevainen, jolloin... Elämä on lahja ilon!  

Ma 6.5.2019 Ärtymys 1?!

Tuo pieni tai välistä niin iso tunne - tunne joka tulee jostain - jostain puskasta tai ihan näkyvästi. Pienenäkin huonotuulisuus heittää hymyn kareet kauas kuopista hymyn. Aihe ei tarvitse olla kummoinen tilanne tuo sisäinen yksin koettu tai jokin ulkoinen asia tai henkikilö, josta meidän mieli rakentaa tuon ärymyksen tunteen. Tunne joka on tullut on paikka huomata se toisella lailla. Lailla tietoisemmin siihen takertumattatta kiinni, jolloin... Tunteet on elämää - jess!

Ti 7.5.2019 Ärtymys 2!

Miten pienestä me välistä ärrymme ja samalla katosi hyväntuulisuus. Syy mihin vetoamme miksi ärrymme siirretäään itsemme ulkopuolelle, jonka pitäisi helopottaa. No väliaikaisesti kylläkin mutta sama toistuu ja toistuu. Todellisesti kaikki juontaa itseemme - itsessämme olevaan tiedostomattomuuden eli kutsuttuna "alitajuntaamme". Toinen tai jokin asia herättää meissä vain tuon totutun tunne reaktion, joka meissä nousee pintaa ja... Tunteet on elämää - jess!

Ke 8.5.2019 Ärtymys 3!

Kun ärtymyksen luonteen huomaa niin tulee voittaja fiilis. Tuo pienikin oivakkuksen tunne tässä elämän isossa valtameressä tuo hyvänolon tunteen mieleemme. Yleensä oivaltaen asioita jotka ovat syvällisempiä antavat ne parhaat tuntemukset ja niillä on pitkäaikainen vaikutus elämämmäämme. Emme tässä tapauksessa kompuroi omien tunteiden kanssa niin paljon ja sehän... Tunteet on elämää - jess!

To 9.5 2019 Ärtymys 4!

On ilo oppia tuntemaan itsensä mitä erilaisimmissa tilanteissa. Oppi ei ei ojaan kaada sanonta tuo pätee myös itsensä tuntemiseen. Meidän ei tarvitse välttää ärtymystä vaan antaa tulla tunteinen esille niin että me itse sen tajuamme. Emmekä me kohdista sitä sitten toisiin ihmisiin niin voimakkaasti tai jopa ei ollenkaan. Otetaan opista koppi niin... Tunteet on elämää - jess! 

Pe 10.5.2019 Ärtymys 5!

On paljon sanoja joita jokainen meistä ymmärtää samansuuntaisesti tai aivan kokonaan eri lailla. Sanat ovat symboleja välittämään meidän viestinnässä keskenään meidän ajatukksia ja sitä kautta tunteita. Ymmärrys sanoille  vaihtelee niin monesta eri syystä että ei ole ihme jos tulemme  monasti väärin ymmärretyksi. Siksi täysin ärtymys myös on meidän oma kokemuksemmme. Joten otetaan vastuu itse ja... Tunteet on elämää - jess!

La 11.5.2019 Ärtymys 6!  

Kun näemme että miten yksi reaktio muoto tai olotila onkin meidän oman egon kommervenkkejä. Niin voimme valita toisin - voimme itsemme kanssa lempeästi  todeta että ei minun tarvitse tätä  näin kokea vaan antaa ajatuksen ja tunteen haihtua  samantien kuin savuna ilmaan. Ja tilalle virtaa mieleemme leppeä tunne kuin lämmin fööni tuui joka hyväilee meitä miellyttävästi. On siis aika toinen, jolloin... Tunteet on elämää - jess!

Su 12.5.2019 Ärtymys 7!

Se voi olla huipussaan, mutta olemme oppineet huomaamaan että näin sen tarvitse olla. On syvä ilo kokea oppivansa taa itsestäään  omia egon luonteenpiirteitä. Kun ärtymys muuttukin voimavaraksi rakkauden. tuo kaikkiin kohdistuva rakkaus  yhteinen pilkahtelee ohi egon ja meillä on yhä useammin onnen hetkiä elämän. Useammin nousee hymy  kasvoillemme tämn päivän  arjen keskelle, jolloin... Tunteet on eämää - jess!

Ma 13.5.2019 Kiehtova maailma 1!

On arki tai juhla löytyy joka hetki mahdollisuus maailmassa tässä löytää jotain kiehtovaa. Mikä se kenellekin on suuri kenties salaisuus tai arvoitus tietoinen. Unelmat ja arki kohtaa - kohtaako ne miten tässä mielemme maailmassa ja miten kiehtovaksi se muodostuu päivittäin. Kaikki näkyvä on helppo luokitella ja antaa sille kokemus vaihtoehto - vaihtoehto mitä halusi kokea nähdä tai mikä yllätti. Siis seikkailu kiehtova myös päivä... Näen maailman uusin silmin - silmin rakkauden. T

i 14.5.2019 Kiehtova maailma 2!

Maailmassa kiehtoo niin moni ja maailma on täynnä kaikenlaisia asioita, jotka kiehtovat. Mutta myös niitä joista edes emme tiedä kuin rippeitä tai ei edes ollenkaan. Siksi maailma myös hajoittaa kun siellä on niin paljon kaikkea kiehtovaa ja aika on rajallista jossa matkustamme tässä juuri nyt. Tuo hajottaminen tekee meistä helposti levottomia ja "kaikkea liikaa" haluavaksi. Siinä on silloin oravanpyörä valmis, joka... Näen maailman uusin silmin - silmin rakkauden.

Ke 15.5.2019 Kiehtova maailma 3!

Maailma ei ole aina miltä se näyttää. Se kääntää kiehtovat kasvonsa meistä poispäin. Sen minkä näemme - sen minkä koemme on jotain muuta mitä olimme ajatelleet. Mutta tulisiko sen olla niin. Jos toinen toivoo aurinkoa toinen voi toivoa sadetta tarpeeseen toiseen. Niin tavalliset ja vaikeatkin asiat eivät mene niinkuin olisi toive tää. Mutta annetaan mahdollisuus uusi kun vain... Näen maailman uusin silmin - silmin rakkauden.

To 16.5.2019 Kiehtova maailma 4! 

Maailma mitä näemme mitä koemme on mielessämme hyvin rajoittunut. Tiedostomattomasti tiedämme että kaikki ei ole tässä mitä luulemme näkevämme - kokevamme. Oli uskomus mikä kenellä tahansa tiedämme piiloisasti, että jotain on jotain mitä emme ymmärrä tai josta emme saa mielellämme kiinni. Siksi se jää taka-alalle ja tilalle astuu egomainen kokeminen ja eläminen. Tuo kiehtova maailma joka jotain ihan muuta... Näen maailman uusin silmin - silmin rakkauden.

Pe 17.5.2019 Kiehtova maailma 5! 

Kun monasti ja useammin pysähdymme sekä samalla huomaamme miten kaikenlaista kiehtovaa että kaunetta on ympärillämme. Huomaamme monen asian ensin jälkikäteen ja vähitellen alamme huomata jo samanaikaisesti mielenkiintoisia asioita tai jotain aivan kiehtovaa jo tässä hetkessä. Ja tämä hetki tuokin aivan yllättäviä asioita sekä saan uudenaisia kokemuksia elämään. Elämä yllättää ja kun hypätään siihen junaan niin... Näen maailman uusin silmin - silmin rakkauden.

La 18.5.2019 Kiehtova maailma 6! 

Niin makaa kuin petataan. On meillä mahdollisuus moni, mutta toteuttamalla unelmia - unelmia mikä kenenkin omimpi on. Lähtemällä vaikka eksoottisiin paikkoihin kokemaan aivan eri kulttuureja. Tuo salaperäisyys aivan erilaisissa kohteissa voi hyvin olla avaava ja antoisa kokemus. Kiehtovuus saa aikaan uteliaisuuden kohteissa kenties missä. Tärkein on siellä löytää jokin resonanssi kaikkeen niin... Näen maailman uusin silmin - silmin rakkauden.  

Su 19.5.2019 Kiehtova maailma 7!

Vaihteleva on ihmisen mieli - mielen vaihtelu kulkee ympäristön ja olotilan myötä. Niin vaihteleva maailman kiehtovuus sitä myöten mitä mielikin vaihtelee. Mutta mitä me ajattelemme mitä me toimimme sitä me todellakin niitämme. On aika vain ainoastaan tämä jossa me projisoimme näistä  lähtökohdista mikä maailmassa kiehtoo ja millä lailla se tuleeko konkreettiseksi vai ei. Me voimme valita tänä hetkenä miten kiehtova maailma on ja silloin... Näen maailman uusin silmin - silmin rakkauden.

Ma 20.5.2019 Maailman uskonnot 1. 

Uskontoja taisi olla yli 2000 maailmassa, joten niitä on vain paljon ja paljon. Mikä uskonto on muotoutunut mistäkin lähtökohdista - mitkä uskonnot ovat jakautuneet jostain uskonnosta omaksi haaraksi. Lähtökohtia monille uskonnoille on mitä erilaisimpia ja miten vanhoja toiset on kun on taasen hyvinki nuoria uskontoja. Yhtäkaikki uskonnoilla on oma kenttänsä, jossa... Sisimmässään jokaisella on tieto - tietoisuus jostakin suuresta ja!

i 21.5.2019 Maailman uskonnot 2.

Mikä ja mihin vedetään uskontojen raja vai onko sitä? Tuon rajavedon jokainen itse määrittää. Käytetään uskonto - uskomus sanoja ja sanat ovat vain apuvälineitä viestinnässä keskenämme. Mutta skeptikko on yhtälailla omanlainen uskonto, koska siinä uskotaan siihen mitä todennäköisesti itse voidaan määritellä tai tiede todeta. Samoin sen voi yhtälailla todeta vain mielikuvitukseksi. Niinpä oli tai ei maailma tarvii uskontoja ja uskomuksia, jolloin me... Sisimmässään jokaisella on tieto - tietoisuus jostakin suuresta ja!

Ke 22.5.2019 Maailman uskonnot 3.

Mitä me uskonnoilta haemme? Haku on päällä tietoisesti tai tiedostamattomasti - haku jostain joka on turvamme, rauhamme, elämän jatkuvuus... Halu tiedosta - tiedon hausta vain helposti hukkuu kaiken arjen pyörityksen solmuihin ja pyörteisiin. Uskonnolliset tahot yrittävät meitä muistuttaa ja ohjata löytämään meidän oma totuus. Se vain häirintyy kun jokaisessa uskonnossa on myös kyseessä oma etu, jonka egomme määrittelee. Tarkoitus on puhdas, mutta liitännäisyys muuttaa perus uskontoa jollain lailla, jolloin... Sisimmässään jokaisella on tieto - tietoisuus jostakin suuresta ja!

To 23.5.2019 Maailman uskonnot 4.

Kehitysmaat sekä köyhyys alueet, joissa toimeentulo on vaikeaa on uskontojen suhde kaikkeen aivan erilainen. Pelkkä toimeentulo - elämisen ehdot täyttävä työ ja arki vie kaiken huomion. Mutta varmaan taas se tietoisuus tai perimä luovat ymmärrystä jostain muusta vaikka päivittäinen ruoka on kyseenalaista. Uskonnollisuus ilmenee monenlaisina erilaisina arjen rituaaleina tai muuten. Mutta uskonto tuo tuohon kurjuuteen yhtälailla toivoa ja... Sisimmässään jokaisella on tieto - tietoisuus jostakin suuresta ja!

Pe 24.5.2019 Maailman uskonnot 5.

Maailmassa uskontojen varjolla on käyty kaikenlaisia julmuuksia ja sotia aina vain sen muoto on muuttunut. Uskonnot toimivat siten myös valtavälineinä ja pelotteina. Se on harmillista koska alkuperäinen tarkoitus kaikissa uskonnoissa on hyvin samankaltainen - syvällinen elämä joka tuo ihmisille käsityksen suuresta kokonaisuudesta. Mutta egojen niin valtakuntien kuin ihmisten välinen taistelu on tuon pelotteen stradegia. Meidän ei tarvitse noin enää nähdä vaan... Sisimmässään jokaisella on tieto - tietoisuus jostakin suuresta ja!

La 25.5.2019 Maailman uskonnot 6.

Kun antaa uskonnoille mahdollisuuden nähdä niiden alkuperäisissä tarkoituksissa niin maailma löytäisi ihmis mielissä aivan erilaisen soundin. Tuo musiikki välittäisi ihmisten välistä rakkautta ja rauhaisaa yhteiseloa sekä iloa elämään. Mutta mieliin on iskostunut puolusta - hyökkää taistelu koko rintamalla ja se saa aikaan kaikenlaiset ristiriidat sekä tapahtumat. Palatkaamme uskonnoissa niiden alkuperäisiin uomiinsa ilman taistelua niin...  Sisimmässään jokaisella on tieto - tietoisuus jostakin suuresta ja!

Su 26.5.2019 Maailman uskonnot 7.

On lupa löytää elämälleen sisältöä ja tarkoitusta uskontojenkin kautta - kautta myös reitti sisäiseen maailmaan löytyy monia reittejä, jossa rakkauden olemus loistaa ja saa aikaan todellisen elämän ymmärtämisen - ilon - onnen... Vapaalla tahdolla ihminen voi tehdä valintoja elämässään kunhan kuuntelee aitoa itseään eikä marssi egon tahdissa tietämättä ymmärtämättä minne on menossa. On joka hetki valintojen aika jolloin... Sisimmässään jokaisella on tieto - tietoisuus jostakin suuresta ja!

Ma 27.5.2019 On aika katsoa 1.

Katsoa tätä hetkeä silmästä silmään tai hienosti face to face. Kohdata tämä hetki, joka ja jossa mieli joko haluaa olla tai ei. On aika katsoa mitä haluan tältä hetkeltä vai onko se jo valmiina tässä - tässä ja emme vain sitä huomaa. On ihanaa tai kurjaa katsoa itseään silmistä silmään, joko peilistä tai toinen ihminen toimii peilinä itsen. Mitä se on - mitä se näyttää - mitä se kertoo. Kertooko se mitä haluamme vai... Katson tätä hetkeä täysin avoimesti.

Ti 28.5.2019 On aika katsoa 2.

On tullut aika kohdata itsemme täysimääräisesti. On vihdoin tuo aika tullut. Mutta miten osaan sen kohdata tässä arjen välistä niin armottomassa pyörityksessä väittä mieli välistä samea tai niin mieletön. Kun kohtaamme silloin hetkemme ilman tulevaa - ilman menneisyyttä vaikka pienenkin hetken. On tapahtunut "on aika katsoa", jolloin... Katson tätä hetkeä täysin avoimesti.

Ke 29.5.3019 On aika katsoa 3.

Miksi siis paeta tätä hetkeä - hetkeä jossa kuitenkin kaikki on - kaikki mitä tarviimme. Voimme katsoa myös arkisia asioita - mitä arkisimpia, jotka tuntuvat vain rutiineilta katsoa niitä arvokkaasti mitään erittelemättä - mitään järjestykseen laittamatta vain se mikä tässä nyt on menossa - on se best hetki. Vaikka halu aivan vimmaton ois menossa - halussa olla jossain muualla paremmassa. Pois nopeasti tästä hetkestä parempaan mielekkäämpään. Mutta ei karata vaan... Katson tätä hetkeä täysin avoimesti.

To 30.5.2019 On aika katsoa 4.

Kun katsomme horisonttiin voimme sen nähdä monella lailla. Toinen näkee sen mekaanisena ilmiönä - toinen näkee sen luonnon ilmiöt kauneudessaan ja kolmas katsoo horisonttiin näkee sen mutta ei näe sitä tietoisena. Vaan kääntyy horisontin tuoman ilmiön avulla sisäiseen tietoisuuteen pohtimaan jotain sisäisempää ja syvällisempää. Tietoisuus ilmiöistä avaa meille...  Katson tätä hetkeä täysin avoimesti.

Pe 31.5.2019 On aika katsoa 5. Tietoisuus tai vain läsnä oleminen tai vain rutiinilla olla ja tehdä jotain. Se tuo meille aivan eri lähtökohdan kokea se tilanne tai ratkaista jokin pienempi tai todella haastava juttu. On aika katsoa asioita toisin - miten voi löytää samaan tilanteeseen aivan erilaisen lähestymisen tai ratkaisun. Tuo lähestyminen tarkastelu tai muuttaminen on välillä paikallaan tai ihan välttämätön, jotta pääsisimme eteenpäin, jolloin...  Katson tätä hetkeä täysin avoimesti.

Kesäkuu 2019

La 1.6.2019 On aika katsoa 6. 

Kun löydämme katsomiseen avaruutta ja avoimuutta niin maailman arki sekä syvällisemmätkin asiat alkavat näyttää toisilta. Moni asia tuntuu selvästi mitättömältä mihin oli ennen reakoinut voimaakkaammin. Myös moni asia löytää enemmän sisältöä ja ajatusta miksi niin tai mikä tämän jutun tarkoitus oikeasti oli. Tää on katsomisen taikaa - katsoa toisenlaisten lasien lävitse niin... Katson tätä hetkeä täysin avoimesti.

Su 2.6.2019 On aika katsoa 7. 

Mitä katson alla termin tuon? On hyvin arkisia asioita koko joukko ja kokoajan joita me näemme sekä koemme. Kaikki valveilla olon asiat, joissa olemme eivät ole sattumaa vaan asiat menee sen suuntaisesti kuin on tapahtunutkin. Mutta matkalla joka hetki voimme valita aina uudelleen mitä ja miten katsomme tätä maailmaa tai sen tapahtumia. On tullut aika laajentaa "katsomisen" näkökenttä - kuulomme reviiriä ohi kaikkien aistien. Katsokaamme kuudennella aistillamme niin... Katson tätä hetkeä täysin avoimesti.

Ma 3.6.2019 Nuori 1. 

On kiva olla nuori kokea nuoruutta, mutta samalla voi tulla tunne että tarvitsisi olla mieluimmin vanhempi. Näin ajattelee ehkä nuori, mutta vanhempi taas ajattelee päivnvastoin. Miksi mieli ei voisi olla tytyväinen olevaan ikään ja eläisi täysillä siinä lukusarjassa kun on. Ehkä tarviimme syvempää ymmärrystä että voismimme näin kokea ja olla nyt noin. Tänään voimme tarttua tuohon mielen haasteeseen ja... Ollaan sen ikäisiä kuin ollaan omalla viisaudella hyväksyen.

Ti 4.6.2019 Nuori 2.

 Ihannointi nuoruudelle kääntää kolikon kaksi puolta. Ihannointi menestyksen - erilaisia  ihannoinnin muotoja  - tyytymättämyyttä olevaan olemukseen tai ikään. Mistä se kumpuaa - miksi ei voitaisi olla tyytyväisiä nyt iästä tai tilanteesta? Mieli halajaa jotain - jotain mikä olisi parempaa kuin nyt. Löytämällä tästä ajasta se ydin - se kokeminen aitouden ja ilon höystettynä elämän kaikenlaisilla kiemuroilla. Yksi ikä - yksi hetki - paras hetki, josta löytyy ihmeitä kolikon toiselta puolelta, joten... Ollaan sen ikäisiä kuin ollaan omalla viisaudella hyväksyen.

Ke 5.6.2019 Nuori 3. 

Uskalla unelmoida - uskalla nähdä kuitenkin näennäisen avoimessa maailmassa omat unelmasi uusin silmin ja rohkeasti. Näin hiukan vanhemmat toivomme nuorille, mutta samalla pelkäämme miten se nuori pärjää. Mutta tuo sama tilanne on meillä itsellämme kun katsomme kohti unelmia. Ne tuntuvat välistä kaukaisilta ja jopa niiden toteuttaminen pelottavilta tai liian epävarmoilta. Kun selvemmin tiedostamme niin nuori kuin vanhempikin unelmamme sisäisesti niin ne avautuu... Ollaan sen ikäisiä kuin ollaan omalla viisaudella hyväksyen.

To 6.6.2019 Nuori 4. 

On aikojen myötä käsite nuoruus muuttunut vaikka aina nuoriso on ollut erilainen kuin aikuiset raflaava, poikkeava - poikkeava siinä ajassa jossa on oltu. Nyt vain maailma itsessään on mennyt ulkoisesti eteenpäin lyhyemmässä ajassa rajusti. Mutta mieli tuo ja sen sisäinen kaipuu asioista jotka ovat täysin ajattamia - sanattomia elämän ydintä - ydintä joka  ei muutu ajassa tässäkään. Nyt nuori elää yhtälailla aikaa kehityksen, joten huomatkaamme... Ollaan sen ikäisiä kuin ollaan omalla viisaudella hyväksyen.

Pe 7.6.2019 Nuori 5. 

On ilo ja hauskuus olla nuori tai nuoren mielinen. Tuo mielentila joka menee ohi fyysisen iän on se kantava voima elämässämme. Ajatukset selkeentyvät meillä kaikilla kun koemme olevamme nuoria ihan kaikki mielen ymmärryksessä elämän. Tuosta seuraa ilo ja katsominen syvemmin jo olemassa olevaan. On siten energisyys voimavaramme ja josta ammennamme sitten voimaa ollen nuori tai muuten nuoren ajatuksissa mukana omalla ololla. Kaiken ikäiset energisyys tulee kun... Ollaan sen ikäisiä kuin ollaan omalla viisaudella hyväksyen.

La 8.6.2019 Nuori 6. 

Itsenäistyminen on monella lailla haasteellista myös nykyajan maailmassa vaikka ulkoisen elämän puitteet ovat kehittyneet rajusti ollen valtavasti erilaisia mahdollisuuksia nähdä kokea - mennä tulla... Itsenäistyminen on nuorelle hänen omissa ympäristöissään hyvin haasteellinen. Mitä ympäristö odottaa - mitä ja mitä ja miksi? Kaikenlainen informaatioin tulva ja kaikenlaiset yksityiskohdat joita nuori kohtaa on siten iso haaste. Mutta tuo haaste on täynnä elämää ja sen... Ollaan sen ikäisiä kuin ollaan omalla viisaudella hyväksyen.

Su 9.6.2019 Nuori 7. 

On ihana olla nuori - on ihana olla oikeasti sen ikäinen kuin on. Kuitenkin on annettava tilaa nuorille antaa vastuuta- ja kaikkea mitä elämään kuuluu. On jokaiselle nuorelle myös annettava kaikki tuki hänen elämänsä polulla.  Keskustella - tulla nuoren kanssa samalle aaltopituudelle ja myös olla tasavertaisena. On tuo yhteis synergia ja kaikenlainen vuorovaikutus tärkeää meille ihan kaikille. Siinä meille mahdollisuus kohdata uudella lailla toisemme, jolloin... Ollaan sen ikäisiä kuin ollaan omalla viisaudella hyväksyen.

Ma 10.6.2019 Taistelu 1. 

Mistä - miksi taistellaan? Mistä sana taistelu alkaa - missä se loppuu - mihin tuloksiin - kuka voitti - mitä taistelulla saavutti? Paljon voi aina esittää kysymyksiä asiasta kuin asiasta. Mitä mieli halluaa sanalta taistelu vai haluaisiko se aivan jotain muuta. Olla urhoollisempi kun selvitti tilanteen ilman taistelua. Se olikin mielen hengen voitto ja lopputulos olikin aivan jotain muuta. Halu taistella taistelun vuoksi. Taistelu fyysisesti tai henkien taistelu voisiko se olla vältettävissä jotenkin muuten. Kysymysten jälkeen mielessä kohdataan taistelu uudella lailla niin... Kohdataan taistelu tilanne rakkaudella. 

Ti 11.6.2019 Taistelu 2. 

Taistelu voi olla aika valtava ja aivan järjetön sodissa tai muissa fyysisissä taistelu tilanteissa. Ja seuraukset aivan katastrofaalisia menetyksiä - kärsimyksiä. Lähtökohta sekä tilanne on ollut päällä jo kauan ja on tilanne  josta tulee taistelu, mutta oikeasti tarviiko tilanteen ajautua taisteluun. Ei on vastaus ja taisteluissa ei ole oikieta voittajia vaan fyysisesti tai henkisesti haavojaan nuoleva kärsivä joukko tai yksilö. Elämän sodilla ei rauhaa saa. Voimme mielissämme alkaa nähdä maailmaa uudella lailla ilman taisteluita jolloin... Kohdataan taistelu tilanne rakkaudella.

Ke 12.6.2019 Taistelu 3. 

Vallasta taistelu tai minä johdan. Taistelu tilanne muodostuu kun itsekkäästi me katsomme oma etuamme pelkästään. Ollaan sokaistuneita laajalle näkemykselle yhteisyydelle. Ja valtaa tuo mieli haluaisi - haluaisi "jyrätä" asioita itse. Syntyy taistelu tilanne kun toinenkin samalla lailla haluaisi valtaa - valtaa mielelle vallan vuoksi enemmän kuin asiapohjan joka olisi se tärkein kriteeri. Johtopaikoista tai vallan haku tilanteissa me voimme löytää itsemme toisella lailla, jolloin... Kohdataan taistelu tilanne rakkaudella.

To 13.6.2019 Taistelu 4. 

Tuo taistelu tilanne tuntuu välistä aivan ylipääsemättämältä. Tilanne on shakki ja matti umpikujassa. Molemmat osapuolet rakentavat puolustusta siinä ajatuksessa että toinen hyökkää. Näin ase- ja ajatusvarustelu on kiihtyvässä tilanteessa oli kyse henkilökohtaisella tai isommalla tasolla. Se jatkuu tapahtuu jotain tai huomataan tämän tilanteen järjettömyys ja aloitetaan neuvotella tosin aluksi vahvoilla omilla egoilla. Mutta kun saavutetaan jonkinlainen kompromissi, jolloin...  Kohdataan taistelu tilanne rakkaudella.

Pe 14.6.2019 Taistelu 5. 

Kun taistelu on rauennut ja saadaan aikaan rauha on aika oikealla lailla ymmärtää tämän tarinan opetus - opetus joka kumpusi jostain tiedostamattomasta energiasta, joka johti komflittiin. Vaikka ratkaisu on kompromissi se purkaa osan kerttyneistä jännitteistä jotka ovat olleet joko historiassa tai aivan sielujen syvyydestä johtuvia tilanteita. Kaikki vain kasvoi ja kasvoi ja kaatui päälle. Näin taas yksi sipulin kuori kerros kuoriutui pois vaikka se tuntui menevän vaikeamman kautta. Kohdataan siten uudella lailla, niin...   Kohdataan taistelu tilanne rakkaudella.

La 15.6.2019 Taistelu 6. 

On aika jännitteiden - aika kenties stressin määritteen tuon ja alkaa taistelu vai tarviiko alkaa? On kysymys mielentilasta ei tarpeesta hyökätä sanansäilällä tai asein. On aika uuden ajattelun - on aika laskea aseet taistelun ja nähdä tilanne rakkauden silmin. Nähdä toinen tai toiset olevan samalla puolella eikä vasta asettelussa tuossa. Näin uudet tuulet maininigin lailla tuovat meille taistelulun sijasta iloa ja...  Kohdataan taistelu tilanne rakkaudella.

Su 16.6.2019 Taistelu 7. 

Se sanana ja asian symbolina ei itsessään ole mitään negatiivistä eikä rajoja. Sitä voi käyttää kertomaan asioita - asioita syventävästi - tuomaan värittämään - tuomaan kaikkea hauskuutta. Kysehän negatiiviisuudessahan on vain sen tarkoitus ja sen tuoma seuraus tilanteeseen. Se on vain sana sanojen joukossa joten ilo ja oleminen ei siitä riipu, mutta myös sen avulla voi hyvin herättävästi herättää meidät tähän hetkeen odottavasti eli... Kohdataan taistelu tilanne rakkaudella.

Ma 17.6.2019 Onni 1. 

Onni onnellisuus sitä elämässä olisi suotavaa olla kohtuullisen riittävästi. Mutta mitä se myös on onko voitokas juttu joka toi hetkellistä huippu fiilistä elämään vai onko jonkilaisen vastoinkäymisen kohtaaminen. Haluaisimme että onni "potkisi" meitä vaikka taloudellisesti. Sekään ei ketään haittaisi eikä haittaa kunhan siitä ei tule itse tarkoitusta juosta sen perässä kilpaa hakien enemmän ja enemmän. Onni voi olla myös niukkuutta ja siten... Huomaa ne onnen hippuset jotka jo on!

Ti 18.6.2019 Onni 2. 

Onnea ei tarvitse kätkeä vaikka sanonta "kel onni on sen kätkeköön". Jakamalla onnea se moninkertaistuu. Ei tarvitse pelätä että jokin menee pieleen jos sitä näyttää ja käyttää jakamiseen. Ujous tai toisen sääliminen voi rajoittaa kun näkee esim. toisen allapäin eikä siten arvaa näyttää iloa kun toisella on matalapaine yllä. Päinvastoin meidän energiamme läsnäololla annetaan ilolla toiselle näkyvästi ja yhteisesti. Vaikka tuo tuntuisi vaikealta annetaan onnelle tila jakamisen ja silloinhan me...  Huomaa ne onnen hippuset jotka jo on!

Ke 19.6.2019 Onni 3. 

Ei onni ole sen kummemmin itse tarkoitus varsinaisessa todellisessa olemisessa missä jo kaikki on. Onnen määritelmä tarkoittaa sitä on sille myös vastakohta eli epäonni. Kun taas todellinen oleminen ei tunne kumpaakaan määritettä, koska valot ja varjot on vain meidän mielissämme meidän rakentamia kokemuksia, joille on annettu nimikkeet. Niitä sitten koetaan niinkuin ne nähdään. Kun meille avautuu todellisessa olemisessa avoin rajaton... Huomaa ne onnen hippuset jotka jo on!

To 20.6.2019 Onni 4. 

On tavoittelemisen arvoista ymmärtää ja kokea mitä onni on. Mitä se todella tarkoittaa sanojen helinän maailmassa, joihin onnikin helposti hukkuu. Maailma jossa sanoja viljellään ja pyritään olemaan niiden takana sekä niiden tarkoituksessa kiinni. Mutta helposti asiat hämärtyy kirkkaasti. Koska sanoista tulee rutiineja, jossa emme ole aidosti riittävästi kiinni. Joten nuo symbolit helisevät ja kolisevat osin kuuroille korville. Mutta pysähtymällä ja hetkeksi hidastamalla me löydämme... Huomaa ne onnen hippuset jotka jo on!

Pe 21.6.2019 Onni 5.

 On ihmeellistä millainen vaikutus myös sanoilla on. Kun kuulet tai on tilanne jossa sana onni tulee hiljaa kuiskaten tai voimakkaasti painottuen korviimme. Juuri oikealla hetkellä - juuri sellaisessa tilanteessa kun olemme. Mitä se saakaan aikaan? Se voi olla valtavan voimakas tunne reaktio tai tuoda jonkun ison muiston ja kaikkea sellaista. Mutta myös pienenkin reaktion tunteissamme viitteenä jostain. Kaikki tasot ovat täysiä tunteita aitoja, joten... Huomaa ne onnen hippuset jotka jo on!

La 22.6.2019 Onni 6.

 Miten voi olla onni onnellinen kun on väsynyt? Onko se mahdollista kysyy mieli? Kyllä kun emme saimaistu kehoomme mielen kanssa vaan huomaamme olevan väsymyksen tuolla puolen jotain joka ei riipu kehon väsymyksestä. Ja tuo väsymyksen luonne saa siten muutosta aikaan tajuten että aistit kehon ovat riippumattomia sisäisestä voimasta. Ei tarvitse antaa kuin ajatusten vyöryä omaan tahtiinsa tarttumatta niihin kiinni niin alkaa tuo tunne löytää jotain pysyvämpää onnea. Annetaan...  Huomaa ne onnen hippuset jotka jo on!.   

Su 23.6.2019 Onni 7. 

Miten onni meitä avittaakin kun olemme huomanneet niin monia asioita jotka eivät olleetkaan mitään maata kaatavia vaan elämän tapahtumien kulta hippusia varrella kokemuksien vyöryn. Monet asiat löytävät niiden merkityksen tai muuten vain huomaamme miten elämä itsessään kantaa meitä kunhan annamme tilaa ja aikaa muutosten tapahtumille. Nuo muutoksen on sitä kasvua henkisellä polullamme, jossa olemme ja..Huomaa ne onnen hippuset jotka jo on!

Ma 24.6.2019 Kesä 1.

 On aika kesän aika valonajan pisimmän. Tuo valo tuo mieliimme paljon asioita - asioita aina lapsuuden kesistä tai vain ajoista noista. Niin mitä se tuo kaipuu tai muistojen pieni menneisyyteen vilahtava tunne tai vai se muisto on? Onko se vain toteamus vai onko se jotain syvempää tiedostamuutta menneestä? Kun sen kokee vain mukavana muistona tunteiden joukossa muiden on siitä helppo palata tähän hetkeen. Kun taasen sen kokee menetyksenä että nyt on toisin. Mutta niin sen ei tarvitsi olla vaan... On ilo kesän ja se on nyt!

Ti 25.6.2019 Kesä 2. 

On aika kesän vuoden aikajakso vuoden kesäisen. Se tuo mahdollisuuksia ja se antaa meille iloa sekä myös haasteita. Kun kesä muuntautuu kesän myötä omiin ominaispiirteisiin niin myös meillä on aivan erilaisia tilanteita ja noita haasteita kesän muuntautumisen myötä. Sopeutuminen on avainsana kaikkeen missä ympyröissä kuljemme kesän eri vaiheet. Tuo sopeutuminen joka auttaa kohtaamaan kaikenlaista kaikella lailla on... On ilo kesän ja se on nyt!

Ke 26.6.2019 Kesä 3. 

On nuo säät kesäiset vaihtelevaiset ja ihmisten mielissä puhuttuvat. Helppo aihe keskustelun puhua säästa tuosta - hyvä niin. Niinkuin säät vaihtelevat vaihtelee ihmisen elämä joko päivittäisessä isommassa syklissä melko lailla kaikenlaisissa fyysisissä tapahtumista henkisiin. Tuo vaihtelu mielentilassa on vain välistä aika suuri ja sitä kautta se heittelee elämää sekä sen kokemista monella lailla. Mutta viitteenä ymmärtämällä säiden vaihtelu ilmiö - ymmärtää ja tuntee itsessään oman mielentilan syyt ja seuraukset, joten...  On ilo kesän ja se on nyt!

To 27.6.2019 Kesä 4. 

Kesä valtaa mielen  - kesä antaa odottaa - kesä on luonnon kukoistus aikaaa. On vain miten  kaiken koemme miten me odotuksen luomme ajatuksen tuon sekä se kokemus kesästä on. On aika tuo mielen valtakunta - valon  - toimeliaisuuden aika mahdollisuuksineen mitä moninaisn. Niin sinä kuin minä me yhdessä koemme kesän yhteisen ajan ymmärryksen olosta kesästä, joka ilolla antaa, jonka ilolla me vastaan otamme. Se on kesän valtakunta ja meidän mielemme odottaa...  On ilo kesän ja se on nyt!  Pe 28.6.2019 Kesä 5. On kesä monelle aikaa jolloin ollaan hyvin erilaisissa olosuhteissa tai puitteissa sekä tehtvävissä. Nuo tehtävät vaativat monien asioiden huomioimista aivan erilailla sekä suunnittelussa että toteutuksessa. Se on vain hyä meille kokea aivan uudella lailla ja haastavasti kaikkea uutta mitä elämä milloin onkin. Kesä rikkoo rutiinimme ja elämän sisältöä siten se on aivan uudenlainen ja antoisa. Kohdataan kesä  yllättävästi yllättyen niin... On ilo kesän ja se on nyt!

La 29.6.2019 Kesä 6. 

Kun kesä avautuu keväästä kohti syksyä on luonnon muutokset suuret ja samalla ne tuovat meille uudenlaisen toiminta ympäristön. Kalenterin ohjelma ja mahdollisuudet muuttuvat kesän myötä. On ihanaa kokea kesän eri sävyjä ja olla niistä kiitollinen. Nuo sävyt ovat kuin elämän sävyjä - sävyjä tunteiden ja kokomusten maailmassa mitä parhaimpia. On siten kesän taika aivan omanlainen aika tuo vuoden ajan kesaäisen ja niin... On ilo kesän ja se on nyt!

Su 30.6.2019 Kesä 7.  Olkoon kesä kanssamme ja nähdään sen kaikki puolet sekä mahdollisuudet ennekuin se on ohi. On valoa - on se elämän tämän hetken kuuminta aikaa - aika jossa me iloinemme ja suruinemme kuljemme. Tuo kulku olkoon vakaa ja rikas. Rikkaus elämän - rikkaus kunhan vain me sen näemme niin sitä se on parhaimmillaan. Olemme keskiössä tälläkin hetkellä ja se siivittäköön meitä.... On ilo kesän ja se on nyt!

Heinäkuu 2019

Ma 1.7.2019 Vanhuus 1. 

Mitä se sitten on? Onko se ikää vai onko se jotain muuta? Kysyt nuorelta kuka on vanha - kysyt vänhemmalta kuka on vanha on vastaus eri sekä perustelu myös. Ikä on numeroita, mutta on se kuitenkin samalla fysiologiaa, jossa ilmenee erilaisia asioita ja seurauksia. Mutta vanhuus ja vanheneminen se on meidän kaikkien kohdalla etuoikeus ei välttämätön haitta. Siispä nähdään vanhuus... On ilo - on aika elämän kaikki iät elämän.

Ti 2.7.2019 Vanhuus 2. 

On tullut aika elää elämää kulloisessakin ikävaiheessa eikä haikailla että olisin nuorempi tai vanhempi. On vain haaste välistä isompi sopeutua omaan ikäänsä ja mieli haluaisi olla jossain muualla tai muussa vaiheessa kuin aika nyt on. Mihin me haluamme paeta tai mitä me haluamme vältää nyt ajassa? Onkon nyt aika jotenkin vaillinainen ja aika tulevassa tuo jotain aivan erinomaista verrattuna tähän hetkeen. Siis vanhennutaan vain päivä kerrallaan, jolloin... On ilo - on aika elämän kaikki iät elämän.

Ke 3.7.2019 Vanhuus 3. 

Kokemus iän on aina eduksi, mutta myös nuori voi olla hyvin kokenut tai ainakin ymmärtää asioita ikäisiään enemmän. On tärkeää olla kuulolla kun jollain on asiaa oli henkilö vanhempi tai nuorempi ja sitä kautta saamme oikean vuorovaikutuksen aikaan oli ikävaihe mikä tahansa. Ne kokemukset tai viisaudet voivat olla hyvin tärkeitä meille kaikille isommassa asiassa tai ihan pikku jutussa. Siis arvostakaamme toisiamme iästä riippumatta, jolloin... On ilo - on aika elämän kaikki iät elämän.

To 4.7.2019 Vanhuus 4. 

Onko se todella sellaista miltä se näyttää - onko sillä mitä itseisarvoa erillisesti?! Kun ajattelee tarkemmin ikää on kuitenkin olemassa vain tämän hetken tuoma paikka - aika - tapahtuma ja miten sen vain koen. Arvokkuus tulee siten kaikenikäisille kotiovelle jolloin olet nuori tai vanhempi olet saman arvoinen. On ihanaa ajatella rehellisesti olevansa juuri sen ikäinen kuin on. Olemme siten kiinni ajan hengessä ja silloinhan...  On ilo - on aika elämän kaikki iät elämän.

Pe 5.7.2019 Vanhuus 5. 

Sellaista elämä on sanonta, mutta onko se aina sellaista miksi sitä luulemme? Monasti ikääntyessään sanotaan että se liittyy ikään. Tuleeko sen kuulua ikääntymiseen kaiken sen minkä luulemme. Useasti se on vain vanha sisäinen tai opittu oma tiedosto kyseisestä asiasta, josta luulo ja tieto on muodostunut. On hyvä huomata että on aika uusi ja vanhat tiedostomme ovat jo vanhentuneet. Ja niiden luoma käsitys ei ole enään tarpeellinen eikä ajantasainen eli... On ilo - on aika elämän kaikki iät elämän.

La 6.7.2019 Vanhuus 6. 

On ilo olla siis kaikenikäinen ja löytää joka ikä vaiheesta sen oma juttunsa. Kaikki yhdessä eri ikäiset tuovat elämän tähän hetkeen hyvin kokemusrikkaan. Ei siis ole ketään joka ei kuuluisi tähän oravanpyörään omalla panoksellaan. On todellisen yhteistyön aika nähdä ne mahdollisuudet mitkä kaikki ikävaiheet tuovat meille tässä ja nyt. Siis tartutaan kokemuksiin nuorempien tai ikääntyvien samalla mahdollisuuksien saploonalla ja nähdään se... On ilo - on aika elämän kaikki iät elämän.

Su 7.7.2019 Vanhuus 7. 

On arvon saanut ja tiedon olemassa olosta ihmisen. Ihmisen polku joka jokaisella on omansa ja aivan uniikin tuore olit nuori tai vanha. On siis ihanaa kulkea rakkaudella iästä riippumatta päivän askareissa arjessa tai juhlassa. Olet kanssani ikääntyessään yhtälailla onnekkaasti vaikka vuosia jo paljon on plakkarissa. Kun olet oivaltanut kaiken tämän on meillä parempi olla kaikilla ja yhteisössä jossa... On ilo - on aika elämän kaikki iät elämän.

Ma 8.7.2019 Sade 1. 

On tuo sana ihmisten huulilla - on tuo sana monivivahteinen. Astukaamme nyt sateen sisälle symboolisesti ja syvällisesti ei jäädä pinnallisiin ilmiöihin. Sateen olomuoto voi olla monenlainen koostumukseltaan niin kuin mielemme kerrokset. Sade luminen ja mieli lumi valkoinen puhdas oloinen. Sade kostean viuhtova ja mieli käpertyväinen apean epävarma olotila tuo. Mutta tulee pouta jolloin mielemme... Oi sade sinä vaihtelevainen - oi mieli ole vakaa!

Ti 9.7.2019 Sade 2. 

Oi toivottu sade - tuo niin toivottu. Se välistä on vallan tärkeä kasveille luonnon. Sade ja sen vaikutus niin toivottu moneen. Oli allerginen olo helpottuvainen satella tuolla. Niin toivomus toiselle on onni toiselle se on haaste tai ei toivottu. Onneksi emme voi vaikuttaa sateeseenkaan luonnon. Sillä olisimmehan siitä erimieltä kun toinen samanmoinen, joka erilailla katsoo sadetta luonnon. Siispä sovussa ollaan satoi tai paistoi, jollon...  Oi sade sinä vaihtelevainen - oi mieli ole vakaa!

Ke 10.7.2019 Sade 3. 

Tuli sateen jälkeen pouta. Sade oli ollut hyvin rankka tai kevyt leppeä mielyttävä. Mutta sateen jälkeen tulee pouta ja elämän rankempien tai kevyempien kokemusten jälkeen tulee aika seesteinen. Tuo seesteinen voi olla hyvinkin miellyttävä tai hyvin epämääräinen epävarma tai ihan millainen vaan. Mutta ei ole kuitenkaan enää sadetta - ei ole sitä mielentilaa joka sateen aikana oli vaan on uusi hetki uudet tunteet. Kuten näemme ei mennyttä ole enää vaan... Oi sade sinä vaihtelevainen - oi mieli ole vakaa!

To 11.7.2019 Sade 4. 

On sen olomuoto mikä tahansa se joko kuuluu sen hetkiseen vuodenajan luonteeseen tai sitten se on täysin vastakkainen. Samoin meidän uskomukset ovat ensin luontevia vuodenaikoja ja sitten jokin asia tai mikä tahansa järkyttääkin meidän jo vahvoiksi luotuja uskomuksia. Ja tammikuussa sataakin vettä laariimme. Jos me lukitsemme kaiken jo vanhalta pohjalta niin joudumme joka kerta siltä vanhalta koodaus mallilta toteamaan samoin. Mutta jos aidosti annamme asioille uuden tilan kohdata itsemme niin... Oi sade sinä vaihtelevainen - oi mieli ole vakaa!

Pe 12.7.2019 Sade 5. 

Olisko tilanne toinen arjen puurtamiselle jos sade ois toiveemme mukainen? Olisko mieli kevyempi jos sade ois arkisen olon kanssa yhteistyössä? Ei tuo ulkoinen olemus sateen aiheuta kuin haastetta arjen - arjen syytä syvyyksiin se ei johda - johda mielen tilaan sateiseen. Vaan haaste tuo on jo voitettu kun se on hyväksytty sisimmässä kuuluvaksi arkeen ja juhlaan. Hyväksytty että se kulkee ajallaan niin... Oi sade sinä vaihtelevainen - oi mieli ole vakaa!

La 13.7.2019 Sade 6. 

Tuo maallinen sade jota kasvit ja elämä tarvitsee. Nuo kuusikuukautta sade tai kuivaa kautta jossakin kertoo kasvien ja eläinten kautta sen valtavan eron niistä jaksoista. Miten elämän eliksiiriä tuo sade pitää sisältää vain eri olomuodoissaan. Myös oma elämän vetemme jossa "me uimme" arkista matkaamme on meille tärkeä. Tuo oma veden täyttämä olemuksemme tuo suuri prosenttiluku kertoo paljon kuin suuret valtameret valtavina vesimassoinakin. Sade on siten elämän ilmemismuoto olkaa siitä tietoisia, jolloin...Oi sade sinä vaihtelevainen - oi mieli ole vakaa!

Su 14.7.2019 Sade 7.

 On elämä kastellut meitä sekä tuiskuava lumisade pieksänyt kasvojamme. Mutta yhtäkaikki olemme aina sateen jälkeen kohdanneet uudelleen elämän arjen ja juhlan uusin silmin. Näkeminen on muuttunut kuin nuo eri vuosien sateet erilaisine vivahteineen näkemiseksi elämän. Elämän jossa kokemus ja uusi valinnan mahdollisuus on tässä hetkessä käsillä. Myös kaikenlainen oppiminen - oppiminen henkisesti ymmärtää elämää on edennyt, joten... Oi sade sinä vaihtelevainen - oi mieli ole vakaa!

Ma 15.7.2019 Taide 1. 

Kun katson tauluun näenkö taulun - näenkö värit vai jotain iha muuta? Näkökyky näkeväinen näkee mitä se haluaa nähdä - mitä se valitsee - miten se valinta siirtää meidät itsemme johonkin asian yhteyteen tai tiedostamatta se tuo mieleen jotain joko yllätävää tai ihan tavallista. Tuo näkökyky on yhteydessä meidän sielumme syövereihin ja sieltä kumpuaa jotain syvällisempää. Siis tuo taulu on elämän taulu ja... On taide eräs tunteiden tulkki syvältä meistä itsestämme?!

Ti 16.7.2019 Taide 2.

On taidetta hyvin monenlaista ja missä se sitten taiteen raja kulkeekaan. Ei missään vaan taidetta elämä on tää mitä parhainta. On kuitenkin täysi arvostus kaikkien taiteen lajien kohdalla eli ne ovat samalla viivalla mitenkään niitä erottelematta ja paremmuus järjestykseen laittamista. Kukin tykkää vain eri ja yhteisistä asioista erilailla. On siten ihanaa miten rikkaudeksi siten taide muodostuu ja ... On taide eräs tunteiden tulkki syvältä meistä itsestämme?!  

Ke 17.7.2019 Taide 3.

Taiteen moninaisuus on sen vahvuus - taiteen kertoma viesti kenellekin on omanlainen  viesti tai mahdollisuus löytää itsestään asioita taiteen avulla. Taiteen avartava vaikutus katsojaan ei ole vain ihastelua vaan todella sitä että se pyrkii koskettamaan omaa sielun maisemaa tai piilossa olevia tunteita että tapahtumia joista on jäänyt jokin voimakas kokemus. Siten taide on eräänlainen terapeutti, joka... On taide eräs tunteiden tulkki syvältä meistä itsestämme?!

To 18.7.2019 Taide 4.

Kun kohtaat taidetta vaikka virallisia näyttelyissä tai kadulla tai ihan missä vaan. Se saa aikaan joko tietoista huomiota ja kommentteja, mutta kun se jää tiedostomattomaksi huomaamiseksi sen vaikutus on erilainen. Kuitenkin vaikka emme rekistiröi sitä tietoisesti herättää taide jonkilaisen ilmenisen meissä aina. Tuo voi olla sen hetkinen huomaamaton tai myöhemmin esille tuleva reaktio ja kokemukseen vaikuttava tekijä. Siten taide on meidän kanssa aina läsnä, joten...  On taide eräs tunteiden tulkki syvältä meistä itsestämme?!

Pe 19.7.2019 Taide 5.

Se tuo meille monella lailla mielihyvää ja elämän sisältöä. Opimme myös taiteen kautta uusia asioita vaikka se tuo monasti ne hyvin epäsuorasti. Taide on hyvä informaatio väline ja "puhekanava" välillämme mitä erilaisimmissa asioissa. Me emme vain sitä käytännössä huomaa, koska arjessa kaikki tapahtuu aika hektisesti ja yhdessä "putkessa". Tärkeintä on että meidän sielun visuaalisuutta ja muuta ravinnon tarvetta näin ruokitaan. Siksi ottakaamme vastaan taidetta, jotta... On taide eräs tunteiden tulkki syvältä meistä itsestämme?!

La 20.7.2019 Taide 6.

Kun kohtaamme yllättävästi tilanteita, jotka ovat ennen kokemattomia tai vain todella haastavia hetkiä. On tilanne tuo elämän taideteos yhtäkuin myös tavallinen oleminen yllättämätön. Tuo kokemus sielun maiseman taulu joka voi olla vain hyvin yllättävä teos - teos joka hämmästyttää, yllättää ja haastaa. Mutta kohtaamalla tuo yllättäväkin elämän luomus taiteilijan avoimin silmin, niin... On taide eräs tunteiden tulkki syvältä meistä itsestämme?!

Su 21.7.2019 Taide 7.

Sen laajuus on ääretön kun ei tarvitse luoda mitään rajoja mikä on taidetta onko se fyysistä tai henkistä vai ihan jotain määrittelemätöntä. Niin elämä rakentuu erilaisista palapelin osista. Olemme matkalla universaalissa - matkalla josta me tuskin ymmärrämme kuin hitusen verran. Taide tuo siten ääretöntä ulottuvuutta eikä siten meille muodostu rajaavia rajoja. Eli annetaan kaikkien kukkien kukkia ja nautitaan... On taide eräs tunteiden tulkki syvältä meistä itsestämme?!

Ma 22.7.2019 Lapset 1.

On aika jolloin ollaan lapsia - on aika jolloin kasvetaan kohti nuoruutta ja aikuisuutta. Mitä lapsena oleminen on tänä päivänä? Sen mahdollisuudet ja tilanne ovat hyvin laajat niin universaalisti kuin meillä. Mutta lapsen vaihe on joka tapauksessa tärkeä kaikelle maailman kehittymiselle se on voimavara. Meidän tulee nähdä kuitenkin tuo voimavara silloin kuin lapsi on lapsi ilman odotusarvoa. Vaan nähdään lapsi lapsena ja tasavertaisena kasvavana niin... On rakkaus lapsissa aitoutta - kiitollisesti!

Ti 23.7.2019 Lapset 2.

He pienenä ovat tuolla aitoudella todistamassa puhdasta rakkautta ja tietoisuutta ennenkuin lapsen ego alkaa virittyä kaikkine itse olotilaan erillisyytenä. Lapsen kanssa kun ollaan aidosti läsnä lapsi rauhoittuu ja samalla se myös tasoitttaa aikuisen mielentila heijasteen olotilaan levollinen eli kaikki hyvin. Tuo sisäinen tila lapsellakin vaihtuu ja tulee kiukkua, mutta sekin tulee aidosti. Kiukku ei katoa käskemällä vaan tulemalla läsnäolevaksi lapsen kanssa ja... On rakkaus lapsissa aitoutta - kiitollisesti!

Ke 24.7.2019 Lapset 3.

Kun lapsi varttuu kohti nuoruutta ja aikuisuutta on heillä hyvin erilaiset lähtökohdat kun katsotaan maailman laajuisesti. Niistä lähtökohdista kun kasvetaan sota alueella on lapsuuden normaali kasvu olosuhde mahdoton. Mutta kaikki lapset ovat kuitenkin yhtä tärkeitä ja pelkkä tilanteiden ymmärtäminen sekä  auttaminen jossain muodossa hyväksi. Kun ei ole kuitenkaan ulkoisesti mahdollista auttaa niin kuitenkin jo rakkaudellinen suhtautuminen vie eteenpäin. Jos me kaikki niin tekisimme silloinhan... On rakkaus lapsissa aitoutta - kiitollisesti!

To 25.7.2019 Lapsi 4.

Leikki tuo lasten "työ" on tärkeä elämisen ja olemisen opettelukenttä lapsen kehitykselle. Tuo kehitys tarvitsee osin puitteita, mutta yllättän vähällä rekvisiitalla tai vain lähtemällä ulos tai vastaavasti vain olemalla aidosti läsnä lapen kanssa. Oleminen kun tapahtuu kaikella omalla sisäisellä tunteella eikä omassa mielessä pyöri jotain ihan muuta tai paeta tilannetta johonkin näennäiseen juttuun. Siis olla läsnä jolloin... On rakkaus lapsissa aitoutta - kiitollisesti!

Pe 26.7.2019 Lapsi 5.

Ura aikuisuuteen avautuu jo lapselle nykypäivänä jo liian nopeaan tahtiin. Kun samalla kaikki on vielä henkiseltä valmiutelta kesken tulee jo kaikista suunnista joko yliaktiiviisuutta tai alivirittynyttä passiivisuutta. Seuraa epäsäännöllistä vuorokausi rytmiä - kaikkea epäoleellista jollon sisäinen tunne on jotain muuta kuin tasapainoinen. Tuossa tasapainossa pitäisi olla lapsen maailmassakin peruselementteinä levollisuus rauha ja muuta vastaava samalla kun elämä normaali pyörii ympärillä. Annetaan lapselle... On rakkaus lapsissa aitoutta - kiitollisesti!

La 27.7.2019 Lapsi 6.

Kun lapsi pyrkii itse pois omasta roolistaan johon hänet on laitettu on tullut lapsen kannalta "kasvukipujen" aika. Psykologiassa voidaan määritellä eri nimekkeillä, mutta lapsen kannalta tilanne on siinä hetkessä jossa samanaikaisesti on ristiriitaa ja turvaa sekä mahdottomilta tuntuvia asioita. Tuo tilanne on haastava hänelle, koska kaikki tunteet, reaktiot ja kokemukset ovat lähes täysin uusia. Uusi tilanne - uusi ratkaisu - uusi tilanne jatkuu ja jatkuu. Lapsi tuolloin tarvitsee luotettavaa tukea, jollon onkin tilanne... On rakkaus lapsissa aitoutta - kiitollisesti!

Su 28.7.2019 Lapsi 7.

Lapsi hyvin luonnollinen myös kaikelle intuitiolle. Se tosin helposti sotkeutuu kaikenlaiseen leikkimiseen ja sitä ei noteerata. Jos huomaisimme mitä kaikkea lapsi välittää tietoa ja ajatuksia - mitä monasti myös ihmettelemme - että mistäs tuo juttu nyt tuli. Mutta paljon jää asioita huomaamatta. Osin johtuu siitä että emme itse ole läsnä ja lapsen hyvät jutut menevät ohitse oli niistä kyse mistä tahansa. Siispä ollaan hereillä enemmän, jolloin... On rakkaus lapsissa aitoutta - kiitollisesti!

Ma 29.7.2019 Koti 1.

On koti tuo meillä lähes kaikilla, jossa on hyvä olla ja tulla. Koti on meille itsestään selvyys vai onko? On laajemmalti sen käsite hyvin laaja. Voidaan sanoa siellä missä olen on kotini. Paljon on ihmisiä liikkeellä vailla todellista kiinteää kotia. Ollaan elämän matkalla, joka vie monenlaisiin tilanteisiin. Sen ei tarvitse viedä kauaksi synnyinkodista, mutta se on jo aivan uusi askel elämässämme. On kodin aika tämäkin ja... Onni tulee sisäisestä kodistamme!

Ti 30.7.2019 Koti 2.

Tuo fyysinen elementti, jossa on suoja säälle - kaikelle arkiselle perustoiminnoille on kaiken perusta - perusta arjen olemiselle. Tuo tukikohta tarjoaa siten meille tarpeellisen tukiaseman - tukiaseman itselle tai perhe yhteisölle. Tuo tarpeellinen on kotimme, jossa on ulkoinen olemuksemme asuinsija. Mutta mikä tai millainen on riittvä tuo ulkoinen kotimme elämän arjessa sen jokainen voi päättää itse? Löydetään kotimme tarpeellinen niin...  Onni tulee sisäisestä kodistamme!

Ke 31.7.2019 Koti 3.

On arki kotoinen - on kotimme arkinen tai se on haussa missä on paikkamme tässä elämässä? Ei ole kaikille mitenkään itsestään selvää onko kotimme koti vai onko se tukikohta, jossa käydään kääntymässä ja ollaan vain matkalla - matkalla kokoajan. Koti tuo ja tietoisuus kodista on hyvin tekninen tai pinnallinen. Koti myös parhaimmillaan voi olla fyysinen ja henkinen koti samanaikaisesti. Löydetään nuo molemmat osapuolet niin...  Onni tulee sisäisestä kodistamme!

Elokuu 2019

(943) To 1.8.2019 Koti 4. 

Tuo monien tapahtuma paikka ja aikaa olemiselle. Koti avaa meille portteja moniin suuntiin on kyse tiedosta kokemisesta tai aivan uudesta mahdollisuudesta. Löydämme omasta "lintukodostamme" käsin tiet arkeen sekä unelmiin. Kun meillä on aikaa pysähtyä johon koti on sihen mainio paikka. Voimme löytää tuon sisäisen intuition joka kertoo meille unelmistamme selkeämmin sekä niistä aidoista unelmista, jolloin... Onni tulee sisäisestä kodistamme!

(944) Pe 2.8.2019 Koti 5. 

On välillä kodin vaihtoaika vaikka juuremme vahvat olisi. On tilanteita ja syitä miksi pitää kotia vaihtaa. Mutta yhtäkaikki elämää se on vain haasteellisempaa. On vain tilapäiväisiä vaihdoksia kodille minne menemme. On opiskelua matkatyötä ja monenlaista arkista tilannetta miksi kotia pitää vaihtaa. Mutta todella tuo vaihto tuo muutosta elämän kuvioihin. Ja huomaamme uuteen tilanteeseen sopeutuneena aivan uusia asioita tuon verhon takaa kun tulimme uuteen tilanteeseen, jolloin... Onni tulee sisäisestä kodistamme!

(945) La 3.8.2019 Koti 6. 

Kun palaamme kotiimme joko pitkältä matkalta ajallisesti tai matkana sekä päivittäiseltä matkaltamme on se juhlahetki. Se on mahdollisuus tulla tuttuun ja turvalliseen kotiimme kaikenlaisiin omiin kuvioihimme. Mutta on ns. jo sivitysmaiden osalta paljon kodissa ristiriitaa sekä kaikkea tuskaa ja sotaa. On pelon maailma joka on rakentunut maailmaamme valloittanut kotimme. Kotimme joka on epäjärjestyksessä turvaton. Näin ei tarvitse olla kun vähitellen ymmärrämme ja toimimme rakkaudesta käsin,  niin...  Onni tulee sisäisestä kodistamme!

(946) Su 4.8.2019 Koti 7. 

Onni olkoon kodissamme - onni olkoon kanssamme. Näin hienosti ja juhlavasti voimme toivottaa ja toivoa. Onni kodissamme arkisessa, jossa ilolla kohdataan toisemme ja itsemme. Vaikka se mieli maassa välillä oiskin on onni kodissamme - mielissämme sama olemassa ainainen. Vain välillä se on siirtynyt pois radaltaan syystä tai toisesta. Mieli sanoo sitä ja tätä on se vaikeaa olen maassa. Mutta takertumatta kiinni mielen toistoihin ja "alamaailmaan" alkaa paistaa aurinko hetinmiten, joten... Onni tulee sisäisestä kodistamme!

(947) 5.8.2019 Anteliaisuus 1. 

On mahdollisuus olla antelias, mutta millä lailla. Olla antelias jakamalla ulkoisia materiaalisia asioita eli materiaa. On antelias olla myötätuntoinen ymmärtäväinen tilanteessa kuin tilanteessa. Voidaan olla anteliaita aidosti tai tiesdostamatta myös omahyväisesti. Olemme kyllä vilpittömiä, mutta tiedostamaton egomme on välistä hyvin itsekäs ja huomaamaton. Olemme jäljillä antamisen ja anteliaisuuden ajatuksesta, mutta egomme yrittää saada osan. Tämän huomaamalla voimme... Hyve anteliaisuuden on yksi rakkauden osoitus muoto!

(948) 6.8.2019 Anteliaisuus 2. 

Kun löydämme itsestämme aitouden - aitouden niin anteliaisuuteen tulee tarkoitus eikä se ole velvoite. Emmekä myöskään samalla ajattele toisin ja toisin. Niin että kokee anteliaisuuden onnekkaana mahdollisuutena auttaa toista. Sanonta sen minkä annat toiselle annat itsellesi se toimii kun sen tarkoituksen oivallamme oikein. Emme ole anteliaita anteliaisuuden vuoksi vaan sydämestämme käsin. Silloinhan aitous toteutuu ja... Hyve anteliaisuuden on yksi rakkauden osoitus muoto!

(949) Ke 7.8.2019 Anteliaisuus 3. 

On välistä hyvin ristiriitaista toimia elämässä kun vastoinkäymiset ovat kasvaneet mielessä liian suuriksi. Ne voi vuoren kokoisia haasteita, jotka éi tunnu ratkeavan tai tuntuvat ylivoimaisilta. Silloin pysyä anteliaisuuden antaumuksen mielen tilassa katoaa ja tulee enemmän pakene - hyökkää kurssi tai lamaannus. Mutta ajatus tai ajatuksen hiljeneminen, joka johtaa pois ainakin hetkeksi pois tuosta tilanteesta. Silloinhan... Hyve anteliaisuuden on yksi rakkauden osoitus muoto!

(950) To 8.8.2019 Anteliaisuus 4. 

Me voimme kohdata anteliaisuuden kautta aivan uuden lähestymisen elämään. Kun anteliaisuus voi olla myös tuo pieni aito hymy, jonka jakaa aidosti esim. kaupan kassa henkilölle. Se voi juuri siinä saada kassahenkilön piristymään ja löytämään tämä hetki ja sen ilo paremmin. Ja niin katosi häneltä tai pieneni hänen alavireytensä. Siis anteliaisuuden ele voi olla iso hyvä juttu, joten... Hyve anteliaisuuden on yksi rakkauden osoitus muoto!

(951) Pe 9.8.2019 Anteliaisuus 5. 

Halusta olla antelias lähtee kaikki. Ei muodollisuus tuo sisäistä onnea itselle vaikka apu olisikin toiselle ihan konkreettinen. On sekin kuitenkin ajatus itsessään ja itsestään heräämiseen mitä me todella olemme. Automaatio voi herättää toistettaessa jotain anteliaisuuden auttamisen muotoa ymmärtämään  sen syvintä olemusta tai aivan vain olla vilpittämästi antelias vaikka sitä ei huomaakkaan. Pienikin ajatus anteliaisuuden suuntaan niin... Hyve anteliaisuuden on yksi rakkauden osoitus muoto!

(951) La 10.8.2019 Anteliaisuus 6. 

Ropojen kerääminen ja jakaminen mielletään anteliaisuudeksi selvemmin kuin muu henkinen muoto. Kuitenkin henkinen läsnäolo ja siinä yhteydessä kuuntelemisen taito sekä vuorovaikutus on aikaa toiselle ja itselle. Sen mieltäminen anteliaisuudeksi voi tuntua kaukaa haetulta, mutta miten tärkeää se voi olla missäkin tilanteessa. Vaikka olisi kiire niin olisi aikaa heittäytyä hetkeen ja olla antelias toiselle sekä itselle. Annetaan aikaa niin... Hyve anteliaisuuden on yksi rakkauden osoitus muoto!

(952) Su 11.8.2019   Anteliaisuus 7.

 On tullut aika ymmärtää anteliaisuuden salaisuus. Se ei ole mitenkään itsekeskeinen eikä toimi itsekkäästi ja niistä lähtökohdista. Se ei ole piilevää omahvyäisyyttä eikä ikäänkuin almujen ostamista tiedostomattomista anteliaisuudella. Se on sydämmellistä aitoa antaumuksella olevaa mielentilaa, josta käsin anteliaisuus tapahtuu on se missä muodossa tahansa. Ja siintä tulee itse aito hyvä olo, joten...  Hyve anteliaisuuden on yksi rakkauden osoitus muoto!  

(953) Ma 12.8.2019   Aurinko 1. 

Paiste tuon tai paistamattomuus on se aihe ainainen - aihe keskustelujen. Fyysisesti se on aurinko kuntamme moottori nimensä mukaisesti. Lämpö ja valo tuovat ja luovat elämän puitteet. Nuo itsestään selvyydet ovat pelkkää arkea meille. Mutta aihe kun saa keskustelun liikkeelle on tuo sää, jossa on aurinko omassa roolissaan. Mutta kun tarkemmin ajattelee miten se piristää tai tuskastuttaa riippuen ajanjaksosta. On tunne yhtäläisyyden kanssa auringon roolissa isossa, jolloin... Aurinko sisäinen on aito ja ikuinen!  

(954) Ti 13.8.2019   Aurinko 2. 

Kun aamu sarastaa tai aurinko illan laskee - on kauneus luonnon sanaton. Tuo kauneus ja jopa ajan pysähtyminen kun vain hetkenkin antaa tilan ajattomalle ololle katse suuntaan aurigon. Kun ajatus pysähtyy - pysähtyy ajankulukin ja tuo kauneus sekä viriävä ilo ei tarvitse sanoja - ollaan siinä vain tuon pienenkin hetken. Tuo ajattomuus luo ymmärryksen jostain syvemmästä elämän olosta tässä ollen. Olkoon aurinko ajan pysäyttäjä, jolloin... Aurinko sisäinen on aito ja ikuinen!  

(955) Ke 14.8.2019   Aurinko 3.

 Kun aurinko aamulla "herää" useimmat meistäkin ovat päiväs aikaa hereillä. Tuon auringon vaikutus ja läsnäolo helpottaa monasti päivämme antia. Mutta myös mielemme kokee kuumassa porottavassa kelissä tuskaisuutta kuin myös jolloin aurinko ei meille näyttäynytkään. Mielen kokemus pohjautuu aivan johonkin muuhun kuin tuohon aurinkoon. On joko tietoisia ajatuksia tai tiedostamattomia joista tuo tunne vähemmän miellyttävä nousee. Siksi onkin hyvä ymmärtää omaa itseämme, jolloin...  Aurinko sisäinen on aito ja ikuinen!  

(956) To 15.8.2019   Aurinko 4. 

Kun se loistaa päivittäin tulee tunne että ei ole muuta vaihtoehtoa. Mutta kuitenkin mieli alkaa epäillä jossain vaiheessa paistetta tuota jatkuuko se ja miten se kenties muuttuu. Niin elämän paisteessakin kauan jatkunut hyvä fiilis alkaa epäilyttää mieltä josko tää kohta katoaa tunne tuo niin vakaan aurinkoinen. Mutta kun niinkuin aurinko tulee ja menee niin mieli pyrkii vaihtelemaan ja sen kun...  Aurinko sisäinen on aito ja ikuinen!  

(957) Pe 16.8.2019   Aurinko 5. 

Kun huomaamme että aurinko päiviä on pitkiäkin jaksoja sekä huomaamme sisäisesti sen paisteen pilvisenä päivänäkin. Olemme löytäneet yhteyden luonnon kanssa, joka onkin meissä itsessämme kaikkina hetkinä. Tuo luonto kertoo meille monenlaisia viisauksia ja herättää meidät elämää pois sumun putkesta, jossa välistä olemme sankassakin sumussa melkein läpipääsemättömässä. Annetaan auringon ilmentää luonto rakkauttamme niin...  Aurinko sisäinen on aito ja ikuinen!  

(958) La 17.8.2019   Aurinko 6. 

Nyt on jo kuudes aamu kun aurinko sinittelee näkyväisesti ikkunan takaa. Tuo sinnittely ja valon juhla jatkuu sekä vuodenaika että valon määrä on suotuisa mielelle. Vuodenaika lataa kesämäistä energiaa aurinko energian lailla kennojen kautta akkuihin varastoon ajoille pimeimmille. Tässä hetkessä tuo ymmärrys luo ymmärrystä tuleviin aikoihin, joita ei tarvitse murehtia eikä ennustaa. Siten sinnikkyys tässä hetkessä lailla auringon kertoo ole läsnä valolla niin... Aurinko sisäinen on aito ja ikuinen!  

(959) Su 18.8.2019   Aurinko 7. 

On seitesmäs aurinko aamu perättäin. Tuo seitsemän numerona on kutsuttu onnen numeroksi. Tämä seitsemäs päivä ns. sunnutai on myös lepopäivä. Kaikenlainen numerologiikka tai muut sanonnat kertovat ihmisten luomista systeemeistä sekä uskomuksista. Sitä kautta huomaamme että monet uskomukset ovat voineet  rakentua vaikka myös auringosta. Uusi uskomus luo taas odotusta - arvoja - uusia kokemuksia ja... Aurinko sisäinen on aito ja ikuinen!  

(960) Ma 19.8.2019 Sota 1. 

On sana tuo sotaisa - sana kova ja julma sekä seurauksellinen. Sotia niin monenlaisia on maailma täynnä. Isot fyysiset taistelukentät ja päätyen ihmisten väliseen taistelu - puolustaudu "sotatilaan". Tila jossa käydään henkien taistelua. Myös "sotaisuus" vasten luonnon ja ympäristön puolesta - vastaan. Niin ego mieli tai mielet käy taistelua niin monenlaista. Taistelua kuka on oikeassa - kuka voittaa - ken on häviäjä, mutta onko tään elämän tarkoitus tuo? Kysyä itseltämme niin... Olkoon rauha sydämmissämme.  

(961) Ti 20.8.2019 Sota 2. 

Kautta aikojen on sodittu enemmän ja vähemmän sotaisesti mitä erilaisimmissa tilanteissa eri aikakaudissa. Mutta yhtäkaikki sotatila tai tulinen sotiminen ei ole inhimmillistä ihmisen elossa. Ei ole voittajia. Mutta kaikesta toivottomuudesta huolimatta sekä historian toistamisesta jossain muodossa on meidän kaikkien välittämisen - myötätuntoisen läsnäolon merkitys olemassa vaikka asumme aivan muualla. Globaalinen henkinen läsnäolo joka katsoo ohi egojen taistelujen rakkauden silmin on... Olkoon rauha sydämmissämme.

(962) Ke 21.8.2019 Sota 3. 

Ja rauha. Rauha ja rauhaan pyrkiminen on tietty kaikilla. On neuvottelua ja selvittelyä sekä millä ehdoilla rauhan voi tehdä. Meillä ihmimielessä käydään itsessämme myös monenlaista selvittelyä sekä rauhan hakemista. Vähintääkin kun kerttynyt paljon hoidettavia asioita ja ns. kiire päällä. Täyttyy mieli liiallisesta ajettelusta ja tilanne on päällä sekä vaatii selvittelyä. Tuon liianlisen ajattelun ymmärtäminen että se tekee sen stressi tunteen. Keinot millä siihen tilaan voi vaikuttaa ovat olemassa niin... Olkoon rauha sydämmissämme.

(963) To 22.8.2019 Sota 4. 

Kun olemme löytämässä syyllisyytemme mikä voi johtaa "henkilökohtaisiin sotiin" eli pieneenkin välirikkoon tai erillisyyden oikeassa olemisen tarpeeseen ratkaisussa. Tuo toisten syyllistämäninen kun itse sitä omaa syyllisyyttä ei kestäisi tai halua  kokea on syy muissa jutuissa silloin helpompi. Ratkaisun löytäminen voi tapahtua siirtämällä itsensä syrjään ja huomata sekä antaa anteeksi tilanteelle niin... Olkoon rauha sydämmissämme.

(964) Pe 23.8.2019 Sota 5. 

On ratkaisun makua ilmassa kun ensin on taisteltu vaikka pienilläkin sanailuilla toisen tai toisten kanssa ja sitten tuleekin viitteitä rauhan neuvotteluista. Sillä alkaa tajuntaan nousta muitakin ajatuksia kuin puolusta - hyökkää - puolusta stradegia. Neuvottelut etenevät lähestymällä itse tai jokin taho ymmärrystä että ei ole olemassa vain oma itsensä etu tai yhteisön. Kun huomataan että mistä tilanne alkoi sekä huomataan miten itsessä pelko jossain sen synonyymissä oli se joka halusi puolustaa ja hyökätä. On ratkaisu silloin lähellä, jolloin...  Olkoon rauha sydämmissämme.

(965) La 24.8.2019 Sota 6. 

Vaikka kaikenlainen sota on tappiota kaikille ei ihmismieli muuten näe maailman tilannetta kunnolla. Vaan kerää ympärilleen kaikenlaista ulkoista tavaraa ja toimintaa, jolloin tahtoo ihmisten kanssa toiminen olla liian näennäistä. Tulee olemaan liian itsekeskeistä ja pinnallista. Mutta sodan eri vaiheet herättävät meitä näkemään toisin. Sotatilan ei tarvitse olla edes lähellän niin ymmärrys sisäisestä toisenlaisesta maailmasta saa jalansijaa, jolloin meillä... Olkoon rauha sydämmissämme.

(966) Su 25.8.2019 Sota 7. 

Kun sota on päättynyt on aika rauhan ja uuden rakentamisen. Herätään toiveikkaasti uuteen ajanjaksoon. On ristiriitoja jotka yrittävät vielä tulla esiin menneestä "sodasta" on kuitenki asioita joihin täytyy tarttua kiinni nyt eikä tarvitse elää menneessä. On aika antaa anteeksi menneille asioille jotka olivat ja menivät. Aidosti annetaan anteeksi kaikelle ja hyväksytään tämä hetki ainoaksi hetkeksi. Ymmärretään nyt olemme tässä ja katsommme...  Olkoon rauha sydämmissämme.

(967) Ma 26.8.2019 Maapallomme 1. 

Tämä pyöreä pallomme eikä tuo makoisa pannukakku. Avaruudesta katsottuna pallomme on aika tyylikäs ja mielenkiintoisen näköinen. Avaruudesta katsottuna myös mittasuhteet ovat aivan toiset mitä katsomme tällä hetkellä n. kahden metrin korkeudelta ja aisteillamme aistimme kaikenlaista. Mutta samalla tuo pienuus ja avaruuden suuruus on aika pysäyttävä ajatus sekä ilmiö. Monet asiat mitkä tässä paikassa tuntuvat isoilta ovat hyvin suhteellisia verrattuna... Maapallomme olkoon myös hyvin rakastettu!

(968) Ti 27.8.2019 Maapallomme 2. 

Kun näemme tämän ihmeellisen pallomme toisenlaisessa valossa että se on rajaton kotimme eikä vain rajattu tontti alue. Näemme ja koemme sen rajattomuuden kaikilta sektoreilta vaikka monet asiat näyttävät myös hyvin pelottavilta ja myös koemme niin. Tuon suojamuurin rakentaminen ensin isemme ympärille jatkuen pienemmän yhteisön ja lopuksi valtakunnan rajoiksi. Muotoutuu silloin rajat ja rajoittenoisuus omassa päässämme rajalliseksi, jolloin elämämme katsonta sekä kokeminen rajoittuu niin silloinhan... Maapallomme olkoon myös hyvin rakastettu!

(969) Ke 28.8.2019 Maapallomme 3. 

Pallon historia ja se on osa suuremmasta yksiköstä on rajaton ja ajaton sekä jokainen meistä sen tiedon näkee omalla tavallaan. Meidän havaintomme ja tulkintamme rakentuu kuitenkin jokaisen omista lähtökohdista, jossa asiat yhdistyvät eri lailla. Meidän heijastamamme heijaste valkokankaalle, jota katselemme on oman näköisemme. Isossa kuvassa siis pallomme tavallaan meidän jokaisen oma näkemys ja kokemus. Niinpä katsokaamme avoimemmin ja laajemmin, jolloin... Maapallomme olkoon myös hyvin rakastettu!

(970) To 29.8.2019 Maapallomme 4. 

On valtaisa mahdollisuuksien pallo tää planeettamme. Aina on egon valtakunnassa uhkat ja mahdollisuudet taistoissa mielissämme. Mutta mitä kaikkia rikkauksia pallomme sisältää. Mikä yhteys luontoon on meidän juurillamme. Mikä mikä maa tämä on kun me vain sen oivallamme. Riittää kun kaikessa suuruudessaan me vain omassa pienessäkin kulmakunnassa huomaamme ne suuret mahdollisuudet. Mutta ensin tulee ymmärtää paremmin oma sisäinen elomme, jotta voimme... Maapallomme olkoon myös hyvin rakastettu!

(971) Pe 30.8.2019 Maapallomme 5. 

Pallo muotona on hyvin pärjäämä perusmuoto muotojen maailmassa. Sen muoto on tietenkin käytännöllinen toimivuuden kannalta. Muodot taiteessa tai ihan käytännön elämässä ovat rajattomia, mutta välistä hyvin epäkäytännöllisiäkin. Pallon muoto urheilussa tuo esiin monia lajikulttuureja sekä valtavan määrän harrastajia kuten jalkapallossa. Sanotaan että pallo on pyöreä - mitä milloinkin se tarkoittaa... Maapallomme olkoon myös hyvin rakastettu!

(972) La 31.8.2019 Maapallomme 6. 

Aikakausi nyt on aivan eri vauhdissa kuin muinoin se oli. Tuo vauhti kulkee ihmisten miellissä - pallohan kiertää ja pyörii radallaan hyvin vakiosti. On tietenkin teknologia ja tiedon kulku sekä monenlainen kehittyminen mennyt valtavasti eteenpäin viimeisten 20 vuoden aikana. Mutta voi kysyä onko teknologia tullut avuksemme vai olemmeko me jääneet sen vangiksi ja työläiseksi - missä johtajuutemme luuraa ???... Maapallomme olkoon myös hyvin rakastettu!

Syyskuu 2019

(973) Su 1.9.2019 Maapallomme 7. 

Olkoon maapallomme pelastettu - näin suurellisesti voi ajatella. Vasta argumenttinä koemme oman pienuutemme takia sen mahdottomaksi. Mutta kun näemme ohi tämän maallisen kaikkeuden on ihmismielen globaali yhteis ajatus ja energia kaiken mahdollistavaa. Taloudellisesti emme voi puhaltaa kuin tuuleen ja siitä tuuli myrskyksi ei muutu. Mutta henkisesti yhteis synergiamme vaikuttaa kaikenlaisiin ratkaisuihin ja toimintaan jolloin...   Maapallomme olkoon myös hyvin rakastettu!

(974) Ma 2.9.2019 Kipu 1. 

Tuo ilmiö niin yksinkertainen, mutta niin monisäikeinen ja yhtälö yllättävin. Se voi pieni muistutus aivan pienestä hetkestä tai jatkuva moninainen vyyhti suurellinen ja kestävä. Arkista elämää se siten saattaa muuttaa merkittävästi tai se oli vain ohi kiitävä hetki. Kipu on indikaattori kertomaan jostain ja se jostain voi olla pitkä tai lyhyt tarina kaiken muuttava vai vain yksi meren aalto. Mutta mieli tuo mieli... Mieli päättää mitä, miten koemme... - kipu on mielen päätös!?

(975) Ti 3.9.2019 Kipu 2. 

On kipu kohde tai yleis-särky kipuilua tai on se hetkellisesti jokin tapahtuma aiheuttanut tai muihin kehon häiriötiloihin liittyvää kipua. Kaikki yhtä kaikki, koska jokin asia on tai ei. Eroja tulee voimakkuuksissa ja kriittisyydessä. Mutta kaikki on kuitenkin mielentilassa koettuja ja huomion se vie kokonaan tai osittain. Silloin kun kipu jotenkin ilmenee sen kokee vain asianomainen omalla tavalla, jota ei...  Mieli päättää mitä, miten koemme... - kipu on mielen päätös!?

(976) Ke 4.9.2019 Kipu 3. 

Kun kukin aistii kivun omalla laillaan ja kertoo sen jollekin joka taasen tulkitsee sen omalla lailla. Koska jokainen samasta viitteestä rakentaa erilaisen yhtälön. Ja lähtökohtana voi olla kullakin jokin omakohtainen kokemus tai sitten kuullut kertomuksia hyvinkin monenlaisia ja niistä sekä muista asioista luo omanlaisen mielikuvan mitä toinen kertoi. Siten täytyy olla tosi skarppina sekä läsnäolona jotta saa toisen tarinasta... Mieli päättää mitä, miten koemme... - kipu on mielen päätös!?

(977) To 5.9.2019 Kipu 4. 

Kun se yllätää - kun se lamauttaa tai vaikuttaa jotenkin elämään. Kipu on indikaattori joka kertoo jostakin mikä on ollut ensin ja siitä tullut seuraus. Indikaattori on kuin liikennevalot jotkä välittävät kivun voimakkuuden tai laadun. Tuo indikaattori ohjaa meitä suuntaamaan johonkin toimenpiteisiin mikä auttaa juuri syihin. Vain pelkkä kipuun lääkitys lamauttavasti ei johda perimmäisille juurille, mutta akuutisti sitä tarvitaan välistä heti. Selvitä kuitenkin... Mieli päättää mitä, miten koemme... - kipu on mielen päätös!?

(978) Pe 6.9.2019 Kipu 5. 

On tuo kipu välistä niin hallitseva - tuskallinen. Se voi olla hyvinkin hetkellinen tai pitkä aikainen. Se ei koskaan ole hauska vaikka kertoi meille asioita monia ja koulutti näkemään sekä kokemaaan toisin. Niin voimme kuitenkin siirtyä "kivun alta" pois siirtymällä tarkailijan rooliin ainakin hetkittäin. Siten koemme ja huomaamme uudella lailla että miten kipu onkin mielessä mielen tuote vaikka se... Mieli päättää mitä, miten koemme... - kipu on mielen päätös!?

(979) La 7.9.2019 Kipu 6.

Kun kipu alkaa välillä helpottaa tai lakkaa kokonaan on tunne hieno ja vapautunut. Kun kipu oli suurimmallaan oli tuskakin huipussaan sekä epätietoisuus mitä nyt ja miten päästä pois kivusta sekä sen mistä se tuli. Kun helpottoinoisuuden tunne alkaa voittaa epämielyttävyyden niin alkaa myös ajatus kirkastua, koska huomio ei ole enää kivussa ja silloinhan...  Mieli päättää mitä, miten koemme... - kipu on mielen päätös!? (

980) Su 8.9.2019 Kipu 7.

Kun on ollut kaikenlaisia vaiheita ja mitä kokemuksia on käynyt kivun kanssa?! On se kouluttanut - on se tuonut elämään uusia näkemyksiä. Tilanteen normalisoituminen ja arjen sekä juhlan vuorotellessa keskenään on nuo mielen kokemukset saaneet uuden sisäisen olemisen muodon. Huippu kipu - vaihtelut - normaali olo on yhtä kaikki mennyttä mikä oli ja meni. Nyt on kuitenkin uusi hetki jonka mielemme rakentaa yhdessä kaikkien muiden eläväisten kanssa, joten... Mieli päättää mitä, miten koemme... - kipu on mielen päätös!?

(981) Ma 9.9.2019 Matka 1.

Matka tuo joka ei unhoon jää tai matka pysäytti - yllätti tai matka jota juuri ei ollutkaan. Matka minne - miksi matka sinne on syy moninainen? Mutta tuleeko matkat sattumalta vai pelkkiä "huteja". Matkalla tarkoitus selkeä kun on - on sen saundi innoittava - odottova ja juhlava. Onko vai olenko jo matkalla kysyn itseltäni... Elämän matka on loputon!

(982) Ti 10.9.2019 Matka 2.

Kun matkamme jatkuu onko sen määriteessä kyse elämän matkasta vai elämyksen. Matka elämyksen voi olla aivan pienikin tai aivan maapallo kiertäen väli etappien kautta. Mutta matka lähisseudulle voi olla matkoista antoisin. Sen yllättävyys tai hyvä ryhmä tai matka yksin ja vain yksin. Matka niin monenlainen olla voi - matka elämyksen on myös selvä tarkoitus elämässä. Kenelle se matka ja tuo antaa kokemuksen, joka on... Elämän matka on loputon!

(983) Ke 11.9.2019 Matka 3.

Kun välillä on vain ihan vaikka kauppareissu tietty ostos mielessä. Liittyy siihenkin ajatus matkan - on reitti - kulkuväline - milloin... jotka tulee huomioita yhtälailla kun on matka isompi ja haastavampi. Teemme joka hetki matkoja tai valintoja. Vain matkan kriteerit ovat omissa asemissaan eri tapauksissa toteutuakseen myös käytännössä. On siten selvinnyt että olemme kokoajan matkalla joten... Elämän matka on loputon!

(984) To 12.9.2019 Matka 4.

Sunnittelen tai suunnittelemme matkaa, jopa kenties isompaa ja pitempää reissua. Ja tuo matkan suunnittelu vaatii paljon tiedon keräämistä sekä muita valmisteluja. Se on hauskaa vaikka välillä se on vaativaa koska muut arkiset kuviot vievät jo oman ison osansa ajasta. Mutta sen matkan energia ja into on niin valtava että menot muuttuvat saatavaksi. Niin iso pyörä pyörii ja huomaamme mikä voimavara meissä on joka on ollut piilossa, joten... Elämän matka on loputon!

(985) Pe 13.9.2019 Matka 5.

Ollessamme jo matkalla aivan niin pienellä kuin suurella on se matkan joka hetki tärkein. Eli jo matka kaikessa on yhtä tärkeä kuin unelmien - matkojen täyttymys. Oppia arvostamaan matkaa tärkeänä on sen olemus ja oleminen täyttä elämää. Mieli vain kokee ikäänkuin joku muu hetki olisi tärkeämpi kuin tämä. Se on opittu ajatus mielessä, mutta sen ei tarvitse olla niin joten... Elämän matka on loputon!

(986) La 14.9.2019 Matka 6.

Kun matkaamme mielessämme ennakkoon - tai ollaan nyt juuri - tai muistoissa menneiden. On kaikki yhtä toden tuntuista vain ero on fyysisessä kokemisessa. Kaikki muu tuntuu olevan kuin tässä käden ulottuvissa koettavissa. Elämä on siis mielenmatka joka on edellä olevissa kellon ajan aikamuodoissa. Näin uneksien tai kuvitellen olemme matkalla, jossa ilot ja surut vaihtelevat keskenään. Kun huomaamme mielikuvamatkojen jokaisen perus olemisen, että aika on vain tässä hetkessä niin...   Elämän matka on loputon!

(987) Su 15.9.2019 Matka 7.

Kun matka saavuttaa päämääränsä tai tulee tunne että on matkalla vaikka eräs matka on päättynyt. Miten matka meni - miten koin ja reagoin matkan aikana kaikkea sekä mitä jäi muistojen osastoon. Näin mennään loogisesti aikajanassa, jossa aika sekä kokemukset kulkevat ja elämä vyöryy eteenpäin. Mutta on uusi aikausi ja alamme ymmärtää uusia "energioita" elämisen kokemisesta eikä siinä mitata matkaa numeroina tai tuloksina. On aika matkojen syvämmillisestä ymmärtämisestä, jolloin...  Elämän matka on loputon!

(988) Ma 16.9.2019 Olet 1. 

Kuka olet kysyy kysymys tuo? Ei vastausta - ei helppoa vastausta. tiedän nimeni ja paljon muuta. Nimi asemoi meidät johonkin yhteisöön joko pienempään tai iso kollektiiviseen olemiseen. Järjestelmien sisällä nimi ja olet toimii erittelemään mitä teet tai miksi sinua kutsutaan. Nimi antaa ja kantaa  mielikuvia elämästä omasta. Olet nimellinen henkilö kaikilla mautsteilla ja mahdollisuuksilla, joten... Olet ja tulet olemaan ikuinen sielu ainiaan

(989) Ti 17.9.2019 Olet 2. 

Kun olet niissä arkisissa kuvioissa täysillä mukana olet mukana elämän aidossa pyörteessä. Tuo pyörre ei ole mikään turbolenssi vaan vakaa olet tila - olet nimelläsi rekisteriöity järjestelmään. Tuo järjestelmä tietään sinusta ja sinua lokeroidaan järjestellään järjestelmässä. Mutta jos ei olisi nimeä olisimme tuuliajolla vapaita seikkailijoita ja silloinhan...  Olet ja tulet olemaan ikuinen sielu ainiaan!

(990) Ke 18.9.2019 Olet 3. 

Niin matkasi jatkuu ja olet määritellyt itsesi tällä hetkellä omaan kuplaasi, joka pitää sisällä kaiken mitä olet sinne kerännyt. Niin olet sitä mitä ajattelet - tunnet - reagoit tai olet ulkoisen ympäristön luomus oman mielesi tulkintana. Olet aina se mihin kiinnität huomion tai toiminnan mielesi maailmassa. Se on vapauttavaa ymmärtää miten mieli tuokaan meille mahdollisuuden elää myös mielenrauhassa, joten...  Olet ja tulet olemaan ikuinen sielu ainiaan!

(991) To 19.9.2019 Olet 4. 

Olet olemisessa. Mikä onkaan selvempää kuin sanan oleminen kertomaan tätä hetkeä - se vain on. Sillä ei ole mitään uskonnollista eikä muutakaan taustaa, jolla olisi jokin ristiriita johonkin järjestelmään tai uskomuksiin. Kun olet tässä ja huomaat sen olemisen tunteen tai olemisen ympärillä olevan aistien aistit olet juuri tässä hetkessä. Miten tämä hetki onkaan siten vapauttava ja ... Olet ja tulet olemaan ikuinen sielu ainiaan!

(992) Pe 20.9.2019 Olet 5. 

Kun ymmärsimme olemisen taian on helpompi tai jopa helppo nähdä uudessa valossa vaikka menneiden asioiden taakka tai häiriö. On vain siten tämä hetki, jossa ei menneisyys eikä tuleva voi olla. Mieli nikottelee ettei näin helppo se voi olla vaan oltava vaikeaa tai jopa tuskaa ilon sijasta. Mutta kun olet ja palaat tähän hetkeen palaa ilokin ilman mitään muita viitteitä ja mahdollisuuksia. Olkaamme olet tilassa, jolloin... Olet ja tulet olemaan ikuinen sielu ainiaan!

(993) La 21.9.2019 Olet 6. 

On hauskaa vain olla ei mitään menoa - ei mitään muutakaan - on vain olet olemisen tilassa. Ei myöskään mitään mikä olisi tai viittaisi yrittämiseen olemisesta jossain tarkoituksesta käsin. Kun olemme vain aidosti sinä ja minä olet - olet paikalla - olet sinä ja minä. Kaikki askareet ja toiminnat sujuu just niinkuin ne sujuu välistä paremmin tai heikommin. On hyvin vapauttavaa ymmärtää tuosta seuraava vapautuminen, jolloin... Olet ja tulet olemaan ikuinen sielu ainiaan!

(994) Su 22.9.2019 Olet 7. 

Kun kokonaisuudessamme ymmärrämme suurin piirtein edes jonkinverran miten me sinä ja minä olet. Tuo ymmärrys antaa meille voimaa energiaa keskittää olemisemme tähän hetkeen niin sujuu on se tunne olla tässä ja vain tässä hyväksyen tämä hetki sekä sen vaateet. Tulee tuosta tajunnasta rento ja hyvänolon tunne kuin itsestään. Olet on saavuttanut tilan jossa olen ja olen siitä kiitollinen sekä... Olet ja tulet olemaan ikuinen sielu ainiaan!

(995) Ma 23.9.2019 Numerot 1. 

On numeroiden ihmeellinen maailma. Numerot ovat ensin tyhjiä merkkejä eikä ne ole kuin numeroita. Mutta kun niille annetaan merkitys niin ne saattavat kattaa mitä laajemmin ja ihmeellisemmin asioita elämämme kannalta. Siltä kannalta mitä on nyt tai sitten oli tai tulee. Numerot ilmaisevat tietenkin jo ihan puhtaasti teknillistä tietoa ja sitä kautta tietoa tai toimintaa. Numeroiden maailma alkaa kertoa meille... Identiteetti löytyy myös numeroista!

(996) Ti 24.9.2019 Numerot 2. 

On numerot myös aivan välttämättömiä kaikessa tiedon datan ja aikataulujen maailmassa. Miten ne oikeasti helpottavat kaikkenlaista arkista toimintaa sekä kaikkea missä yhteiskunnan koneisto pyörii. Silloin kun numerologiikka toimivuus auttavat meitä eikä ne vie mukaan kiihtyvään oravanpyörään, jossa numerot ja aikataulut numeroineen ovat ottaneet vallan. On hyvä tiedostaa tietoisuudella tämä puoli maailman menosta ja... Identiteetti löytyy myös numeroista!

(997) Ke 25.9.2019 Numerot 3. 

On numeroissa välistä se myös tylsempi puoli. Jokin luku kun on liian pieni toinen muuten vain väärin. Niissäkin viesti tai seuraus voi olla melkoinen tai sitten aivan vähäinen merkitykseltään. Kun taas kun nuo numeroiden aiheuttama seuraus tai merkitys on vaikuttava. Silloin huomaamme miten mieli saa taas havainto ruokaa, josta se joko tykkää tai ei. Aina siten asiat menenvät jollain lailla mielenkautta ja sen kun tiedostaa niin... Identiteetti löytyy myös numeroista!

(998) To 26.9.2019 Numerot 4. 

On nää meidän numeron näköiset ja Roomalaiset omanlaisenaan. On tietenkin historiassa monella lailla numeroita ilmennetty kertomaan jotain tarpeellista. Kuten huomaamme on numeroiden maailma hyvin moni-ilmeinen ja paljon puhuva. Tuo merkkikieli kertokoon meille myös mikä on meidän vastuu ja velvollisuus olla avoin sekä rehellinen numero maailmassa kaikkien kanssa. Yllättävää ajatella näin mutta mieti sitä... Identiteetti löytyy myös numeroista!

(999) Pe 27.9.2019 Numerot 5. 

Numero maailma vaikka tietojen tai tietokoneiden yhteydessä on tavalliselle kansalaiselle hepreaa kun taasen vaikka koodaajalle tuttua tutumpi tuo numerologiikka. Niin toiselle jotkut asiat ovat itsestään selviä ja toiselle ei. Mutta myös toisinpäin, jossa osat vaihtuvat osapuolille aivan päinvastoin. Niin maailman palapelissä me täydennämme toinen toisiamme ja muodostuu yhteistoiminta sekä vahva yhteis synergia elämälle niin silloinhan... Identiteetti löytyy myös numeroista!

(1000) La 28.9.2019 Numerot 6. 

Numeroista löytyy myös juhlaa ja juhlan aiheita. Tämä lauantai aamu on 1000:s päivä peräjälkeen kun olen kirjoittanut intuitiivisesti näitä päivä tekstejä. En koskaan suunnittele tekstin sisältöä vaan kirjoitan ja luotan intuitiiviseen toimintaan sen luomaan aiheen oivallukseen tai kertomaan. Tämä on hyvin palkitsevaa itselle avautua avoimeksi viesteille. Ja yksikin joka näitä lukee ja saa pienenkin ajatuksen omaan elämään on rakkauden riemu voitto minulle ja meille kaikille, siis... Identiteetti löytyy myös numeroista!

(1001) Su 29.9.2019 Numerot 7. 

On numerot leikkiä tai totta on niissä aina myös jokin taika - taika jos sen niin kokee. Numero sarjoja tai nro 7 tai tai... Kaikki mitkä symbolisoi tai kertoo jonkin asian tai tiedon jolla on merkitys tai ei. Viestintä ja sen keinot on monet. Numerot selkeitä ja täsmällisiä kertomaan hyvinkin tarkasti asioita meille sekä auttamaan meitä monissa asioissa. Niimpä numerot ja niistä tietoisuus antakoon meille... Identiteetti löytyy myös numeroista!

(1002) Ma 30.9.2019 Sanoja 1. 

Niitä peräjälkeen saadaan aikaan sanomaa tai vain sana viidakkoa monenlaista. Sanat tuovat onnea tai surua tms. Sanojen kalvagaadi voi olla hyvinkin värikäs runomainen tai taiteellisesti kuvaileva. Sanojen mahdollisuus kun niitä käytetään painetussa tekstissä tai sanoina sanottuna voi olla valtaa, voi olla viestejä rakkauden ja paljon muuta. Sanojen sävelmät kaikukoon nyt, jolloin... Sanat kertovat oman tarinansa juuri nyt!?

Lokakuu 2019

(1003) Ti 1.10.2019 Sanoja 2. 

Niiden kulttuurinen vaikutus - niiden alueellinen tai heimollinen vaikutus luo oman perustan kyseiselle taholle. Se kertoo sen hetkisestä tilasta mutta myös historiasta ja niiden yhteisvaikutuksesta jolla pyrkii olevan vaikutus myös tulevaan. Esim. kulttuurissa sanat viestittävät tavallisten arki asioiden lisäksi paljon arvokasta tietoa kaikesta tuntemattomasta tai aivan yllättävästä tiedosta joka personoituu juuri tuohon kulttuuriin. Annetaan tila täten kaikelle kulttuurien värikkyydelle, jolloin... Sanat kertovat oman tarinansa juuri nyt!?

(1004) Ke 2.10.2019 Sanoja 3. 

On sanoja lyhyitä ytimekkäitä tai pitkiä jopa pitkästyttäviä. Sanojen maailma on kuin elämässä monenlaiset vaiheet tai tapahtumat. Joskus tuntuu ja tapahtuu heti sekä kaikki menee putkeen samantien. Kun taasen välillä elämä haastaa kuin pitkät sanat. Kirjaimista muotoutuneet sanat ovat niiden kirjaimien summa tai sanan tarkoitus tai käyttökohde. Niin elämässä eri tarkoitukset vaihtelevat emmekä aina kärryillä vaikka sanoja ja kirjaimia on ympärillä. Siispä... Sanat kertovat oman tarinansa juuri nyt!?

(1005) To 3.10.2019 Sanoja 4. 

Laulun sanat "sanat eivät riitä kertomaan" on hyvin totta ja vieläpä laaja-alaisesti. Koska sanat ovat hyvin rajallisia ja perussanasto erittäin suppea. Eri kielillä löytyy omia vahvuuksia kuvantamaan aihetta paljon selvemmin kuin toisilla kielillä. Ja pelkästään ketkä runoilevat tai kirjoittavat laulun sanoja jne. ovat paljon sanallisesti rikkaampia. Tuo rikkaus saa tekstit soimaan tai kuullijan-lukijan siirtymään aivan toiselle tasolle ymmärryksessä. Tietoisuus sanojen rikkauksista on... Sanat kertovat oman tarinansa juuri nyt!?

(1006) Pe 4.10.2019 Sanoja 5. 

Kun käytämme sanoja kertoaksemme pitemmän tarinan tai aivan lyhyesti toimenpiteen, viestin tai vain yhden sanan. On tapahtumassa joko välitön seuraus tai pitkä vaikutteinen. Voimme myös käyttää väärin sanoja kuten esim. ne kohdentuvat hyökkäyksenä toiseen tai muihin. Meillä on vastuu siten sanojen käytöstä. Tuo vastuu on todellinen, sillä ei minkään eikä oman edun nimissä voi hyökätä sanoilla millään lailla. Huomataan itse nuo pienetkin hyökkäykset, jolloin voimme... Sanat kertovat oman tarinansa juuri nyt!?

(1007) La 5.10.2019 Sanoja 6. 

Kun kirjailija saa oivalluksen idean aiheesta josta voisi kirjoittaa. Alkavat nuo mielikuvat ja niiden aiheet virrata kirjailijan ajatuksiin. Nuo aiheet voivat olla useimmiten fiktio voittoisia. Kun fakta voittoisuus on enemmän tieto tilastoa eikä niin mielenkiintoista kaikille. Sanat ja sanojen vauhdittava kirjailijan luomus tuo sitten niistä sanarikkaan teoksen. Ja ihmisten mielekiinto kasvaa kiinnostuneesti, silloinhan... Sanat kertovat oman tarinansa juuri nyt!?

(1008) Su 6.10.2019 Sanoja 7. 

Kun sanojen valtakunta on mahdollisimman oikeuden mukaisessa ja tarkoituksellisen valtaistuimen valtakunnassaan on elämän kulku sekä ihmisten välinen vuorovaikutus parasta mahdollista. Mutta myös kun toimitaan sanattomasti sanallisten valtakunnassa toimii silloin ihmisten välinen vuorovaikutus korkeammissa oktaaveissa ja energian taajuuksilla. Luotetaan sanattomaan intuitioon, jolloin... Sanat kertovat oman tarinansa juuri nyt!?

(1009) Ma 7.10.2019 Arki 1. 

Puhutaan sitten arjesta ja sen toiminnasta tai arjen arjellisesta olemuksesta. Vastakohtana löytyy juhla joka antaa toisenlaista tilannetta ja elämän sisältöä meidän matkaamme. Vastakohdat elämässä myös vaihtelevat kuten arki ja juhla. Elämä muotoutuu siten hyvin monenlaiseksi jomman kumman nimikkeen alla. Mutta myös yllättävyys arjessa voi tuoda juhla meiningin ja silloinhan... Olkoon arkemme elämän juhlaa!

(1010) Ti 8.10.2019 Arki 2. 

Kohdataan arki sellaisena kuin se meille avautuu. Tarkoittaen kuitenkin että voimme vaikuttaa sen kulkuun omilla valinnoillamme. Kuitenkin arjessa on niin paljon asioita ympärillämme joihin emme voi vaikuttaa, joten parempi kohdata se sellaisena kuin eteen tulee. Omilla valinnoillamme vältymme turhilta ristiriidoilta tms. Mutta kaikki nekin ovat hyviä opetus tarinan mahdollisuuksia kasvaa sisäisesti, joten... Olkoon arkemme elämän juhlaa!

(1011) Ke 9.10.2019 Arki 3. 

On arki välistä hyvin "raadollista raatamista". On se sitten ihan fyysisesti tai enemmän henkisen sietokyvyn rajoilla. On ammatteja jossa jo perusvaatimus vaatii noita ominaisuuksia. Mutta myös tulee tilanteita jossa kaikki kasaantuu aivan yllättävästi ja välttämättömäksi hoitaa syystä tai toisesta mahdollisimman pian tai vaatimustaso on niin korkea. Mutta näitä tilanteita varten ei huomattavalta osalta voi edes varautua. Silloin korostuu sen hetken "voima" ja kaiken kohdentaminen... Olkoon arkemme elämän juhlaa!

(1012) To 10.10.2019 Arki 4. 

Kun perinteisesti arjellinen viikko ja sen päivät lähestyvät viikonloppua on odotus arvot monenlaiset. Ja vastaavasti viikonlopun jälkeen on odotus arvot hyvin erilaiset sekä lisäksi mahdollisesti hyvinkin ristiriitaiset. Halu päästä töihin tai joutua töihin. Niin meille on muodostunut omat ajatus mallimme myös muissa viikon rytmeissä. Nuo mallit ohjaavat ja toimintaa tai reagointia elämän polulle. Niin katsotaan ajatusmallejamme niin huomaamme... Olkoon arkemme elämän juhlaa!

(1013) Pe 11.10.2019 Arki 5. 

Arjessa voi tulla hyvin stressaavia hetkiä - hetkiä tai jaksoja jolloin mieli sen niin kokee. Tuo stressi nimike voi tehdä erilaisia oirenimikkeitä tai tiloja. Mistä stressi tulee niin siinä on aina kyseessä syystä tai toisesta lisääntyneestä ajattelusta, jolloin tunteet ja reagoinnit nousevat pintaan tai suorastaan räjähtävät esille. Mutta tuo lisääntynyt ajatus voidaan sammuttaa hiljalleen kun ymmärretään hyväksyä tilanne ja annetaan ajatusten mennä eikä tarrauduta niihen, niin silloinhan...  Olkoon arkemme elämän juhlaa!

(1014) La 12.10.2019 Arki 6. 

Mistä arki tulee ja mitä se oikeasti kenellikin tarkoittaa? On arki tai juhla vaatteet ja kaikenlaista. Mutta mielentila tuo arkinen tai juhlava kutkuttaa erilailla mielen makuhermoja. Kun mieliala arkinen vauhtiin pääsee niin hyvinkin se voi lujankin otteen saada eikä malta vauhtia hiljentaa suorastaan ennenkuin on välttämätön. Tuo vauhtisokeus ja arjellisen tärkeyteen takertuminen on hyvä mielyttävästi katkaistua, jotta jaksaisimme sekä...  Olkoon arkemme elämän juhlaa!

(1015) Su 13.10.2019 Arki 7.

 Olemme huomanneet miten arki on monivivahteinen vaikka se välistä on vain arkiselta rutiinilta tuntunut. Joka tapauksessa kaikki arjelliset hetket ovat meille arvoikkaita ja tarpeellisia elämän oppipolulla. Kun tapahtumat vierivät vuorotellen hetkessä on siinä aina elämän ydin mukana. Kun vain huomaamme näin päivämme täyttyvän kiireettömästi onnellista hetkistä joita arkeen kyllä mahtuu. Silloinhan... Olkoon arkemme elämän juhlaa!

(1016) Ma 14.10.2019 Tapahtumat 1. 

Elämässä vuorottelevat tai seuraavat tapahtumat toisiaan. On välillä isompia tapahtumia vaikka viikonlopun matkoja, työkeikkoja, messuja... joissa on persoonallinen sisältö joka poikkeaa selvästi normaaleista rutiineista. Ne tuovat elämään vaihtelua ja monenlaista tietoa, tunteita, kokemuksia, elämyksiä... Kaikki nuo ovat eräänlainen elämän suola kaikelle muulle ja siten sen antama sisältö onkin hyvin tarpeellinen kaikille. Annetaan tilaisuuksia tapahtumille, jolloin... Mikä onkaan vuoro seuraavan rikastuttavan tapahuman!

(1017) Ti 15.10.2019 Tapahtumat 2. 

On koko liuta tapahtumia peräjälkeen niistä voi muodostua tarina tai kertovat päivän tai vaikka viikon elinkaaren tapahtumineen. Ne jutut ovat olleet vaiketa tai helppoja - ikäviä tai mukavia - tarpeellisia tai tarpeettomia. Mutta yhtä kaikki niistä kaikista jää jäljelle vain muistot. Mikään tapahtuma ei tule uusiutumaan siinä muodossa tai samankaltaisesti. Vaikka me yritämme hyviä juttuja kopioida uudelleen on niiden saundi toinen kuin ennen. Mutta hyvä näin elämme tässä hetkessä unikisti eli silloinhan...  Mikä onkaan vuoro seuraavan rikastuttavan tapahuman!

(1018) Ke 16.10.2019 Tapahtumat 3. 

On tapahtumia hyvin hyvin isoja suorastaan megaluokan juttuja. Noissa mega jutuissa se on vaatinut valtavasti ja pitkällä aikavälillä (vuosienkin) valmisteluja. Sitten koittaa h-hetki, joka antaa katsojille - kokijoille huikeat puitteet sekä kokemukset. Pitkän valmistelun jälkeen itse tapahtuma voi olla hyvinkin lyhyt, mutta intensiivinen tai sitten se kestää ajallisesti aivan kunnolla. On kuitenkin kaikki vaiheet kuten valmistelut ja tapahtuma itsessään yhtä arvoikkaita elämän kokemuksia, joten... Mikä onkaan vuoro seuraavan rikastuttavan tapahuman!

(1019) To 17.10.2019 Tapahtumat 4. 

Kun tapahtuman koko on pieni omasta mittapuusta käsin. Ja kuitenkin tilanne alkaa kasvaa - kasvaa joko toivottuun tai ei toivottuun suuntaan. Tulee mukaan muita kuvioita ja alkuperäinen tapahtuma alkaa kasvaa kuin kohoava pullataikina. Tilanne aluksi voi olla hyvinkin rento ja hallittu, mutta vähitellen narut karkaavat käsistämme. Onko paniikki nappulan paikka vai miedommin asia selvitettävissä. Kuitenkin lähestymällä tällaisiin yllätyksiin on hyvä ymmärtää mielemme reagoinnin tunnusmerkkejä, jolloin pystymmme... Mikä onkaan vuoro seuraavan rikastuttavan tapahuman!

(1020) Pe 18.10.2019 Tapahtumat 5. 

Juhlavista juhlavimmat voi olla tapahtuma melkoinen. Ne ovat hyvinkin vastakohta kaikille muille tavallisimmille tapaahtumille. Tuo vastakohtaisuus tulee esiin elämän monella osa-alueella ja vieläpä hyvinkin rajusti. On kyse sitten kansainvälisesti tai yksityis henkilönä. Vastakohtaisuus tai vastakkain asettelu voi olla tahallista tai tahatonta. Mutta yhtäkaikki kaikille ei tasapuolisuus toteudu ja on siten hyvä omassa mielessään nähdä asiat anteeksi antavammin tai laajemmin niin silloinhan... Mikä onkaan vuoro seuraavan rikastuttavan tapahuman!

(1021) La 19.10.2019 Tapahtumat 6. 

Niiden tulee tapahtua tai ei. Monet asiat näemme jälkeenpäin että näin sen tuli mennä. Vaikka silloin kun juttu oli päällä tai sen vaikutus oli epämieluinen ei sitä olisi halunnut niin menevän tai tapahtuvan. Mutta selkeästi elämässä kaikella on tarkoituksensa ja mikään ei ole sattumaa. Vaikka emme niin haluaisi olla. Mutta toisaalta tietoisuus asioista tuo niiden ymmärryksen tai merkityksen esiin kun vain haluamme ne nähdä oikealla tavalla. Ollaan tietoisen kiitollisia, jolloin... Mikä onkaan vuoro seuraavan rikastuttavan tapahuman!

(1022) Su 20.10.2019 Tapahtumat 7. 

On onni ja onnellisuus halu mielen - mielen kokea sitä. Mutta sitä elämän tapahtumat eivät aina tue. Mutta mistä se kumpuaa se aito ilo ja onni? Tapahtumat ovat ulkoisia - ulkoisia joista onnea haetaan. Mutta saako sieltä pysyvää onnea? Mutta onko vaihtoehto onnen toinen? On sisäisen olemuksen täydellisyyden ymmärtäminen onnen vakaa lähde. Ja siihen tapahtumat tuovat onnnistuessaan hyvää bonusta tälle elämän polulle. Siis tiedostaminen... Mikä onkaan vuoro seuraavan rikastuttavan tapahuman!

(1023) Ma 21.10.2019 Aikakone 1. 

Jokainen kenties haluaisi matkailla aikakoneella joko eteen tai taaksepäin. Sponttaanisti voisi tulla jokin mielenjohde ajan valinnalle. Mikä se kenties olisi? Tai sitten alkaisi järkeillä ja pohtia mihin aikaan haluaisi mennä. Menneestä ajasta kiehtoisi historiasta kenties jokin kaukaisempi kuin yhtälailla tulevasta haluaisi selvästi hypätä kunnolla eteenpäin. Niin se mieli ehkä pähkäilisi ja jos vielä sille tarjottaisiin vain kolme mahdollisuutta niin siiinä tilanteessa olisikin valinta jo vaikeaa. Huomaamme mielemme haasteet esimerkistä, joten... On aika olemassa ajataton täydellinen rakkaus!

(1024) Ti 22.10.2019 Aikakone 2. 

Kun ajatuksemme vaeltelee menneeseen ja tulevaan niin mehän olemme aikakone matkalla. Eli olemme melkein jatkuvasti matkalla, sillä olemisen hetkemme olla tässä hetkessä ovat kovin lyhyitä. Mutta matkaamalla tietoisesti ajassa johonkin vaikka historiaan joko intuitisesti tai pohtien valittuna. On tuo paikka tai juttu mielikuvissamme ja jopa voimme sen tuntea jos oikein syvennymme. Voimme rakentaa siintä matkasta mielikuvitusmatkan. Jolloin aika joka on ollut on sekin ollut sen hetkinen mielikuva jonka "olimme" heijastaneet valkokankaalle. Siis matkailu on mielikuvaa eli silloinhan...  On aika olemassa ajataton täydellinen rakkaus!

(1025) Ke 23.10.2019 Aikakone 3. 

On aivan ihanaa leikkiä aikakone ajatuksella. Mutta se jos se olisikin totta ja matkaisi johonkin aikaan ja siellä kohtaisi ihmisiä tai myös eläimet sekä luonnon olemuksen. Tilanteissa olisi varmaan seikkailun makua aika lailla. Miltä tuntuisi ajaa joko historiassa jollain hevos vankkureilla tai tulevaisuuden menopelillä? Mutta ihmisten kohtaaminen ja kaikki yllättävyys mitä eteen tulisi. Ja paluu takaisin aikaamme olisi sekin uusi ilmiö ja tilanne kaiken tuon... On aika olemassa ajataton täydellinen rakkaus!

(1026) To 24.10.2019 Aikakone 4. 

Kun olemme fiktiona aikakone matkalla on se mahdollisuuksien mielikuvituksen maailma. Leikkisä ote matkaan ja menoksi. Kun saavumme aikaan jonne halusimme on siellä paikallinen aika uusi tai vanha. Jokatapauksessa olemme perille päästyämme kummajaisia ja erkikoisia. Aiheuttaen ihmetystä siellä tai yllätystä itsellemme. Kuten nähdään kukin aikakausi on omanlainen ja muuttuvainen. Näin fiktio matkalta tullessamme takaisin ymmärrämme taas tämän ajan ja hetken... On aika olemassa ajataton täydellinen rakkaus!

(1027) Pe 25.10.2019 Aikakone 5.

 Kun huomaamme miten meilläkin kaikilla on ns. lapsen mieli joka leikkii vähän vakavammin. On aikakoneen käyttö ja sillä matkustaminen mielikuvaa, mutta silti vapauttavaa ja näkemyksiä  laajentava. On se illuusio mielemme osalta tai hyvin toden tuntuista matkustaa fiktiona. Myös kirjoja lukiessa voimme matkata aikakoneella. On siten monenlaisia mahdollisuuksia jaotetaan mukaan ripaus leikkimieltä niin... On aika olemassa ajataton täydellinen rakkaus!

(1028) La 26.10.2019 Aikakone 6. 

Kun olemme päässeet aikakone matkamme päämäärään voi siellä olla aivan tuttuakin, mutta samalla niin erilaista. Onhan historia ja mahdollinen tuleva aivan eri asia. Ja kun mennyt ei enää koskaan palaa sellaisena ja tuleva ajassa mitaten on täysin arvoitus. Niin on hyvä mielessämme nähdä etttä kaikki uusiutuu ja silloinhan meidän on hyvä oppia hyväksymään tämä hetki entistä paremmin ja silloinhan... On aika olemassa ajaton täydellinen rakkaus!

(1029) Su 27.10.2019 Aikakone 7. 

Kun aikakone mielikuva matkamme opetti metiä hyväksymään tämän hetken paremmin. On aika nähdä käytännössä asioita myös käytännön läheisesti. silloin meidän arki sujuu paremmin ja emme haikaile ja murehdi jo mennyttä maailman kuvaa ja ajatelmia. Silloin meidän mielemme kevenee ja vapautuu. Tuo vapautuminen saa ilon nousemaan yhä useammin miedän sielustamme pintaan aivan käytännön elämään, joka rikastuttaa ja... On aika olemassa ajaton  täydellinen rakkaus!

(1030) Ma 28.10.2019 Me olemme 1. 

Niin olemine on on kaiken kattava tässää hetkessä. Ja me olemme luo jo yhteisen tai yhteisön olemisen. Mitä se oleminen on? Siitä katoaa kaikki menneisyys ja tuleva, ja jäljelle jä vain tämä hetki. Miksi se sitten on niin tärkeää? Kun kaikki jo on tässä ja nyt hetkessä voimme vain vaikuttaa kaikkeen juuri nyt ei muulloin. Kun tämän oivallamme niin... On ihanaa olla tässä hetkessä.

(1031) Ti 29.10.2019 Me olemme 2. 

Niin ajatus tasolla kuin käytännössä me kaikki olemme vuorovaikutuksess kaikkien kanssa jollain lailla tässä universaalissa. Vaikka se tuntuu kaukaiselta ajatukselta niin kaikki vaikuttaa kaikkeen. Emme ole vain vähäpöisiä maan tallaajia vaan tasavertaisia kukin omalla tahollaan ja omista lähtökohdistaan. On hienoa ymmärtää tämä mahdollisuus ja... On ihanaa olla tässä hetkessä.

(1032) Ke 30.10.2019 Me olemme 3. 

On elämmän ja elämisen taika elollisen. Kaikki me olemme - olemme omassa roolissamme ja omalla polullamme. Kulloinenkin meidän  palapelin osa ja vaihe  muodostavat meille  ja yhteisöille puitteet toimivalle käytännön elämälle. Me haluamme - me olemme jossa on kaikki avoinna kaikelle jolloinhan... On ihanaa olla tässä hetkessä.

(1033) To 31.10.2019 Me olemme 4. 

Vahva olemisen tila tuo meidät hyvin aidosti  todellisen minän luo ja silloin koemme  asioita aivan toisin. Kun tähän lisäämme me sanan niin kollektiivinen  yhteisolo saa vielä suuremman vaikutuksen olemiseen  sekä yhteen kuulumiseen että yhteiseloon tai toimintaan. Olemisen tila ei ole suorittamista vaan vapaudumme siihen, joten tilaa vapudelle niin... On ihanaa olla tässä hetkessä. 

Marraskuu 2019

(1034) Pe 1.11.2019 Me olemme 5. 

On olemassa monenlaista me saundia. Kun kohtaa pinnallsisen me hengen sen huomaa jos huomatakseen. Sen tilanteen tunne ei ole vakaa tai jotain muuta. Mutta kuitenkin jokainen osapuoli on omassa sisäisessä tilanteessa sekä myös ulkoinen saattaa rakoilla. Itsemme ja me hengen kannalta voimme sen nähdä omana tiedostamattomana heijasteena ja siten voimme kokea sen toisin jolloinhan... On ihanaa olla tässä hetkessä.

(1035) La 2.11.2019 Me olemme 6. 

Rakkaus - suuremmoinen rakkaus. Se on suurellisesti sanottu ja jota ego mielenosa vastustaa kaikin tavoin. Tuo vastustus vie meidät ikäänkuin laivalle jota tuuli keinuttaa ja on vaikea välillä pysyä suunnassa. Kun syvemmässä rakkaudellissa olotilassa ei egolla ole sanavaltaa ja se jää taka-alalle. Ja se ei sovi sille joten se tuo esiin epävarmuuksia ja negatiivis sävytteitä jne. Mutta tietoisuus rakkaudesta on luonnollista ja silloin...  On ihanaa olla tässä hetkessä.

(1036) Su 3.11.2019 Me olemme 7. 

Tuo yhteis energia - synergia kaikessa mahdollisimman hyvin kiteytyy tuohon me olemme sanapariin. Se on hienoa olla tuolla energialla kaiken sisällä ja huomata miten asiat vaikeammatkin sujuvat loistavasti. On hyvä kiittää ja olla kiitollinen itselle jotta osaa huomata tuon syvällisemman puolen. Ja osaa rakastaa itseään aidosti - aidosti siten olla osa isompaa synergistä rakkautta. On aika tuo nyt joten... On ihanaa olla tässä hetkessä.

(1037) Ma 4.11.2019 Syksy 1. 

On syksyn aika tuo aika saa aikaan monenlaisia tunteita, kokemuksia ja ajatelmia. Yleensä luomme ajatuksen menneistä vuosista millainen on sää tai syksyn meno meidän elämässämme. Mutta joka kerta olosuhteet ja elämän tilanteet ovat muotoutuneet erilaisiksi mitä olimme luulleet tai kuvitelleet. Näin me yritämme luoda tulevaa menneestä ja se ei anna... Vapaudu tähän hetkeen ja sen todellisuuteen!

(1038) Ti 5.11.2019 Syksy 2. 

Syksy Suomessa etenee maantieteellisesti niin että pohjoisessa on jo täysi talvi ja etelässä "viipottaa" vettä välillä vaakatasossa. Mutta kun ajattelee ihmisiä jotka asuvat aivan Pohjois-Suomessa miten heillä on niin erilainen tuo vuosi budjetti ulkoisten olosuhteiden puolesta. Jolloin jo kaikki käytännön toimenpiteet vaativat jonkinverran erilaista suunnittelua sekä toteutusta toimiakseen. Ulkoiset puitteet vaikuttavat siten kaikkeen sopeutumiseen myös sisäisesti. Niin meillä on erilaiset lähtökohdat, josta... Vapaudu tähän hetkeen ja sen todellisuuteen!

(1039) Ke 6.11.2019 Syksy 3.

Mielen tyyneys - syyskauden säiden tasaisuus... syys myrskyt - mielen aallokot näitä kertoo mm. syksyn kuvannollisuus / elämän kulku tässä meidän junassamme. Olkoon tuo kuvannollisuus selventämässä meidän mielen kokemista elämästä. Vaikka elämä vakaa on läsnä syksyn tuomat kaikenlaiset haasteet tuovat elämään hyvää vaihtelua - vaihtelua sisäisen maailman ymmärtämisestä arkisen elämän arjellisuuteen. Kuvaelma syksystä kertokoon meille... Vapaudu tähän hetkeen ja sen todellisuuteen!

(1040) To 7.11.2019 Syksy 4.

Syksyiset työt ja vastaavat ovat hyvin monenlaisia. Jollain toimenpiteellä valmistellaan tulevaa talvea varten joko ennakoivasti tai tarpeellisena nyt tehdä. Niin syksy luo myös oman tunnelman arkisten töiden muodossa. Ne voivat olla hyvinkin haasteellisia tai vain tarpeellisen muodollisia pieniä tärkeitä juttuja. Yhtäkaikki kaikki rakentaa kaikkea ja kaikki tarpeellinen on tarpeellista. Nyt vain tarttua kiinni niihin jotka...  Vapaudu tähän hetkeen ja sen todellisuuteen!

(1041) Pe 8.11.2019 Syksy 5.

Kun etelässä syksyn taika kääntyy kohti talven aatoksia niin pohjoisessa jo vahvasti talvi on tullut. Niin vuodenajat meillä eriytyvät eri tahtiin ja vieläpä nyt ne ovat korostuneimpia. Nuo erot laittavat etälän ja pohjoisen asukit hyvin erilaiseen tilanteeseen. Jokainen voi tietenkin valita missä asuu ja vaikuttaa, mutta sekin on rajallista. Niimpä onkin meidän kaikkien hyvä ymmärtää tämä erilainen tilanne ja silloinhan... Vapaudu tähän hetkeen ja sen todellisuuteen!

(1042) La 9.11.2019 Syksy 6.

On syksy välistä koettelemuksen aikaa kun valonmäärä ja muut ulkoiset olosuhteet haastaavat meidän arkirutiinejamme. On se toiminta sitten ulko- tai sisätiloissa tapahtuvaa. On joko asia vain hankala toteuttaa tai vaatii erikois järjestelyjä että toiminta sujuu ja onnistuu. Mutta siinä on samassa samalla se on elämän rikkaus, jossa koettelumukset haastavat. Siksipä nähdään nämä mahdollisuutena niin... Vapaudu tähän hetkeen ja sen todellisuuteen!  

(1043) Su 10.11.2019 Syksy 7.

On syksy myös juhlanaikaa - aikaa erilisille juhlille työelämän, opiskelun, lasten ja joulun odotuksen juhlaa. Nuo juhlat pyrkivät välistä olemaan rasitteita kaiken muun härdellin keskellä, jossa ei meinaa jäädä aikaa joko valmistella tai kunnolla pysähtyä. Siksi onkin tärkeää tiedostaa jo aiemmin koetut kokomeksut sekä parempi ajan tms. käyttö suunnitelma juhlavuuden ja juhlien onnekkaaksi iloksi. On onnen syksy - koetaan ilolla niin... Vapaudu tähän hetkeen ja sen todellisuuteen!

(1044) Ma 11.11.2019 Missä kuljen 1?

Kuljenko tiellä valoisan - kuljenko varjojen puolella - kuljen tässä hetkessä tietoisena jostain sisäisesti syvemmästä tietoisuudesta. Mitä kerron tällä? Kerronko itselleni vai muille - kerronko hiljaisesti vai yleisesti kuuluvasti - näkyvästi. Miksi kerron missä kuljen vai onko tarpeellista kertoa missä kuljen vai riittäisikö tieto olla tässä nyt olemassa. Ja kuitenkin kaikki kuljemme tiellä rakkauden. Siispä... On ilo kulkea kanssa kaikkien.

(1045) Ti 12.11.2019 Missä kuljen 2?

On kiintoisaa välillä herätä ajatukseen missä kuljen - missä olen ja kuka olen? Tie jolla kuljen voi olla hyvinkin vaihteleva niin kivinen - kuoppainen - kuin tasainen pikatie... On vain mieli joka herää - herää kenties tien pomppuun tai monttuun tai vain muuten hiljaiseen menoon unelmoivasti kuitenkin kirkkaasti oivaltaen. Ja missä kuljen saa monia vastauksia - vastauksia elämään joten... On ilo kulkea kanssa kaikkien.

(1046) Ke 13.11.2019 Missä kuljen 3?

Olen maailman matkaajaa tai koti hissukka kuitenkin viihtyen molemmissa. Mutta tarve matkailla ei monellakaan kulje enää vain päästäkseen uusiin hienoihin tai erikoisiin paikkoihin. Kun siten matkoille tulee jotain sisäisempää sisältöä oli se tiedostamatonta tai tiedostettua on kokemus aivan uusi ja mielenkiintoinen. Niin elämän missä kuljen matkaillu syventää meidän itse tuntemusta, jolloin... On ilo kulkea kanssa kaikkien.

(1047) To 14.11.2019 Missä kuljen 4?

Kulkemisen salaisuus on mielessämme tuo termi kuljen kertoo meille että olemme matkalla. Ja missä kysymys tuo meille kiinnostuksen - tarkennuksen mitä tämä juttu on ja missä olen siinä menossa sekä minne. Kun matkamme näin rakentuu on meillä tietty päämäärä sekä sisältö selvitellä kulkemisen salaisuutta itsessämme. Ja alkaa löytyä sekä alkaa... On ilo kulkea kanssa kaikkien.

(1048) Pe 15.11.2019 Missä kuljen 5.

Kulkeminen  elämän tiellä on  meille jokaiselle on omanlainen. Kuljemme ja kuljemme  välistä päämäärä on selkeä ja toisinaan tie  jota kuljemme on hyvin monivivahteinen. Seurana kulkee  tukijoukot tai poljemme yksin joko hammasta purren tai iloissa suin. Yhdistäkäämme voimavarat ja käärikäämmme hihat ylös yhteisesti. Olkoon se mottomme jolloin... On ilo kulkea kanssa kaikkien.

(1049) La 16.11.2019 Missä kuljen 6? 

Olen jo kulkenut pitkän matkan ajattelen - olenkohan jo kohta perillä?Tunne tuo nousee pintaan perillä vai ei? Milloin olen perillä - mistä tiedän milloin olen perillä? Arvailen vai tiedän vastaukset noihin kysymyksiin. Ajattomasti en ole lähtenyt - en ole perillä vaan olen jo kaikkea. Missä kuljen ei ole vastausta eikä kysymystä, koska... On ilo kulkea kanssa kaikkien.

(1050) Su 17.11.2019 Missä kuljen 7? 

Onko lopputlos sitten tämä tai tuo? Kysyy heräävä mieli kun on löytänyt tien jolla kulkee - kulkee kohti todellista kotia. Suo sanoma mitä se sitten kenelle onkin on tärkeä on kun kuljen tiellä rakkauden. Missä kuljen on saanut vastauksen välttävän ja parhaan täss vaiheessa. Matka jatkuu utelias ja kiinnostava, joten... On ilo kulkea kanssa kaikkien. 

(1051) Ma 18.11.2019 Linnut 1. 

Lintujen kavalkaadi on kulkien näkyen jopa aivan marssien taaperrellen kulkevi lintujen tie tie halki ilmojen - halki mannertenten. Nuo ja tuo sävel laulu lintujen niin sävelten monenlaisten kauniiden sävelten valtakunta. On konsertti tuo paikallinen tuttujen sävel aarioiden. On ihmeellinen laulu sävelten kuuluvanen herkkyyden ja sointujen. Niin jatkuu  lintujen marssi, josta oppia.... Maailma lintujen on elämää.

(1052) Ti 19.11.2019 Linnut 2. 

On tullut aika kuulla nähdä kaus ja lähelle. Nähdä kuulla ja löytää tuo vapauden kuin lento lintujen vapaasti ilmojen halkii tuo reitti siivekkäiden. Tuo vapaus kulkekoon aina syvälle sydämiimme, kuin lintujen lento ois vapauden. Vapaus joka valitsee aidon totuudellisen elämän on lailla järkähtämätön kuin tuo lintujen lento niin aito ja vakaa ilon  sanoman sanomaa, jolloin... Maailma lintujen on elämää.

(1053) Ke 20.11.2019 Linnut 3. 

On lento tuo vakaa kestänyt jo kauan ajatttomasti aivan äärettämästi. Tuossa lennossa niitä ilmakuoppia on riittänyt . Mutta jos ei ole noita ilmakuoppia mistä me tietäisimme  jostain tasaisemmasta. Tuo tieto siten on tieto rakkauden rrauhasta, jossa elämä vakaa on kuin ilmalento ilon sekä onnen. Joten ja jolloin... Maailma lintujen on elämää.

(1054) To 21.11.2019 Linnut 4. 

Kuin kaartelevat kaarrot lintujen niin meidänkin matkamme jatkuu vaihtelevin on kierteellä syöksyjä onnekkaita. On elämän polku levollista kun perus tarpeens niinkuin ruokakin riittävä ja monipuolinen solujemme parhaaksi. Niin linnjutkin tarvitsevat evästä pitkille muutpomatkoille niin mekin tarvitsemme ja tarvitsemme ravinnon sekä elämän evästä lailla yhtäläisesti arjessa tässä kuin matka tuo lintujenmuutto ja ....Maailma lintujen on elämää.

(1055) Pe 22.11.2019 Linnut 5. 

Meidän vapaus lailla lintujen - uskallammeko me kokea sen kun tarvitsemme elämän hallinnan melkoisen - melkoisen järjellä ja logiikalla. Se vapaus pelottaa. Mutta linnutkin osaavat kulkea matkoja melkoisia ja ovat siten mm. kiinni tässä suuressa tietoisuudessa jota tämä maailman kaikkeus pitää sisällään. On tietoa ja taito elää sekä toimia. Uskkallemoko vapautua - kyllä ja siten... Maailma lintujen on elämää. 

(1056) La 23.11.2019 Linnut 6. 

On lintu yhdyskunta iso tai vielä isompi tai näyttää vain yksityis yrittäjiltä. On se niiden arki ja arjen velvoitteet olemassa kuitenkin vapaudesta huolimatta. Mutta on niilläkin myös kaikilla omat vaaransa. Nuo vaarat ovat aina läsnä. Mutta elämä jatkuu niilläkin kuten muillakin eläväisillä. Elämä täällä on on ravinnon kaiken jatkuvuuden jatkumista tavalla tai toisella.Niin me ihmisetkin kuljemme perus tarpeiden tahtiin myös tarpeellisesti. Olemmehan me kaikki yhtä eläväistä, joten... Maailma on lintujen elämää.

(1057) Su 24.11.2019 Linnut 7. 

On lento lintujen jo kauan ja kauas kantanut sekä elämää nähneet. Linnut nuo  niin esihistorialliset isotkin ja yhtälailla pienten varpusten. Kaikki nuo yhtä elämää lintujen. On elämä ihmisenn lailla lintujen ollut vaiheikasta aikaa kehityksen. On tullut aika aivan uusi, jossa aivan uudet energiat kehittyvät saavat aikaan aivan uuden ihmisten sisäisen ymmärryksen elämän todellisuudesta sekä siten muurit murtuvat  vaikka kolisten ja vahvastii vaihdellen. On uusi tämä hetki, joten... Maailma on lintujen elämää.

(1058) Ma25.11.2019 Kuu 1. 

Kuu tuo hieman mystinen taivaankappale merkitsee meille jokaiselle eri lailla jotakin.Toisilla se on näkyvä havainnottava nouseva tai laskeva kuu tai sillä on symbolinen merkitys moneen asiaan. Tuo symbolinen voi tuoda romantiikasta tieteelliseen merkitykseen. Mitä tarkemmin tutustuu kuun salaisuuksiin sitä enemmän herää myös arvoituksia. Kuun mystitiikka siis kiehtoo meitä, jolloin  sen...Innostava kuun taika - elämän. 

(1059) Ti 26.11.2019 Kuu 2. 

Kun täysikuu lähestyy sen monet kokevat omissa energioissaan esim. valveutuvasti tai kuun näkeminen taivaalla saa aikaan vaikka eräänlaista kummallista tunnetta. Kun kuun näkymiseen ja siihen liittyyvään tunteeseen tarttuu kiinni saattaa saada mielen kiintoisia ajatuksia tai mielikuvia aivan yllättävistä asioista. Myös syvämmellisemmäst asiat saattavat nousta mieleen. Ja hyvä niin on tärkeää löytää itsestä uusia asioita, jolloin... Innostava kuun taika - elämän.

(1060) Ke 27.11.2019 Kuu 3. 

Kun erilaiset kuun pimennykset niin kuin auringon kanssa nuo leikkisät yheeen sattumat saavat aikaan ihmisissä liikehdintää sekä kiinnostusta. Nuo ilmiöt ovat mielelle joko mystisiä tai järjellisiä. Aina ihmismieli pyrkii löytämään selityksen kaikenlaisille asioille ja niin kuuhunkin liittyviä on liitä monia monenlaisia.Tuon  järjen tarpeen on hyvä ylittää intuitiolla ja ja kokea aivan jotain muuta, jolloinhan... Innostava kuun taika - elämän.

(1061) To 28.11.2019 Kuu 4. 

Kuun romantiikkaa. Sitä se on saanut aikaan jo iät ja ajat. Tuo tunnelma mikä tulee joka on joko kaksin aivan hiljaisa tai jossaain isommassa ryhmässä oleva tilanteen aito käsin kosketeltava olotila. Voi olla hyvinkin voimakas tunteita nostattava tila voi olla hyvinkin hämmentävä tunteiden tila, josta ei halua pois tai haluaisi sen jatkuvan pitkään ja pitkään. Nuo tunteiden romanttiset sävyt  olkoon meitä virkistämässä ja ilo koko kuun kierron ajan sekä ajassa kaikessa, niin silloinhan... Innostava kuun taika - elämän.

(1062) Pe 29.11.2019 Kuu 5. 

Nuo kuun eri vaiheet kun se alkaa kasvaa tai pienetä. Kuun sirppi on mielenkiintoisen näköinen muotoinen sekä sen muut heijasteet tai valo ilmiöt aivan visuuaalisesti stimuloivat metidän ajatuksia ja mielikuvia. Sen visuaalinen kauneus ja yhtenä näkyvänä taivaan kappaleena on aiheestakin hyvin kuvaava monella lailla. Kun se alkaa nousta voi siihen  liittää tietoisesti omaa itsensä tiedostamista - käydä "kilpaa"itsensä kanssa. Olemallla läsnä paremmin hetkessä, jolloin... Innostava kuun taika - elämän.

(1063) La 30.11.2019 Kuu 6. 

Tietoisuus ja siihen syvemmin kiinni pääsemiseksi tarvitaan pysähtymistä ja mielen hälämölyn hiljentämistä. Tuohon hiljaisuuteeen pääsemiseksi voi olla aivan jokaisella oman näköistä ns. meditaatiota. Ja luonnollilien meditaatio tulee vaikka luonnossa liikkumisesta tai olemisesta. Ja kuun taikamainen olemus ja sillä tietoisuuden syventäminen sen avulla voi olla hyvä symbolisoiva ilmiö maailman kaikkeudesta, jolloinhan... Innostava kuun taika - elämän.

Joulukuu 2019

(1064) Su 1.12.2019 Kuu 7. 

On kuun sirppi tai täysikuu se yhtälailla on kuu taivaalla loistava tai näkyvä näkyvästi tai piilossa pilvien. Yhtälailla se kertoo omalla symbolisella tavallaan meille meille tarinoita noita, jotka arjessa tai juhlassa ovat elämän syviä tai  pinnallisia olemisen tilaa olevaisissa asioissa. Asiat vaihtelelvat ja niiden olemus on hyvinkin erilainen. Tuo erilaisuus elämänpolulla tuo sille sisällön, joka on... Innostava kuun taika - elämän. 

(1065) Ma 2.12.2019 Joulukuu 1. 

On kuu tää vuoden pimeintä aikaa, mutta myös juhlavuuden aikaa. Koululaisille omat juhlansa ja Joulun aika jouluisasti juhlavasti viettäen. Vaikka kaikilla se ei ole ulkoisesti  kovinkaan kummoisesti mahdollisuus toteuttaa. On aika Joulun kuin aka muukin löytää se tunne ja taika joka jouluun liittyy mielen sopuikoista omista ja siten elämän joulumielen alkunsa saada voi. Otetaan jo näin kuun aluksi ajatus Joulusta rauhaisesta, jolloin... On aika Joulun rauhaisan!

(1066) Ti 3.12.2019 Joulukuu 2. 

On myös joulukuun ajallista antia itsenäisyyspäivä ja sen vietto juhlaisasti. Tuo arvokas omaisuutemme itsenäisyys on antanut vapauden elämän ulkoiseien puitteiden ja myös sisäisen oikeudenmukaisen kokemisen elämästä tätä. Se on meistä itsestä kiinni miten osaamme iloita ja arvostaa sitä mahdollisuuksien valtakuntaa. Kiittäen ja iloiten huomaamme... On aika Joulun rauhaisan!

(1067) Ke 4.12.2019 Joulukuu 3. 

Itse joulukuu maantieteellisen sijaintimme sekä kaiken sen yhteiskunta rakenteiden pyörittäminen on haasteelista aikaa. Olosuhteiden lisäki on mielelmme kokemus maailma joulukuussa erilainen kuin muuloin. Tuo kaikille niin pikkulasten omainen tiedostamaton piirre ei meistä häviä minnekään me vaan verhoamme sen aikuisuuteen. Kuitenkin Joulun lähestyessä kuussa tässä alkaa se sisäinen lapsi pilkistellä sieltä sielun sopukoista jollain lailla, joten... On aika Joulun rauhaisan!

(1068) To 5.12.2019 Joulukuu 4. 

Kun joulukuun tehtävät odottavat joko arkiset tai juhlavat sekä se kaikki yhteen summattuna joka päiväisinä odotuksineen. Yhtälö siitä muodostuu hyvin erilainen kuin kuitenkin arjellesmpi kuukausi jokin muu, vaikka yhtälailla siellä tehtäviä olla vooi. Mutta sitä on jokainen jollain lailla lapsesta asti kokenut Joulun erityisyyden. Se onkin meille rikkaus että Joulu tuo meille erilaisen kuukauden ja vuoden ajan, jolloin... On aika Joulun rauhaisan!

(1069) Pe 6.12.2019 Joulukuu 5. 

On juhlan aika ja päivä tuo itsenäisyyden kulta-aikaa. On arvokas tuo tuo joulukuun päivä kansalle Suomen. Tuo päivä muistuttaa ihmismielen tautstoista, jossa itsenäisyys on ollut katkolla. Muttta nyt on aika tämän ja vapaus suomalaisten elää vapaasti kylläkin vastuulliseti välittäen kaikikista ihan kaikista meistä. Välittämäminen tulee ulottua ihan kaikkiin maailman kansalaisiin, koska meistä kaikista tulee tuo todellinen rauha, joten... On aika Joulun  rauhaisan!

(1070) La 7.12.2019 Joulukuu 6. 

Kun kulkee kuu tää Joulun aika - aika ilon sekä rauhan. Ammentakaamme sitä voimaa päivään jokaiseen sekä huomioikaamme kaikki tämä ilon ja onnen syvempi olemus mitä Joulu  kertoo elämästä tästä. Se on elämässä kaikkea muuta kuin pelkkkää työtä ja selviytymistä. Joulun sanoma tuo arkeen joulukuun rauhaa sekä iloa, kiittäen ja... On aika Joulun rauhaisan!

(1071) Su 8.12.2019 Joulukuu 7. 

Huipennut vuoden vaihteeseen, jolloin kuuta vaihdat sekä vuotta tuota. Aika Joulun jälkeisen elämän sekä aika mitä vuoden loppupäiivinä voit vielä tehdä on rajallinen. Huipennus uuden vuoden juhlaan on ihmismielelle aika merkittvä - merkittävä niin erilailla jokaisellle eläväiselle. Unohdetaan loppuvuoden kiire ja toimitaan itselle tärkeissä asioissa jouhevasti ja autetaan toinen toisiamme, jolloin... On aika Jolulun rauhaisan!

(1072) Ma 9.12.2019 Kello 1.

Aikaa näytät - aikaa tuota joka määrittelee niin monta asiaa. On vain aika tuo aikalailla ohjaava sekä tarppeellinen ohjaamaan hetkestä toiseen . Kelloja niin monenlaisia kelloja maailmassa on että siihen ei tuhannen ja yhden yön tarinat riitä kertomaan. Kellojen koko, ana-digi, taiteellisia luomuksia ja ihan mitä vain. Kello autat ajassa, joten... Kello olet hyvä apuri et isäntä.  

(1073) Ti 10.12.2019   Kello 2. 

Olet kelloni mun tai jonkun muun kuljet samaa aikaa tai ainakin melkein. Olet apuri meille kaikille, jotta yhteispelimme sujuisi. Tuo yhteispeli tarvitsee tietoa - tietoa tuosta ajasta jota olemme yhteisesti sopineet. Tuo aika tarvitaan tiedoksi meille ja kellot ne monet siinä auttavat. Niin yhteispelimme tässä elämässä on saanut maamerkit - maamerkit avuksi asioiden yhteisten. Niin kello auttaa, joten... Kello olet hyvä apuri et isäntä.

(1074) Ke 11.12.2019 Kello 3. 

Kellot hienoja laitteita, mutta vika tai tieto virheellinen niissä kerronnassa olla voi. Ja tuo vika arjessa aikaan saa melkoisen ongelman tai pienenkin epäsuhdan asioissa. Myöhästyin minuutin juna meni tai aika vain jätti minut. Olin huomaamaton tai unohdin aikaraudan jonkin kotia enkä osannut aavistaa aikaa joka minut jätti. Tuo ajankulkun vain kuluu ja tieto siitä muuttaa hetkemme noin, mutta silti... Kello olet hyvä apuri et isäntä.

(1075) To 12.12.2019 Kello 4. 

Kun käytän kelloa olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan on siihen monenlaisia mahdollisuuksia. Apuna manuaalisesta - netti tai muihin kelloihin. On siinä vain tärkeää saada tieto, josta voi tehdä suunnitelman ja toteutuksen. Mutta myös mielelle tieto on tärkeä - olenko ajoissa - onko niin tai näin. Levollisuus ja rauha säilyy paremmin kun kello näyttää meille suotuisampaa aikaa. Niin apuväline tuo auttaa ja me voimme... Kello olet hyvä apuri et isäntä.

(1076) Pe 13.12.2019 Kello 5. 

Käykö kello ajallaan? Vai puuttuuko kello kokonaan? Miten tulen toimeen tms? Kysymykset ja aina vastaukset seuraavat elämässä monenlaiset. Yhteys käykö kello oikeassa ajassa vai kysymys turhako. Olemmehan kuitenkin tässä ja nyt. Mutta mitkä ovat tarpeellisia ja kiireellisiä asioita tai turhia vähemmän tärkeitä juttuja. Riittää kun olemme läsnä ja aika kulkee ajallaan - me omassa jolloin... Kello olet hyvä apuri et isäntä.

(1077) La 14.12.2019 Kello 6. 

Kello on hyvä apuri vaikka pitää laittaa tuo aamun herätys että voin matkan alkaa - alkaa ajoissa. Urheilukilpailujen kanssa tulee kellosta ja ajasta tuosta tärkeä - tärkeä jopa tuhannes osa sekunneista. Lopputulos niin riippuvainen on ajasta tuosta. Olenko voittaja vai hävinnyt toisille sen kertoo kello. On nuo hetket hetkien tarkkoja ja jännittäviäkin ken voittaa. Mutta elämässä tässä jokainen on voittaja hetkessä tässä, joten... Kello olet hyvä apuri et isäntä.

(1078) Su 15.12.2019 Kello 7. 

On toivomus että kello tuo eduksemme käysi - käysi yhteiseksi eduksi. On huomiomme huomioida yhteinen yhteisömme avulla kellon. Aikaaa näyttävä kello kertoo olemmeko yhteisesti ajassa - ajassa niin etttä olemme hyödyntäneet ajan avulla kellon sekä symbolisesti näkemään kellosta aikamme yhteisöllisyyden, jolloinhan... Kello olet hyvä apuri ei isäntä.

(1079) Ma 16.12.2019 Olet 1. 

Olet juuri tässä vai toivotko olevasi jossain muualla? Haluan olla onnellisen ja onnistunut elämän tehtävisä.  Olet kuitenkin tässä hetkessä etkä muuta voi. Mutta millä lailla ja mikä pitäisi olla toisin. Olen myös tyytyväinen - tyytyväinen elämän olemiseen, jossa kaikki näyttää riittävän hyvältä. Lähtökohta tuo arjellinen on oiva jatkaa tätä hetkeä, jolloin... Olet täydellisti tämä hetki!

(1080) Ti 17.12.2019 Olet 2. 

Olet vahvasti kiinni työtehtävissä tai jossain muussa tärkeässä - olet sidottu siihen hetkeen ulkoisesti. Se vaikuttaa kaikenlaiseen olemiseen erilailla kuin olla vapasti omassa tahdissaa omasta halusta. Sen ei tarvitse olla niin vaan oleminen on yhtä arvokasta olla siinä tilanteessa joka ei tunnu niin makoisalta. Annetaan joka hetkelle ilo, jolloin... Olet täydellisesti tämä hetki!

(1081) Ke 18.12.2019 Olet 3. 

Kun mielikuvat ovat muotoutuneet olemisesta ajan kanssa on niillä vahvat juuret. Nuo juuret muokkaavat oman kulttuurin kanssa käsitettä olet. Olet sana on hyvin  pelkistetty , mutta se toisaalta on sana joka pätee kaikille eläväisille. Siksi  vaikka jokainen voi omissa mielikuvissaan katsovansa olevansa omalla laillaan on "olet" silti hyvin ymmärrettävä kaikille eli olkaamme niin... Olet täydellisesti tämä hetki!

(1082) To 19.12.2019 Olet 4. 

Olet tärkeä yhteiskunnalle, läheisille ja itsellesi. Et itsekkäästi joka on itsekeskeistä eikä luontevan rakkauden välittävää yhteisoloa. Itsensä huomioiminen kuunnellen sydän keskeisesti kertoo kyllä mikä on aitoa mikä itsekästä. On hauskaa olla mukana kaikessa kun on oikeasti itse tasapuolisesti  ja tasapuolinen olemisen tilassa muiden kanssa. Ollaan itse - olet itse jolloin ...Olet täydellisesti tämä hetki!

(1083) Pe 20.12.2019 Olet 5. 

On aika tullut ymmärtää enemmän "olet" sanan olemisen olemuksesta. Kun koemme selkeyttävänä olemisen ytimen on on kaikki siinä hetkessä käsillä. Oli tilanne sitten vaikea  tai helppo - on tosiasia että voin tehdä tässä hetkessä ratkaisuja ja juuri nilstä lähtökohdista mitä on nyt tiedossa. Tulemalla tietoisesti olemisen tilaan huomaamme mahdolliset luovat ratkaisut tai intuitiivisessti miten edetään mikä on ratkaisu. Kannustavasti siis... Olet täydellisesti tämä hetki!

(1084) La 21.12.2019 Olet 6. 

Joulun lähestyessä ja viimeistään Jouluna toivottavasti olemme vain läsnä olet tilassa. Olemme siinä hetken touhussa kiinni - kiinni elämän tärkeissä asioissa. Jolloin tietoisuus lisääntyy ja jolulumieli on läsnä. Mitä eriloista siinä sitten on muihin ajnkohtiin nähden. Joulu nostattaaa paidosti omalla sanomallaan meidän sisäisen rakkauden tunteen pintaan, jolloin sitä tunnetta voi jakaa ja... Olet täydellisesti tämä hetki!

(1085) Su 22.12.2019 Olet 7. 

Kun oleminen sanana kertookin paljon enemmän kun arvasimme ja tiesimme siitä. Se kertoo selvemmin yli kaiken miten tässä me ollaan. Mennyttä ei enää ole ja tuleva ei ole vielä tullut ja joissa molemmissa "asuminen" pitempään ei ole tarpeen. On siten se vahva tunne ja halu olla tässä hetkessä vaikka se olisi välistä haastavaa. Ja kun tämä hetki on niin antoisa ei meidän silloin... Olet täydellisesti tämä hetki!

(1086) Ma 23.12.2019 Olet rakas Joulu 1. 

Jatkumo olet olemiselle kertokoon tarina Joulun sen rakkauden määärän meissä mitä me emme muuten ehkä huomaisi tai kokisi tässä arjellisessa elämän menossa. Olet Joulu - olet meille kaikille niin erilainen vaikka samalla hyvin samanlaisin piirtein sen kohtaamme tai vietämme. Lahjat pukin tai lapsuuden omat vivahteet ja niistä kasvaen tähän hetkeen jossa monet asiat ovat toisin kuin... Olet Joulu meille suuri rakkaus!

(1087) Ti 24.12.2019 Olet rakas Joulu 2. 

Olet saapunut rakas jouluaatto - oi aattoseni lapsin odottavaisin vai mielinkö aikuisten. Mielin muistoja perinteiden - muistoja lapsuuden - muistoja tunnelmia Joulun. Joulussa jotain taikaa - taikaa jostain syvemmästä vaikka kiire tai touhukas aatto otteen saada voi. On aika rauhoittua - rauhoittua olemaan läsnä - läsnä kaikkien kanssa missä olemmekin. On aika Jouluaaton - on se aika yhteinen, jolloin... Olet Joulu meille suuri rakkaus!

(1088) Ke 25.12.2019 Olet rakas Joulu 3. 

Saavuit Jouluaamu - olet nyt Joulu aito juuri nyt tässä - olet sen alkuperäisessä tarkoituksessa Jeesuksen syntymä ajankohdassa. Tuo syntymä on tuonut meille vapauden sisäisen iankaikkisen. Sen kokeminen on meille jokaiselle oman oloinen - oman ymmärryksen - oman tarkoituksen merkitys. Kaikki ovat omalla sarallaan matkalla, joten annetaan kaikkien kukkien... Olet Joulu meille suuri rakkaus!

(1089) To 26.12.2019 Olet rakas Joulu 4. 

Olet hetki mennyt kun Tapaninpäivä saavuit. On tunnelma Jouluinen vaikka aika pukin jo takana on. Tulee nyt hetki vielä kokea tutut ja jutut vielä Joulusta päivän tämän. Toivottavasti ilo ja olo joka Joulun virittäytyminen toi on syventynyt kokemukseksi aidon elämän olemisen peruskiveksi. Tuo vahvistava pysähdys ja hiljentyen ainakin kohtuudella toi ymmärryksen sisimmästä aidosta. Niinpä päivä tää, josta... Olet Joulu meille suuri rakkaus!

(1090) Pe 27.12.2019 Olet rakas Joulu 5. 

Koitit arki jälkeen Joulun. Tuo arki niin moninainen on kullakin erilainen. Olit Joulu läsnä - olit Joulu rakas ain silloin kun sun huomasin oi Joulu rakas. On jälki saundit nuo kuin siivekkäät linnut lentävin kaarroin paluu arkeen - arkeen juhlavaan. Vaikka tuo Joulu olisit voinut jatkua pitempääkin. Mutta kiitos jo noistakin juhlahetkistä mielelle Joulun. On aika tuon ilon myös... Olet Joulu meille suuri rakkaus!

(1091) La 28.12.2019 Olet rakas Joulu 6

Kun muistutit meitä pysähtymisestä, hieman hiljentymisestä ja Joulun ytimestä Jesuksen syntymästä, joka meille eläväisille merkitsee ymmärrystä jostain syvemmästä rakkauden olemuksesta. Vaikka kaikki ulkoinen - vaikka mieli on kiinni kaikenlaisessa ulkoisessa ja tarpeettomassa sekä tietenkin tarpeellisissa päivän askareissa. Askareet jotka kuuluu tehdä jo pelkästä elämisen tarpeista käsin. Mutta silti pienikin tuulahdus oikeasta rakkaudesta olkoon... Olet Joulu meille suuri rakkaus!

(1092) Su 29.12.2019 Olet rakas Joulu 7.

Olet Joulu vuotuinen merkkipäivä ollut vuoden 2019 ja vuosi on edessä uuteen päivän Joulun. Herätit minut - sait minut ajattelemaan - ajattelemaan jos Joulu oisit ainainen. Ainainen ei puitteita ulkoisten olemisten vaan tuon sisäisen tunteen - tunteen joka kasvaisi sisällämme ja jatkuisi vuoden jokaiselle päivälle. Vaikka päivät jokaiset eivät olisikaan antoisia lahjoja tunteita vahvan rakkauden, niin kuin Joulu meitä muistutit niin... Olet Joulu meille suuri rakkaus!

(1093) Ma 30.12.2019 Olet rikkaus 1.

Oletko rikkaus mitä? Oletko ulkoinen - sisäinen vai mitä ja mitä kaikkea. Helppo yhteys yhdistää nopsaan rahaan. Tuo pelivälineesee elämän tarpeiden, mutta samalla niin itsetarkoittavaan tavoittelemaan rikkauteen. Jos vaikka lottovoitto niin sitten rahalla saisi järjestettyä asiat kuntoon ja vapaus sekä ahdinko saisi uudet siivet, mutta millaiset? Herääminen mitä tuo raha on niin... Elämä olet jo rikkaus täydellinen ikuisesti!

(1094)Ti 31.12.2019 Olet rikkaus 2.

Olet jo rikkaus, mutta tuo ulkoinen setelinen rahan että bittimaailma väittää ohjaavasti olen kunkku ja tuon turvallisuutta sekä onneakin. No on helppo ajatus meille jotta on sopivasti ja riittävästi rahaa sekä onni elämän ympäristö on kaiken perusta. Näinhän me pyrimme ja ajattelemmekin. Mutta rehellisesti yhtälailla sivulauseessa on toivomus voisiahan sitä rahaa olla vähän enemmän, jotta?! Mutta tuo huume ei johda... Elämä olet jo rikkaus täydellinen ikuisesti!

Uusimmat kommentit

05.12 | 06:22

Heips! Niin se elämä kuljettaa ja tuo eteemme asioita sekä tunteita että kokemuksia. Elämästä jossa on arki ja juhla samaan aikaa sekä matka itseemme että sen sisimmän aitouden kohtaamiseen. Kiittäen!

04.12 | 19:21

Wautsi! On todellakin tajunnan räjäyttävät sivut! Huokuu täälläkin sinun (ja myös Arjan) tasapaino, ilo, rauha, hyvä olo, hyväksyntä ja energia! Kiitos ajatusten jakamisesta!

Jaa tämä sivu