Vuoden 2018 päivittäiset tarinat päiväjärjestyksessä - selaa ja lue uteliaisuudella.

Tammikuu 2018

 Uusi vuosi 2018. Ma 1:n päivä tammikuuta.

Seitsemän päivän startti. Tänään on päivä yksi muiden joukossa, mutta tuo vuoden ensimmäisen päivän taika olkoon se hyvä veruke uudelle olemiselle. Olemiselle elämässä kiinni tässä hetkessä. Hetkessä jossa on suunnitellut jo hyvin ennakkoon ne  tietyt ja tarpeelliset asiat jotka tulee tänään hoitaa jämptisti sekä ajallaan. Tehdään ne sitten hyvillä mielin omalla ajalla - hyvällä rytmillä muiden vähemmän tärkeiden asioiden kanssa. Pääsimme näin kiinni aikaan, jolloin... Tää vuoden startti olkoon ilon ja rakkauden täyteinen meille kaikille. 

Ti 2.1.2018 Seitsemän päivän startti. 

Arki koitti tälle vuodelle. Ajatus arjesta vie tunnelmia ja toimintaa eräänlailla arjellisemmaksi. Ja oleminen täysillä tässä hetkessä voi hieman hajota kun on ajatusta moneen suuntaan tai monenlaisia juttuja meneillään. Takana on kuitenkin ollut lepojaksoa ajatukselle ja työlle. On siten ajatus ja sietokyky kirkkaammin hallussa. Toivottavasti ilman lupauksikin vuosi jatkukoon tuossa tyyneyden - levollisuuden ja mielenkiintoisessa toiminnassa läsnä olemista. Ottakaamme vastuu siitä, jolloin arkemme... Tää vuoden startti olkoon ilon ja rakkauden täyteinen meille kaikille.

Ke 3.1.2017 Seitsemän päivän startti. 

Vauhti voisi olla jo vallan vauhdikas ja vallaton kun kolmatta päivää kiidetään - vuoden kiitoradalla. Onko jo unohtunut ajatukset nuo jotka oli ajateltu omaksi ryhtiliikkeeksi vuodelle tälle. No eihän peli ole kuin alussa ja aina voi palata sille omalle paremmalle reitille - eikä minkään "syyllisyyden" tms. tunteen tarvitse olla läsnä. Koska se ensinnäkin on tarpeeton ja toiseksi itsemme luoma ajatus viritelmä. Annetaan oman rennon tunteen kuljettaa tätä hetkeä ja ollaan itse laivamme perämisessä - "ohjaksisissa". Ja jolloin arkemme... Tää vuoden startti olkoon ilon ja rakkauden täyteinen meille kaikille.

To 4.1.2018 Seitsemän päivän startti. 

Onko arkiset huolet - huolettaneet aikaa jo tätä. Vapaus ja "ilon ja olon kyynel" vierähtäköön esiin josta ajaton olemassa olon autuus leviää arkeemme. Tuo tulkoon lävitse tuiskun tai vesisateen mielemme aatoksiin. Arki olkoon kanssa makustaja elossamme tässä. Näin juhlavasti, mutta myös käytännön elämässä se on kaiken "raadollisenkin" elämän vireen ja toiminnan kirkas johtotähti. Tämä tunteiden valinta on mahdollisuutemme antaa meille... Tää vuoden startti olkoon ilon ja rakkauden täyteinen meille kaikille. 

Pe 5.1.2018 Seitsemän päivän startti. 

On ilo herätä aamuun. Näin toivomme - niin on mahdollista. Kenties väymyksen tunne tai ajatukset ovat painolastina - tuossa aamuisessa hetkessä - tuossa viides starttipäivä vuoteen tähän. Jarruna pääsy  iloon sisäiseen todellisuuteen, jossa se ilo on sen jääminen taka-alalle kun samaistutaan kehoon sekä huomio on vain ulkoisissa asioissa. Ja ne kaikki ovat kuitenkin vain muuttuvaisia - katovaisia. Sisäinen todellisuuden olo on täydellinen ja muuttumaton. Kun heräämme sen avulla niin... Tää vuoden startti olkoon ilon ja rakkauden täyteinen meille kaikille.

La 6.1.2018 Seitsemän päivän startti. 

Kurkistus aamulla silmäkulmasta varovasti katsoen - huokaisten tunnustellen vartaloa hieman kiskotellen. Tuo herääminen ja sen olo olkoon myös ilon ja mahdollisuuksien täyttämmä. Startti hetki ja siitä 100% koppi päivälle - päivälle antoisalle - päivälle - niinkuin illallekin tuon onnekkaiden mahdollisuuksien täyttämänä. Niin itsensä tuntien ja toisia ymmärtäen olkoon päivämme tää. Jaat hymyä ja silmäniskuja tutuille ja tuntemattomille. Tulet huomaamaan miten päiväsi loiste tuo... Tää vuoden startti olkoon ilon ja rakkauden täyteinen meille kaikille.

Su 7.1.2018 Seitsemän päivän startti. 

Onnekas numero  7 - onnen numero. Päivä jo seitsemäs viilettää vuodesta tästä - niin sunnuntai ja ajatus perinteinen eli lepopäivä tuo. Sehän ei tietenkään ole kaikille mahdollista, mutta ajatus lepopäivästä todellisesta on aika kuitekin varata aina viikolle jokaiselle. Sekin sitten on mikä se lepopäivä on ja mitä se sisältää. Se on kuitenkin meille jokaiselle tarpeen, jossa viikottain on niin fyysisesti kuin henkisesti aika palauttavalle levolle. Pidetään tänä vuonna kiinni tuosta ajatuksesta viikko saldostamme, niin huomaamme mitenn elämä... Tää vuoden startti olkoon ilon ja rakkauden täyteinen meille kaikille. 

Ma 8.1.12018 Olipa kerran seitsemän sanaa. 

Kukka tuo niityn kaunotar - kukka tuo kodin kaunistus - kukka niin monen paikan kaunistus. Kukka ajatteli olen aika suosittu ja huomioitu, mutta olen myös olen monella lailla altis maailman kovuudelle. Elämän tiet on monet se ajatteli. Olen myös sinnikäs kasvan myös pienestä siemenestä aina uudelleen, jos vain vähänkin siihen mahdollisuus on. Niin toivon se ajatteli, että niin kulkisi ajatus elämän myös ihmisten mirjardien. Miljardit tuokoon tuokoon toivon, jotta... Elämä toiveikas olkoon ajatus ja kokemus ihmisen. 

Ti 9.1.2018 Olipa kerran seitsemän sanaa. 

Kaveri tuo kallis ystävä - kaveri tuo puolituttu - kaveri niin tarpeellinen asiassa monessa. On yksin moni asia hankalampi tai vain tylsempi tms. On kiva soittaa kaverille - on kiva tavata jopa kenties pitkästä aikaa. Tuo kaveri voi oikealla hetkellä tuoda ilon arkeen tai tuo kaveri  voi myös ärsyttää ja nostaa tunteet pintaan. Mutta oikea aito kaveri tai hänen kanssaan asiat kuitenkin järjestyvät kun toinen  tai molemmat vastaantulevat asioissa vaikeissakin. Niin huolehditaan suhteista kaveriin on se meidän kaikkien... Elämä toiveikas olkoon ajatus ja kokemus ihmisen. 

Ke 10.1.2018 Olipa kerran seitsemän sanaa. 

Miksi sana nousee ihmisten mieliin yleensä kysymyksissä, joissa on haastetta laidasta laitaan. Miksi minulle - miksi tuo on noin - miksi ja miksi. Voi tulla syvä huokaus - voi tulla myös leikkisä ote asiaan - voi olla pilke silmänkulmassa tai feikkinä vedättää muka tietämättömänä?! Miksi ja siihen vastaus - vastaus voi olla mieluisa ta tyrmäävä. Mutta miksi sana herättää ajatuksen tai toiminnan tervöitymisen saaden aikaan kehitystä. Nin voimme huomata, että johdattaa meidän... Elämä toiveikas olkoon ja kokemus ihmisen. 

To 11.1.2018 Olipa kerran seitsemän sanaa. 

Kuka - ketkä kysymyksiä - kysymyksiä kiinnostavasti tai osoittaen sormella kysyvästi? Kiinnostavuus "kuka tuo" on - ilmassa näkymätöntä hyrinää - väreilyä - jännitystä - hämmennystä - sanattomuutta. Mielen uteliaisuus - sisäinen kutina - tunteiden syttymistä - arvaisinko kysyä kuka? Kyllä hei kuka sinä olet on hyvä selvittää - selviää niin moni asia - selviää mihin suuntaan mennään. On tuo suhde sitten se tai tuo tai yhteistyö tai läheisempi. On meidän annettava intuitiotiivisesti ajatus siirtää toiminnaksi, jolloin... Elämä toiveikas olkoon ja kokemus ihmisen. 

Pe 12.1.2018 Olipa kerran seitsemän sanaa. 

Talvi joka nyt majailee Suomen maassa. Talvi tuo joka tuo mitä erilaisempiä mielenmaisemia tai muita vuodenajan tuomia käytännnön toimenpiteitä elämän polulle. Tää pitkä niin kaunis Suomi neito tarjoilee ilmastollisesti kuin myös mielialojen tasoja meille maan kulkijoille mitä erilaisempia juttuja. Jos vertaa Saharan heikka-lumimaisemaa ja vaikka hiihdon puitteita siellä ollaan kuin eri planeetalla. Mutta yhtä kaikki mielen tasolla kaikki kuitenkin nähdään ja koetaan. Niimpä kun katsot talveen on se sinun hetkesi ja siinä avautuu... Elämä toiveikas olkoon ja kokemus ihmisen.

La 13.1.2018 Olipa kerran seitsemän sanaa. 

Ilo on se joka tuo sisäisen onnen pintaan. Ilo voi olla myös enemmän pinnallinen egomainen. Mutta aina syvin ilo on taustalla vaikka sitä ei sellaisena huomaa vaan ilon hetki on hymyn tai hymy ääni efektinä iloisesti nauraen - nauru joka on persoonallista naurua ja hormoonit hyrisevät. Niin tulee hyvä olo ja mieli joka kantaa eteenpäin askeileita noita keveneviä. Annetaan sen ilon tulla muodossa tai toisessa kepeyttämään päivämme, niin me huomaam... Elämä toiveikas olkoon ja kokemus ihmisen.

Su 14.1.2018 Olipa kerran seitsemän sanaa. 

Yhdistää seitsemäs sana se yhdistää intuitiotiivisesti viikon muut sanat. Kukka tuo kertoi miksi se oli niin viehättävä ja sen kaveri oli myös hyvin kaunis. Kuka tuo on kysyi se kaveriltaan - tuo ihminen jolta ilo loisti sen silmistä. Se on poika joka pitää myös talvi maisemasta - muistatkos kukkaseni - kaverini. Niin kulki sanaleikki se kertokoon meille miten sanat rakentavat mielikuvia ja mielikuvat taas uusia ajatuksia ja mielikuvia. Niinpä niin annetaan sanoille vauhtia ja niiden merkitysten rikkautta, jolloin elämämme... Elämä toiveikas olkoon ja kokemus ihmisen.

Ma 15.1.2018 Metsän tarina. 

Maanantaina erääänä kesäaamuna tuo poika heräsi ajoissa auringon nousun aikaan. Hän pakkasi reppuunsa kaikkea mahdollista mitä oletti tarvitsemansa. Suunta oli selkeä tuo kaukainen metsäinen erämaa. Keskipäivän aikaan hän saapui tuon jylhien metsämaiden reunaan. Hänen katseensa ja kuulonsa valpastui - kuului jotain ääniä. Lähipuusta karautti lentoon tuo komea ukkometso. Aivan kun sen siipien ääni oli kertonut tule metsään näet ja kuulet monta monenlaista tarinaa. Poika tuo innostui ja sanoi hei metsä minä tulen. Niin hän... Katso ja mene metsään sekä kuule sen tarina arvoituksellinen!?

Ti 16.1.2018 Metsän tarina. 

Tiistaina tuo eräretken toisen päivän aamu sarasti telttakankaan lävitse ja oli aika nousta ylös jatkaa yllättävää - mielenkiintoista matkaa. Aamupäiväillä talsiessaan eteenpäin eräälle kallioiselle vaaralle. Katse naulautui korkeudeltaan parisataa metriä alempana olevaan eläinlaumaan. Hän kaivoi kiikarinsa ja tutkaili mitä siellä tapahtui. Aivan kuin tuo komea monihaarainen sarvipää olisi pitänyt seitsemälle muulle johtajan puhetta. Tuo hirvilauma sai tuon nuoren pojan aatoksiin, josta pintaan nousi tuon tiimin - yhteisön - joukkueen yhteisnäisyys verraten hänen omiin kokemuksiin ja ymmärsi selvemmin joukkueen merkit... Katso ja mene metsään sekä kuule sen tarina arvoituksellinen!?

Ke 17.1.2018 Metsän tarina. 

Keskiviikon päivä oli jo pitkällä kun tuo nuori poika saapui lammen rantaan. Se vaikutti hyvin kirkasvetiseltä ja kiehtovalta. Kala olisi tarjolla päivälliseksi lampi ikään kuin kuiskasi. Poika virittelikin teleskooppi vapansa sujuvasti pyydys kuntoon ja asteli kallioiselle niemen nokkaan. Eipä siinä kauan mennyt kun oli kolme muhevaa ahventa saatu. Ei muuta kuin "notski" tulelle. Poika ajatteli miten hyvin luonto antaa meille ruokaa ja jo olihan hän matkalla syönyt makoisat marjat sekä juonut lähdevettä. Hän mietti myös kumpa me ihmiset näitä luonnon antimia niin monenmoisia osaisimme ja viitsisimme hyödyntää, niin ihmiselon mahdoll... Katso ja mene metsään sekä kuule sen tarina arvoituksellinen!?

To 18.1.2018 Metsän tarina. 

Torstaina päivä porotti kuumasti täydeltä terältä keskipäivän aikaan. Tuo poika näki valtavan muurahaispesän. Hän istahti ison kannon päähän aivan muurahaispolun viereen. Siinä oli kiva katsella miten muurahaiset ahkeroivat ja taakat liikkuivat oli helle tai tavis sää. Se ei selvinnyt miksi niitä parreja kuljetettiin väylällä molempiin suuntiin. Niin kuten maanteillä tukkirekat tekevät samoin. Mutta yleensä kaikki nuo maan pienet matoset ja muut ötökät joiden duunit pyörii, jolloin kaikkien oma osuus evolutiossa täyttyy. Niinpä meilläkin on omat juttumme joten... Katso ja mene metsään sekä kuule sen tarina arvoituksellinen!?

Pe 19.1.2017 Metsän tarina. 

Perjantain iltapäivällä tuo poika oli kiivennyt jo korkealle vuoren rinteelle, josta oli mitä mainioimmat näköalat. Hän katseli alas laaksoon miten se näyttikin täältä ylä perspektiivistä niin erilaiselta. Hän tunsi tiettyä vapautta täällä korkealla rinteellä, jossa hän nyt piti evästaukoa. Hänen silmänsä nauliutui ilmassa leijailevaan isoon lintuun. Se kaarteli purjelentokoneen lailla nousevissa ilmavirroissa. Se oli aivan lähellä ja näytti kaartavan kohti vuoren rinnettä. Tuo iso kokoinen lintu näytti menevän pesälleen. Tuo kotkan perspektiivi - tuo vapauden tunne siinä meille uusi vapaus, jolloin... Katso ja mene metsään sekä kuule sen tarina arvoituksellinen!?

La 20.1.2018 Metsän tarina. 

Lauantai aamuna tuo poika koki itsesä hyvin energiseksi. Ajatuksiin nousi edellisten päivien luonnon tarjoamat ilmiöt ja niiden syvälle sieluun asti ulottunut kokemus. Kaikki nuo toivat esiin hänessä syvän rauhan ja siten myös tuon enegisen olon.  Siinä aamu nuotiolla hän katseli metsän kevyttä liikehdintää, jonka kevyt tuulenvire sai aikaan. Metsän renttoutava huokailu sai ajatuksen taas liikkeelle ja ilon nousemaan pieneksi hymyn kareeksi. Ei muuta kuin tavarat kasaan ja ja jatkukoon tää metsän seikkailu uusine tuulineen. Löydä siis polkusi metsään, jossa... Katso ja mene metsään sekä kuule sen tarina arvoituksellinen?

Su 21.1.2018 Metsän tarina. 

Sunnuntai päivä koitti ja tuon pojan paluumatka tuonne taajaan asutulle kotiseudulle oli menossa. Vielä oli matkalla monta mielenkiintoista metsän antamaa näkymää ja elämystä. Tuo poika henkäisi syvään kuunnellen hengitystä - kuunnellen metsän ääniä - katsoen puiden olemusta ja olemista ei kiire minnekkäään. Hän aisti oman hengityksen ja metsän olemisen taian yhteiseksi säveleksi. Hän tajusi miten tämä viikon metsän retki oli muuttanut hänen ajatustaan käsitystä miten metsän elämän tausta olemuksen ilman näkyvää tai kuuluvaa siitä aistimista - muuttanut yhdeksi elämän olemukseksi ja olemiseksi hänen kanssaan. Kummpa vain menisimme metsään ilman ajatusta antaisimme sen kertoa tarinansa, niin... Katso ja mene metsään sekä kuule sen tarina arvoituksellinen?

Ma 22.1.2018 Katson taivaan sineen viikolla tällä. 

Kun katson taivaan sineen näin värin tuon - tuon joka puhdas on - värin joka toivon tuo. Tuo väri laajuudessaan - ei pilven hattaraa - vain tuo sini taivaan. Se kattaa kauas katsoen äärettömyyksiin. Kuinka iso ja syvä se onkaan - kuinka puhutteleva se onkaan. Se on pysäyttävä - se on pysäyttävä hetkeksi tai hetkeksi pitemmäksi - kun katson taivaan sineen. Se kertoo - se luo - se innostaa - se hertättää sinut ja minut. Katso ja ymmmärrä, niin... Sinä ja minä ja kaikki eläväiset onni on elämä!

Ti 23.1.2018 Katson taivaan sineen viikolla tällä. 

On sen valo vahva voimakas - tuo näkyvä auringon tai sen laskevan - myös valo pimeän - tuon pimeän joka eri sävyt näyttää - ennen muutosta tummaksi. On tuon valo - spektrin sävyt teosten taiteen. Ne mieltä liikuttaa - ne liikuttaa vaikka huomiota niihin ei suo - iskee ne sävyt monenlaiset syvälle tajuntaan. Ja kaiken taustana taivaan sini - tuo joka meille tään näkyvän elämän symboli on ja askelmerkit arkisen taivaalliset. Kun tietoisesti katsot sineen, niin... Sinä ja minä ja kaikki eläväiset onni on elämä!

Ke 24.1.2018 Katson taivaan sineen viikolla tällä. 

Kun katson mitä näen tuosta sävystä sinen? Lähelle vai kauas vai mitä näen? Sen huomaan - sen registöröin - mutta huomaanko - näenkö sinne todella - olenko unessa päivän askareen äärellä. Heräänkö näkemään tuon sinen avulla - heräänkö näkemään missä putkessa menen asiasta toiseen. Huomaanko jo olevani jo täällä - olinko jo tätä ennen siellä -kiirrekö kysyn? Onko aika pysähtyä hetkeksi ja huomata missä mennään ja mikä on tärkeää. Katson taivaalle näen tuon sinen ja henkäisen iloisesti, niin huomaan... Sinä ja minä ja kaikki eläväiset onni on elämä!

To 25.1.2018 Katson taivaan sineen viikolla tällä. 

Kun olen huomannut vaikutuksen taivaan sinen. Olen huomannut - olen ymmärtänyt sen symboloivan merkityksen - olen kokenut sen että se tuo symbolisoiva näkyvä tuo tunteen syvimmän. Tuo sisäinen voima herää katseesta taivaan sinen - tuo voima on aina tervetullut arkeen - arkeen jossa me elämme - jossa me toimimme - josta kaikki elämä kumpuaa näkyväksi toiminnaksi arjen. Annamme tilaa tuolle ja huomaamme... Sinä ja minä ja kaikki eläväiset onni on elämä!

Pe 26.1.2018 Katson taivaan sineen viikolla tällä. 

Sen havaitsen olen tullut läsnä itseni kanssa kun pysähdyn ja katson taivaan sineen. On ymmärrys jostain isommasta kasvanut sisimmästä ja tullut ulos arkiseen tajuntaan. On ymmärrys jostain aivan muusta kuin jotka kertovat säästä tuolta havainto maailmasta tai ihan jostain muusta kuin näkyvästä olosta arjen - arjesta jossa kaikki näkyvä muuttuu tai se katoaa. Onko se siis ollut ja mennyt - kun jäljelle jäi tuo pölypilven muiston - muiston tuon monenlaisen. Siis ymmärryksessä tuon kokemuksen sisäisen antakaamme sen vahvistua, jolloin huomaam... Sinä ja minä ja kaikki eläväiset onni on elämä!

La 27.1.2017 Katson taivaan sineen viikolla tällä. 

Kun olen nähnyt nuo taivaan sinen monet eri värisävyt - nuo sävyt mieltä kutkuttavat kauneudellaan - kenties arvoituksellisuudellaan. Niin sävyt nuo erilaiset - niin on sävyt myös niin erilaiset elämän tämän. Ei päivää samanlkaista - ei päivää niin yllättävää. Mutta kuin sävyt sinen - on sävyt elämän vaihtelevaksi luoneet päivämme juhlavat kuin myös arkemme. Vapauttavaa on huomata tämä yhtäläisyys ja mahdollisuus...  Sinä ja minä ja kaikki eläväiset onni on elämä!

Su 28.1.2018 Katson taivaan sineen viikolla tällä. 

Niin myös havainnot tuon sinen ja sen eri mielen yhtymät mitä se kirvoittaa ajatuksiimme - mielikuviimme. On elämä arkinen kuin juhlahetket nuo saaneet hyvän symboloiman taian tuosta sinen taivaan. Niin arjen olo muuttunut on seesteisämmäksi, mutta myös yllätyksellisen odottavaksi. Ja ei tarvitse kuin katsoa tuonne taivaan sineen ja luovan olon tuoda elämän hetkiin aivan iholle tähän ja nyt. Niin armolias ja antoisa se on, josta kiittäkäämme...  Sinä ja minä ja kaikki eläväiset onni on elämä!

Ma 29.1.2018 Kuu ja tähdet. 

Katsoen taivaan sinen taakse kirkkaat tähdet loistaa omissa rooleissaan omaan vuorokauden sekä vuodenajan aikaan. Tähti kirkas tai muodostelmat ovat edelleen arvoituksellisia vaikka niitä paljon tutkittu ja paljon niistä tiedetään. Tähtien katsomisen tähti hetkiä niitä esim. on talvinen pakkasilta kirkas sellainen - jopa mystinen. Lumi jallan alla narskuen luo lisätunnelman tuon - ei muita valoja. Kun pysähtyy ja jää katsomaan kauas noihin tähtiin on se tähtihetki. Niin tähtihetki joita myös elämä tarjoaa omine kattauksineen. Antakaamme niiden hetkien loistaa tähtien lailla, jolloin... On kauas kiva katsoa, mutta lähellä voi yllätys ja onni rakkain...  

Ti 30.1.2018 Kuu ja tähdet. 

On tuo kiva kaveri tåhtien - tähti hetkien - kaveri tuo kuu. Sieltä se kuunkierrosta puhkahtaa sirppinä - puolikkaasta täyteen kukoistukseen. Tuo taivaakappale niin kaukana, mutta melkein käsikosketeltavan se näyttää olevan - vaikkei ole. Siellä on käyty - se monia valvottaa - se myös romanttisen eleen tuo. On se kuin juustopallo tuo maukkaaksi maistuvaksi elämän virraksi ja oloksi symboloiva "juustopallo" taianomainen. Ajatukset kirvoittaa ihmisolon innoittaa ja mahdollisuuden...  On kauas kiva katsoa, mutta lähellä voi olla yllätys ja onni rakkain...

Ke 31.1.2018 Kuu ja tähdet. 

Nuo taivaanrannan ilmiöt ne kertovat niin monta tarinaa mitä ne ovat nostattaneet ihmisten mieliin. Kuun pimennykset ovat saaneet ihmiset liikkeelle - tähden lento ja monet muut tieteelliset ilmiöt. Tutkijoita kiinnostaa tietää enemmän ja enemmän noista taivaanrannan kappaleista. Paljon jo tiedetään, mutta tiedon määrä on edelleen kuin vain pölyhiukkanen avaruudessa. Mitä todella on missäkin ja mitä sen takana... Näin loputtomasti voi kysyä ja oppia, mutta silti kaikki mitä tässä on se mahdollisuus... On kauas kiva katsoa, mutta lähellä voi olla yllätys ja onni rakkain...

Helmikuu 2018

To 1.2.2018 Kuu ja tähdet. 

Tuo eilinen kuunpimennys sai aikaan media infoa päivänmittaan aikalailla ja siten melkosen huomion. Sääkin suosi ollen aurinkoista. Auringon pimennyksiähän on ollutkin viime aikoina aika useasti. Siis tuo kaukainen pallo saat mielet liikkeelle. Liike ajatuksen tuo saa aikaan jotain mielenkiintoista ja huomion johonkin muuhun kuin niihin tavanomaisiin arkirutiineihin. Hyvä niin - innostuminen - kiinnostuminen aina jostain uudesta tai sen kaltaisesta tuo meidät aina paremmin tähän hetkeen. Sekä sisältöä elämään jolloin... On kauas kiva katsoa, mutta lähellä voi olla yllätys ja onni rakkain...

Pe 2.2.2018 Kuu ja tähdet. 

Tuo tähteys alalla kuin alalla toisilla aloilla vahvempi media näkyvyys kuin toisilla. Kai tuo tähtien kirkkaus ja loiste tuo sen samaistuksen ja mielen hyväilevän itsetunnon - egon tarve olla tuo tähteys loistava. Tähteys tuo myös esille hyviä sellaisia asioita joista tähteys on esimerkkinä tai esikuvana ja antaa kaiken ikäisille malleja sekä innostusta jostain asiasta. Antakaamme tähteyden loistaa ja iloa jakakoon päiviimme muistaen että me kaikki olemme yhtälailla oman juttumme tähtiä. Loistakaamme jolloin...  On kauas kiva katsoa, mutta lähellä voi olla yllätys ja onni rakkain...

La 3.2.2018 Kuu ja tähdet. 

Tuo ihmisen käynti kuun pinnalla jo siellä meistä katsottuna aikojen alussa. Se antoi olettaa miten me valloitamme tuon avaruuden käden käänteessä. Tietoa ja tekniikkaa on sen jälkeen tullut paljon, mutta rajallisuus asioiden etenemisessä on suuri vaikka monissa asioissa on koettu melkoinen läpimurto. Mutta onko se niin että me saamme näyttämään ne suurilta läpimurroilta ja kuitenkin ne on vain pieniä illuusioita tässä maailman kaikkeudessa. Niinpä niin se on varmaa kun me sen huo...  On kauas kiva katsoa, mutta lähellä voi olla yllätys ja onni rakkain...

Su 4.2.2018 Kuu ja tähdet.

Niin kulkee ihmiselo noiden taivaan kappaleiden kanssa. Välistä ne piilossa ja sieltä tulevat täyteen loistoonsa herättämään meille näkymän iloa ja piristystä elämän oloon. Tuo vaikutus uppoaa mielemme syvyyksiin - tuo vaikutus antaa toivoa jostain suuresta muusta kuin arjen touhut - raha materia - kaikki vaihtuvainen joka katoaa aikanaan. Tuo ihmismielen syvyyksistä nouseva ajatus - kokemus - rauha ja rakkaus sen nuo tähdet ja kuu meille jotka voivat siis näyttää tien tuon symbolisen. Annnetaan näin käydä olkaamme aitoja, jolloin näemme...  On kauas kiva katsoa, mutta lähellä voi olla yllätys ja onni rakkain...

Ma 5.2.2018 Talvi sinä olet nyt.

Tuo vuodenaika niin arvoituksellinen on nyt parhaimmillaan.  Koko maa lumen peitossa ja myös pakkasella niin aidosti ei vesisadetta vaan oikea talvi. Päiväkin on pidentenyt jo melko lailla ja tuo sitä valo energiaa ja mahdollisuuden touhuta valon avulla paremmin kaikenlaista. Talvi merkitsee meille kaikille ja kullekin aika lailla eri asioita. Merkitsevyys monessa asiassa on aika jännä juttu miten sama asia tuo erilaisia mielikuvia ja siitä seurauksia että tapahtumia. Meillä on siis... Liikunta - liikunta on mahdollisuudemme - mieti sitä?!

Ti 6.2.2018 Talvi sinä olet nyt.

Helmikuu tuossa vielä talven sydämmessä. Se kuktkuttaa - se yllättää - se on talvi se. Tuo talven sydän aika historiassa on näyttänyt sen monet kasvot. Sää kirvoittaa keskustellua. mutta talvi on paljon muutakin. Ulkotyön haasteet - monesti sisätyön passiivisuus - ja kaikki siltä väliltä asettavat mitä erilaisempia haasteita. Haasteita me tarvitsemmme siinä on meidän... Liikunta - liikunta on mahdollisuutemmme - mieti sitä?!

Ke 7.2.2018 Talvi sinä olet nyt.

Talven taide tuo ja nuo luonnon lumiveistokset sekä jään taiteet.  Taiteen kuviot taitavat meille iloksi silmien aistinnan on luonnon käsistä taitavasti rakentelulla sommitellut. Suuremmassa muodossa näemme nuo teokset kun menemme äärelle luonnon tai syvemmälle kauas pois taajamista - pois rakenteiden keskeltä. Taide tuo löytyy läheltäkin ja tiiviistä asumuksestakin vain muodossa pienemmän. Katsokaamme tänään taiteita luonnon ja antakaamme sen tuoda meille monenl...Liikunta - liikunta on mahdollisuutemme - mieti sitä?!

To 8.2.2018 Talvi sinä olet nyt.

Kun on aika talvikuukausien tuo se puitteet anarktiset. Se koettelee - se antaa - se on mahdollisuus. Olet "sisällä" talven luonteessa vaikka se haastaa työssä - vapa-aikana  - olet sen isäntä. Hallitset säät - käytät sen mahdollisuudet. Niin miten sen käytät - mitä ja miten sinä oivallat sen mahdollisuudet - miten siihen asennoidut - miten annat ilon tulla pintaan. Et ole kiinni vanhoissa käsityksissä annat talvelle mahdollisuuden ja huomaat... Liikunta - liikunta on mahdollisuutemme - mieti sitä?!

Pe 9.2.2018 Talvi sinä olet nyt.

Aika talvisten harrastusten on erilailla kulta aikaa kuin mitä muut vuodenajat tuovat tullessaan. Tämä helmikuinen viikko ja tuleva viikonloppu on kokomaassa pakkaisella. Siten hyvät  mahdollisuudet hyviin ulkoilu juttuihin. Myös reilun viikonpäästä alkavat etelästä käsin kolululaisten hiihtolomat. No ei nykyään ole nimensä mukaisia mitä ne joskus ovat olleet. Tärkeintä olisi kuitenkin että lapset  - nuoret - aikuisett liikkuisivat ilolla myös ulkoilmassa. Tulisi myös oikein välillä tekemisen maku. Ottakaamme teemaksemme ylös - ulos ja ...Liikunta - liikunta on mahdollisuutemme?!

La 10.2.2018 Talvi sinä olet nyt.

Aika on nyt talvi olympilaisten - tuo urheilijoiden neljä vuotis huippu. Alla lunta jäätä - sitten taitoa ja vauhtia sekä tilanteita. Talvi tarjoaa omaa ekstotiikkaa urheilulle -talvi tarjoaa myös meille kaikille mahdollisuuksia lumen ja jään kanssa. Olemme yhtä merkityksellisiä ja arvokkaita kokemaan itsemme kanssa lunta että jäätä kuin olympia urheilijat. On yhtälailla kokemus - kokemus tuo vain eri tasoinen taidollisesti - vauhdillisesti, mutta kokemus joka... Liikunta - liikunta on mahdollisuutemme?!

Su 11.2.2018 Talvi sinä olet nyt.

On tämä viikko tasapuolisesti näyttänyt sopivaa pakkastalvea koko maahan. On välillä hyvä olla tasapuolista talven oloa viikko tää maassa tässä. Pohjoisessa tosin pakkaset paukkuvat, mutta se on vain selkeästi lähempänä pohjoisnapaa, joten todennäköisyys on niin. Tuo tasapuolisuus on meille ihmismielille ja elämän olemiselle ihan hyvä haaste mitä luontokin välillä meile antaa. Katso siis muita "samalta korkeudelta" ole tasavertainen, siinä meille... Liikunta - liikunta on mahdollisuutemme?!

Ma 12.2.2018 On aika?! Aika 1.

Aika voi olla voittava - parempi aika "number one". Näin olympialaisten aikana aika voi ratkaista tappion tai voiton. Aikaero voi olla aivan olematon, mutta tuo tuhannes osa sekuntia voi ratkaista voiton tai mitalisijan. Kilvoittelu on hauskaa kun sen niin oivaltaa - pelko tai pettymys voi muuttaa kokemaansa. Aika ratkaisee tunteita - kokemuksia. Annetaan ajalle mahdollisuus tuoda iloa, jolloin... Anna aikaa itsellesi. 

Ti 13.2.2018 On aika?! Aika 2.

Aika sijalla kaksi - aika jää toissijaiseksi on vain ensin tehtävä joka vie aikaa X ajan. On vain tärkeintä saada tehtävä valmiiksi ja aikaa vain menee sitten mikä menee. Välistä tuo ajan jääminen kaksoseksi tulee yllättäen - tulee yllättävä tilanne ja taas ajalla ei ole merkitystä on toimittava X aika minkä tilanne vaatii. Aika on siis vain apuväline monessa tilanteesa ja hyväksyminen siitä että se jää kakkoseksi. Kun hyväksyy tilanteen tulee mahdollisuus kokea asiat toisin, jolloin...  Anna aikaa itsellesi. 

Ke 14.2.2018 On aika?! Aika 3.

Sija pronssi voidaan kokea voitettuna tai hävittynä sijana. Se kuitenkin vain on se sama luku. Monessa asiassa koemme tilanteen aivan samoin voittajana tai hävittynä. Kuitenkin lopputulos on samankaltainen kuin tuo sijoitus 3. Ja kun asia koetaan niin että se vaan on näin tai oli näin - eipä siihen muuta silloin tarvita. Ja jatkamme arkeamme siitä lähtökohdasta niin saamme kesikitettyä kaiken huomion nyt olevaan hetkeen, joten silloinhan... Anna aikaa itsellesi. 

To 15.2.2018 On aika?!. Aika 4.

Se voi olla vasta tulossa. Mitä se on - mitä se tuo - mitkä on sen mahdollisuudet? Tuo tuleva aika voi olla vahvasti mielikuvissa ja sen melkein tuntee jo olevan. Se voi olla vahvasti suunniteltu - sen voi kokea paineena - se voi tuoda iloa nyt jo tähän hetkeen. Odotus aika voi olla pitkäkin - se voi ihan heti. Viekö se ajatuksen jo tuonne tulevaan aikaan täysin tai vain hetkeksi. Oleellista on ajatella - katsoa mitä se tuleva aika tarvitsee. Sen jälkeen palaten tähän hetkeen, jolloin...  Anna aikaa itsellesi. 

Pe 16.2.2018 On aika?! Aika 5.

Kello viiden tee - sanonta tuo yksi monista johon aika liittyy. Sanonnat ja aika ilmaisut voivat olla hauskoja - voivat olla viisauksia - voivat synnyttää jotain jatkoa jollekin tilanteelle. On kiva kun aika muuntautuu melkein sketseiksi tai sitten virallisiksi termeiksi. Aikakausi muuntaa noita sanontoja - aika muuttaa ja muuttuu ajan myötä. Mutta meillä on oma käsityksemme - kokemuksemme - asioista monista. Siinä meillä vakaa mahdollisuus hyödyntää aika juttuja, jolloin...  Anna aikaa itsellesi.

La 17.2.2018 On aika?! Aika 6.

Aika joka on kuin kuudes aisti. Tuon kuudennen aistin - tuon intuition tuoman tiedon joka on kuin aika kuusi eli noiden viiden aistin lisäksi. Jokainen intuitiota kokee. Kaikki eivät vain sitä huomaa että se oli intuitiivinen ajatus tai toiminta tai ratkaisu. Osa menee rutiinin piikkiin osa luullaan omaksi loogiseksi järjen ratkaisuksi. Mutta yhtäkaikki lopputulos on asiassa tai toiminnassa paras mahdollinen. Siispä huomatkaamme miten monet ratkaisumme tulevat intuitiivisesti ja jolloin... Anna aikaa itsellesi.

Su 18.2.2018 On aika?! Aika 7. T

uon sarjamme numero seiska - tuo numeron "taikauskoinen" onnen numeroinen. Olkoon se ajan onnen - olkoon se ajan seitsemännen päivän / viikon lepopäivä. Olkoon se aika tämän hetken jossa olemme - olkoon se aika tulevan hetken joka sitten on joka ei olie nyt, mutta sitten kun sen aika se on täydellinen niinkuin hetki tää. Antakaamme ajalle aikaa vain olla - antakaamme itsellemme vain aika olla ja nähdä että kaikki tässä jo on ja tämä on aika onnen - toivon ja rakkauden, niin siloin...  Anna aikaa itsellesi.

Ma 19.2.2018 Uusi aikakausi 1?! 

Mitä se se on - milloin se on alkanut - miten se eroaa aikaisemmasta. Olemme usein juurtuneet menneisiin asioihin - olemme luoneet siitä jotain uutta vaikka me luulemme että se täysin uusi hetki - se on täysin uusi ajatus tai toiminta. Olemme innoissamme - mikä on ihan ihanaa. Mutta kuitenkin olemme kiinni vanhoissa ajatuksissa vanhoissa toiminnoissa vaikka olemme ne huomanneet jo tarpeettomiksi. Emme uskalla katso aikaa tätä - aikaa uutta uusin silmin vaan olemme jumissa entisissä jutuissa vaikka samalla uusi on ajatus toisenlainen. Herätkäämme huomaamaan, niin... Annetaan tämän hetken uudistaa aikaamme!

Ti 20.2.2018 Uusi aikakausi 2?! 

Heräten jopa hieman säpsähtäen ajattelemaan tuota otsikkoa. Uusi onko se jotain isoa mullistavaa - onko se pelottavaa jos se on liian uutta - liian paljon muuttujia - liian paljon uusia kuvoita? Missä kulkee tasapainon raja uuden ja vanhan? Onko se stressaavaa jos liikaa uusia asioita - uudella aikakaudella. Se on miten sen kokee - se on miten sen haluaa kokevan - se on miten siihen paneutuu. Siihen sisään pääseminen on avain asia, koska koko ajan maailma menee eteenpäin ja uudistuu. Herätkäämme huomaamaan, niin... Annetaan tämän hetken uudistaa aikaamme!

Ke 21.2.2018 Uusi aikakausi 3?! 

Rohkeus kohdata uuden ajan asioita. Pelko jarruttaa elämää - pelko jonka mielemme on meille rakentanut erilaisista menneen ajan palikoista. Rohkeus uusiutua - uusiutua tähän aikakauteen. Elämän pohjalle jää aina merkittävästi kuitenkin kaikkea menneestä ajasta sekä vanhoista asioista että rutiineista. Rohkeus kokeilla - kokeilla kokea ja huomata että ei se niin hankalaa tai vaikeaa ollutkaan. Huomaamme saavamme elämään uutta, jolloin... Annetaan tämän hetken uudistaa aikaamme!

To 22.2.2018 Uusi aikakausi 4?! 

Vastustus - vastustus nousee mieleen. Uuden vastustus on välistä aika suuri ja vastustukselle ei ole edes mitään järkeiltyä syytä. Uuden tarkastelu on tietenkin paikallaan, jossa kysyy onko se tarpeellista - tarvitsenko sitä ajatus tai toiminta tasolla. Mutta liian suuri periaatteellinen tms. vastustus voi jättää meidät turhaan jumiin johonkin juttuun, jonka loppu tulema olisi meille myönteinen. Tarkastelkaamme miksi me vastustamme ja voimmeko lähestyä toisin, jolloin...  Annetaan tämän hetken uudistaa aikaamme!

Pe 23.2.2018 Uusi aikakausi 5?! 

Uskallus ja rohkeus suunnata uusiin haasteisiin uusin ajatuksin ja toiminnoin. Aluksi on aina omat vaikeutensa opettelua - opi ja erehty - opi ja kokeile - toiminnan rutiini tason saavuttaminen - menee aikaa. Mutta aikaahan on - on aikaa - on aika tehdä ehkä toisin uudella aikakaudella. Uudella aikakaudella nyt maailma on toisen näköinen mitä se oli 30 vuotta sitten. Maailma muuttuu - muuttuu mihin suuntaan - muuttuu se kuitenkin. Olemmeko mukana omalla tavallamme. Valitkaamme oikeita vaihtoehtoja, niin... Annetaan tämän hetken uudistaa aikaamme!

La 24.2.2018 Uusi aikakausi 6?! 

Nykyaika ja mennyt aika missä raja. Aikausien kesto rytmi missä raja. Nykyisyys on tässä hektessä, mutta merkittävät muutokset tapahtuvat hitaasti tai välillä merkittäviäkin isoja muutoksia elämän menossa hyvinkin nopeasti. sopeutuminen tämän hetken aikauden tilantteisiin niin arjessa kuin juhlassa. Tuo sopeutuminen auttaa meitä monella lailla ja elämä rullaa hyvin. Sopeutua ja siten osallistua elämän menoon ilolla ja siten tarjoutuu... Annetaan tänän hetken uudistaa aikaamme!

Su 25.2.2018 Uusi aikakausi 7?! 

Olla sen sisällä nykyajassa. Totuuttelua ja asennoitumista sekä opettelua on elämä aina uudelleen ja uudelleen. Onko nykyaika hallussa - onko nykyaika tasapainossa? Tasapainon saavuttaminen tietoisesti auttaa sopeutumaan nykyaikaan. Yhteisesti - yhdessä me käymme aikaan nyky. Siinä meillä mietittävää - haastetta - uutta yllättävyyttä. Silti uusi aikakausi on vain tätä hetkeä eikä aiheuta mitään propleemia vaan se sulautuu tähän hetkeen, jolloin meillä on... Annetaan tänän hetken uudistaa aikaamme!

Ma 26.2.2018 Me yhteisesti 1. 

Yhdessä me olemme enemmän kuin osien summa. Yhteisön - ykseyden - yhteisöllisyyden on kaikki kaikkien yhteinen etu. Voimavara yksi ja enemmän arjen askareissa - päivän haasteissa - kaikessa yhteisessä tekemisessä. Voimavara nähdään se mahdollisuutena. Miksi pelkästään ajattelisimme ja toimisimme että kyllä minä itse pystyn ja en tarvitse apuja vaikka vaisto ja järki niin sanoisi. "Hypätään" tuon asenne kynnyksen yli ja katsotaan yhdessä mitä... Niin ja näin yhteisesti ilolla sekä sen voimavaralla otetaan hetki tää...

Ti 27.2.2018 Me yhteisesti 2. 

Kun huomaamme yhteisen mahdollisuudemme tartutaan tietoisesti siitä kiinni. Kirjoitetaan asia tai toimenpide muistiin tai muuten rekistiröidään se ylös mieleemme ja sitä kautta käyttöön hyödyksi. Tuo yhteinen sävel niin monessa asiassa miten se auttaa meitä niin fyysisesti ja mentaalisesti. Ja huomaamme miten elämän arkiset asiat saavat uuden voimavaran. Hei nostetaan katse pois jaloista - hei katsotaan yhdessä, jolloin... Niin ja näin yhteisesti ilolla sekä sen voimavaralla otetaan hetki tää...

Ke 28.2.2018 Me yhteisesti 3. 

Nyt alamme huomata mitä yhteinen - yhteisön voimavara 0n. Siis silmämme voi avautua katsomaan mahdollisuuksia eikä uhkia. Mahdollisuudet ikään kuin tuhat kertaistuvat kun käymme asioihin yhteisesti ja yhdessä. Yksin puurtamista on sen jälkeen edelleen riittävästi vaikka laajentaisimme yhteistyötä reilusti. Avataan mahdollisuus yhteistyölle aivan yllättävin avauksin, niin huom... Niin ja näin yhteisesti ilolla sekä sen voimavaralla otetaan hetki tää...

Maaliskuu 2018

To 1.3.2018 Me yhteisesti 4. 

Jo monet käytännön kokemukset vahvistavat miten yhteinen toiminta käytännössä on toiminut. On vain hyvä huomata että toimimme osin tietoisemmin tai jo paremmalla rutiinilla käytännön elämässä yhteisesti. Voimavaran jonka se toi sai hommat sujumaan ja toi ilon onnistumisien kautta eikä ollutkaan väsyttävää - rasittavaa - tylsää. Voimavaran ajatus on näin saavuttanut käytännön tason, jolloin huomaamme... Niin ja näin yhteisesti ilolla sekä sen voimavaralla otetaan hetki tää...

Pe 2.3.2018 Me yhteisesti 5. 

Tuo on voi olla kaiken kattava hyvinkin laaja kuvio missä se tuo arkeen ja juhlaan vahvan yhteisen tekemisen tai tunteen. Me ja tunteet kokien yhdessä - me joukkue - me onnelliset - me auttajat - me ja me ilman egoa. Se aito yhteys - se aito läsnä oleminen - se ja se tuo meille jakamisen onnen sekä ilon. Siis kaiken kattavasti tartu ajatukseen... Niin ja näin yhteisesti ilolla sekä sen voimavaralla otetaan hetki tää...

La 3.3.2018 Me yhteisesti 6.

 Me olemme nyt saaneet ajatuksen yhteisesti - me olemme kokeneet asioita yhteisesti - me olemme tietoisesti huomanneet sen tuoman voimavaran. Se on ollut hyvä askel kohdata arjen vaativat haasteet sekä huomata miten toimenpiteet sujuvat ja jaksaa paremmin toimia monet asiat. Jaksaminen päivittäin on hyvä askel jokaisen omalla elämän polulla ja me yhteisesti on mahdoll... Niin ja näin yhteisesti ilolla sekä sen voimavaralla otetaan hetki tää...

Su 4.3.2018 Me yhteisesti 7. 

On todella ihanaa oivaltaa miten yhteisesti monet asiat sujuvat paremmin - on mielekäämpää - on kevyempää jakaa myös fyysiset osiot. Tarvitsee vain kysyä - tarvitsee vain ajatella mahdollisuutta tehdä yhdessä - tarvitsee vain huomata ja murtaa omia asenteita. On kivaa jakaa vastuuta laajemmin ja huomata miten paremmin jää aikaa johonkin muuhun tai tulee aivan uusia ideoita. Silloinhan me... Niin ja näin yhteisesti ilolla sekä sen voimavaralla otetaan hetki tää...

Ma 5.3.2018  Lepoa 1. 

Lepo on elinehto - levon määrän tulee olla riittävä jaksamiselle ja virkeydelle päivän askareihin. Lepo pidetään itsestään selvyytenä sitä sen enempää ajattelematta tai sen tarpeeseen milloin se riittää? Levon tarkoitus on todellakin rytmittää elämän menoa rasitus - palautuminen akselilla. Tilanteet tosin vaihtelevat on vuorotyö - on välttämättömät projektit jotka on urakakoitava tietyn ajan aikana. Mutta lähtökohtaisesti meillä on... Ole sinä se joka määräät sinulle riittävästi lepoa.

Ti 6.3.2018 Lepoa 2. 

Levon olemus ja olo millaista sen tulee olla, jotta se oikeasti virkistäisi ja auttaisi jaksamaan?  Lepo tai lepäily vailla mitään erinäistä ajatusta. Tuo tilanne olisi hienoa saada sopimaan päivä rytmiin - ei pelkästään yön unijakso olisi ainut lepohetkemme. Levon olo ja olemus siintä on hyvä löytää todellinen palautus vaikutus. Tuon ajan ja tilan järjestäminen vaatii järjestelyä, mutta on sen väärti. Toimikaamme sen suuntaisesi niin... Ole sinä se joka määrää sinulle riittävästi lepoa.

Ke 7.3.2018 Lepoa 3. 

Huomaamme miten lepo auttaa meitä jaksamaan. Se on olevinaan itsestään selvää, mutta se yllättää kuitenkin aika usein miten se virkistää ja auttaa erilaisissa työ tehtävissä jaksamiseen ilon kera. Lepoa korostuneesti tuntuu ensi puuduttavalta, mutta sitten kun taas pääsee normaaliin vauhtiin huomaakin pitemmän levon hyödyn vaikutuksen paljon selvemmin. Tarkastelkaamme lepoa paremmin niin... Ole sinä se joka määräät sinulle riittävästi lepoa.

To 8.3.2018 Lepoa 4. 

Levon ja rasituksen rytmittäminen se joko menee omalla painolla tai ohjaamme sitä jonkinverran tietoisuudella. Kun mieli ja arkinen elämä vie tuppaa se levon osuus pienentyä ja siitähän seuraa erilaisia seurauksia. Lievästi ja huomaamatta väsymiseen nousee erilaista "känkkäränkkää" ja asiat sujuvat tai ei suju. Nostamalla tietoisuuteen tilanne missä laiva purhjehtii kuin ilman peräsintä. Otetaan siis laivamme ohjausvipu apuun, niin... Ole sinä se joka määräät sinulle riittävästi lepoa.

Pe 9.3.2018 Lepoa 5. 

Palautuminen levon ansiosta se on sen merkittävin vaikutus. Urheilussa se on tuttu sana, mutta on myös hyvä ymmärtää tai käyttää sanaa palautuminen auttamaan levon rakentelussa. Rakentaen itselle omanlaisen palautumis ajatuksen ja jopa järjestelmän. Tietoinen ajatus palautumisesta esim. - ajatus jo ennakolta milloin palautumiseen varaan aikaa ja mitä se on? On siis aika huomioita termi palautuminen, jolloin... Ole sinä se joka määräät sinulle riittävästi lepoa.

La 10.3.2018 Lepoa 6.

Lepo tuottaa aina tuloksia. Positiivisia muutoksia tulee ihan fyysisesti ja tietenkin henkinen vireystila sekä jaksaminen paranee. Sijoittaminen lepoon - sijoittaminen levon tarvitsemaan aikaan -  sijoittaminen aktiiviseen lepoon tuottaa aina hyvän olon sekä kevyemmän mielen. Kaikki asiat sujuvat paremmin. Näin sijoitusmaailma toimii meidän tärkeimmässä pääomassa - itsessämme. Siis kannattaa niin... Ole sinä se joka määräät sinulle riittävästi lepoa.

Su 11.3.2018 Lepoa 7.

Sanonta pyhitä lepopäiväsi. Korostakoon se levon merkitystä - korostakoon siksi levon merkitystä että meillä kaikilla se on aika lailla kadoksissa. Sellainen lepo joka virkistää saa mielen keveäksi eikä mitkään vastoinkäymiset oikeasti heilauta meitä maanrakoon. Kestämme luonnollisesti elämän vauhtia ja oloa. On siis ilo ja olo - on siis oikeus ja kohtuus olla itselleen armollinen ja antaa noita lepohetkiä riittävästi, niin... Ole sinä se joka määräät sinulle riittävästi lepoa.

Ma 12.3.2018 Toivoa 1.

Kiitos ja kiitollisuus on toivoa - toivoa elämän kanssa. Mutta arkinen egomme vierastaa noita sanoja ja niihin luodaan heti uskonnollinen leima. Leima estää aidosti arkisesti osoittaa sitä ja iloita noista sanoista. Arki kuitenkin pyörittää meitä melko lailla haasteineen. On ne pieniä tai isoja asioita - vaikeita - vaativia - koskettavia. Askel huomata turhat rajamme, niin meille avautuu... Meillä on mahdollisuus toiveikkuuteen - iloon vain ovi niille auki.

Ti 13.3.2018 Toivoa 2.

Elämässä tulee olla toivoa. Toivo tulee rakkaudesta - rakkaudesta itseään ja muita kohtaan. Se on sanana ihan arkeen käyvä - se on tarpeellinen hetkissä noissa jossa kaikki tuntun kaatuvan päälle - se on silloin helpompi sana - sana toivoa että asiat järjestyisivät. Vaikka aina tarvitaan myös vaivannäköä ja toimenpiteitä selvittääkseen tilanne mikä se sitten onkaan. Tuolloin nostamalla sana toivo rinnalle kaiken muun avautuu meille... Meillä on mahdollisuus toiveikkuuteen - iloon vain ovi niille auki.

Ke 14.3.2018 Toivoa 3. T

uska tuo joka pintaan nousee - tuska tuo joka aluksi tiedostamaton on - tuska tuo joka tuota toivoa koettelee. Mitä se on - mistä se tulee - mitä se aiheuttaa? Tiedostamaton asioiden summa kasvaa ja kasvaa muuttuen fyysiseksi tuskaksi milloin mihinkin - milloin milläkin lailla. Välistä voimakkaampana - välistä pienenä liekkinä häiriten. Mutta sen ei tarvitse olla niin. Siis annetaan tilaa tälle hetkelle ja... Meillä on mahdollisuus toiveikkuuteen - iloon vain ovi niille auki.

To 15.3.2018 Toivoa 4.

Vapautuminen ja vapautumisen tunne monesta asiasta nostaa toivon ja muun elämän energian ylöspäin. Monet arkiset tilanteet kun ne tulevat joko valmiiksi tai muuten järjestyy tulee tuo vapauttava tunne ja päivän paiste ns. "risukasaankin" saa aikaan hymyilyä iloa ja onnen oloa. Tuo olon ilmeneminen voi tulla hyvin huomaamattomanakin, mutta silti se on merkittävä. Huomatkaamme ne pienetkin huomiot ja annamme niille tilan jolloin...  Meillä on mahdollisuus toiveikkuuteen - iloon vain ovi niille auki.

Pe 16.3.2018 Toivoa 5. 

Energiat nousee kun tuo vapauttava tunne annetaan tulla pintaan. Tunteet nuo jotka vapautuivat ovat tartunta pinta itselle tietoitsuuden kautta. Ajattele ja ohjaa omaa "autoasi" tunteiden kautta. Kun huomasit tuon vapauttavan ilon joka nosti taas toivon pintaan. Ollaan siinä läsnä ja hyödynnetään se vaikka kiirettä pukkaisi päälle. Pienikin huomio tälle onnistuneelle hetkelle niin huomaat... Meillä on mahdollisuus toiveikkuuteen - iloon vain ovi niille auki.

La 17.3.2018 Toivoa 6.

 Elämä kantaakin on toivoa enemmän ilmassa josta tartun kiinni tietoisesti. Ennen menin ohi - menin ohitse yhdessä hujauksessa - ohi tuosta toivon oivalluksesta. Nyt sainkin kiinni tässä arjen rytmissä tuosta sanasta ja siintä mistä se kertoo. Se kertoo - se koskettaa - se on normaalia elämää. Arki keveni kun oivalsin peinenkin hetken asioista jotka kumpusi sanasta toivo eli nythän minä voin... Meillä on mahdollisuus toiveikkuuteen - iloon vain ovi niille auki.

Su 18.3.2018 Toivoa 7. 

Ilo on koittanut toivomus - toiveet täyttyneet. Tuo toiveiden kliimaksi - tuo toivon olemus sille siivet löysimme - siitä apu kaverin saimme arkeemme niinkuin juhlaan. Kannatti tuo tietoisuuden käyttö - kannatti tuo elämän pienten asioiden huomiominen. Mikikö? Säilynyt toivo ja toivon tietoinen huomaaminen toi elämän menoon ilon ja onnen. Voiko sitä enempää vaatia - ei siis tarvitse kuin jatkossa...Meillä on mahdollisuus toiveikkuuteen - iloon vain ovi niille auki.

Ma 19.3.2018 Maailma 1. 

Se onkin ihan pikkujuttu vai? No kuitenkin maailma on meillä juuri nyt tässä käsillä. Miltä se nyt näyttääkin mitä se antaa meille arkea haasteita - havaintoja - kaikenlaista elämää. Eri kantilta maailmaa katsoen se näyttää niin erilaiselta kuin tässä ja nyt oleva havaintomme itsestämme joka tässä "palloilee" sinne ja tänne. Se tuo mukanaan rutiineja ja uutta yllätävyyttä. Niinpä maailma on meidän mahdoll... Olet yhtä tärkeä maailmassa kuin kuka muukin, jess.

Ti 20.3.2018 Maailma 2. 

Minne maailma menet - voidaan kysyä? Kun seuraa maailman menoa eripuolella maapalloa mitä tapahtuu sodista - luonnon mullistuksiin. Ne herättävät tässä hetkessä hektisesti erilaisia tuntemuksia ja ajatuksia. Missä ja miksi maailma näin menee? Tapahtumien määrään suorastaan turtuu ja kaikkea vain tapahtuu sekä uusi ilmiö on jo tulossa. Mutta se on varmaa tässä hetkessä me voimme vaikuttaa tässä ja nyt moneen asiaan. Emme vain jää kiinni menneeseen vaan mahdollisuutemme on... Olet yhtä tärkeä maailmassa kuin kuka muukin, jess.

Ke 21.3.2018 Maailma 3. 

Tämä pieni nurkka jossa me hyörimme omissa arkisissa ympöröissämme on kuitenkin kaiken perusta. Vaikka olemme nykyään matkailleet vaikka aivan maailman ääriin pallollamme on se kotiin paluu aina sykähdyttävin vankka olotila. Vaikka aina haikeus tulee kun jostain pitää lähteä reissulta kotiapäin niin on kuitenkin olemassa jonkinlaiset juuret mitkä luovat sen perus turvallisuuden meille. Niinpä on kiva matkustella, mutta kiva tulla kotiin isosta maailmasta. Meillä on kotona niin...  Olet yhtä tärkeä maailmassa kuin kuka muukin, jess.

To 22.3.2018 Maailma 4.

Olemme iän myötä ja omista mahdollisuuksista rakentuen luoneet meidän näkemyksen tästä maailmasta. Se tuntuu tässä tilanteessa - siinä on se elämän maku mikä arkeemme kuuluu. Tuo arkemme suhteessa isoon maailmaan saa eri painotteita mikä asia milloinkin on menossa. Syventyen johonkin pieneen yksityiskohtaan elämässä katoaa maaima ympriltä huomaamattomasti huomaamattomaksi. Taas vastaavasti seuraamalla maailman uutisia jostain kauempaa tuo se aivan eri puolen maailmasta. Mutta yhtä kaikki me olemme...  Olet yhtä tärkeä maailmassa kuin kuka muukin, jess.

Pe 23.3.2018 Maailma 5.

Mihin se maailma rajoittuu? Pallollemme vai avaruuteen ja mitä sen jälkeen. No kyllähän meillä on jo tässä ihan kotinurkilla maailmaa tarpeeksi. Mutta on hyvä välillä antaa ajtukselle ja muualta tulevalta tiedolle aikaa sekä huomiota. Mitä missäkin tapahtuu ja miksi sekä mitä se vaikuttaa meille. Maailma kulkee radallaan ja me siinä mukana. Huomaten ja etenkin alkaen ymmärtää tätä maailmaa ja sen menoa syvällisemmin. Sehän auttaa meitä niin... Olet yhtä tärkeä maailmassa kuin kuka muukin, jess.

La 24.3.2018 Maailma 6.

Tietoisuus maailmasta mitä se on aivan arkisella näkemyksellä tai tietoisuus sen syvällisemmästä olemuksesta? Nuo tuovat jokaiselle omanlaisen ikäänkuin virtuaali todellisuuden ja kokeumuksen. Minkälaisen mielkuvan se sitten kenelle tuokin se luo meidän vuorovaikutukselle raameja - raameja millaisia ne kenelläkin on omissa mielikuvissaan. Ja tätä kautta tulee vuorovaikutukseen monenlaista mielenkiintoa - yllätystä - yllättävää. Vuorovaikutus se siis tuo...Olet yhtä tärkeä maailmassa kuin kuka muukin, jess.

Su 25.3.2018 Maailma 7.

Näin koettu häivähdys maailmasta kertoo minkä suuntainen se on mielestämme - se kertoo kuitenkin minimaalisen pienen ripauksen - ripauksen siitä mitä koemme näemme ja ymmärrämme. Häivähdyksen tuoma käsitys auttaa meitä arjessa ja se sulautuu joka päiväiseen toimintoihin jossa elämässä me liikumme nyt. Maailman äärettömyys äärettömästi on jo sitten iso juttu, mutta sisäistämällä tämä hetki ja siitä ymmärrys sekä kokemus. Maailma tulee siten meidän kannalta... Olet yhtä tärkeä maailmassa kuin kuka muukin, jess.

Ma 26.3.2018 Näkymätön maailma 1.

Jos tuo näkyvä maailma oli jo iso juttu ymmärtää ja sen kanssa toimia. Niin näkymätön muutu yhtään sen helpommaksi saada siitä käsitys - ymmärrys - mitä se on. Näin ainakin mieli väittää. Tässä pieni ripaus intuitiivisesti ajatuksia näkymättämästä - näkyväksi ymmärrykseksi. Tuo suuruus tai pienuus mitä koemme tai ymmärrämme se on kuitenkin tämän hetkinen havaintomme tässä ja nyt. Tänään se tuo tämän tunteen ja kokemuksen - huomenna selviää mitä se on sitten. On hyvä huomata tunteemme, jolloin... Olet jo kaikki tässä ja nyt.

Ti 27.3.2018 Näkymätön maailma 2.

Me huomaamme tämän hetken tunteen selvemmin kun vaikka istumme ja laitamme silmämme kiinni pieneksi hetkeksi. Emme kuuntele - emme käytä aistejamme vaan hiljentyen - antaen kaiken perus "hälämölyn" jäädä jonnekin kauemmas taustalle. Olemme vain tämän pienen hetken kokien tuntien sitä - antaen ajan pysähtyä. Ihan tällä pienellä hetkellä avautuu ovi näkymättömään maailmaan. Kun avaat silmäsi olet levollisempi - skarpempi tästä näkyvästä arjesta. Helppoa kun sen tekee vain... Olet jo kaikki tässä ja nyt.

Ke 28.3.2018 Näkymätön maailma 3.

Voimme tuon ns. näkymättämän maailman nostaa tietoisuuteen vaikka pieniksi hetkiksi. Huomaamme miten se tuo näkymättömyydestä meille kuitenkin jotain mielikuvia jotka liittyvät aiheeseen. Eikä enää ole ne äsken olleet arjen asiat päällimmäisenä mielessä siinä tehtävä - toiminta - olemisen tilassa. Yksinkertaisesti jo muutaman kertaa syvää hengittäen tullaan edes pieneksi hetkeksi syvällisemmin tähän hetkeen. Näinä arkemme kokee näkymätöntä maailmaa voimavarana. Siis anna pieni hetki... Olet jo kaikki tässä ja nyt.

To 29.3.2018 Näkymätön maailma 4.

Tuo tietoisuuden hetken jälkeen koettu asioiden selkeytyminen ja toiminnan tai olon fiilis - fiilis tuo noussut jostain näkymättömästä meille voimavaraksi. Tartutaan kiinni siitä tueksi päivämme. Se meille onnenpotku tuo pieni pysähdys - pieni hiljentyminen - ihan vaikka ajan hissin noustessa 1:stä vitoseen aikana. Hissistä saavumme ulos pieni pilke silmkulmassa, jolloin päivämme... Olet jo kaikki tässä ja nyt.

Pe 30.3.2018 Näkymätön maailma 5.

Tuo näkymätön voimavara on tullut nyt kaikille hieman näkyväksi - näkyväksi kenties näkyvän ilon. Miten pienestä hetkestä voi kummuta iloa meille kaikille kun vain suomme tuon näkymättömän rajattoman voimavaran tulla kaikille iloksi. Kiitolisesti kiittäen tuosta... Olet jo kaikki tässä ja nyt.  

La 31.3.2018 Näkymätön maailma 6.

Tuo voimavara mielen rakentuu ulkoisistakin pienistä osista - pienistä puroista. Tuolta näkymättömästä maailmasta tarjoutuu kuitenkin meille mahdollisuus oppia asioita joista on iloa arjessa. Tuo maailma joihin perus aistimme ei saa otetta vaan tarvitaan ns. kuudes aisti. Kuudes aisti on hyvä määrite monelle asialle jotka voisi kuvitella olevan sattumia tai muuten vain ihmellisiä - mystisiäkin. Kuulostellaan tuota kuudetta aistia niin... Olet jo kaikki tässä ja nyt. 

Huhtikuu 2018

Su 1.4.2018 Näkymätön maailma 7. 

Kokemus näkymättömästä on jokaiselle omakohtainen. Miten siihen asennoituu - miten sen ajattelee - miten sen haluaa olevan. Antaako se sitten minkälaisen kokemuksen ja vaikuttaako sitten arkeen miten. Otetaan ennakkoluulottomasti avoin asioiden kohtaaminen päivittäin. Se varmasti alkaa avata näkymätöntä meille, jolloin... Olet jo kaikki tässä ja nyt. 

Ma 2.4.2018 Kuudes aisti 1. 

Se on tuiki tarpeellinen - se on intuitiivinen - se auttaa ja suojelee meitä monenmoisissa asioissa vaikka sitä ei tiedosta monikaan olevan. Kun arkiisesti ajatteleva - ajattelee joko järjen tai tieteen -tiedon kautta on se jokaisen oma valinta. Mutta silloin kuitenkin saatetaan kuudes aisti luokitella kenties vain uskomukseksi. On hyvä huomata myös että skeptinen ajattelu tai näkemys on myös omanlainen uskomus tai jopa  uskonto suunta. Mutta antakaamme kaikille tila eli annnetaan kaikkien kukkia, jollioin... Huomaat kuudennen aistisi kun annat sille tilan ajatuksissasi!

Ti 3.4.2018 Kuudes aisti 2. 

Olisi kaikessa viisaudessamme hyvä huomata tuo kuudes aisti - tuo vaistoksi kutsuttu myös. Se on aidosti ihanaa - tuo sana ihana voi tuoda kaiun niin monenlaisen, mutta silti se kuvaa sitä tunnetta sitä mahdollisuutta, jota se tuo elämäämme. Kivoja yllätyksiä kun etenemme ja kuulemme mitä tulee kuin puskasta - ihania yllätyksiä asiat ei mene ohi "suun" vaan tajuamme miten näppärästi tai mielyttävästi homma hoitui - hoitui luottaen kuudenteen aistiin. Kuunnelkaamme aistikaamme ohi viiden aistimme päivän hetkiä - hetkittäin, niin ylläty... Huomaat kuudennen aistisi kun annat sille tilan ajatuksissasi!

Ke 4.4.2018 Kuudes aisti 3. 

On hyvä aina välillä katsoa vanhoja tottumuksia ja uskomuksia silmästä silmään. Voiko asiat olla toisinkin? Tottumus noihin viiteen tuttuun aistiin on juurtunut hyvin syvälle. On nyt vain kyse laajentaa reviiriä kuudennella aistilla. Ennakko luulottomasti ollaan tänään "hereillä" - ollaan skappina huomaamaan ja ymmärätämään suuri mahdollisuutemme laajentaa reviriämme ja silloinhan... Huomaat kuudennen aistisi kun annat sille tilan ajatuksissasi!

To 5.4.2018 Kuudes aisti 4. 

Kun on ylittänyt nuo kynnykset niin pääsee jo pitkälle - pitkälle mielenkiintoiseen maailmaan. Tuo maailma on ja luo parempaa läsnäoloa, joka on monella lailla ollut esillä monissa yhteyksissä. Läsnäolo sanana ei saa hukkua muoti ajatuksien sekaan ja siksi kokisi inflaation. Käydään rohkeasti kiinnni ajatukseen kuudennesta aistista mitä se tuo ja luo innotiivisiä asioita. Sekä myös mahdollistaa eri toimintojen parempia onnistumisia. Kuudes aisti tuo siis sinulle ja meille... Huomaat kuudennen aistisi kun annat sille tilan ajatuksissasi!

Pe 6.4.2018 Kuudes aisti 5. 

Nyt TV:ssä asiatuntuntija kertoi miten tiedekin oli päässyt kiinni tähän salaperäiseen kuudenteen aistiiin. Oleellista siinä oli että meidän täytyy kun ns. sellainen ajatus tulee niin me kylläkin sen huomaamme, mutta alammee kuitenkin itse järkeillä sitä omalla järjellä loogisesti huomioimatta sitä. Ja kerrottiin että pitäisi antaa sille tila muun ajattelun lomassa edes pieneksi hetkeksi. Jolloin saisimme kiinni siitä kunnolla. Opetellaaan siis eri tilanteissa, niin... Huomaat kuudennen aistisi kun annat sille tilan ajatuksissasi!

La 7.4.2018 Kuudes aisti 6. 

Ajatuksena monelle kuudes aisti on edelleen uusi asia. Mutta niin meille tarjotaan aina uutta ajateltavaa kokoajan tässä elämän erilaisissa pyörteissä ja kaarteissa. Mutta uudet virikkeet - uudet asiat ovat elämän suola ja mauste mitä parhain. Siksi ei kannata sulkea avautuvia portteja vaan avoimin mielin kohdata uutta - uutta mitä ne sitten onkin. Voimme sitten valita vain miten suhtaudumme - miten toimimme. Eli katsotaan avoimin mielin, jolloin... Huomaat kuudennen aistisi kun annat sille tilan ajatuksissasi.

Su 8.4.2018 Kuudes aisti 7. 

On todellakin aina meidän omista valinnoistamme kiinni miten  ja mitä sekä mikä on kokemuksen suuntamme. Mihin suuntaamme ajatuksemme siihen suuntaan myös muotoutuvat havaintomme tästä maailmasta ja palapelin osasista. Kun suljen silmäin voin tehdä havainnosta sen näköisen kuin haluan. Siten myös valinnoistamme on kiinni haluammeko antaa kuudennelle aistille mahdollisuuden - mahdollisuuden olla sen kanssa kaveri tietoisemmin. Joka tapauksessa se toimii vaikka emme sitä tiedosta, joten... Huomaat kuudennen aistissi kun annat sille tilan ajatuksissasi.

Ma 9.4.2018 Kuljen tietä seitsemästi. 

Tuo tie voi olla kapea tai leveä - tuo tie on mäkinen tai tasainen - tuo tie voi olla mutkainen tai suora. Tuo tie vie kuitenkin jonnekin - tuolla tiellä on jokin päämääränpää - tuota tietä me voimme kulkea - tuota tietä kuljemme hitaasti tai nopeasti tai olemme välillä pysähdyksissä. Tuo tie on meidän elämän tiemme kaikkine noina kuvannollisine mielikuvineen. Tuo tie on mahdollisuudemme, jossa... Niin ja näin elämän rikkaus on tuo tie.

Ti 10.4.2018 Kuljen tietä seitsemästi. 

Olen kulkenut tuota aluksi ryömien - olen kulkenut tuota kävellen ja juosten - olen kulkenut tuota monella eri lailla aina koneella jopa härpäkkeillä lentävien. Kulkemiseen on ollut tavoite - tavoite hyvin monenlainen - tuo tavoite on ollut välillä hyvin tietoinen ja välillä tiedostamaton sekä hyvin epävarma. Mutta tuo tie kaikkine ilmentymineen on kuljettanut minua vuosia - vuosia ja päiviä niin monenlaisia - monenlaisia elämän. Niin tuo meitä kaikkia kuljettaa, joten... Niin ja näin elämän rikkaus on tuo tie.

Ke 11.4.2018 Kuljen tietä seitsemästi. T

uo tie siihen kuuluu arki ja juhla sekä tuo syvempi olemus matkalaisen. Tuo arkinen tie se tuntuu välillä hyvinkin kuoppaiselta - kuoppaiselta lähes läpipääsemättömältä. Mutta taitavasti kulkien kuoppia väistellen ja kuopan kautta matkaa jatkaen saapuu kulloinenkin määränpää. Kenties tuo samainen tie kulkien seuraavan kerran jo tasaisemmalta tuntuu. Niin elämän oppi arjessa - oppia joka tietä tasoittaa siitä oppia ammentaen. Kokemuksista monista ottakaamme siis... Niin ja näin elämän rikkaus on tuo tie.

To 12.4.2018 Kuljen tietä seitsemästi. 

Arkisempi tie se välistä pikataipaleelta tuntuu tai tieltä jota ei edes tieksi voi sanoa. Tuolloin vastoinkäymiset eteen tulee. Renkaita puhkeee - polttoaine loppuu - ei vaan kulkuneuvossaa elämän veto ole kun tuo tiekin niin pehmeä on. Mutta niitä tulee reiteille elämän vaikka hyvin oli navigoinut ja suunnitellut jutut nuo. Mutta sieltä se tie  parempi taas alle tulee, jolloin... Niin ja näin elämän rikkaus on tuo tie.

Pe 13.4.2018 Kuljen tietä seitsemästi. 

Se tunne jonka kokea saamme kun alle elämän kulkuneuvon tie tasainen on - tie leveä ja väljä - tie rauhallinen höystettynä paisteella auringon. On se tunne elämän joka kantaa kepeästi  - ihanasti - ilolla hymyillen. Juhlaksi sitä voi jo kutsua vaikka arki olisi kalenterin. Tunteet ne vahvimmat ne onnekkaammat - ne tunteet elämän suola on. Ne myös tuo ajtuksia elämän jossa teiden - teiden reittiemme valinta selkeytyy ja useammmin onnistuu reitti parempi, joten kannattaa... Niin ja näin elämän rikkaus on tuo tie.

La 14.4.2018 Kuljen tietä seitsemästi. 

Tuo tie on monelle niin tuttu - tuo tie on monelle niin yllätyksellinen - pitkä tai lyhyt mutta niin antoisa. Hyvin tie johdattaa tai tie tuo hyvin outo on matkalaisen matkustaa. Matkustaa yhdessä tai yksin tiellä elämän - matkustaa kuitenkin hyvin onnekkaasti iloiten. Tuo ilo täyttää sen matkaajan mielen ja saa aikaa hymyn niin salaperäisen tai näkyvän.Tärkeää on se että kokemus tuon tien onnen meille, siispä... Niin ja näin elämän rikkaus on tuo tie.

Su 15.4.2018 Kuljen tietä seitsemästi. 

Tie tuo moninainen se läpi elämän vie. Tuo tie vaiheikas fyysinen tai henkinen se läpi elämän kulkevi - kulkevi kuljettajan lailla, vaikka tuo tie yhteinen on meille kaikille. Tie yhteinen - tie yhteisesti kokien - tie erilaiseksi erilliseksi luultu vaikka yheinen se on. Tie on kotimatkan - tie on oppiläksyjen elämän. Tie jossa henkinen kasvu tapahtuu, johon huomiomme... Niin ja näin elämän rikkaus on tuo tie.

Ma 16.4.2018 Kuljen tietä kevään 1. 

On nyt tuo vuodenaika kevään - kevään joka kasvit herättää kuin ihmisten mielet valossa kevään. Pitkä maa tää Suomi keväällä näyttää nuo omat kasvonsa, mutta niin erilaiset. Kasvot jotka ihmisen elon puitteet luo. Keväällä pohjoisen metrin hanget - etelän sulat metsämaat. Nuo puitteet ulkoiset ne on kuitenkin vain puitteet ulkoiset. Ihmismielen ajatus kulkee kuitenkin keväässä oli nuo puitteet ne tai nuo. Siispä tasapuolisesti mahdollisuus kevään... Hei sinä kevät herätä meidät talviunesta - hymyilemään. 

Ti 17.4.2018 Kuljen tietä kevään 2. 

Se on kuitenkin niin että oli vuodenaika tämä tai tuo on aika arkisten rutiinien tai olla voi myös loman taika vai muuten vain vapaa velvoitteista rutiinien. Kun velvoitteet keväälläkin voi vuorelta tuntua vaikka valoa ja luonnon oloa niin inspiroivaa on aistien ulottuvilla. Kuka kaiken huumassa ja kuumassa menossa arjen tämän kevään ajan - kevään uudistumisen niin luonnon kuin mielen talvisen ehkä vielä "vilustuneen" saa vauhtiin kevät kurvien. Huomatkaamme siis kevät on ja...Hei sinä kevät herätä meidät talviunesta -  hymyilemään.

Ke 18.4.2018 Kuljen tietä kevään 3. 

Paljastuu kevään tullen aatteet nuo jo kesäisemmät. Kuultaa jo kesän odotus vaikka kevät vasta kesken on kaikkine yllätyksineen - kaikkine haasteineen. Niin mieli niin malttamaton jo haaveilee jo siis jostain muusta eikä hetki tää tunnu riittävän. Hei mutta kohdataan nuo kevään salat ja aatteet kokemukset nuo hetkessä tässä ja nyt ilolla. Hyväksytään nyt jo mitä meillä jo ja mitä on tulossa kun niiden aika. Olkoon siis hetki keväinen, jolloin... Hei sinä kevät herätä meidät talviunesta - hymyilemään.

To 19.4.2018 Kuljen tietä kevään 4. 

Tuo loisto kevään kun se oikeasti vauhtiinsa pääsee. Kun luonto näyttää nousevan loistonsa ja reittejä kulkikjalle - avaa ovia siten taas tuttuihin tai uusiin paikkoihin noihin. Se todellakin yllättää vaikka tuttu sen piti olla vuosilta noilta aiemmilta. Luonto on emeidän kesikiössä kaukaa evolution myötä. Tosin kaupumgit taajamat se toiselta näyttää kuin luonto, mutta yhtä kaikki on nuo maisemat kaupunkien taideteos mitä parhain kunhan ne ovat turkkinsa luoneet ja paikat loistonsa saaneet. Siis keväinen luonto on meidän... Hei sinä kevät herätä meidät talviunesta - hymyilemään.

Pe 20.4.2018 Kuljen tietä kevään 5. 

Vedet vapautuu kun järvet sulaa - joet täyttyvät ylittäen kenties tulvarajan. Veden vapaus symbolisoi kevään vapauttavaa ilmentymää. Veden voima näyttää luonnon voimia tavallaan - tavalla jossa suuret kosket koskettaa näkijäänsä - kuulijaansa mielikuvin voimakkain. Vesi taipuilee ja reittinsä löytää paikoista lähes mahdottomista sekä jälkensä jättää. Luonnon voimat nuo kevään on siis yllätt... Hei sinä kevät herätä meidät talviunesta - hymyilemään. 

La 21.4.2018 Kuljen tietä kevään 6. 

Huomaan miten luonnon kasvit  löytävät reittinsä näkyväksi loistoksi. Niiden ei tarvitse olla värikkäitä kukkia vaan ihan jokainen elollinen kasvi taas uuden alun saa ja paikkansa ansaitsee. Arvotamme asioita hyödyllisiksi tai rikkakasveiksi. mutta yhtälailla kaikki kasvit symbolisoivat tämän näkyvän elämän kasvua ns. pienestä taimesta isoksi X kasviksi Polkumme tää on kasvun aikaa kuten kevätkin, jolloin... Hei sinä kevät herätä meidät talviunesta - hymyilemään.

Su 22.4.2018 Kuljen tietä kevään 7. 

Olet kulkenut ja kuljemme tietä kevään vuosia vuosikymmenten. Tuo tie aina hyvin erilainen on. Milloin koleasta auringon porotukseen kulkee tuo pölyinen tai vetinen tien ura. Mutta yhtä kaikki tuo pitkä kokemus ja erilaiset haasteet odottovat matkalla tuolla tiellä tänäkin vuonna. Tuo arvoitus - tuo matka uuden opin - tuo matka uusien työjuttujen - tuo matka uusien ihmisten kohtaamisia. Se hyvin aito ja uteliaisuutta herättävä on tänäkin vuonna. Siispä heittäydymme tuolle matkalle avoimesti niin... Hei sinä kevät herätä meidät talviunesta - hymyilemään.

Ma 23.4.2018 Tie päivän seitsemästi. 

Herään aamuun - herään aamun sarastukseeen. Tuosta alkaa päivän tie - päivän joka yön jälkeen toivon ja ajattelen olevan elämän täyteinen. Täynnä elämän täyteläisyyttä ja vajavaisuutta. Päivän tien aloitus sen käytän vapautuneesti hengittäen ja ravitemusta päivän askareille noille. Tuo ravitsemus hyväilee ja ravitsee solujani, josta ne kaiken tarvitseman saa päivän tielle tälle alkavalle. Huomaan miten tärkeää on aamu tää, josta... Olkoon päivämme onnekas ja vaiherikas.

Ti 24.4.2018 Tie päivän seitsemästi. 

Nuo aamupäivän tunnit oli vauhdin saanet heräämisestä kiitollisuuden - heräämisestä ravitsemuksen. Nuo tunnit täyttyävät lailla monien - monien toimenpiteiden tai tapahtumien. Tie jota aamupäivän kuljen on hyvin erilainen päivästä toiseen - se osin aina tuttu polku on mutta aina niin uusi ja kokematon. Siksi se jaksaa yllättää - siksi se jaksaa haastaa yhä uudelleen ja uudelleen. Se onkin ihanaa miten elämä joka hetki on tässä ja haastaa meitä. Niin huomaan päiväni käynnistyvän ja ... Olkoon päivämme onnekas ja vaiherikas.

Ke 25.4.2018 Tie päivän seitsemästi. 

Aamupäivä vauhdissaan on jo kello niin jälkeen yhdeksän. Tuo vauhti - vauhtisokeus kenties on jo saavutettu. Aikaan on saatu juttuja monenlaisia ja niinkuin tapahtumiakin - ellei olla oltu matkalla unen - univelkojen tai vuorokauden työ rytmin ryydittämänä. Tuo tie tämän päivän ihan taas uusi on joten on se aika jälleen mahdollisuuksien. Niinpä katsokaamme mitä...  Olkoon päivämme onnekas ja vaiherikas.

To 26.4.2018 Tie päivän seitsemästi. J

o keskipäivä koittaa ja kenties ruokataukoa pukkaa - hyvä niin. On jossain aika alun se siestalle. Mitenkäs meillä? No meillä meidän lailla ja rytmi elämän myös omanlainen ei rytmi muiden maiden vaan omanlainen. Mutta tuo siesta jotenkin kiehtoo mieltä tuota elämän johdattelijaa. Olisko meille sopiva jokin omaa pieni siestamme ihan kotikutoinen, joka meille selvemmän armon toisi vauhtiin arjen. Niinpä jos otettais selvemmin jotain taukoa lailla siestan päiväämme, jolloin...  Olkoon päivämme onnekas ja vaiherikas.

Pe 27.4.2018 Tie päivän seitsemästi. 

Kun päivä kääntyy iltäpäivään on se jotenkin jo kääntymässä voitonpuolelle tai muuten vaan tunne uusi. Jos on ollut mielenkiintoista tekemistä on ajankulu ollut nopeaa tai hidasta jos se on ollut puuduttavaa tai tylsää. Niin mieliala mikä se on tässä vaiheessa päivää - niin mikä se on voiko siihen vaikuttaa tai tarvitseeko kun kaikki on ok. Ollaan päivällä kuitenkin korkeammissa energioissa niin kuin aurinkokin tuolla korkeammalla möllöttää.Ottaakaamme siis ilolla vastaan niin... Olkoon päivämme onnekas ja vaiherikas.

La 28.4.2018 Tie päivän seitsemästi. 

Päivä tuo jatkuu iltapäivän merkeissä. Tuo jatkumo aamupäivälle rakentaa sitä kokonaisuutta jossa saadaan aikaan valoisan ajan saldoa mitä erilaisimmissa tehtävissä. Tuo päivän tie johdattaa kohti iltaa ja ajatukset suuntautuvat ennakoivasti sinne mitä se sitten pitääkin sisällään. Niin sitä ollaan tässä, mutta ollaan jo menossa toisaalla - toisaalla ajatuksista ajatukseen - olisko siellä jotain... Olkoon päivämme onnekas ja vaiherikas.

Su 29.4.2018 Tie päivän seitsemästi. 

Päivä kääntyy vähitellen illaksi ja siinä ns. illansuun maisemissa alkaa oma vilinänsä kun pääasiassa päivä työntekijöiden sekä opiskelijoiden ym. rytmi kohtaa uuden vaiheen. On erilaisia aikatauluja ja mitä erilaismpia juttuja kunkin itsensä tai perheiden merkeissä. Illan haasteet ja sen mielenkiinnon kohteet siinä on elämisen maku, jossa on paljon mahdollisuuksia. Niin nekin illan tunnit saa oman merkityksensä, joten meillä on...Olkoon päivämme onnekas ja vaiherikas.

Ma 30.4.2018 Vapaus 1. T

uo sana tuo paljon vaihtoehtoja mieleen. Kuten monasti sanojen tarkoitus voi olla tilanteesta riippuen hyvin erilainen. Vapaus ja vapaa liikkuminen on meillä hyvin vapaata. Rajoitteet jotka ovat rajoittaneet ovat ajan myötä vähentyneet, mutta samalla maailman meno kaikkine muutoksineen on tuonut uusia rajoitteita myös tilalle. Se on kuitenkin meillä hieno mahdollisuus liikkua vapaasti yli rajojen ja monella lailla. Siis vapaus tuo meille näköaloja uusia jolloin... Kaiken vapauden kruunaa sisäisen vapauden tunne elämässä tässä.

Toukokuu 2018

Ti 1.5.2018 Vapaus 2. 

Uudet näköalat joita vapaus tuo on ihan jo fyysisiä ja siten konkreettisesti kuin käsin kosketeltavissa. Näköalat maisemineen meitä hämmästyttää ja ihastuttaa. Kun olemme matkusaneet uusiin erilaisiin paikkoihin jonne nyt voi vapaasti päästä. Nyt kun niihin pääsee niin meistä se tuntuu hyvin luonnolliselta, mutta kuitenkin voi olla hyvinkin vähän aikaa sitten jolloin se olisi ollut mahdollista. Niinpä on nyt kivaa ja ihanaa että näinä on joten... Kaiken vapauden kruunaa sisäisen vapauden tunne elämässä tässä.

Ke 2.5.2018 Vapaus 3. 

Vapauden etsiminen jos ja kun se on meillä kuitenkin rajattu vaikka luulimme olevamme "firmamme toimistusjohtajia" antamaan meille tilaa vapaudelle. Todellinen vapaus löytyy sisältä omista syövereistämme, mutta autetaan sitä  menemään luontoon - luontoon retkelle tai vain ihan lähi luontoon piipahtamaan irti arjen rytmistä. Luonnossa ollaan kuitenkin evoluutiomme juurilla, joten ns. terapia vaikutus on varma. Tiedostakaamme tämä mahdollisuus niin... Kaiken vapauden kruunaa sisäisen vapauden tunne elämässä tässä.

To 3.5.2018 Vapaus 4. 

Tuon vapauden kokeminen ja miten sen löytää tai löysi. Se on meille voitto - voitto syvällisempään kokemiseen ja sitä kautta onnellisuuden tunteisiin tai elämässä on elämän täysi elämän virta päällä. Tuo virta joka antaa täyteläisyyttä kaikkeen olemiseen vaikka arki niin monimutkainen ympärillä pyörii vauhdilla hyrrän. On helpompi olla tuossa hyrrän ja karusellin pyörteissä vapautuneena. Niin kun huomataan tämä mahdollisuus, jolloin... Kaiken vapauden kruunaa sisäisen vapauden tunne elämässä tässä.

Pe 4.5.2018 Vapaus 5. 

Vapauden virta - elämän virta kun se löytää oman paremman uomansa se tuo sitä laatua elämään. Laatua jossa asuu levollisuus - rauha ja ilo. Ilo puurtaa vastamäkeenkin vaikka nuo vastamäet isoja vuoria olis. Niin vapaus on enemmän kuin vapaus ajatella - vapaus mennä kulkea maailmalla. Vapaus on sisäinen mielen tila jossa ymmärrys elämästä on että on olemassa jotain muuta mikä on meidän todellisuus kuin nää arkiset rutiinit päivästä toiseen olevat tapahtumat. Kuulostellaan mitä se vapaus on niin... Kaiken vapauden kruunaa sisäisen vapauden tunne elämässä tässä.

La 5.5.2018 Vapaus 6. 

Tuo sisäisen vapauden huomaaminen ja pieniäkin vivahteita sen antamasta aidosta levollisen tunteen syvyydestä antaa ilon ja hyvän olon meille. Vaikka ulkoisesti tuntuikin tuo vapauden tunne jotenkin olevan rajoitettu. Sitähän se arki että se vie mukanaan kaikenlaisien mielenkiinktoisten tehtävien merkeissä. Kun toisaalta ne jutut mitkä eivät suju ne tuntuvat pitkäveteisiltä - tylsiltä tms. Siis vapauden kokemus karkaa ulkoisiin seikkoihin ja sitähän se ei ole vaan meidän sisäinen ajatus ja josta seuraa tunne. Siispä nähkäämme...  Kaiken vapauden kruunaa sisäisen vapauden tunne elämässä tässä.

Su 6.5.2018 Vapaus 7. 

Todellien vapaus voi vain olla sisäinen kokemus. Tuo kokemus meillä on jo olemassa, mutta kaikki muut ajatukset ja sessiot vievät tilan olla vapautuneena tässä hetkessä. Ajatuksen jälkeen pukkaa uutta ajatusta ja liian tiiviseen tahtiin. Matkamme alkaa tuntua joltain muulta kuin vapaalta vaikka voimme vapaasti olla ja mennä. Niin lopetamme yrittämästä ajattelemalla ratkaista kiirreemme ja annamme vain tilaa olemiselle. Kuitenkin silloin arkiset jutut sujuu ja myös kenties paremmin eli ...  Kaiken vapauden kruunaa sisäisen vapauden tunne elämässä tässä.

Ma 7.5.2018 Olotila 1. 

Tämä hetki siinä on jokin olotila. Skaala joka voi olla hyvinkin laaja - laaja jossa tunnetila voi olla hyvin myös erilainen. Tunnetila joka koetaan - tunnetila joka on jokin tietoisuudessamme aina kun olemme hereillä. Mutta huomaammeko me missä tunnetilassa me olemme juuri nyt tai kulloisena hetkenä? Tarviiko meidän tietää - tarviiko meidän reagoida erilaisiin tunnetiloihin? Siinä aluksi huomattavaa joka vaikuttaa... Tunnetila tulee omasta ajattelusta ei ulkoapäin.

Ti 8.5.2018 Olotila 2. 

Tyynnä kaikki koko mieli ei myrskyn myrskyä - voiman olotila. Tuo voiman olotila jossa kaikki menee hyvin ja järjestyy. Se unelta unelmalta vaikuttaa voiko tää olla totta - voiko tämä olla jotain elämää syvempää? Välistä törmäämme olotilassa hyvin vakaaseen syvään pysähtyneisyyden tilaan. Siinä saattaa iskeä jopa pelko miten kaikki niin hiljaista ja kuitenkin niin vahvaa. Pelko siitä että onko tämä jokin kupla joka puhkeaa ja elämän myrskyt palaa. Ei se on meidän vakaa todellisuutemme, joten... Tunnetila tulee omasta ajattelusta ei ulkoapäin.

Ke 9.5.2018 Olotila 3. 

Tuo myrkyisä sää mieleen mistä se iskee ja tuo kurjan tai nurjan olon? Kaikki tuntuu menevän kuperkeikkaa ei onnistu mikään. Kyllä se iskee välillä salaman lailla, mutta mistä se tulee? Se on ensin olevinaan omaa taistelua, mutta mieli siirtää sen johonkin ulkoiseen asioihin tai ihmisiin. Askarrellessamme mielen kanssa se toteaa kun tuo jokin olisi toisin olisi oloni myös parempi tai jopa hieno. Mutta olkaamme rehellisiä ja huomaisimme että oma ajattelumme on rakentunut meille jonkilaisen yhtälön jolloin... Tunnetila tulee omasta ajattelusta ei ulkoapäin.

To 10.5.2018 Olotila 4. 

Nuo tunteet siis vaihtelevat kuin säätilatkin. Mutta tarvitsisiko sen olla niin sen olla niin rajua?! Tunteiden tukahtuttaminen ei ole tuon säätilan rajoittamis keino - ei pakolla että minä vahva - neutraali. Vaan vähitellen alkaa vaan huomata että alkaa tuo ukkosmyrsky lähestyä - lähestyä ihan paikan päälle yllemme. Kun huomaan että ei tuo myrsky ole kuin vanha tuttu ukkos roiskinta, niin mieli rauhoittuu jolloin... Tunnetila tulee omasta ajattelusta ei ulkoapäin.

Pe 11.5.2018 Olotila 5. J

opas jotain sää selkenee ja mieli on levollinen. Turhaanha minä otin kierroksia noita mrkyisiä ja vain irti päästäminen oli ratkaisu yksinkertainen. Jäi muisto - muisto tuosta myrskystä joka oli kuitenkin ihan tavis. Ja muistokin haihtui kun oivallisin olotilan paremman tulevan kuin itsestään tilalle. Aurinko siis paisteen soi jälkeen ukkos myräkän. Kohdataan tuo uusi myrsky jatkossa mielin levollisin, jolloin... Tunnetila tulee omasta ajattelusta ei ulkoapäin.

La 12.5.2018 Olotila 6. 

Hauskuus hiipii olotilaamme se on suotavaa ja iloinen asia. Mistä se tulee tuolta nurkan takaa vai ihan kotitekoinen - kutoinen. Hauskuutta elämä arkinen kaipaa - hauskuutta ilon ja naurun kanssa. Silloinhan vapautuu niitä hyvän olon hormoonejakin ja elämä luistaa. Mutta välistä nuo vitsit hauskuuden kuihtuvat pieniksi satunnaisiksi lähteiksi. On tosikompi aika vai tarviiko olla niin. Hauskuudet ulkoisuuden on ihan jees mutta olisko mitä... Tunnetila tulee omasta ajattelusta ei ulkoapäin.

Su 13.5.2018 Olotila 7. 

Kaiken ulkoisen hapituksen kanssa ja sen ympärillä elämämme pyörii. Siinä se arki on jossa kukin omalla kapealla tai leveällä sarallaan matkaa taittaa tai elämää kokee. Mutta eekkereistä kun ei onni ilomme nuo olotilat ole kiinni vaan jostain muusta. Noiden eekkereiden viljelyn välillä nosta katse tähän hetkeen ja sen kertomaan omaan todelliseen sisäiseen maailmaan ja huomaa...  Tunnetila tulee omasta ajattelusta ei ulkoapäin.

Ma 14.5.2018 Tahtotila 1. 

Se vie lävitse harmaan kivenkin sanotaan. Ehkä tuo on hieman vertauksellinen, mutta kuvaa tilaa jossa on päättäväisyyttä toimia siten että saavuttaa tavoitellun lopputuloksen. Tuo lopputulos voi lopullisesti olla saavutettu tai sitten se jää joko puolitiehen tai saavuttamatta. Mutta lähtökohta on selkeä ja tavoitteellinen. Tahtotila on se starttaava voima suunnata keskittyminen asioihin joita tahtoo. Niin mikä tai mitä on tahtotilasi, joka... Tahto on hyvä apuväline, mutta haasteellinen kysyen - mitä - miksi - mihin??!!

Ti 15.5.2018 Tahtotila 2. 

Tuo tahtotila vaihtelee se vaihtelee mielen tason joko matalassa tai korkeammassa tilassa. On helpompaa olla tahdokas kun mieli ikäänkuin värähtelee korkeaa energiaa ja siten se on kirkas sekä "hereillä". Kun tahtotilaa joutuu patistelemaan "no koitahan" nyt saada aikaiseksi ja aika vain kuluu eikä lähde homma käyntiin. Myös matalassa energiassa voi olla tunne ettei tämä nyt vain suju sinnepäinkään - se vaan "tökkii", mutta tarvitseeko olla niin, jos tiedostamme tilamme niin... Tahto on hyvä apuväline, mutta haasteellinen kysyen - mitä - miksi - mihin??!!

Ti 1.5.2018 Vapaus 2. 

Uudet näköalat joita vapaus tuo on ihan jo fyysisiä ja siten konkreettisesti kuin käsin kosketeltavissa. Näköalat maisemineen meitä hämmästyttää ja ihastuttaa. Kun olemme matkusaneet uusiin erilaisiin paikkoihin jonne nyt voi vapaasti päästä. Nyt kun niihin pääsee niin meistä se tuntuu hyvin luonnolliselta, mutta kuitenkin voi olla hyvinkin vähän aikaa sitten jolloin se olisi ollut mahdollista. Niinpä on nyt kivaa ja ihanaa että näinä on joten... Kaiken vapauden kruunaa sisäisen vapauden tunne elämässä tässä.

Ke 2.5.2018 Vapaus 3. 

Vapauden etsiminen jos ja kun se on meillä kuitenkin rajattu vaikka luulimme olevamme "firmamme toimistusjohtajia" antamaan meille tilaa vapaudelle. Todellinen vapaus löytyy sisältä omista syövereistämme, mutta autetaan sitä  menemään luontoon - luontoon retkelle tai vain ihan lähi luontoon piipahtamaan irti arjen rytmistä. Luonnossa ollaan kuitenkin evoluutiomme juurilla, joten ns. terapia vaikutus on varma. Tiedostakaamme tämä mahdollisuus niin... Kaiken vapauden kruunaa sisäisen vapauden tunne elämässä tässä.

To 3.5.2018 Vapaus 4. 

Tuon vapauden kokeminen ja miten sen löytää tai löysi. Se on meille voitto - voitto syvällisempään kokemiseen ja sitä kautta onnellisuuden tunteisiin tai elämässä on elämän täysi elämän virta päällä. Tuo virta joka antaa täyteläisyyttä kaikkeen olemiseen vaikka arki niin monimutkainen ympärillä pyörii vauhdilla hyrrän. On helpompi olla tuossa hyrrän ja karusellin pyörteissä vapautuneena. Niin kun huomataan tämä mahdollisuus, jolloin... Kaiken vapauden kruunaa sisäisen vapauden tunne elämässä tässä.

Pe 4.5.2018 Vapaus 5.

 Vapauden virta - elämän virta kun se löytää oman paremman uomansa se tuo sitä laatua elämään. Laatua jossa asuu levollisuus - rauha ja ilo. Ilo puurtaa vastamäkeenkin vaikka nuo vastamäet isoja vuoria olis. Niin vapaus on enemmän kuin vapaus ajatella - vapaus mennä kulkea maailmalla. Vapaus on sisäinen mielen tila jossa ymmärrys elämästä on että on olemassa jotain muuta mikä on meidän todellisuus kuin nää arkiset rutiinit päivästä toiseen olevat tapahtumat. Kuulostellaan mitä se vapaus on niin... Kaiken vapauden kruunaa sisäisen vapauden tunne elämässä tässä.

La 5.5.2018 Vapaus 6. 

Tuo sisäisen vapauden huomaaminen ja pieniäkin vivahteita sen antamasta aidosta levollisen tunteen syvyydestä antaa ilon ja hyvän olon meille. Vaikka ulkoisesti tuntuikin tuo vapauden tunne jotenkin olevan rajoitettu. Sitähän se arki että se vie mukanaan kaikenlaisien mielenkiinktoisten tehtävien merkeissä. Kun toisaalta ne jutut mitkä eivät suju ne tuntuvat pitkäveteisiltä - tylsiltä tms. Siis vapauden kokemus karkaa ulkoisiin seikkoihin ja sitähän se ei ole vaan meidän sisäinen ajatus ja josta seuraa tunne. Siispä nähkäämme...  Kaiken vapauden kruunaa sisäisen vapauden tunne elämässä tässä.

Su 6.5.2018 Vapaus 7. 

Todellien vapaus voi vain olla sisäinen kokemus. Tuo kokemus meillä on jo olemassa, mutta kaikki muut ajatukset ja sessiot vievät tilan olla vapautuneena tässä hetkessä. Ajatuksen jälkeen pukkaa uutta ajatusta ja liian tiiviseen tahtiin. Matkamme alkaa tuntua joltain muulta kuin vapaalta vaikka voimme vapaasti olla ja mennä. Niin lopetamme yrittämästä ajattelemalla ratkaista kiirreemme ja annamme vain tilaa olemiselle. Kuitenkin silloin arkiset jutut sujuu ja myös kenties paremmin eli ...  Kaiken vapauden kruunaa sisäisen vapauden tunne elämässä tässä.

Ma 7.5.2018 Olotila 1. 

Tämä hetki siinä on jokin olotila. Skaala joka voi olla hyvinkin laaja - laaja jossa tunnetila voi olla hyvin myös erilainen. Tunnetila joka koetaan - tunnetila joka on jokin tietoisuudessamme aina kun olemme hereillä. Mutta huomaammeko me missä tunnetilassa me olemme juuri nyt tai kulloisena hetkenä? Tarviiko meidän tietää - tarviiko meidän reagoida erilaisiin tunnetiloihin? Siinä aluksi huomattavaa joka vaikuttaa... Tunnetila tulee omasta ajattelusta ei ulkoapäin.

Ti 8.5.2018 Olotila 2. 

Tyynnä kaikki koko mieli ei myrskyn myrskyä - voiman olotila. Tuo voiman olotila jossa kaikki menee hyvin ja järjestyy. Se unelta unelmalta vaikuttaa voiko tää olla totta - voiko tämä olla jotain elämää syvempää? Välistä törmäämme olotilassa hyvin vakaaseen syvään pysähtyneisyyden tilaan. Siinä saattaa iskeä jopa pelko miten kaikki niin hiljaista ja kuitenkin niin vahvaa. Pelko siitä että onko tämä jokin kupla joka puhkeaa ja elämän myrskyt palaa. Ei se on meidän vakaa todellisuutemme, joten... Tunnetila tulee omasta ajattelusta ei ulkoapäin.

Ke 9.5.2018 Olotila 3. 

Tuo myrkyisä sää mieleen mistä se iskee ja tuo kurjan tai nurjan olon? Kaikki tuntuu menevän kuperkeikkaa ei onnistu mikään. Kyllä se iskee välillä salaman lailla, mutta mistä se tulee? Se on ensin olevinaan omaa taistelua, mutta mieli siirtää sen johonkin ulkoiseen asioihin tai ihmisiin. Askarrellessamme mielen kanssa se toteaa kun tuo jokin olisi toisin olisi oloni myös parempi tai jopa hieno. Mutta olkaamme rehellisiä ja huomaisimme että oma ajattelumme on rakentunut meille jonkilaisen yhtälön jolloin... Tunnetila tulee omasta ajattelusta ei ulkoapäin.

To 10.5.2018 Olotila 4. 

Nuo tunteet siis vaihtelevat kuin säätilatkin. Mutta tarvitsisiko sen olla niin sen olla niin rajua?! Tunteiden tukahtuttaminen ei ole tuon säätilan rajoittamis keino - ei pakolla että minä vahva - neutraali. Vaan vähitellen alkaa vaan huomata että alkaa tuo ukkosmyrsky lähestyä - lähestyä ihan paikan päälle yllemme. Kun huomaan että ei tuo myrsky ole kuin vanha tuttu ukkos roiskinta, niin mieli rauhoittuu jolloin... Tunnetila tulee omasta ajattelusta ei ulkoapäin.

Pe 11.5.2018 Olotila 5. 

Jopas jotain sää selkenee ja mieli on levollinen. Turhaanha minä otin kierroksia noita mrkyisiä ja vain irti päästäminen oli ratkaisu yksinkertainen. Jäi muisto - muisto tuosta myrskystä joka oli kuitenkin ihan tavis. Ja muistokin haihtui kun oivallisin olotilan paremman tulevan kuin itsestään tilalle. Aurinko siis paisteen soi jälkeen ukkos myräkän. Kohdataan tuo uusi myrsky jatkossa mielin levollisin, jolloin... Tunnetila tulee omasta ajattelusta ei ulkoapäin.

La 12.5.2018 Olotila 6.

 Hauskuus hiipii olotilaamme se on suotavaa ja iloinen asia. Mistä se tulee tuolta nurkan takaa vai ihan kotitekoinen - kutoinen. Hauskuutta elämä arkinen kaipaa - hauskuutta ilon ja naurun kanssa. Silloinhan vapautuu niitä hyvän olon hormoonejakin ja elämä luistaa. Mutta välistä nuo vitsit hauskuuden kuihtuvat pieniksi satunnaisiksi lähteiksi. On tosikompi aika vai tarviiko olla niin. Hauskuudet ulkoisuuden on ihan jees mutta olisko mitä... Tunnetila tulee omasta ajattelusta ei ulkoapäin.

Su 13.5.2018 Olotila 7. 

Kaiken ulkoisen hapituksen kanssa ja sen ympärillä elämämme pyörii. Siinä se arki on jossa kukin omalla kapealla tai leveällä sarallaan matkaa taittaa tai elämää kokee. Mutta eekkereistä kun ei onni ilomme nuo olotilat ole kiinni vaan jostain muusta. Noiden eekkereiden viljelyn välillä nosta katse tähän hetkeen ja sen kertomaan omaan todelliseen sisäiseen maailmaan ja huomaa...  Tunnetila tulee omasta ajattelusta ei ulkoapäin.

Ma 14.5.2018 Tahtotila 1. 

Se vie lävitse harmaan kivenkin sanotaan. Ehkä tuo on hieman vertauksellinen, mutta kuvaa tilaa jossa on päättäväisyyttä toimia siten että saavuttaa tavoitellun lopputuloksen. Tuo lopputulos voi lopullisesti olla saavutettu tai sitten se jää joko puolitiehen tai saavuttamatta. Mutta lähtökohta on selkeä ja tavoitteellinen. Tahtotila on se starttaava voima suunnata keskittyminen asioihin joita tahtoo. Niin mikä tai mitä on tahtotilasi, joka... Tahto on hyvä apuväline, mutta haasteellinen kysyen - mitä - miksi - mihin??!!

Ti 15.5.2018 Tahtotila 2. 

Tuo tahtotila vaihtelee se vaihtelee mielen tason joko matalassa tai korkeammassa tilassa. On helpompaa olla tahdokas kun mieli ikäänkuin värähtelee korkeaa energiaa ja siten se on kirkas sekä "hereillä". Kun tahtotilaa joutuu patistelemaan "no koitahan" nyt saada aikaiseksi ja aika vain kuluu eikä lähde homma käyntiin. Myös matalassa energiassa voi olla tunne ettei tämä nyt vain suju sinnepäinkään - se vaan "tökkii", mutta tarvitseeko olla niin, jos tiedostamme tilamme niin... Tahto on hyvä apuväline, mutta haasteellinen kysyen - mitä - miksi - mihin??!!

Ke 16.5.2018 Tahtotila 3. 

Tuo kirkas säätyyppi mielessämme on kuin aamuinen aurinko, joka miellyttävästi alkaa lämmittää aamun raikkaudella. Siinä "säässä" siinä mielen viriävässä saundissa tahtotila tulee kuin itsestään. Jos vain muuten on kiire rullattu pakettiin eikä yleis väsymystä ole on tahtotila parempi ja helppo saavuttaa. Siinä meille myös haastetta löytää tuo tila säässä kovin toisenlaisessa johon heräämme. Mutta kun käymme ilolla tähän hetk... Tahto on hyvä apuväline, mutta haasteellinen kysyen - mitä - miksi - mihin??!!

To 17.5.2018 Tahtotila 4. 

Voi mielentila matala herätessä vaikka on nukkunut hyvin eikä ole muutakaan yleisväsymystä. Tulee silloin ottaa hieman tahtotilaa esille ja tarttua hetkeen kiinni. Siinä hetkessä auttaa myös jos on olemassa hyviä käytännön rutiineja joihin pukkaa pienellä tahtoripauksella kiinni ja päivä lähteekin käyntiin hyvin. Rutiineja hyödyntäen jatkuu päivä, jolloin... Tahto on hyvä apuväline, mutta haasteellinen kysyen - mitä - miksi - mihin??!!

Pe 18.5.2018 Tahtotila 5.

Raikkaus aamuun sen voi saavuttaa ilman erityistä tahtotilaa. On vain hetki aamun aika yhtälailla kiitollisuuden kuin päivän muutkin hetket. Emme tarvitse ihmeellisiä asioita saavuttaakseen riittävän hyvän päivän alun. Tahtotilaa päivän mittaan joutuu käyttämään tilanteiden mukaan. On kysymys työstä tai ihmisuhteista tms. Mutta heräämällä hetkeen kaikki on taas hyvin, jolloin... Tahto on hyvä apuväline, mutta haasteellinen kysyen - mitä - miksi - mihin??!!

La 19.5.2018 Tahtotila 6. Kun asiat klaaraavat ei huomaa käyttävänsä tahtotilaa vaan ne menee omalla painollaan  luonnollisesti. Tuo luonnollisuus kumpuaa meistä itsestään, koska jo olevat unelmat - tavoitteet - kaikenlaiset elämän haasteet - ne vain vie meitä eteenpäin ilman suurempia ponnisteluja vaikka teemmekin niiden parissa hyvin monenlaisia toimenpiteitä yms. Siis luonnollisuus olkoon kanssamme, jolloin... Tahto on hyvä apuväline, mutta haasteellinen kysyen - mitä - miksi - mihin??!!

Su 20.5.2018 Tahtotila 7. 

On hauskaa kun huomaa minkä mahdollisuuden tietoisen tahtotilan käyttäminen tuo elämään. Miten se helpottaa ja selkeyttää mitä erilaisimmissa tilanteissa sekä jutuissa asioiden etenemistä tai sujumista. Tahtotilan tietoisuudesta tulee apuväline ei pakko tilanteiden ratkaisija, jossa pyritään menemään "vuoren lävitse" tai tuon kiven niin kuuluisan harmahtavan. Siispä otetaan koppi tästä, jolloin... Tahto on hyvä apuväline, mutta haasteellinen kysyen - mitä - miksi - mihin??!!

Ma 21.5.2018 Yllätys 1. Y

llätys yllättää näin tiivistettynä. Yllätyksiä on niin monenlaisia - toivoen niitä positiivisia ylläreitä. Mutta kun maailma näin pyörii radallaan, jossa me jokainen omalla kaistallaan vauhdissa ei voi välttyä yhteen törmäyksiltä. Nuo yhteen törmäykset aina ole niin mukavia oli kyse asioista tai maan päällä tallustavista ihmisistä. Mutta yllätys kun ei olisi yllätys jos se olisi... Otetaan yllätys haltuun ja yllätetään kivasti kavereita sekä muita!

Ti 22.5.2018 Yllätys 2. 

On kiva kun yllätys on hauska tai jotenkin vain huvittava - hauskuuttava. Se voi pienempi tai suurempi ilopilleri. Mutta tuo se paljon taas virtaa elämään eikä liiallinen tosikkomaisuus nakerra päivää junnaavaksi. Yllättävä hauskuuttava juttu on todella yllättävä ja sen kun syntyy hetkessä jostain oivalluksesta tai ihan tietoisesti ohjaten - hauskuuttaen. On kiva arjessa pitää mieli avoinna voi tulla siten hauskoja yllättäviä tilanteita tai muuten vain jotain... Otetaan yllätys haltuun ja yllätetään kivasti kavereita sekä muita!

Ke 23.5.2018 Yllätys 3. 

Yllätys yllättääkö se aina? Voi olla jo aavistus - intuitio asiasta ja juttu ei tulekkaan aivan yllätyksenä vaan niin oli aavistus oikeassa. Mutta se voi silti olla asialle suunnan muutos joka ei ole tuttu juttu ja niin siitä tulee sen hetkinen reaktio. Ja tuo reaktio voi jälki viiveellä olla isompikin ja siten yllätys tuleekin viiveellä. Mitä sitten se hetki toikaan otetaan siitä koppi ja ilo sekä olo, niin... Otetaan yllätys haltuun ja yllätetään kivasti kavereita sekä muita!

To 24.5.2018 Yllätys 4. 

Haluatko yllätyksiä? Voi olla osin pelottavaa yllätykset nuo - pelottavuus joka luo rajoja yllätyksien mahdollisuuksista tulla koetuksi. Yllättävyys kertoo ehkä paremmin kun asiat etenevät yllättävästi. Yllättävyys voidaan ikään kuin manifestivoida johonkin asiaan unelmaan tms. jolloin annetaan vain pelon siirtyä syrjään ja aletaan kohdata enemmän mielyttäviä yllätyksiä. Niitä kohti annetaan ajatukselle tilaa, jolloin... Otetaan yllätys haltuun ja yllätetään kivasti kavereita sekä muita!

Pe 25.5.2018 Yllätys 5. 

Mikä yllätys se olisikaan jos se yllättäisi. Yllätykset voivat tulla sponttaasti tai suunnitellusti. Sponttaanisuus voi yllättää yllätyksen järjestäjän tai vastaavan. Kun taas hyvin suunniteltu yllätyksen suunnitelmallinen järjestäminen taas voi pitkäkin prosessesi ja jopa vaativa isompi projekti. Suunniteltu yllätys vaatii kenties paljon valmisteluja ja salassa pitoa. Se voi olla todella mielenkiintoista järjestää, joten ei muuta kuin...  Otetaan yllätys haltuun ja yllätetään kivasti kavereita sekä muita! La 26.5.2018 Yllätys 6. Yllätetyksi tuleminen voi yllättää enemmän kuin itse asia. Eri ikävaiheessa yllätysten kokeminen ja millaisia niitä sitten eteen tuleekin ovat hyvin erilaisia. Lapselle arvo ja ajatus maailma kulkee omissa mielikuvitus maailmoissa kun vanhemmat ovat kokeneet sekä rajoittaneet omalla urallaan juttujen yllättävyyttä ja mahdollisuutta. Siis yllätyksen - yllätys ihanaa elämää ilolla, joten... Otetaan yllätys haltuun ja yllätetään kivasti kavereita sekä muita!

Su 27.5.2018 Yllätys 7. 

Yllätys ei aina ole niin mieluinen eikä toivottava, mutta jos tilanne on päällä tai se vaikuttaa johonkin muuhun niin se vain kuitenkin olevassa oleva sen hektinen fakta. Asian käsittely tai toimenpiteet voi vaatia suuriakin toimenpiteitä tai se on pysyvä. Mutta edelleen asioiden kohtaaminen sellaisina kun ne on - kohdataan ne kuitenkin siinä hetkessä nähtynä verrattuna meidän todelliseen olemiseen ja ymmärrykseen elämästä niin huomaamme... Otetaan yllätys haltuun ja yllätetään kivasti kavereita sekä muita!

Ma 28.5.2018 Kielteisyys - myönteisyys 1. 

Useasti törmäämme epämielyttävästi joko vahvasti tai lievän piilevästi kielteisyyteen. Kielteiset asiat tai suhtauminen tms. ne tulevat kuin puskasta eikä niillä ole olevinaan aina mitään järkeä. Ne vaan saavat aikaan uusia ajatuksia tai jopa kielteisiä tunteita. Ja kaikki lähtee jostain yhdestä jutusta tai se kielteisyys kasvaa pikkuhiljaa. Hei voin herätä tulisi "huutaa" itselle - pitääkö tämän olla näin vai oisiko... Maailmassa on paljon kielteisyyttä - mutta valinta myönteisyyteen olkoon tiemme.

Ti 29.5.2018 Kielteisyys  - myönteisyys 2. 

On antoisaa että elämässä on myös vastakkain asettelua. Yllättävästi kohtaamme jonkun kielteisen asian joka herättää meissä erilaisia ajatuksia ja tunteita. Mutta ilman tunteita ei ole elämää ja tunteet nuo kielteisetkin joko saavat aikaan reaktioita josta emme tykkää. Mutta myös ne aiheuttavat vastustusta sekä myös toimintaa joka voikin johtaa parempaan lopputulokseen. Elämä vain on sellainen, jossa nuo... Maailmassa on paljon kielteisyyttä - mutta valinta myönteisyyteen olkoon tiemme.

Ke 30.5.2018 Kielteisyys - myönteisyys 3.

Intuitiolla lähestyminen edellä oleviin sanojen merkitykseeen auttaa kohtaamaan niiden ajatus ja tunne ketjun reaktiot. Intuitio on tässä yhtälössä yhteys todellisuuteen joka on tietoinen ja tiedottomasti oleva vahvatila johon nuo sanojen "myrskyt" eivät pääse käsiksi. Ne vain kohdataan silloin sisäisellä levollisuudella ja nähdään sanojen ympärillä oleva kokonaisuus selkeämmin jolloin sitä kautta... Maailmassa on paljon kielteisyyttä - mutta valinta myönteisyyteen olkoon tiemme.

To 31.5.2018 Kielteisyys - myönteisyys 4.

Mitä jos henkilö on tai antaa vaikutelman että kaikki on vain myönteistä ja aina vain on positiivinen. Aiheuttaako se kuulijalle kielteisyyttä kun toinen hänen mielensä kokemissa on yltiö positiivinen. Ärsyttää tai muuta reatiota pukkaa omaan mieleen. Mutta kysehän on kuitenkin kuulijan omasta sen hetkisestä  mielentilasta, jossa se saa aikaan häirintää. Kun haluaisi kenties siinä tilanteessa olla siinä omassa matalamman mielentilan kuplassa. Mutta tuon toisen myönteisyys voidaan tuoda hyödyksi ja meidän energisyys taas saada nousuun, jolloin... Maailmassa on paljon kielteisyyttä - mutta valinta myönteisyyteen olkoon tiemme.

Kesäkuu 2018

Pe 1.6.2018 Kielteisyys - myönteisyys 5. 

Miten kohdata tietoisemmin eri tilanteita jossa kielteisyys iskee vasten minäämme. Niin että se koskettaa selvemmin minua itseäni eikä tuo kielteisyys  tai sellainen ilmapiiri ole yleinen ja siten helposti sivuun heitettävissä. Tuo kielteisyys tulee oman suojamuurimme lävitse ja alkaa vaikuttaa omaan vireeseen madaltavasti. Mutta kun ymmärrämme että tuo kielteisyys ei ole kuin ajatusmylly joka tuottaa tunteita - tuntemuksia. Emmekä me sisäisesti todellisesti ole sellaisia niin silloinhan... Maailmassa on paljon kielteisyyttä - mutta valinta myönteisyyteen olkoon tiemme.

La 2.6.2018 Kielteisyys - myönteisyys 6. 

Miten taas tervetullut onkaan tuo myönteisyys kun olemme pyörineet matalimmissa mielentiloissa syystä tai toisesta. Tuo piristävä vaikutus kun törmäämmekin myönteiseen ihmiseen tai tilanne on sellainen. Ja nuo myönteiset energiat suorastaan sinkoilevat ilmassa josta mieliala lähtee nousemaan heti. Meille olikin sillä hetkellä tilaus myönteiselle signaalille. Niinpä silloin tartutaan sii... Maailmassa on paljon kielteisyyttä - mutta valinta myönteisyyteen olkoon tiemme.

Su 3.6.2018 Kielteisyys - myönteisyys 7. 

Sanat ovat symbolisia ja mitä ne tarkoittavat kenellekin? Symbolisesti niiden voimakkuus ja merkitys on jokaisella hänen omassa mielessään. Siksi antamalla tila kummankin sanan tilanteessa - antaa tila hetkeksi hiljentyä niin niiden taustalta huomaa jotain syvällisemmän merkityksellistä. Ja sanojen helinä saa todellisemman tilan jossa me elämme jota elämä todellisuudessa olemme. Niin katsotaan symboleja uusin silmin, jolloin...  Maailmassa on paljon kielteisyyttä - mutta valinta myönteisyyteen olkoon tiemme.

Ma 4.6.2018 Aika kesäkuun 1. 

Aika kulkee ajallaan. Nyt kesäkuun pyörteissä - pyörteissä noissa johon omat odotukset on luotu tai suunniteltu. Kesäkuun sanan alussa tuo kesä se kesäksi tulktaan ja täyttymystä odottaa. Koulaisten lomat - työelämän lomia - monia muita asioita joita voisi liittää sanan kesäkuun alle. Sanan symbolisoiva merkitys - sanan tuoma kesäinen mieli siitä pääsee kesä vauhtiin, joten... Kuulostellaan kesää - kuulostellaan omaa sisäistä kesää mielen ymmärtämisellä. 

Ti 5.6.2018 Aika kesäkuun 2. 

Vauhti kesän - vauhti asiasta toiseen. Aika valoisuuden tuo aikaa mahdollisuuksille tehdä ja toimia. Päivä vielä pitenee valon määrä etenkin pohjoisessa maksimoituu. Tuo valon tuoma energisyys - tuo valon tuoma aika näkemiselle - näkemiselle luonnon - näkemiselle laajasti kaikkea. Tuo näkeminen valon energialla - tuo energia mielen johon ilolla tarttua kiinni tähän hetkeen ja pysähtyä että huomata...  Kuulostellaan kesää - kuulostellaan omaa sisäistä kesää mielen ymmärtämisellä.

Ke 6.6.2018 Aika kesäkuun 3. 

Tuo sää aina puhuttaa ja kesäkuu voi sille antaa aiheita monia. Historian lämpimimmän toukukuun jälkeen viileys ja vilu on tainut yllättää vai ei. Ihmis mielen joka seuraa ja kokee näitä sään muutoksia arjessa hyvin konkreettisesti. Nostaa se tietenkin ajatuksia tunteita sekä muistoja pintaan miten olin silloin ja silloin. Muistot ja tämän hetken kohtaaminen se voi hyvinkin vaikuttava. Riippuen tilanteen laajasta ääri skaalasta. Mutta nähdä metsä puilta sanonta eli säiden vaihtelevuus niin... Kuulostellaan kesää - kuulostellaan omaa sisäistä kesää mielen ymmärtämisellä.

To 7.6.2018 Aika kesäkuun 4. 

Tapahtumat mitä kesäkuussa tapahtuu joko ykstityis- tai julkisessa elämässä on aika mahdollisuuksien valtameri monessa eri mielessä ja tarkoituksessa. Tapahtumia esim. kulttuuri - urheillullisia tai ihan jotain muuta, mutta kuitenkin jotakin joita järjetetään nimenomaan kesäkuussa. Kun taasen yksityiset pienet tai suuret ajanjaksoon liittyvät toimenpiteet ovat hyvin monimuotoiset ja erilaiset "meille maan päällä olevilla muurahaisilla". Mutta kaikessa on elämän maku eli mukaan vain ja... Kuulostellaan kesää - kuulostellaan omaa sisäistä kesää mielen ymmärtämisellä.

Pe 8.6.2018 Aika kesäkuun 5. 

Kasvusto tuo joka värit meille näytille tuo. Voimakas vahva virhreä mitä luonto näyttää eri väriasteissa on hallitseva. Siihen yhteytyy muu värimaailma - värimaailma joka iloa meille tuo. Kunhan vain sen huomaisimme - huomaisimme ne pienetkin juttu silloinkin kun ympärillä kaupungin kiveä on ja huoneiden seiniä. Värien syvä vahvuus - tuo vahvuus voidaan antaa tulla meille sisällemme hyvin voimaannuttavina. Siis huomatkaamme niin... Kuulostellaan kesää - kuulostellaan omaa sisäistä kesää mielen ymmärtämisellä.

La 9.6.2018 Aika kesäkuun 6. 

Juhannus tuo kesän joulu on eräs etappi ihmisten mielissä. Sillä on odotus arvoa hyvin monenlaista vapaa-ajan merkeissä. Mutta suuri joukko huolehtii myös yhteiskunnan rattaiden pyörtiitämisestä. Se on hyvä huomata niiden joilla vapaus on viettää aikaansa vapaasti. Huomata miten tärkeitä me kaikki olemme tässä oravanpyörässä kukin omilla tahoillaan. Siispä... Kuulostellaan kesää - kuulostellaan omaa sisäistä kesää mielen ymmärtämisellä.

Su 10.6.2018 Aika kesäkuun 7. 

Kesäkuussa tuo valon ja pimeyden suhde alkaa muuttua toiseen suuntaan. Mutta meidän kesämme on merkittävän pitkä ja valoisa, joten aikaa on nauttia kesästä kesäkuun jälkeenkin. Monasti kesän kelit vasta alkavat kunnolla tuosta vaiheesta. Niin kesän aika on ilon aika - monenlaisen toiminnan aika. Mutta myös hyvä pysähtymisen hetki - pysähtyä vaikka miettimään syvällistä elämän menoa ja oloa. Siis... Kuulostellaan kesää - kuulostellaan omaa sisäistä kesää mielen ymmärtämisellä.

Ma 11.6.2018 Vesi 1. 

Miten elin tärkeä se on meille eläväisille ja kasvaville kasveille sekä eläimille. Vettä kun on saatavissa riitävästi niin se on hyvin luonnollista kaikki mitä siihen liittyy. Mutta niukkuus tai sitä ei ole on sitten iso juttu. Tuo vesi elämän eliksiiri miten maistuukaan kun niukkuutta on jatkunut tai kulutus on ollut meidän arjessamme. Vesi siten nousee arvoon arvaamattomuuteen joten... Iloita vedestä - iloita laadukkaasta vedestä sitä saadessamme.

Ti 12.6.2018 Vesi 2. 

Vesi vanhn voitehista sanonta tuo jossa itua on koska olemmehan valtaosan kehostamme vettä. Tuo itsestään selvyys että juomme nestepitoisia juomia on meille selvä. Mutta onko se selvä miten paljon millaista sen tulisi olla. Tuo elintärkeä vesi - laadukas vesi - suodatettu vesi ja ripaus aitoa alkuperäistä suolaa sekaan. Siitä solut ja oma luonnollisuutemme tykkää - kehomme ymmärtää ja jaksaa paremmin. Myös riitävästi niin hyvä tulee, joten... Iloita vedestä - iloita laadukkaasta vedestä sitä saadessamme.

Ke 13.6.2018 Vesi 3. 

Tuo ihana vesi saa aikaan iloa - hauskuutta - väristyksiä. Lapset etenkin löytävät sen mahdollisuudet kun vain heille suodaan siihen mahdollisuus. Vesielementti kesällä uimarantoineen ja myös kesä kuumina päivinä on iloitteluun sekä virkistäysymiseen ihana juttu. Ja lapset sen äänellä ja temmellyksellä sen kyllä osoittavat. Talvella kylpylät lähinnä antavat tilaa kunnolla lapsille tai lapsen mielisille toteuttaa itseään ja kokea jotain ihan... Iloita vedestä - iloita laadukkaasta vedestä sitä saadessamme.

To 14.6.2018 Vesi 4. 

Nuo valtameret niin valtaisat maapallomme pinta-alasta ja niiden syvyyksien vesimassat - kyllä niissä aika monta vesilasia on. Vesielementti luonnossa kulkee omaa kiertokulkuaan. Esim. nousee pilviksi ja laskeutuu alas pisaroina antaen taas kasveille monille vettä tarvitseville sitä elämän eliksiiriä. Purot virtaa kohti järviä ja lampeja. Kaikkea tätä on kiva havainnoida ja seurata luonnon tarinoina. Niistä siis voimaa... Iloita vedestä - iloita laadukkaasta vedestä sitä saadessamme.

Pe 15.6.2018 Vesi 5. 

Sadekausi meilläkin voi välistä tuntua pitkältä ja runsaalta. Mutta siellä missä puolet vuodesta on sadetta tai kuivaa porotusta. Se on aika rajua luonnon ja kaiken elämän kannalta että siihen sopeutuminen vaatii evoluutioltakin paljon. Siis suhteellisesti elomme täällä on hyvin tasaista ja varmaa. Olkaamme siitä tyytyväinen ja...  Iloita vedestä - iloita laadukkaasta vedestä sitä saadessamme.

La 16.6.2018 Vesi 6. 

Tuot voima veden koskisamme pauhaa - tuo voima veden sähkönkin aikaan saa - tuo voima veden on arvo arvaamattomassa niin monessa ja monenlaisesti. Tuo aika veden se meille mahdollisuuksia tuo - tuo voimaa elämän eliksiirin. Tuo voima olkoon apunamme asioissa... Iloita vedestä - iloita laadukkaasta vedestä sitä saadessamme.

Su 17.6.2018 Vesi 7. 

Niin veden ilot ja haitatkin on olevaista elämän - elämän kirjokin niin monisäikeinen niin on tuon veden monenlaisuus mitä merkittävin. Voisimme nähdä yhteisesti - yhteisesti synergiana veden tuon symbolisena kuin niin tuiki tarpeellisena elämämme kuljettajana. Siispä antakaamme vedelle huomio oikeanlainen niin... Iloita vedestä - iloita laadukkaasta vedestä sitä saadessamme.

Ma 18.6.2918 Jukola number 1.

Käyty - oltu ja vuosi tää purkkiin laitettu osalta Jukolan eilen päättäen sen kalenteri vuoden osalta tuon ilmiön lähes maagisen. Sen taika on niin monisyinen - sen taika ihmisiä liikuttaa ja liikkeelle saa. Sen taika tiedostamaton vetää puoleen - puoleen kokemusten - tunteiden niin laajojen ja syvällisten. Se kiinnostaa - se herättää huomiota monessa mielessä vaikka muuten aihe suunnistuksen ei puraissut ole metsän. Hei me kaikki ja kaikille mahdollisuus se on lailla... On se rakkaus lajiin tai ihmisiin niin täydellistä se aina on.

Ti 19.6.2018 Jukola number 2. 

Tuo taika joka on 70 vuotta rakentunut ja ihmisten mieliin monella lailla tilansa ottanut - kylläkin mielyttävästi. Kun Venlat iltapäivällä starttaavat on jo kansaa vaeltanut paikalle paljon. Majoittautuminen ja erillaisia rutiineja tai uteliaisuuden kohteita tutkaillen. Tuo Venlojen viesti on jo hyvin sähköinen. Ikäänkuin hieman salakavalasti sen startti hiipii h-hetkelle ja josta jokaisen joukkueen oma kokemus alkaa - välillä kenties jopa dramatiikka huippu sijoituksista tai kukin omalla tasollaan olevat kokemukset, joista voisi... On se rakkaus lajiin tai ihmisiin niin täydellistä se aina on.

Ke 20.6.2018 Jukola number 3. 

Venlojen maaliintulon aikaihin on Jukola kylän "pikkukaupungin" ihmismäärä kasvanut melkoisesti ja Jukolan tunne energia on tullut läsnä koettavaksi. Sitä hieman monilla vielä häiritsee prosessi jossa asettaudutaan kylään katsotaan paikkoja mitä oikeasti on missäkin. Myös selvittää ne tarpeelliset tiedot mitä tarvitaan. Kaikille Venla viestissä juokseville on ollut lauantai päivä jo hyvin hektinen aamusa asti ja jännite ollut virittäytynyt, että kohta!? Kaukaisempia on tietenkin tullut jo perjantaina ja ovat siten jo kotiutuneet hyvin. Ja niin koko kylässä leijaileva tuo Jukola energia on käsin... On se rakkaus lajiin tai ihmisiin niin täydellistä se aina on.

To 21.6.2018 Jukola number 4. 

On ratkaistu illansuussa Venlojen voittaja, jossa matkalla aina tapahtuu jotain "dramaattisempaa" mikä vaikutta siihen ken joukkue Hiidenkivelle nousee. Tuo käsikirjoitus jota tälle draaman kaarelle yrittävät ratamestari sekä maaston haasteet luoda ja tuoda sille juoni. Mutta suunnistajat nuo metsän kaunokaiset ovat erimieltä käsikirjoituksesta esityksen. Niin käsikirjoitus saa hetkessä kenties uuden yllättävän käänteen ja katsojille se avautuu suoraan iholle ja tunteisiin sekä... On se rakkaus lajiin tai ihmisiin niin täydellistä se aina on.

Pe 22.6.2018 Jukola number 5. 

Kun ilta koittaa saapuu kokoajan väkeä lisää Jukola keskukseen majoittautumaan. Illalla lähestyy tunteita herättävä H-hetki klo 23. Silloin on mys suurin yleisömäärä yhtäaikaa seuraamassa kisaa. Startti luo tykinlaukauksen tai jonkun näkyvän kuuluvan tunnelman räjäyttävän hetken kun ne lähes 2000 suunnistaja metsään kirmaavat. On aika Jukolan näytelmän, josta ei tule dramatiikkaa puuttumaan. Tunnelma kohti viestin etenmistä vie mukanaan ja... On se rakkaus lajiin tai ihmisiin niin täydellistä se aina on.

La 23.6.2018 Jukola number 6. 

Tuo yön pimeys se syvenee - se tuo suunnistajalle haastetta. Yön pimeys voi syventyä sateen tai alavien paikkojen usvan lisääntyessä. Tuo haaste kärkijoukkueiden - haaste paineiden kanssa - haaste pimeyden osuuksien ratkaisujen onnistumisien tai kitkeriä epäonnistumisia. Kesäyön aamun sarastus kertoo uudesta päivästä, jossa aamun tunteina tunnelma viestin ratkaisuista saa aikaan kihelmöintiä mielen - mielen odottovan - suosikin tai... On se rakkaus lajiin tai ihmisiin niin täydellistä se aina on.

Su 24.6.2018 Jukola number 7. 

Tuot numero seitsikkojen seiska - ankkureiden ankkuri veljesten seitsemän. Huippujoukkueiden tavoittelema maalinviivan ensimmäisen ylittävä ja Jukolan viestin sanoman lukeminen Hiidenkivellä. Tiukka on aina taisto kärkisijoista - taisto tuo metsän luonnon syvissä riveissä on aina kihelmöivän kiinnostava sekä yllättävä. Maalissa sitten kuitenkin on kaikki Jukolan väki voittajia omalla sarallaan sekä sitä seuraava kotiyleisökin ovat tunnelmien pyörteissä kukin omista lähtökohdista. Ja ensivuonna - suunta siis sinne sekä... On se rakkaus lajiin tai ihmisiin niin täydellistä se aina on.

Ma 25.6.2018 Aikojen alussa 1. 

Millloin se oli alussa aikojen ja mitä sitä ennen oli?. Missä kulkee tämä hetki - mihin katosi mennyt - missä on odottomassa uusi hetki - tuleva? Voi kysellä kaikenlaista - voi kuvitella kaikenlaista - voi olettaa olevan - voi tiede sanoa sen olevan niin. Mutta yhtäkaikki on kuitenkin vain tämä hetki. Hetki jossa kaikki jo on ja tapahtuu sekä koetaan. Kokeminen ilman sanoja ilman symboleja - kokeminen ohi järjellisen selityksen tuo jotain... Ymmärrys ja kokeminen jostain syvällisemmästä kiehtoo ja auttaa meitä.

Ti 26.6.2018 Aikojen alussa 2. 

Aikamatka jonnekin menneisyyteen - aikamatka yön unessa välistä myös hyvinkin järjelliseen uneen vie meidät maailmaan josta voi kirjoittaa tuhat yhdentoista tarinaa ja ne ovat kaikki oman näköisiä sekä oloisia. Fiktiona kirjailija rakentaa aikamatkaa menneisyyteen tai tulevaan. Tuohon tarinaan voi rakentaa juonta - dramatiikkaa - onnea... Tuo aikamatka aikojen alkuun tuo kaikille aivan erilaisen käsityksen - mielikuvan. On toisella tieteen tieto - toisella intuitiota millaista se voisi... Ymmärrys ja kokeminen jostain syvällisemmästä kiehtoo ja auttaa meitä.

Ke 27.6.2018 Aikojen alussa 3. 

Se ja tuo ajatus kiehtoo ihmismieltä kuten historia yleensäkin. Mitä tiede tulee oikeasti selvittämään kun se ottaa tästä nykyhetken tiedosta isoja askelia uusiin näkemyksiin. Kun kuitenkin ne tulevat olemaan paljon merkittävämpiä kuin luullaan. Vähintään luokkaa pannukakku historiasta pallon muotoon. Mennään esim yhä pienempiin - uudempiin hiukkaus tms. näkemykseen. Eikä rajoja tule löytymään se on muuttuvan tiedon laki. Uutta odotellessa voimme... Ymmärrys ja kokeminen jostain syvällisemmästä kiehtoo ja auttaa meitä.

To 28.6.2018 Aikojen alussa 4. 

Kun annamme mielikuvitukselle tilaa tuosta aiheesta ja jotain kiintopisteitä sehän alkaa rakentaa olettamuksia millaista olisi ollut eri aikakaudet varsinaisessa ihmisen elämässä. Se voi olla hyvinkikin mielenkiitntoista ja kaikilla hyvin erilaista mielenmaisemaa ja tapahtuimia. Tuo mielikuvituksen erilaisuus kertoo samalla miten se toimii todennäköisesti ja on hyvin erilainen tässä ajassa. Vaikka luulemme sen mitä me näemme olevan samanlaista muillakin. Niin  se mieli toimii ja... Ymmärrys ja kokeminen jostain syvällisemmästä kiehtoo ja auttaa meitä.

Pe 29.6.2018 Aikojen alussa 5. 

Ajan käsitys - miten se toimii? Aikaa ei ole aikojen alussa halottu hiuksen hienoihin osiin niinkuin nyt tekniikka antaa mahdollisuuden. On aurinko noussut ja laskenut - on toimittu luonnon mukaan - on ollut kuin aikaa ei olisi ollutkaan - on ollut pääasiassa vain selviämisen määräämä toiminta. Siis vapaa-aika käsite on aika tuore nykyajan juttu. On ollut vain välttämätön levon tarve, jotta elämän perustoiminta sujuisi. Niin on nyt aika toinen ja siten... Ymmärrys ja kokeminen jostain syvällisemmästä kiehtoo ja auttaa meitä.

La 30.6.2018 Aikojen alussa 6. 

Kun on oltu maailmassa kehitysvaiheessa on  moni asia ollut mahdoton - ei olemassa tai hyvin alkeellinen. Nyt mennään jo esim. tekniikassa - teknologiassa lujaa. Mutta tuo kehitys on vasta kiihtyvässä vaiheessa ja mihin mahdollisuuksiin tai kehitys nopeuksiin tai uusiin innovaatioihin tekniikka kehittyy sekä kehittää asioita. Mutta kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää ja tulee ylilyöntejä - rikotaan luonnon harmoniaa yms. Joudutaan palaamaan eräällä lailla juurille arvostuksessa sekä käytännössä tosin uuden ajan kujein. Tulevaisuus on mahdollisuus, joten...  Ymmärrys ja kokeminen jostain syvällisemmästä kiehtoo ja auttaa meitä.

Heinäkuu 2018

Su 1.7.2018 Aikojen alussa 7. 

Kaiken kaikkiaan mikä onkaan rajana tuolle sanonalle. Se pitää sisällään juuri sen mitä kukin kokee - ymmärtää ja haluaa ajatella. Siis mielikuvitus ratkaisee minkälaisen tieteellisen tai yleensä historian haluaa valita elokuvaksi, jota tämä mielen osamme projisoi valkokankaalle. Mutta olkoon se elämän rikkaus eli vapaus valita mitä filmiä katselemme. Joten tämä hetki on se... Ymmärrys ja kokeminen jostain syvällisemmästä kiehtoo ja auttaa meitä.

Ma 2.7.2018 Sattuma 1. 

Mikä onkaan sattuma? Milloin se on sattuma ja milloin jotain muuta? On jännästi paljon juttuja joista todetaan toiselle tai toisille että tämäpä oli mukava sattuma tai jotain sellaista. Yleensä se sivuutetaan lyhyellä toteamuksella tai ilman mitään kommenttia - reaktiota - toimintaa muuttavaa - ajatusta muuttavaa. Yleensä jos ns. sattuma sujuu hyvin huomataanko sitä ja sitä esim. myönteisenä energiana ilmenemisenä jossa... Niinpä niin sattuma - herätään sille "kuulolle".

Ti 3.7.2018 Sattuma 2. 

Tulee tilanteita jossa sattumalta kohdataan toinen henkilö aivan yllättävässä paikassa tai tilanteessa. Mutta oliko se sattuma?! Tuo "sattuma" kuitenkin toi merkittävän tilanne muutoksen niin tunne kuin käytännön tasolla. Päivän tai aivan loppuelämän käsikirjoitus oman järjen mielestä muuttui siinä hetkessä täysin. Joko hämmentyneinä tuosta sattumasta tai järkeillen tai ihan intuitiolla juttu alkoi rullata eteempäin. Ja joko heti tai matkalla huomasimme ettei tämä mikäään sattuma ollut vaan näin sen... Niinpä niin sattuma - herätään sille "kuulolle".

Ke 4.7.2018 Sattuma 3. 

Kun sattuma tuo tapahtuma niin mielenkiintoinen tai yllättävä eteen sattuu miten se onkaan myös viesti syvällinen elämästä tästä. Kun oli kysymys oliko se sattuma. Voiko se olla viesti josta kala koukkuun tarttukoon. Viesti jostain jota meidän tulisi ymmärtää merkitys vaikka ystävien - merkitys arjen aherruksen - merkitys oman itsemme jolle tilaa avoimuudelle tilanteiden huomata tuo viesti syvällinen. Avoimuudelle elämän mahdollisuuksien - avoimuudelle viestille rakkauden. Avoimuus tälle päivälle ja myös jokaiselle... Niinpä niin sattuma - herätään sille "kuulolle".

To 5.7.2018 Sattuma 4. 

Mistä tietää mikä on sattuman luonne - milloin se on pelkkää huuhaata ja toisin?! No se tietenkin on niin tapaus kohtainen, mutta mitä enemmän olemme tässä hetkessä hereillä sitä paremmin tulemme huomaamaan tilanteita vaihtoehdoista. Tilanteet jotka ovat aitoja intuitioita tai sitten mielen luomia teoritioita - tarinoita "hömppää". No se taas tuo mielen kannalta kulloisenkin komedian - stradekian millainen tuo sattuma oli tai ei. Mutta on kuitenkin ilo jopa hauskaa huomata että... Niinpä niin sattuma - herätään sille "kuulolle".

Pe 6.7.2018 Sattuma 5. 

Sattuma kiertää radallaan. Väiltä tuntuu että sattuma kohtaa ja sattumia tulee toisslle enemmän kuin toisille. Vai johtuuko se jostain muusta ettei ole tlaa sattumalle on vain järjellinen - looginen selitys tai vain ei mitään selitystä. Mutta yhtälailla sattumaa tapahtuu kaikille on sen nimi mikä sitten tahansa tai ei sille ole mitään nimeä. Kuunneellaan katsotaan mitä tänään sattuma tuo ... Niinpä niin sattuma  - herätään sille "kuulolle".

La 7.7.2018 Sattuma 6. 

Mihin se sattuma sitten johtaakin. Se voi todella olla merkittävä esim. kohtaa tulevan puolison jonkin sattuma kerjun kautta. Ja siitä alkoikin uusi lehti elämässä. Tuo uusi elämän vaihe saattoi saada aika nopeastikin uuden suunnan. Saattoi olla vielä aamulla nuo samat vanhat rutiinit tiedollssa päivälle tälle sekä eteenpäinkin. Mutta tuo uusi sattumoisin tapahtunut elämän käänne sai... Niinpä niin sattuma - herätään sille "kuulolle".

Su 8.7.2018 Sattuma 7. 

Onnelisuus onko sekin tai onneton olo sattumaa?! Jos ulkoistamme elämän sisällön voi kaikkea tulla sattumalta. Mutta jos olemme sattumoisin tai lähinnä tietoisesti omalla aaltopituudella itsemme kanssa. Tulee ns. sattumat eteemme aikalailla sellaisina mitä oli tarkoituskin - elämän jonkilaisena käsikirjoituksessa. Unelmat niin arkiset kuin muutkin niitä sattumia tulee eteen mitä ikäänkuin olemme tilanneet ja tuossa käsikirjoituksessa oli hahmotettu. Voimme kuitenkin tarkastella ja tarkistaa noita "sattumia" ja vaikuttaa... Niinpä niin sattuma - herätään sille "kuulolle".

Ma 9.7.2018 Maailma kuljettaa 1. 

Miten maailma meitä vie eteenpäin vai viemmekö maailmaa johonkin suuntaan?! Yksinkertaisuudessaan maailma  on tässä aivan käsillä - aivan kokoajan, mutta mielikuva siitä että se kulkee ja kuljettaa meitä elämän virrassa. Virrassa jossa näytää etttä laivassa ei peräsintä ole ja matka kulkee minne tuuli vie. Vaikka käännämme peräsintä ei kurssi muutu sekä maailma että sen meno näytää järjettömältä tai sekavalta - epämääräiseltä. Mutta korjatkamme peräsintä ja... Niin voimme kysyä tarvitseeko asioiden olla niin tai näin?

Ti 10.7.2018 Maaima kuljettaa 2. 

Seilatessamme maailman merillä joko kotikonnuillla tai oikeasti reissuilla maailmalla työn tain loman merkeissä. On se maailman virta välistä hyvinkin pyörteistä tai tyventä - miten sen nyt sitten kuka kokeekin. Ei riitä että olemme laivamme peräsimessä vaan meidän täytyy olla laivamme kapteeneja - kapteeneja elämämme. Ei pelkästään ulkoisissa puitteissa vaan sisäisen tyyneyden vartijoina. Tuolle tyyneydelle ja rauhalle pitää antaan tilaa - tilaa kapteenin ratkaisuille, joista kumpuaa... Niin voimme kysyä tarvitseeko asioiden olla niin tai näin?

Ke 11.7.2018 Maailma kuljettaa 3. 

Mihin se tänään vei tai vie? Mieli väittää että minä se olen kapteeni eikä minua kukaan minua mihinkään vie tai määrää tekemissiäni. Olenhan itsenäinen ja johtaja "firmassani". Mutta miten paljon kuitenkin oman itsen määrittelemiseen vaikuttaa mihin maailma meitä vie. Voimmehan vähätellä ulkoisia vaikutuksia ja olla ylimeileinen. Mutta yhtäkaikki kaikki tapahtumat tai ihmiset ovat meidän sen hetkistä elämää. Me joko hyväksymme tämän hetken selaisena kuin se on tai kiellämme sen, jolloin kiellämme elämän. Tulkaamme tähän hetkeen... Niin voimme kysyä tarvitseeko asioiden olla niin tai näin?

To 12.7.2018 Maailma kujettaa 4. 

Olemme tottakai myös yllättävän paljon johtamassa joukkoja edestäpäin ja siten tilanteen johtajjia. Mutta se lähinnä yllättää  se miten paljon maailman meno rullaa radallaaan ja meidän ei myöskään ole mahdollista kulkea johtajana, koska maailman muutokset on niin isoja. Mutta maailman on myös muututtava ja sehän on vain elämää - elämää muuttuvaista ja kehittyvää. On aika vain sopeutua  ja sopeuttaa omat juttumme parhaalla mahdollisella... Niin voimme kysyä tarvitseeko asioiden olla niin tai näin?

Pe 13.7.2018 Maailma kuljettaa 5. 

Kaikenlainen materiaalin siirto paikasta toiseen ja mitä uudenlaisempia materiaaleja sekä sovelletuksia on nyt menossa monessa mukana. Teknologia tekniikka haastaa kouluttautumista ja vauhdissa mukana pysymistä. Paljon jatkuvasti uusia asioita ja niissä pitäisi olla ajan hermolla ammatillisesti tai muissa yhteyksissä se on todellinen haaste. Mutta oma evoluutiomme ei kuitenkaan  ole samassa vauhdissa mukana, joten kannattaaa... Niin voimme kysyä tarvitseeko asioiden olla niin tai näin?

La 14.7.2018 Maailma kuljettaa 6. 

Miten se muka kuljettaa? Kun katsot ympärille - kun katsot ympärille niin onko kaikki tismalleen saman näköistä. Huomaamme miten kaikki muuttuu - huomaamme miten kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ja mikään ei voi olla vaikuttamatta mihinkään. Palapelin palat liikkuvat ja projektori surisee sekä rakentaa kuvaa valkokankaalle eli projisoimme näkymämme hyvinkin isosti blobaalisti mitä siis näemme sitä tapahtuu. Mitä siis kaiken kaikkiaan projisoimme... Niin voimme kysyä tarvitseeko asioiden olla niin tai näin?

Su 15.7.2018 Maailma kuljettaa 7. 

On onni onnekkuus maailman muuttuvaisuus. Muuttuvaisuus joka meille elämän virrassa toimii kuljettana - kuljettana auringon noustessa - auringon laskiessa - on se onni kulkea siinä mukana vaihtelevasti - monimuotoisesti. Tuo maailma joka meitä kuljettaa on se ympäristömme, jossa kaikki tapahtuu ja kaikki on. On siis ilo nähdä mahdollisuutemme sekä...  Niin voimme kysyä tarvitseeko asioiden olla niin tai näin?

Ma 16.7.2018 Henkinen herääminen 1. 

Kun heräät aamuun ehkä silmät sikkurillaan tai pomppaat nopsaan ylös kellon pirinään. Tuossa hetkessä katoaa se maailma mitä kutsumme uneksi ja aisteillamme aisitimme tätä tätä hetkeä, jostain käsityksestä ns. arjesta - konkretiaa. Aamu rutiinit tai välttämättämät toimenpiteet saavat tilan tuolta ns. unelta. Jos ei ole kiire minnekään voi sitä venyttää ylösnousemista pitempään tai pampparoida hieman pöpperöisenä. Aurinko kuitenkin kulkee radallaan ja... Unesta heräämisen aika ja henkinen herääminen mitä se on?! T

i 17.7.2018 Henkinen herääminen 2. 

Sitä jotain mikä on ymmärrettävissä kaikille on mahdoton sanoa mitään kattavaa. Mutta jokaiselle se on omakohtainen kokemus - kokemus joka on ja on sellainen niinkuin se koetaan. Se ymmärretään henkiseksi kokemukseksi ja siitä voi alkaa isompikin ns. henkinen herääminen. Sen ei tarvitse olla kummoinen juttu ja se on kuitenkin täydellinen hetki kokijalle. Antakaamme sen kokemuksen... Unesta heräämisen aika ja henkinen herääminen mitä se on?! Ke 18.7.2018 Henkinen herääminen 3. Kun sitä jokainen hieman joskus longottaa ajatusta siihen suuntaan - kysyen?! Mikä tämä elämän juttu on - mikä tarkoistus - miksi mikäkin on niin tai näin...??? Herää hetkeksi ajatuksia tai jopa vastauksia mm. noihin kysymyksiin. Vastaukset voivat olla yllättäviäkin tulevat jopa hyvin intuitiivisesti ikäänkuin jostain suuresta viisaudesta - syvällisemmin. Pääasiassa vastauksia ei sillä hetkellä tunnu olevan. Mutta jäädään odottamaan kun on heitettey ajatukset... Unesta heräämisen aika ja henkinen herääminen mitä se on?!

To 19.7.2018 Henkinen herääminen 4. 

Niitä näitä tuon suuntaisia ajatuksia tulee esiin mitä erillaisimmissa tilanteissa. Silloin kuin on oltu ns. tiukoilla aikataulut -  työn määrä - vastoinkäymiset... Niin siinä välissä tuskaisuus tai väsymys tms. saa aikaan kysymyksiä kun vain kerkiää tuon kaiken lomassa pysähtymään ja löytää tilan ajtuksillemme. Tuo hetki saattaa olla isomman ja pitkäaikaisen prossessin merkittävä alku. Vastoinkäymiset voivat kääntyä...  Unesta heräämisen aika ja henkinen herääminen mitä se on?!

Pe 20.7.2018 Henkinen herääminen 5.

Mutta myös silloin kun on hyvin tai ainakin riittävän hyvin on oiva tilaisuus ns. leppoisammassa ilmapiirissä antaa aivan arjessa lipua mieleen näytille. Tuo näytteillä olo saa aikaan hyvän mahdollisuuden henkiseen kasvuun. Niin silloin kun kaikki hyvin on luonnostaan leppoisampi hetki antaa noiden ajatusten tulla ymmärrykseen ja tarttua niistä kiinni. Siis kaikki hyvin niin tartu tilais...  Unesta heräämisen aika ja henkinen herääminen mitä se on?!

La 21.7.2018 Henkinen herääminen 6. 

Kun on koettu jotain mikä tuntuu aidolta ja uudelta sekä aistitaan sen olevan todella jotain syvempää. On kuin aika pysähtyisi ja ajatuksen jälkeen virtaa ajatus, joka tuossa kokemuksessa oli avain johonkin uuteen ja tuntemattomaan. Mutta haluaa pitää siitä kiinni tietämättä missä mennään mikä on tuon ajatuksen ja kokemuksen todellinen merkitys. Wau nyt annetaan aikaa - kuunnellaan ja... Unesta heräämisen aika ja henkinen herääminen mitä se on?!

Su 22.7.2018 Henkinen herääminen 7. 

En todellakaan kuvittele että tietäisin tuon vaativan otsikon vastauksen, mutta kun kirjoittaa mitä itse rehellisesti on kokenut ja ymmärtää. On se edelleen yhden kokeminen tärkeästä asiasta ja kaikki mitä jokainen kokee on täysin yhtälailla arvossaan kuin mitä toinen kokee. On ihanaa kuitenkin kirjoittaa sydämmen kyllyydestä - on ihanaa leikkiä sanoilla joilla jokin symbolinen tarkoitus on - tärkeä. Siis kaikille kukille... Unesta heräämisen aika ja henkinen herääminen mitä se on?!

Ma 23.7.2018 On aika yllättävä 1. 

Mitäs siihen sanot oi veli-siskokulta. Olisko aika yllättävä tarpeen tänään vai pitäisikö olla ihan perusvarma päivä tää jottei siitä stressiä pukkais ja kaikki sujuis ihan kuin vettä vaan suunnitelmien mukaan. Mutta voiko se olla kuitenkaan niin tai näin jossa kaikki vain hyvin olisi sekä helppoa vain. Eipä niin vitsien ja tahdon ajatuksien taa voi piilottaa ikävät tai muut ei toivottavat asiat nuo. Mutta jos tila annettaisiin ajan hetkelle tälle niin yllättävälle sekä tietoiselle - aidolle... Antennit ylös ja tänään yllätyksiä etsimään!!!

Ti 24.7.2018 On aika yllättävä 2. 

Loistelias voi olla päivä tää vaikka kiire olis. Ei kiire tee päivästä stressaava vaan ajattelun runsaus ja josta seuraa tunteet nuo stressaantuneet. Mutta olisimmekin virittäytyneet päivään yllättävästi - ihan tietoisesti yllättävästi - tietämättä mitä ne yllätykset on. Vaikka muka tuo aika rientäis ja tehtävät toinen toisensa jälkeen edessä ois. Kuitenkin yksi asia kerrallaan. Niin huomata voisimme yllätyksen tuon ja... Antennit ylös ja tänään yllätyksiä etsimään!!!

Ke 25.7.2018 On aika yllättävä 3. 

Aika tämä tai ajanjakso nykyajan on muuttunut ulkoisesti ja käytännön elämän puitteissa melko lailla. Ja jopa aika nopeaa tahtia vaikka viimeiset 30 vuotta. Samalla mitä yllätys rintamalla tahpahtuu niin myös mainitut seikat vaikuttavat millaisia yllättäviä käytännön tilanteita tulee ylllättävästi. Mutta yllätys on aina yllätys - tunne siitä on aina tunne ja yllätys on yhtä aito kuin... Antennit ylös ja tänään yllätyksiä etsimään!!!

To 26.7.2018 On aika yllättävä 4. 

Aika voi olla yllättävä sillä juuri kun olimme tottuneet hyvään lähes vakio kaavaan elämän rutiineissa. Tuli sitten jotain yllättävää toivottua tai ei toivottua. Tuo yllätys mullisti enemmän tai vähemmän tuo tämän hetken harmonian. Ja aiheutti ponnistelua tai uudelleen järjestelyä tai ihan mitä vain mikä häritsi hyvää ajanjaksoa joka oli nyt menossa. Mutta tarvitseeko yllätyksiin suhtautua näin... Antennit ylös ja tänään yllätyksiä etsimään!!!

Pe 27.7.2018 On aika yllättävä 5. 

Olisko tänään aika yllätysten ihan vain pienen - tuon pienen joka ei avuksi jättiläistä tarvitsisi. Pieni ja kätevä käänteissään ja arkeen sopeutuva. Tarvitseeko sen todellakaan olla mikään iso tuon yllätyksen - yllätyksen yllättävän. Jospa tänään katsoisimme suurentavasti läpi lasien noiden suurentavien ja huomaisimme niiden pienten yllätysten salaisuuden. Tuo pieni voisi olla... Antennit ylös ja tänään yllätyksiä etsimään!!!

La 28.7.2018 On aika yllättävä 6. 

Voiko toinen aika tai ajanjakso olla yllättävämpi kuin toinen. Niin yllätykset vaihtelevat sattumanvaraisesti - niin välillä jopa ruuhkauttaen tilanteet tai päivämme. Ei ne tosin sattumoisia ole mutta kun aika kello käy on aika muutosten ja monasti ne on yllättäviä. Sattuma tai ei mutta suunnan ne näyttävät ja antavat elämään sisältöä. Ei muuta kuin odottavasti mitä... Antennit ylös ja tänään yllätyksiä etsimään!!!

Su 29.7.2018 On aika yllättävä 7. 

On tuo luku seitsemän sanoo joku - no sovitaan niin ja olkoon tuo luvun päivä onnekas ja yllättävä - niin sunnuntai on tuo päivän nimi "kertomuksessa" lepopäiväksi se on suotu. Vain tuo lepopäivä vaihteleva olkoon päivistä viikon. Ja siten tuokoon tuokoon leikkisästi ei taikauskoisesti numero tuo onnekkaan yllättävän - niin pienestä ilosta suuriin hauskuuden suosion osoituksiin - niin keskelle arjen. Osatkaamme viettää tuo rautainen annos tuota... Antennit ylös ja tänään yllätyksiä etsimään!!!

Ma 30.7.2018 Ilon kautta 1. 

On varsin positiivista ajatella ilon kautta. Kun lopulta aikojen saatossa oivallamme kukin tahollamme mitä se ilo on ja mistä se todella kumpuaa. Se olisikin niin helppoa kun vain kaikki menisi edes riittävän hyvin niin ilo olisi läsnä tai helppo todeta tai aistia - näin kertoo mieli egon. Mutta voisimme iloa hakiessamme tai toivoassamme oivaltaa jotain mihin ei sanat riitä kertomaan. Tartutaan tähän päivään ilon... Hei pilkahtakoon ilo silmä kulmistamme - hurraa!!!

Ti 31.7.2018 Ilon kautta 2. 

On aika ottaa itse askeleita ja tehdä tilaa sille aidolle ilolle eikä luulla harhoja iloja aidoiksi. Olet huomannut miten sama asia voi tuoda iloa tai alavirettä. Silloin tuo ulkoisesti syntynyt ilo voi muuttua milloin tahansa ja lähteä pyörimään ajatuksissa noissa omaa kehäänsä. Kun taas aito ilo on pysyvää ei muuttuvaisuutta, joka tuo meille rauhaa ja levollisuutta samalla. Mistä erottaisin noiden ilojen lähtökohtaiset erot ja siten voisin... Hei pilkahtakoon ilo silmä kulmistamme - hurraa!!

Elokuu 2018

Ke 1.8.2018 Ilon kautta 3. 

Kun tuo mielemme osa egomaisesti huomaamatta siipeensä ottaa ja pintaan nousee tunteita. Nuo tunteet ei aina järin kivoja ole tai on tuo pienellä liekillä palava hiljainen ärtymys päällä tms. No siihenkö taas pitäisi positiivistä ajattelua soveltaa. Enkö saa vain mököttää ja äksyillä oikein kunnolla sekä pitkään. Mutta ei tuo positiivinen ajattelu vaadi voimavaroja lainkaan koska se tulee meistä luonnostaan jos?! Jos vain annamme sille... Hei pilkahtakoon ilo silmä kulmistamme - hurraa!!!

To 2.8.2018 Ilon kautta 4. 

Kuitenkin emme anna ihmisten negatiivisten tunteiden tai muutoin negatiivisen viestinnän vaikuttaa omaan mielialaamme. Näemme asioiden lävitse ja siten huomaamme mikä tilanne olikin toisella sekä itsellä päällimmäisenä. Ja siten se ilon olemus pilkahtaa kuin itsestäänn pintaan johon voimme tarttua kiinni eikä jäädä vanhoihin mielialoihin kiinni. Ja pidämme kaiken sen arjen keskellä selvän tuntuman siihen ilon ripaukseen jonka oivallisimme ja... Hei pilkahtakoon ilo silmä kulmistamme - hurraa!!!

Pe 3.8.2018 Ilon kautta 5. 

Sen ei tarvitse olla mitään näkyvää, koska sisäinen ilo ja siitä seuraava tyyneys on yleensä aika huomaamaton. Henkilö ei tee ilosta numeroa eikä se näy ulospäin mitenkään ihmeellisemmin, koska tuo tyytyväisyys vain toimi ja asiat sujuvat luonnostaan. Monasti tuo ulospäin näkyvä ilo on hyvin ailahtelevaista - vaihtuvaa, koska se on hyvinkin ulkoisista lähteistä syntynyt. Siis tyyneyden kautta iloa, jolloin...  Hei pilkahtakoon ilo silmä kulmistamme - hurraa!!!

La 4.8.2018 Ilon kautta 6. 

Tuo sisäinen tyyneys senhän olemme monesti kokeneet, mutta se on kuulunut sarjaan nyt on kaikki hyvin. Kunnes  niin kauan kuin jokin vastoinkäyminen eteen hypähtää ja tunne tuo muuttuu vaitelevaiseksi sen jälkeen. Siitä hetkestä avautuu meille kuitenkin paikka ottaa tietoisuuden kautta taas valinnaksi palata polulle tuon ilon ja tyyneyden. Hieman vain treeniä ja... Hei pilkahtakoon ilo silmä kulmistamme - hurraa!!!

Su 5.8.2018 Ilon kautta 7. 

Miksi siis emme voisi tehdä valintana asioita ilon kautta. Eihän se ole yhtään sen stressaavaampaa kuin tehdä valinta - valinta joka olisi olla välittämättä mistään mitään, jossa ei olisi sitten paineita.Mutta laikki mitä ajattelemme valinnastamme merkitsee joko stressin tai ilon tunnetta. Ja silloin seuraukset ilon kautta on meille kaikille antoisempia. Ja elämä hymyilee stressittömästi meille joten... Hei pilkahtakoon ilo silmä kulmistamme - hurraa!!!

Ma 6.8.2018 Energisyys 1. 

Tämä päivä - tämä maa - tämä hetki on kaikki. Olemmeko "hereillä" - olemmeko läsnä? Mikä on meidän vire - mikä on meidän arkinen tämän hetken tehtävämme tai mikä on meneillään?! Energisyys - energisyys tavallisten asioiden missä menemme? Väsyttääkö - väsyttääkö kuuma ajanjaksomme vai jokin muu?! Vai olemmeko energisiä, josta seuraa... Energisyys tulee kun sille antaa tilan - kysele sitä?!

Ti 7.8.2018 Energisyys 2. 

Kysymykset etsivät vastauksia - vastauksia  joita toivomme tai emme. Tuo energisyys elämän polulla vaihtelee ja on erityyppistä lapsella tai jo ikääntyneellä. Tuo energisyys on aina avuksi kaikessa mitä pitää tehdä tai olla paikalla. Ja toisilla tuota energisyyttä tuntuu olevan aivan mahdottomasti. Niin että mennään ja mennään sekä kokoajan tapahtuu. Mutta onko tuo tekemisen mittari tai tuon energisyyden tulokset sitten loppupelissä kuitenkaan... Energisyys tulee kun sille antaa tilan - kysele sitä?!

Ke 8.8.2018 Energisyys 3. 

Mutta kun väsy iskee ja on jo aamusta asti olotila tuo. Ole siinä sitten energinen sanoo ego sympaattisesti. Jatkaen olet oikeutettu ja vika on ulkopuolellasi. Kun kaikki on niin rasittavaa - väsyttävää ja tylsääkin. Mutta anna itsellesi tilaa unelle - mielen ajatusmyllylle. Unta lisää ja ajatusmyllyä vähemmäksi. Tuo energisyys astuu vähitellen tilalle ajan "uuvelon" ja jaksat taas... Energisyys tulee kun sille antaa tilan - kysele sitä?!

To 9.8.2018 Energisyys 4. 

Niinpä niin ei kannata jäädä sinne" kuoppaan  makaamaan". Kun tuo matalapaine ja kenties raha-asiat muut vastaavat kaatuu päälle. Jokaiselle meille kuitenkin ns. päälle kaatuu asioita on kaikenlaisia kuin rankka sateita ukkosten tai muuta vastaavaa. Niinpä niin ei muuta kuin ilolla ylös vaikka tekisi kipeää. Vähitellen huomaamme menneet asiat oli ja meni. Niinpä niin energisyys alkaa kasvaa ja siitähän... Energisyys tulee kun sille antaa tilan - kysele sitä?!

Pe 10.8.2018 Energisyys 5. 

Kun vihdoin annamme tilaa - tilaa tälle hetkelle pääsee energiataso nousemaan. Koska mieli on niin paljon kiinni menneessä tai tulevassa. Se vain jättää meidät "rantakalliolle" ja vaikka purjehdus olisi mahdollisuus mennä vapaammin tässä hetkessä. Purjehtiassamme avautuu mahdollisuus tässä elämän vesillä  ja niin on hauskaa sekä energistä löytää ne vapaammat että myötäiset tuulemme. Joten purjehtimaan ja... Energisyys tulee kun sille antaa tilan - kysele sitä?!

La 11.8.2018 Energisyys 6. 

Onko aina silloin tällöin vilahteleva sana tuo flow vain harvinaisuus ja urheilijoiden itseoikeus?! Tuossa flow:ssa kaikki lentää siivillä ja kaikki on helppoa - helppoa vaativammatkin jutut. Mutta mistä se flow syntyy se on isompi juttu, mutta se on luonnollisempi asia sekä helpompi kokea kuin luullaan. Annetaan sille tila tälle hetkelle ja siirrytään luottavaisesti kiinni päivän juttuihin niin yllättäen asiat sujuvatkin paremmin. Jatkamalla nostetta huomataan piirteitä joita flow...  Energisyys tulee kun sille antaa tilan - kysele sitä?!

Su 12.8.2018 Energisyys 7. 

Kun paljon kaivattu ja toivottu energisyys on nosteessa sekä päällä menossa. Niin kaikki sujuu - sujuu ne vaikeammatkin asiat parhaiten. Energisyys tuo vahvan läsnäolon tilanteeseen paljon helpommin tai me vain huomaamme olevamme läsnä tässä paljon puhutussa hetkessä. Energisyyttä voi ohjailla milloin missäkin jutussa, mihin sitä milloinkin sitten tarvitse ja haluaa käyttää. Tuo energisyyden vire...  Energisyys tulee kun sille antaa tilan - kysele sitä?!

Ma 13.8.2018 Mitä oli mikä - miten 1. 

Oli tarina jossa arvailtiin ja oltiin aivan kuutamolla - ihan kaikessa. Vain kyseltiin toisiltaan arjen tasaisessa huminassa ja virrassa kulkiessa että mikä - miten sekä mitäkin. Oli elämä tuo arkinen puuduttava ja täynnä kysymyksiä oli jämähdytty jäihin kuin merialus antarktisella jäämerellä. Oli nuo rutiinit ja päivien tempo että tutun kaavan toisto päällä päivästä toiseen. Ja kaikki näytti olevan ihan hyvin vaikka... Niin miten asiat on - onko ne niinkuin luullaan vai?!

Ti 14.8.2018 Mitä oli mikä - miten 2. 

Niin maailma pyörii ympärillämme ja pallollamme järkkyy sekä tärisee että voi melkein kuulla sen akselin ympärin pyöriessä jo vispaavan tai rahisevan. Niin mistä - niin mikä - miten täyttyy yhden ihmisen elämä sekä yhteisöjen elämä - niin miten se koettelee meitä ja maapalloa. Mutta tasapainotavia asioita löytyy yllättävän läheltä. Toisen ihmisen katse - hymy herättää meissä ilon pilkahduksen ja niin... Niin miten asiat on - onko ne niinkuin luullaan vai?!

Ke 15.8.2018 Mitä oli mikä - miten 3. 

On kuitenkin maailmassa monta niin ihmeellistä tarinaa joihin törmäämme arjen melkeessä ja jäämme ihmettelemään. Välistä kysymme mikä tämä sattuma oli vai oliko se sattuma. Miten jokin kohtaaminen tai tapahtuma eteni tai mikä tämä juttu oikein oli tai on?! Ja mitä tästä seuraa vai oliko se vain ohikiitävä hetki joka samantien meni. Mutta yllätykseksi ehkä törmäämmekin samaiseen asiaan myöhemmin, jolloin...  Niin miten asiat on - onko ne niinkuin luullaan vai?!

To 16.8.2018 Mitä oli mikä - miten 4. 

Kun huomaamme mitä tapahtui - miten asiat eteni tulikin ristiriita ja mieli sanoo sekä tuskailee eihän näin pitänyt mennä tai olla. Mikä? oli taustalla - mitä oikeasti tapahtui miten tarina eteni. Niin taustalla egomme ajatus taustalla - taustalla on aina pelko vaikka sitä ei aina huomaa. Ja se nostaa epämielyttäviä tunteita ja asioita pintaan tuossa ristiriidassa. Mutta jos se ristiriita herättäisikin meissä rakkauden - muistamaan rakkauden ja siten...  Niin miten asiat on - onko ne niinkuin luullaan vai?!

Pe 17.8.2018 Mitä oli mikä - miten 5. 

Siten kun alamme huomata miten tuo ristiriita herätti meissä kysymys sanojen merkityksiä. Niissä piilee mahdollisuus että huomataan että se näytti siltä ja olikin meidän omia tiedostamattomia asioita jotka nousivat pintaan jostain pimmennosta. Ja ne purkautuivat ristiriidaksi - tunteiksi - tunteiksi elämän arkisen. Mutta kun huomasimme että on olemassa rakkaus eikä pelko niin ristiriita alkoi... Niin miten asiat on - onko ne niinkuin luullaan vai?!

La 18.8.2018 Mitä oli mikä - miten 6. 

Se oli miten - mikä ja mitä räjäytti se timakka elämän ristiriita joka todellakin oli arkinen ja arjessa. Se herätti tunteet monet ja moninaiset. Mutta mitä se oli - oliko se todellakin ulkoista vai oliko lähtöisin meistä ja meidän pimennosta olevasta alitajunnan tiedostamattomuudesta. Mutta se herättikin minussa ja meissä anteeksi annon rakkaudessa, josta huomasimme... Niin miten asiat on - onko ne niinkuin luullaan vai?!

Su 19.8.2018 Mitä oli mikä - miten 7. 

Uskallus katsoa sisäänpäin - katsoa mitä moninaiset ajatuksemme ja niiden seurauksena tunteet - mitä - mikä - miten. Kun katsoo todellisuuteen johon pieni pysäys itsensä kanssa auttaa on hyvin avartava ja laajentava sekä tuo ristiriidat aivan uuteen valoon. Ja elämän rakkaus on elämän valoa sekä kirkkautta. Annetaan sille tänään ja joka päivä sille... Niin miten asiat on - onko ne niinkuin luullaan vai?!

Ma 20.8.2018 Mikä mikä maa 1. 

Tuo lasten ja lasten mielisten ihana satu - satu elämän - elämän arkisen tosi TV:n. Mutta satua ja mielen maailmaa. Maailmaa niin värikästä - maailmaa satumaista. Mutta mikä mikä maa arkinen välistä niin kaukana sadusta on. Tulee vaikeita asioita lähipiirissä - surullisia uutisia - tulee työn - kavereiden - taloudellisten raha huolien täydellinen yhtäaikaa tai erilliset kaaokset. Mutta miten siitä... Katso maailmaa rakkauden silmin ei pelon!

Ti 21.8.2018 Mikä mikä maa 2. 

Niin tuon pelon tai rakkauden maailmassa siellä se arki kulkee. Pelko "kattojärjestönä" tuona isona sanana ja sen alaiset synonyymit tai vastineet tulevat egon mielen maailmasta. Niin tuolla mikä maassakin ilo meinaa jäädä pelon varjoihin ja satu lasten mielisten. Lahja lasten aitouden osoittaa tunteensa omalla tavallaan. Kun aikuistuen yritetään peittäää tuolla elämän hallinnalla tuo pelko ja.... Katso maailmaa rakkauden silmin ei pelon!

Ke 22.8.2018 Mikä mikä maa 3. 

Sadun kieli tuo arkeen rentoutta - iloa - vappautta. Sadut mielletään lasten jutuiksi ja arkinen tämä iso "pelon maailma" on sitten niinkuin oikeaa todellisuutta. Mutta kun tarkemmin katsoo tuota pelon ja epävarmuuksien  maailmaa onko siinä järkeä mitä kaikkea se pitää sisällään. Voisiko tuo mikä mikä maa tuoda tähän arkiseen kovaan menoon jotain joka olisikin... Katso maailmaa rakkauden silmin ei pelon!

To 23.8.2018 Mikä mikä maa 4. 

Ei oteta aina niin tosissaa kun välillä menemme sadun maailmaan. Pyytääkäämme lapsia  avukuksi tai mukaaan tai vain muuten ollaan lapsen  mielisiä omalla tavalla. Tarinat kerronta ja sadut joissa piilee yhtälailla elämä ja sen haasteet kaikkine onnustumisiin sekä epäonnistumiseineen. Meille jää jäljelle kuitenkin tarpeeksi totista maailman menoa. Joten olla välillä toisenlaisella viihteellä ja huomata... Katso maailmaa rakkauden silmin ei pelon!

Pe 24.8.2018 Mikä mikä maa 5. 

Kun olemme tavallisessa arkisessa puuhastelussa huomanneet että ei se "pelon valtakunta" ollut lähtenyt  kuin omasta itsestämme on meillä avaimet itsellämme. Ja nuo avaimet avaavat portteja vapauteen - vapauteen olemisen tässä hetkessä levollisin mielin. Tuo mikä mikä maa tuo arkeen juhlan  ja silloinhan me... Katso maailmaa rakkauden silmin ei pelon!

La 25.8.2018 Mikä mikä maa 6. 

Henkinen kasvu on tapahtunut kuin mikä mikä maan asukkien iloinen leikki - leikki kuin elämä tää ulkoinen on vaikka se totisesti vakavalta näyttää. Juostessamme ulkoisen maailman perässä tuo sisäinen tunteva - kaiken tietävä todellisuutemme kertoisi hiljennä - kuuntele - pysähdy tuntemaan tietämään mitä nyt tapahtuu tai olisi hyvä huomata että tuo mikä mikä maan iloinen...  Katso maailmaa rakkauden silmin ei pelon!

Su 26.8.2018 Mikä mikä maa 7. 

On lohdullista tässä arjen pyörityksessä löytää pieniäkin kultahippusia elämän polulta. Olkoon se vaikka meidän oman näköinen satu mikä mikä maasta, jossa olemme itse pääroolissa ja jossa kohtaamme asiat sadun omaisesti. Silti kaikki tämä arkinen hapitus on täyttä meidän aikalaisten elämää kaikkine tapahtumineen. Niin se elämä kuljettaa ja me olemme siinä... Katso maailmaa rakkauden silmin ei pelon!

Ma 27.8.2018 Elämän käsitys 1. 

Siitä on meillä jokaiselle muodostunut oman näköinen ja se pitää sisällään sen kaiken tiedon sekä kokemuksen jossa nyt olemme. On kuitenkin olemassa vain tämä hetki johon voi vaikuttaa - on kuitenkin ajattelussamme ja muustussane menneet tapahtumat kuin ajatus tulevasta. Elämän käsitys kulkee omaa rataansa siinä missä nuo elementit ovat nyt ja lisäksi joista ei vielä tiedä tai ymmäärrä kuin osan. Tuo käsitys muuttuu sitä mukaa kun... Elämänk käsitys selkeytyy omaa "sydän tietoisuutta" kuunnellen!

Ti 28.8.2018 Elämän käsitys 2. 

On hyvä kuitenkin pitää elämässä tietty yksinkertaisuus johtotähtenä, jotta pystymme näkemään tämän hetken ja sen tarjoamat ajatukset - tunteet - kokemukset. Kokea ne aidosti - aidosti itsensä kautta ei ulkoistaen, jolloin niistä siirtäisi vastuun muille. On ensiarvoisen tärkeää oppia tuntemaan aidosti itsemme - itsemme sisäisesti - totuutta etsien. Tuo tie itsemme maailmaan on mielenkiintoinen ja hauska joten...  Elämän käsitys selkeytyy omaa "sydän tietoisuutta" kuunnellen!

Ke 29.82018 Elämän käsitys 3. 

Meistä jokainen on yhtä tärkeä, joten ei ole mitään syytä nostaa eikä laskea ketään erilasilla mittareilla. Ne ovat lähinnä silloin kun niillä mitataan jotain tarpeellista ja sellaista joka ei liity ihmisen persoonaan - identiteettiin. Niin sattuvasti laulun sanoin jokainen ihminen on laulun arvoinen on hyvin kuvaavaa miten meidän tulisi hyvä nähdä toisemme. Katsotaan tänään hieman toisenlaisten lasien lävitse ja huomataan...  Elämän käsitys selkeytyy omaa "sydän tietoisuutta" kuunnellen!

To 30.8.2018 Elämän käsitys 4. 

Niin elämä kulkee se kulkee radallaan ja mikä että millainen on meillä siitä käsitys. Se on jokaisella omansa ja oman näköisensä. Se on yhtä oikein aina kun jollakin toisellakin se on vain jokaisen sen hetkinen tilanne - tilanne elämässä missä elämän oppikoulu on menossa. Ja ennenkaikkea mitä elämä on opettanut meitä kutakin henkisellä polullamme. Niin jokaisen tarina kulkee... Elämän käsitys selkeytyy omaa "sydän tietoisuutta" kuunnellen!

Pe 31.8.2018 Elämän käsitys 5. 

On kiehtovaa katsoa elämää eri väristen lasien lävitse. Siinä voi antaa käsitteiden mennä reippaasti toisin. Nuo värilliset lasit tuovat erilaisen informaation omalle tietsikallemme. Se antaa mahdollisuuden katsoa vapautuneemmin tilannetta kuin tilannetta. Rikkoen nuo totutut näkemyksemme. Jos jokin näytti harmaalta voi se näyttää nyt... Elämän käsitys selkeytyy omaa "sydän tietoisuutta" kuunnellen!

Syyskuu 2018

La 1.9.2018 Elämän käsitys 6. 

On onni laajentaa keinolla tai toisella omaa elämän näkemystään. Tuo näkymys tosin matkan varrella muuttuu joka tapauksessa, mutta tietoisuudella muutokset voivat olla melkoisen mullistavia sekä merkittäviä. Muutokseen voi mennä tosi lyhyt aika tai se vaatii aikaa. Helppo onkin nähdä muutoksia näkemys termissä mitä on jo tapahtunut. Mutta mitä yllättävää se... Elämän käsitys selkeytyy omaa "sydän tietoisuutta" kuunnellen!

Su 2.9.2018 Elämän käsitys 7. 

Vapautuminen näkemään laajemmin on hyvä nähdä laajentavana kaikelle olemiselle tässä maailman menossa. Missä vaiheessa kukin maailmassa menee ja on oppinut omia oppiläksyjään sekä sitä kautta elämän käsitys löytää uusia kehittyviä polkuja rasteilta rasteille. Vain ennakkoluulottomasti kohti uusia... Elämän käsitys selkeytyy omaa "sydän tietoisuutta" kuunnellen!

Ma 3.9.2018 Pelon maailma 1. 

Tuo aika iso käsitys ja sitä on mahdoton lyhyesti avata. Mutta pelko miljoonine ajatuksineen - synonyymein - tapahtumineen maailmassamme on arkea. Tuo arki pallomme eri osissa - nurkkauksissa on enemmän näkyvästi vain konkreettinen. Mutta pelko tuo sen tunteen pääotsikko on aina egon mielenmaailmasta lähtöisin ja on se olevinaan isompi tai pienempi se joko on tai ei. Valinnoistamme seuraa 24/7 mitä... Rakkaus on valinta jota me olemme kaikki!

Ti 4.9.2018 Pelon maailma 2. 

Onko siis pelon lähtökohta iso maailmallinen vai ihan lähinnä omaan itseesä liityen. Se rakentuu mielessämme ja se rakentuu menneestä ajasta sekä siellä oleviin kokemuksiin tai tietoihin. Menneisyys on pohjana tulevalle - tulevalle jota emme tiedä. Tuo menneisyys luulee tietävänsä mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Miksi luottaisimme "pelon" menneisyyteen tulevaisuuden rakentamisessa joten...  Rakkaus on valinta jota me olemme kaikki!

Ke 5.9.2018 Pelon maailma 3. 

On aikakausia jolloin on ollut historiassa asioita erilaisista mielavaltaisuuksista. On aikakausi nyt 2000-luvun. Onko mikää muuttunut - muuttunut on vain asiat nykyaikaisempaan muotoon ja tiedotus / informaatio on suoralla online linjalla. Kaikki nuo ovat pelon maailman ilmiöitä, jossa puolusta - hyökkää - puolusta... Rakkaus on valinta jota me olemme kaikki!

To 6.9.2018 Pelon maailma 4. 

Niin ajatus kulkee että ulkoistamalla syy ja seuraus itsensä ulkopuolelle olen itse turvassa. Tiedostamatta ns. alitajunta kuitenkin vain mielessä peittää tuon pelon lähteen todellisen syyn. Todellisesti oma mielemme onkin sen pelon yhtälön rakentanut se vain ulkoistamalla siirretään muiden syyksi. Mutta huomaamalla tämän me ymmärrämme että pelko onkin vain...  Rakkaus on valinta jota me olemme kaikki!

Pe 7.9.2018 Pelon maailma 5. 

Se ei ole armollinen - armollinen ei millekkään. Se on kova maailma, mutta se avaa meille mahdollisuuden nähdä myös toisin. Koska heräämällä tähän hetkeen ja huomata miten se oli rakentunut ja miten se ruokki mielessämme ajatuksia sekä niistä seuraavia tunteita tai tuntemuksia / reaktioita. Mutta kun huomaamme olemalla armollinen itselle ja löytää sisäinen anteeksi anto onkin kaikki...  Rakkaus on valinta jota me olemme kaikki!

La 8.9.2018 Pelon maailma 6. 

Niin olemme rakentaneet projisoimalla pelon maailman, jossa on yksilö ja valtakuntien tasolla tilanne hyökkää - puolusta - hyökkää. Pelko jostain saa tuon tilanteen aikaan ja niistä mieli rakentaa tulevia mielentiloja mitä tulee olemaan tai tapahtumaan. Mutta sen ei tarvitse olla noin, koska tekemällä toiselaisia valintoja lähtien sisäisistä aidoista lähteistä. Ja tuolloinhan pelko alkaa kaikota sekä elämän elementit... Rakkaus on valinta jota me olemme kaikki!

Su 9.9.2018 Pelon maailma 7. 

On tullut aika ymmärtää mitä valintoja teemme mielemme ajattelussa sitä "viljaa niitämme". Valinta on joko pelon maailmasta tai rakkauden todellisesta lähteestä. Näin kun alamme huomata miten 24/7 jokainen sekunti tehdyt valinnat vaikuttavat meidän sisäiseen vakaaseen onneen ja onnellisuuteen. Syntyy kaipuu ja halu valita paremmin yhä useammin sekän niin opimme kuulemaan sisäisen ajatuksen. Ajatuksen josta... Rakkaus on valinta jota me olemme kaikki!

Ma 10.9.2018 On koittanut arki 1. 

Maanantai on hyvin symbolinen viikon arkisesta alusta. Valtaosalle siitä alkaa työviikko sekä koululaiset "ilolla hyppelehtien" kouluun matkaavat - toivottavasti. Kaikki ovat virittäytyneet kohtaamaan tuon arjen. On maanantai yhtälailla viikon päivistä haaste yksi muiden joukossa. Mutta mielemme on sen ajtuksissaan symboloinut monelle eri merkitykselle. Nyt tänä maanantaina voimme katsoa viikon avausta toisin ja... Olkoon arki myös juhlamme!!!

Ti 11.9.2018 On koittanut arki 2. 

Arki jatkuu tiistaina - siis uusi päivä uudet haasteet. Haasteet tai tehtävät kiertävät osin samaa rataa, mutta oliko eilinen mikä määritteli jo tämän päivän? Oliko eilinen onnistunut vai menikö se "persmäkeen". Niin silti tämä arki aamu on täysin ainutlaatuinen - täysin ennenkokematon - täysin uusi. Mennyt sitä ei kerro eikä olettamus tulevasta. Siis olkaamme tässä päivässä uusin innoitavin ajatuksin - uudesti "syntyneenä". Kohdatkaamme tämän päivän hetket asia kerrallaan niiiiin... Olkoon arki myös juhlamme!!!

Ke 12.9.2018 On koittanut arki 3. 

Mitä jos tänä aamuna ja seuraavina herätessämme kokisimme aamumme kiittäen - kiittäen kaiken tuon "nukkavierun" seasta mitä olo saattaisi olla. Mitä jos päivämme eri vaiheessa kohtaisimme ennen negatiivisesti reagoinnin sijasta kiitollisesti ja näkisimme vaikeatkin tilanteet toisin. Kiitollisuus päivään mitä se "maksaisi"? Huomaisimme että asiat alkaisi sujua, joten...  Olkoon arki myös juhlamme!!!

To 13.9.2018 On koittanut arki 4. 

Niin tuo arjellinen aamumme - päivämme sen voi kepeydellä höystää. Se voi olla huumorin tajunnan räjäyttävä tilanne komiikka tai koko päivän oleva vire virne huumori pitoisen olon. Olo jossa haastavatkin asiat kohtaavat tuon kepeyden - tuon kepeyden olon. Ja niin päivämme tänään onkin läsnä oleva - hauskanlainen ja ...  Olkoon arki myös juhlamme!!!

Pe 14.9.2018 On koittanut arki 5. 

Miten arki jo sanana tuo arjellisen "raatamisen" tai vai tuoko jotain kivaa ja miellyttävää mieleen. Ja nuo nousevat ajatukset joko tulevat niin mistä? Miten tai mitä olin oppinut tässä elämän matkan varrella luomaan sanasta arki oman käsitykseni. Mitä se piti sisällään tai millainen uskomus järjestelmä siitä oli muodostunut ajan saatossa. Mutta voimme tänään arjessa nähdä oikeasti tämä hetki ilon - kepeyden kautta jolloin... Olkoon arki myös juhlamme!!!

La 15.9.2018 On koittanut arki 6. 

On tullut lauantai jolloin arki on juhlaksi muuttumassa - näin se mielletään. Mutta yhtälailla viikonloppu voi olla hyvin ns. arkisen oloinen. Lauantai voi olla valmistava päivä myös tulevalle juhhlalle. Mutta yhtä kaikki päivämme täyttyy kokemuksista ja erilaisista haasteista tai tapahtumista. Missä niissä sitten se viisaus on? Se on on kuitenkin juuri nyt, joten... Olkoon arki myös juhlamme!!!

To 13.9.2018 On koittanut arki 4. Niin tuo arjellinen aamumme - päivämme sen voi kepeydellä höystää. Se voi olla huumorin tajunnan räjäyttävä tilanne komiikka tai koko päivän oleva vire virne huumori pitoisen olon. Olo jossa haastavatkin asiat kohtaavat tuon kepeyden - tuon kepeyden olon. Ja niin päivämme tänään onkin läsnä oleva - hauskanlainen ja ...  Olkoon arki myös juhlamme!!! Pe 14.9.2018 On koittanut arki 5. Miten arki jo sanana tuo arjellisen "raatamisen" tai vai tuoko jotain kivaa ja miellyttävää mieleen. Ja nuo nousevat ajatukset joko tulevat niin mistä? Miten tai mitä olin oppinut tässä elämän matkan varrella luomaan sanasta arki oman käsitykseni. Mitä se piti sisällään tai millainen uskomus järjestelmä siitä oli muodostunut ajan saatossa. Mutta voimme tänään arjessa nähdä oikeasti tämä hetki ilon - kepeyden kautta jolloin... Olkoon arki myös juhlamme!!! La 15.9.2018 On koittanut arki 6. On tullut lauantai jolloin arki on juhlaksi muuttumassa - näin se mielletään. Mutta yhtälailla viikonloppu voi olla hyvin ns. arkisen oloinen. Lauantai voi olla valmistava päivä myös tulevalle juhhlalle. Mutta yhtä kaikki päivämme täyttyy kokemuksista ja erilaisista haasteista tai tapahtumista. Missä niissä sitten se viisaus on? Se on on kuitenkin juuri nyt, joten... Olkoon arki myös juhlamme!!!

Su 16.9.2018 On koittanut arki 7. 

 Tuo arjellinen viikko on kasassa taasen tänään. Ja viikon saldo - tuo saldo johon olimme budjetoineet erinäisiä tuloja ja menoeriä kaikenlaisine tapahtumineen. Ja sen arviossa monet asiat tuossa viikko bubjetissa sitten kertovat viikon arkista saldoa. Mikä oli sitten lopputulos - oliko se sitten niin tai näin? Mutta se mikä saldo oli siinä oli kaikki ei vähempää ei enempää. Joten katse eteenpäin ja ... Olkoon arki myös juhlamme!!!

Ma 17.9.2018 Syksy 1. 

On aitoa syksyn aikaa - aikaa jossa tunnusmerkit ovata täysin selkeät syksyn vuodenajalle. Kalenteri myös sen kertoo, mutta kalenteri ei aina anna kaikkea infoa jos esim. katsoo viimekesän ja edellisen toteuneet säät. Tämä vuodenaika on taitekohtana valon suhteen aika merkittävä. Nyt sitä vielä on mutta kaamos aika tulee sitten aikanaan. Onkin hyvä nyt valon aikana ymmärtää että sisäinen valo on... Oi ihana syksy - kaverini!

Ti 18.9.2018 Syksy 2. 

Tuo luonto tekee näin syksyllä omia väri taikojaan ja säätkin on syysmyrskyistä inkkari kesä ilmiöihin sekä kaikkea siltä väliltä. Joten varsin monimuotoinen on tämä syksyn aika - aika tuo siten ei tylsä ole. On vain oltava huomaavainen - huomaavainen tälle hetkelle siinä oleville ilmiöille. Ja noiden ilmiöiden antaa vain nousta selvemmin tietoisuuteen ja siten ne... Oi ihana syksy - kaverini!

Ke 19.9.2018 Syksy 3. 

Syksyn mieli?! Syksy nostaa tunteita pintaan ja mieleen, mutta mitä ja millaisia kenellekin? Tuo mieli on nähnyt monta syksyä ja se muistaa valikoidusti tai satunnaisesti mitä se on sekä pitää sisällään. Tuo mieli on jo luonut sille odotus arvot niin plussat kuin miinukset. Haluammeko me tätä vai haluaisimmeko sen olevan jotenkin toisin? Niin otetaankin tämä syksy mielemme maailmassa omiin ohjaksiin jolloinhan...  Oi ihana syksy - kaverini!

To 20.9.2018 Syksy 4. 

On kuitenkin jokainen päivä ja sen syksyiset valoisat tunnit antoisia niille asioille missä luonnonvalo on paras valonlähde. Mutta nykyään kaikki valolaitteet ovat niin tehokkaita ja käytännöllisiä että moni arkinen pimeessä tapahuva toimenpide on aikalailla leikintekoa verraten ennnen aikuisiin "pärevaloihin". Valo on niin ilon kuin käytännön lähde eli siinä ajatusta täksi... Oi ihana syksy - kaverini!

Pe 21.9.2018 Syksy 5. 

Niin on aika nyt - on aika tarttua kiinni syksyyn uusin aattein. Miksi me jäisimme niihin ns. "vanhoihin energioihin", jossa syksy on sateinen - pimeä ja kurja. Vaan nähdä uudella lailla miten meidän mielemme rakentama nyt kuva tulevasta syksystä onkin toisin. Ei niin joka oli ennen perustunut menneisiin syksyihin. Mutta kun tartumme uusin energioin ennakko luulottomasti uudesti nyt tähän hetkeen ja... Oi ihana syksy - kaverini!

La 22.9.2018 Syksy 6. 

Tuo syksyn väriloisto - tuo syksyn pimeys ne puhuttavat. Monet ulkoiset asiat tuovat esille eri aihepiirejä ihmisten väliseen vuorovaikutukseen. Mutta sisäinen kokeminen on aina joka syksy aivan uusi ja ainutkertainen vaikka tilanne näyttäisi olevan samankaltainen. Kurktataan tänä syksynä omaan sisäiseen kokemus maailmaan ja sen intuitioon jolloin meille... Oi ihana syksy - kaverini!

Su 23.9.2018 Syksy 7. 

On aika - on aika aidon ja aidoimman syksyn -  syksyn jota haluamme kokea parhaalla mahdollisella tavalla. Tavalla jota emme ole ennen ajatelleet - ajatelleet että se voisi olla merkitsevästi toisenlainen. Eikä vanha kaava toteuta enää itseään - emmekä anna vanhojen asioiden rakentaa - rakentaa jo koettua vanhan näköistä syksyä. Vaan koemme aivan jotain uutta - uutta tuntematonta, jolloin onkin... Oi ihana syksy - kaverini!

Ma 24.9.2018 Tulevaisuus 1. 

Hups siinäpä on aika "jonlööriseviä" taitoja vaativa sana kuin tulevaisuus. Mitä se tulee olemaan - mitä se ei tule olemaan? Miten mielemme sen tulee mieltämään tulevaisuudessa vai onko se vain jokin illuusio mitä nyt luulemme tulevaisuudeksi - tulevaisuudeksi ihan järkevien ja loogisten ajatusten summa tai yhtälö. Se kiehtoo niin tuo tulevaisuus. Arvelemme ja arvuuttelemme sekä luulemme... Niin tulevaisuus olkoon antoisa tässä olevassa hetkessä!

Ti 25.9.2018 Tulevaisuus 2. 

On aamuja tai hetkiä jolloin herää tai kokee hyvin "auvoisasti" sen hetken, jolloin "pulvahtaa" tunteisiin tai tietoisuuteen hetki tämä. Ja sen hetken tunne on levollisen pysäyttävä ja kadottaa menneisyyden  sekä tulevaisuuden. Tuo ilon hetki kertoo meille tulevaisuuden arjestakin älä stressaa - älä huolehdi siitä mitä et nyt voi vielä tietää tai tehdä jne. Siispä toivotaan tietoisesti näitä auvoisia hetkiä, jolloin...  Niin tulevaisuus olkoon antoisa tässä olevassa hetkessä!

Ke 26.9.2018 Tulevaisuus 3.

 Katse tulevaisuuteen kiinnostaa ja samalla pelottaa. Katse hakee hyviä juttuja ja toivekkuutta sekä onnistumisia - mitä ne nyt onkin kunkin kohdalla. Mutta tuo egomielen osa tuppaa nostavan pintaan epävarmuuksia tai suoranaisia tappio ennustuksia. Kuitenkin ei tulevaa pidä rakentaa pelon lähtökohdista. Tarvitaan uskallusta "kurkata" sisäiseen tunteeseen ajatukseen mitä oikeasti tuo tulevan haluaisi olla ja luottaa siihen jolloin... Niin tulevaisuus olkoon antoisa tässä olevassa hetkessä!

To 27.9.2018 Tulevaisuus 4. 

Miten helppoa onkaan suunnitella kun juuri nyt puhaltaa myötätuulet elämässä ja miten ne murheet sekä tappiot haihtuivat menneisyyteen. Näin sen pitääkin olla, mutta tuo egoisa olemus taustalla kuitenkin yrittää löytää pelon tai epävarmuuden porsaan reikää tästä hyvästä nykyhetken saundista. Kun sen metkut huomaamme niin vain siirrämme egomme tarkkailu luokalle tarkkailtavakisi niin se ei häritsekkään enää, joten... Niin tulevaisuus olkoon antoisa tässä olevassa hetkessä!

Pe 28.9.2018 Tulevaisuus 5. 

On ajansaatossa maailman meno niin paljon muuttunut. Mitä se todellakin oli ennen - ennen ja ennen - huomaa se että miten paljon sieltä nousee tiedostamatonta vanhaa asiaa ohjaamaan tätä hetkeä. Ja hetki joka nyt on ei ole todellakaan millään muotoon lähtökohdaltaan kuin ennen. Miksi siis tuo tiedostamaton ajattelumme rakentaisi tulevaisuuden hahmotelman. Kysy itseltäsi mitä haluan nyt enkä niinkuin... Niin tulevaisuus olkoon antoisa tässä olevassa hetkessä!

La 29.9.2018 Tulevaisuus 6. 

On nyt uusi aika - aika herätä huomaamaan missä menemme tässä välistä niin hullussa maailmassa?! On aika pysähtyä - on aika rakastua tähän tähän hetkeen jossa meillä ei ole niitä vanhoja rajoja eikä mitään mikä menneistä käsin tekisi meidät murheelliseksi. Sillä sisällä olevamme todellinen olemus joka on ilon - onnen - rauhan valtakunta. Vaikka kuinka tämä ulkoinen maailma ja sen uskomukset toista väittäisi - väittäisi egonmielen kautta. Jolloin me olisimme riippuvaisia ulkoisista onnen lahjoista. Ja kuitenkin se sisäinen rakkaus on se joka... Niin tulevaisuus olkoon antoisa tässä olevassa hetkessä!

Su 30.09.2018 Tulevaisuus 7. 

Kaikki ovat huomanneet miten maailma on todella muuttunut. Mutta on hyvä huomata että muutoksessa on erittäin paljon myönteistä kehitystä. On paljon sellaista tietoisuutta ja ihmisten heräämistä, jossa ymmärretään ja koetaan että tuo myönteinen energia on tuonut käytännön asioista alkaen uutta ja valoisampaa elämää kaikkeen olemiseen. Ja nyt on vain meidän tietoisesti hyvä nähdä ja tarttua näihin uusiin energioihin, jolloin... Niin tulevaisuus olkoon antoisa tässä olevassa hetkessä!

Lokakuu 2018

Ma 1.10.2018 Olen kunnossa 1. 

Haluluaisimme olla hyvässä kunnossa ja mieli virkeä eli kaikki hyvin. Mutta kun tuo elämä täällä "maakrapuna" ei ole noin yksinkertaista tai suoraviivaista. Mutta mitä se kunto on kenellekin - mitkä ovat hyvän kunnon kriteerit - kuka ne määrittää?! On arkinen kunto ja tietenkin juhlava juhla kunto. Ollaan erilaisia tilanteissa jossa on kunto tarve mitä erilaisin. Määrittelemmekö itse tuon kunnon vai... Kun etsii niin löytää ja kolkutavalle avataan -  on onni tuo!

Ti 2.10.2018 Olen kunnossa 2. 

Fyysinen kunto on ensiksi ajatuksissa pintaan nouseva ajatus kunnosta. Tuo fyysinen kunto on jo iäkkäämmällä kerennyt kokea monia vaiheita fyysisen kunnon erilaisina ilmentyminä. Kun taas nuorempi kokee vaikka onkin omia vaihteluita ollut tilanteen aivan eri tavalla. Tuon fyysisen  kunnon mittari pitäisi löytyä jokaiselta itseltään ei vertailemalla muihin. Määritelmä itselle löytyy kun kuuntelee itseään ja aidosti arvioi hyvyksyvästi itsensä oli tuo vaihe sitten tällä hetkellä mikä tahansa, jolloin huomaamme... Kun etsii niin löytää ja kolkutavalle avataan -  on onni tuo!

Ke 3.10.2018 Olen kunnossa 3. 

Jo ajatus olen kunnossa - olen riittävässä kunnossa - niin fyysisesti ajatellen. Jo ajatus haluan kasvaa henkisesti ja ymmärtää syvempää itseäni, jotta olisin kunnossa ehjästi kokonaisuutena. Olen kunnossa siten ja olen kunnon tiellä elämän, jossa haluan olla kunnossa. Se jo johtaa parempaan kuntoon tekemättä juurikaan mitään. Annan vain ajatukseni käyttöön missä se ohjaa toimintaani - olen kunnossa. Jo pelkkä ajatus josta seuraa... Kun etsii niin löytää ja kolkutavalle avataan -  on onni tuo!

To 4.10.2018 Olen kunnossa 4. 

Ajatuksemme jo olen kunnossa on jo hyvä lähtökohta toteuttaa elämän polkua, joka on hyvin haasteellinen - haasteellinen niinkuin sen tulee ollakkin. Kunnossa ollessa arkiset projektit sujuvat kuin vettä vaan. Suunnittelemme jo seuraavaa ja seuraavaa kun tuota virtaa tuntuu olevan. Mutta mihin suuntaan silloin matkaamme - matkaamme putkeen josta tekemisestä onnistumisesta tulee itsetarkoitus. Ja jossain kohtaan tulee "kuoppakohta" kun iskee "väsy" - innottomuus... Kun etsii niin löytää ja kolkutavalle avataan -  on onni tuo!

Pe 5.10.2018 Olen kunnossa 5. 

Jos entäpä en ole kunnossa. Voi olla kehossa monenlaista remppaa menossa ja häiriöitä jotka vievät huomiota päivän budjetista aivan liikaa. Tai jos on jotain joka estää kaiken ns. normaali päivän tekemisen. Mieli askartelee epätietoisuudessaan niiden kanssa ja jo se sen tuhannen kerran palaa siihen missä että mitä on sekä miksi? "Astutaan" askel kohti sisäistä hiljentymistä ja kuunnellaan sisäistä intuitiota, jolloin... Kun etsii niin löytää ja kolkutavalle avataan -  on onni tuo!

La 6.10.2018 Olen kunnossa 6. Kunnossa oleminen on hauskaa. On ihan kivaa rakennella kuntoa - niin fyysistä kuntoa - niin sillä kun on selvä logiikka johon voi järkiperäisesti paneutua. Ja siitä on tietoa jaossa pilvin pimein. Alkaa olla siitä tietomäärästä vaikea jo valita itselle sopivia linjoja kuntoonliittyvistä osa-alueista. Tuohon "fysiikkaan" vaikuttavia asioista voi niin monenlaista "uskomus tiedettä" että valinta on vaikeaa mihin uskontokuntaan haluan kuulua. Mutta jälleen - pysähdy - kysy itseltäsi aidosti niin... Kun etsii niin löytää ja kolkutavalle avataan -  on onni tuo!

Su 7.10.2018 Olen kunnossa 7. 

Henkinen vire antaa mahdollisuuden kasvattaa pääomaa kaikkeen. Tuo mitä ei käsin voi kosketella on kuitenkin kokemus, joka kantaa tuo elämän sisällön kuntoa - kuntoa kohdata asioita - kuntoa oppia ymmärtämään elämää laajemmin sekä syvällisemmin. Henkinen kunto ei mitenkään sulje mitään muuta pois vaan samassa veneessä, jossa sitä ollaan suodetaan ja huovataan. Niin nähdä elämän "olen kunnossa" yksikertaisena niin...  Kun etsii niin löytää ja kolkutavalle avataan -  on onni tuo!

Ma 8.10.2018 Ajan henki 1. 

On todellinen tilanne nyt menossa - on ajan henki nyt. Nyt ympärillä ja itsemme kanssa on hyvinkin hektistä ja sanotaan että on vauhti päällä että mukana ei meinaa aina kestää. Kestää eikä jaksaa onko tuo ja nuo se sitten ajan henkeä? Mitä muuta se on onko se käytäntöä arjessa - pitääkö se olla ajan henki. Huomataan että olemme ruorissa, josta laivaamme ohjataan, jolloin... Olkoon aikamme ilon täyttämä "syysmyrskyissäkin".

Ti 9.10.2018 Ajan henki 2. 

Hyvin se voi olla vaikka nostalgiaa - nostalgiaa jonkun menneen - jonkun jota olemme kokeneet - jota me kannamme vahvasti mukana. Mutta onko ajan henki tuossa menneessä vai onko se kuiteknki kaipuu jostain tulevasta "huippu konsertista"? Mieli tuolla päivämme työmaalla on hyvin kiinni ajan hengessä - ajan vaativassa haasteen haasteessa. Niin tuossa haasteessa kysytään olenko tässä täysillä mukana vai pitäisikö minun olla enemmän kiinni ajan hengessä, jolloin... Olkoon aikamme ilon täyttämä "syysmyrskyissäkin".

Ke 10.10.2018 Ajan henki 3. 

Esille meille nousee tänä päivänä miten me selviämme erilaisista ulkoisista asioista ja mitä arjessa on. On maailman tasolla hektisesti esillä kaikkea katastrofista alkaen ja niistä tullen aivan pieniin yksityiskohtiin omassa elämässämme. Vaikka kaikki nuo asiat eivät aiheuta kuin pienen epävarmuuden häivähdyksen itsessämme niin ne ovat joko siinä olohuoneessa TV-ruudulla tai omissa ajatuksissamme. Tähän ajan henkeen voi löytää ymmärryksen ja vastauksia kun vain avaamme mielen... Olkoon aikamme ilon täyttämä "syysmyrskyissäkin".

To 11.10.2018 Ajan henki 4. 

Tänä päivänä on jo paljon ihmisiä jotka kiinnostuneet henkisistä asioista. Eikä ne enää ole vain ylhäältäpäin johdatettuja totuuksia. Ajan hengessä ihmiset ovat alkaneet kysenalaistaa kaikenlaista jo olevaa vanhaa tietoa tai uskomusta. Niin henkisellä sektorilla kuin kenties formulan keski sektorilla ollaan menossa hyvää vauhtia eteenpäin kohti elämän peruskysymyksiä. Myös vastauksia on löytynyt merkittävästi, joka on ruokkinut lisääntyvää kiinnostusta. Kiinnostu - innostu niin... Olkoon aikamme ilon täyttämä "syysmyrskyissäkin".

Pe 12.10.2018 Ajan henki 5. 

Tuo uusi aika on nyt menossa olemmeko siitä miten kiinnostuneita tai emme. Elämässä kaikki on energiaa jossain muodossa ja se värähtelee. Tuo energia saa ihmiset huomaamaan ja ajattelemaan uudella lailla mitä nyt tapahtuu. Jo siinä omassa ympäristössä on aivan erilainen synergia ja meininki kuin vaikka vielä viime vuosituhannen puolella. Vaikka sen loppupuolella oli jo kaikki kehittynyttä elämää. Seuratkaamme -  herätkäämme uutta aikaa niin... Olkoon aikamme ilon täyttämä "syysmyrskyissäkin".

La 13.10.2018 Ajan henki 6. 

Niin maailman poliittinen ja kaikenlainen globaalimeno on todellakin tullut meille sisään tietoisuuteen ovista ja ikkunoista. Media tekee tehtäväänsä rummuttaa ja myös revittää asioista monista aivan myös ilman jutun juurta. Sensaatio hakuisuus - taistelu paremmuudesta mediassakin. Keinot ja tyyli sekä asioiden todenperäisyys on aina kysenalaistamisen alainen. Poislukien selkeät tapahutumat josta saa riittävän monelta kantilta tietoa. Mutta kääntymällä omaan sisäiseen intuition puoleen kaikki selkeytyy ja... Olkoon aikamme ilon täyttämä "syysmyrskyissäkin".

Su 14.10.2018 Ajan henki 7. 

On se määritelmässä fyysisiä tai henkisiä asioita ajan hengessä. Niin aika on toinen mennyt ei palaa - eikä sinne tarvitse palata. Tuleva on mahdollisuus mutta sitä ei vielä ole - eikä sitä voi tietää mitä se todellisesti on. Olkaamme siis tässä hetkessä fraasilla "tässä olen enkä muuta voi". Mutta hyväksyen itsensä itsenään tähän aikaan sellaisena kun on ja sellaisena että voi vaikuttaa valinnoilla jokaiseen hetkeen, silloinhan... Olkoon aikamme ilon täyttämä "syysmyrskyissäkin".

Ma 15.10.2018 Onko maailma miltä näyttää 1? 

Voi kysyä eri henkilöiltä miltä heistä tämä maaailma näyttää ja saamme siintä aika monimuotoisen mielikuva kirjo kavalgaadin. Herättääkö tuo erinäkemys meissä mitä kysymyksiä tämän arkisen aherruksen lomassa? Näyttääkö maailma tältä vai toisenlaiselta jonka kuvaelman saimme toiselta henkilöltä? Moni toisen ajatus tai siitä tuleva mielikuva yllättää meidät ja jopa pysäyttää. Mutta jos pysähtyisimme jo luonnostaan heräämään niin... On aika vain aikaa - mutta elämällä ei ole aikaa vaan ikuisuus.

Ti 16.10.2018 Onko maailma miltä näyttää 2? 

Mikä on se maailmankuva joka piirtyy eri asiyhteyksissä verkkokalvoillemme? Näemme sen monet kasvot, mutta onko se miltä sen tiedostamatta haluamme nähdä kuin elokuva laite joka projisoi kuvan valkokankaalle niin kuin meidän verkkokalvollemme. Mitä me oikeasti haluamme nähdä - kuulla eri aisteilla hereillä olo aikanamme? Mikä on tiedostamatonta - mikä tiedostettua. Alamme vähitellen huomata että maailman kuvamme alkaa... On aika vain aikaa - mutta elämällä ei ole aikaa vaan ikuisuus.

Ke 17.10.2018 Onko maailma miltä näyttää 3? 

Pelko - pelolla hallitseminen tekee näkyvästä maailmastamme hallitsevan vaikka egomieli kuittaa ei se vaikuta minuun. Pelkoa tulee monista isoista maailman asioista, mutta yhtälailla pelko esiintyy piilevästi - tiedostamattomasti ihan pienissä omakohtaisissa asioissammekin, vaikka niin emme sitä ehkä koe tai myönnä. Se kuitenkiin tekee meillä tässä ja nyt maailman sekä sen miltä se näyttää. Mutta on olemassa todellinen rakkaus, joka ei ole pelon vastakohta. Se vain on olevaista, joten... On aika vain aikaa - mutta elämällä ei ole aikaa vaan ikuisuus.

To 18.10.2018 Onko maailma miltä se näyttää 4? 

Kuten näemme miten mielemme rakentaa miltä maailma näyttää.  Ei ole tarvetta käyttää pelkoa rakentamaan maailman kuvaamme, koska sillä me pyörimme vanhoissa kuvioissa ja luomme tulevaisuutta vanhan olettamuksen pohjalle. Kun alamme kuunnella selvemmin omaa intuitiota kaikissa asaioissa huomaamme miten arkisetkin jutut jututtavat meitä mielyttävästi. Tulee ns. positiivinen ajattelu kuin itsestään ja silloinhan...  On aika vain aikaa - mutta elämällä ei ole aikaa vaan ikuisuus.

Pe 19.10.2018 Onko maailma miltä se näyttää 5?

On aika nähdä toisin - toisin kuin iät ajat olemme toistaneet mennyttä aikaa - aikaa aivan liikaa kopioimalla. Ja sitä kautta mielessämme on ollut tunne tietoisuus että jotenkin pitäsi olla toisin - toisin nähdä maailma. Maailma jossa nyt on vauhti päällä - paljon kaikenlaista kehitystä, jotka vievät yhä syvemmälle vauhtiin ja materiaalisiin tavoitteisiin. Mutta on aika nähdä toisin - on aika ottaa askeleita...  On aika vain aikaa - mutta elämällä ei ole aikaa vaan ikuisuus.

La 20.10.2018 Onko maailma miltä se näyttää 6?

On aika rentoutua - rentoutua elämään ja katsoa sitä toisenlaisten lasien lävitse. Kun katsot elämää enemmän rennolla fiiliksellä se alkaa näyttää toiselta ja niin maailmakin muuttuu siinä mukana. Alkaa nähdä asioita mitä ja mitkä oli jo hyväksi todennut ne paremmin sekä antoisammin. Tuo rento fiilis tuo esille sitä elämän viisautta jota me kaipaamme sekä olemme. Tuo fiilis tuo meille siis...   On aika vain aikaa - mutta elämällä ei ole aikaa vaan ikuisuus.

Su 21.10.2018 Onko maailma miltä se näyttää 7?

Niin jokainen voi päättää itsensä kanssa miltä maailma näyttää. Oma ajattelu ja valinnat luovat sille puitteita. Ne valinnat ja niistä seuraavia tunteita erilaisia elämän kokemuksia - kokemuksia joilla me itse luomme sen miltä maailma näyttää. Vaikka mieli järkeillen kertoo toista monista asioista ja mielikuvista millaiselta maailma näyttää. Mutta olemme nyt oppi matkalla itsemme kanssa katsomassa mahdollisuuksia ja joista... On aika vain aikaa - mutta elämällä ei ole aikaa vaan ikuisuus.

Ma 22.10.2018 Liikunta - liike 1!

On ilo ja mahdollisuus liikkua - liikuttaa itseään hyöty- tai aktiivisesti liikkuen jossain muodossa. Silloin kun ei ole jotain liikuntaa estävää tai liike rajoitteita katso liikunta korttisi hyödyksesi. Aina jo pelkkä aito ajatus johonkin liikkumiseen vie matkamme mahdollisuuksien maille kokemaan - näkemään jotain uutta. Liikkeellä olo on kiitollisuuden paikka itselle - paikka ja aika kokea tunnetiloja, joten... Sanonta liike olkoon lääkkeesi - toimikoon!

Ti 23.10.2018 Liikunta  - liike 2!

Liikkuminen aikojen alussa on ollut paljolti käytännön tuomia tarpeellisia haasteita. Haasteita jossa kaikenlainen työ oli jo melkoista liikettä, mutta toisaalta työ ylirasitus aiheutti erilaisia seurauksia. Tekniikan ja erilaisten työmenetelmien kehitys vähensi liikettä ja fyysisyyttä kaikessa tekemisessä. Mutta muutos on ollut välillä hallitsematonta ja siitä on seurannut erilaisia haateita kunnolle. Mutta tuo kehitys on mahdollisuus ja...  Sanonta liike olkoon lääkkeesi - toimikoon!

Ke 24.10.2018 Liikunta - liike! 3

Tuo kehitys on tuonut elintasoa ja erilaisia mahdollisuuksia kaikkeen elämän sisältöön. Kehitys kehittyy mikä on hyvin luonnollista ja toivottavaa. Aina sen vauhti tulee kuitenkin yllätyksenä kaikille ja siten sopeutuminen tulee erittäin haasteelliseksi. Miten siihen sitten liitän työn ja liikunnan tasapainon sekä mitä ne kenelläkin on. On uusien haasteiden aika sopeutua - sopeuttaa itsensä tähän orapyörään, jotta...  Sanonta liike olkoon lääkkeesi - toimikoon!

To 25.10.2018 Liikunta - liike 4!

Nyt tuota kehitystä on katsottava eri kantilta, jotta se olisi mahdollisuus toteuttaa itseään ja pysyisi liikunnallisesti sopivan monenlaisesti sen hyödyntämään. Miten ajankäyttö - mikä on tärkeysjärjestys jokaisen omassa oravanpyörässä. Tuossa yhtälössä tarvitaan nyt uusia ajatuksia - ajatuksia jotka johtavat ratkaisemaan jokaisen itsensä hyödyksi - hyödyksi pysyä riittävässä kunnossa ja löytää elämässä ilon. Valinnoilla me kuitenkin joka hetki...  Sanonta liike olkoon lääkkeesi - toimikoon!

Pe 26.10.2018 Liikunta - liike 5!

Paljon on ihmisiä löytänyt itsensä liikunnan parista ja vastaavasti liikkumattomia on liikaa. On tullut kaksi valtakuntaa, jossa kontrasti liikunnassa on kasvanut joko liikkuen tai liikkumattomuuden suuntaan. Ne jotka etenevät kehityksessä itsensä kanssa maltilla saavat hyviä yksittäisiä fiiliksiä liikunnasta. Ja taas on paljon jossa liikunnastakin on tullut suorittamista. Niinpä niin kuunnellaan omaa vahvaa intuitiota liikunnan saralla, jolloin... Sanonta liike olkoon lääkkeesi - toimikoon!

La 27.10.2018 Liikunta - liike 6!

Tänä päivänä liikuntaa ohjataan hyvinkin ammattimaisesti erilaisissa systeemeissä. On vain kuitenkin liian pieni osa lapsista, aikuisista ja nuorista tuon mahdollisuuden puitteissa liikkeellä. Siksi meidän työytyy omatoimisesti ottaa itsestämme niskasta kiinni ja ottaa myös kavereita  mukaan johonkin ihan omaan juttuun. Ei tarvitse  kuin lähteä yhdessä kävelemään tai lähteä luontoon ulkoilemaan. Tuo yhteismahdollisuus - siinä meille... Sanonta liike olkoon lääkkeesi - toimikoon!

Su 28.10.2018 Liikunta - liike 7!

Tärkeintä on löytää sisäinen tunne  ja ajatus , jossa liike  ja liikunta nousee esille  jossain muodossa ja siintä tulee osa meidän elämäämme. Sen ei tarvitse olla kovin  ihmeellistä siintä  ei tarvitse ottaa syyllisyyttä jos sitä ei harrasta. Erilaiset toimentpiteet ovat meidän sen hetkisiä valintojamme josta seuraa taas jotain, mutta paneutumalla tähän hetkeen,  jossa on uusi mahdollisuutemmme niin... Sanonta liike olkoon lääkkeesi - toimikoon!

Ma 29.10.2018 Hiihto 1.

Suomessa se on hyvin luonnollinen liikuntamuoto. Se alkaa nyt  kun TV sen näytti. Se on samoin kuin keväällä ilmestyvät moottoripuörät tien päälle. Hiihto on muuttunut ja sen harrastajat ovat saaneet mahdollisuuden toteuttaa sitä monella eri tavoin vaikka tuo ilmaston arvaamattomuus sekä muutos siihen vaikuttaa. Hiihdon syvin olemus on jossain meissä syvemmällä. On se olluut evoluutiossa sitten ravinnon perässä "erämaa retkeilyä" tai lasten iloista mäenlaskua sen aikalaisten välineillä. Herätys ajatus hiihtoon niin... Olkoon myös hiiho lääkkeesi - ilosi!

Ti 30.10.2018 Hiihto 2.

Tuo sana maailmalla kertoo laajemman käsitteen kuin murtsikka hiihto. Välineet eri muodoissa ja niiden kehitys on myös mennyt eteenpäin melkoisesti  sekä liikunta paikkojen taso - niin ollaanhan sitä hiihtoputkessakin. Mahdollisuus harrastaaa on kuitenkin hyvä vaikka lyhyimmässsä jaksoissa, jolloin välineet  ovat  avain asemassa - kunnon välineillä tulee oikea kokemus hiihdosta. Ja tämä on on ennenkaikkea tärkeä lapsille sekä nuorille, jotta innostus voii syttyä  hiihtämiseeen. Järjestetäään jotenkin nuorille tuo kokemus , jolloin vaikkka... Olkoon myös hiihto lääkkeesi - ilosi!

Ke 31.10.2018 Hiihto 3.

Kunto sitä saa kiistatta hiihdosta. Sen monipuolisuus saa aikaan käyttäen koko kehoa laaljasti. Kehittäen lihaksistoa ja  verenkierto elimistöä kuntoon. Myös sen vaikutus  psyykkiseen vireyteeen  tulee kahta kautta . Se tuo hyvän fysilogisen vaikutuksen ja liikkunta luonnossa omaan tahtiiin on melkoinen terapeutti. Ainut jarruttava tekijä on miten ja missä pääsen hiihtämään sekä omien aikatulujen  puitteissa.  Sen ei tule antaa kuitenkaan rajoittaa liikaa. Eikä myöskään  puuttelisten välineiden ja tekniikan. Siis liikkeelle niin... Olkoon myös hiihto lääkkeesi - ilosi!

Marraskuu 2018

To 1.11.2018 Hiihto 4. 

Hiihtokausi ei tunnu kovinkaan todelliselta vesisateen keskellä kun sitä näin syksyisin  tulee. Aivan pohjois Suomi alkaa löytää luonnon luen tähän aikaan. Mutta keinolumi ja TV sen näytti olevan jo ovella niinkuin jo Joulunkin juttujja alkaa tulla. Voimme kuitenkin valmistautua tulevaan hiihtokauteen monenlaisin konstein. Lähdet sauvojen kanssa luontoon lenkille ja teet lihaksistoa vahvistavia liikkeitä. Ja kun nouset suksille lihasmuistimme muistaa hiihdon ja siitä se... Olkoon myös hiihto lääkkeesi - ilosi! Pe

2.11.2018 Hiihto 5. 

Tuo valmistava liikunta on avain asia hiihdonkin kannalta. Kun tietoisesti sisäisellä keskittymisellä mennään kohti näitä syksyisiä päiviä pimeneviä, mutta tuolla valmistavalla ajattelulla saamme motivaatiota liikutaan vaikka syksy muuten passivoisi. Tietoisuus tuo parempaa läsnäoloa ja siten sisäinen palo ja valo alkaa loistaa vaikka tuo aurinko on valon kannalta tuolla katveessa. Siis aurinkoa ja... Olkoon myös hiihto lääkkeesi - ilosi!

La 3.11.2018 Hiihto 6. 

Ollessa tuolla syksyisessä sateessa lenkillä voi sen kokemuksen antaa sulautua itselle myönteiseksi kokemukseksi. Jo hyvä nykyaikainen vaate teknologia antaa kaikille keleille hyvät puitteet. Tuon tuulen välistä piiskatessa kohti kasvoja voi ajatuksissa olla tuo ns. vanha energia eli ajatus kuvio. Mutta tietoisesti kääntää tuo hetki uusille urille löytyy aivan uusi energia - energia josta voi huuhdahtaa hei tää on ihan jees. Nokka kohti kaikkia kelejä, jolloin... Olkoon myös hiihto lääkkeesi - ilosi!

Su 4.11.2018 Hiihto 7. 

On etuoikeutettu huippujuttu jos on mahdollisuus mennä paanalle joka nyt voi olla ensilumen- tai tunneli latu. Kun on kyse harrastuksesta siinä on elementtejä josta tykkää ja se saa aikaan niitä onnistumisen kokemuksia sekä hyvää oloa että kuntoa. Tuota kuntoa tarvitaan kaikissa elämän käänteissä joko aivan fyysisesti tai sitten henkisellä sektorilla. Annetaan siksi harrastuksiemme tykkäämisen syventyä aivan rakkaus suhteeksi iloksemme, joten... Olkoon myös hiihto lääkkeesi - ilosi!

Ma 5.11.2018 Sade 1. 

Sade piiskasi ravakasti ikkunaan ja ikkunan peltikin rämisi voimakkaasti. Tuo syksyinen sade vetenä alkoi - alkoi myrskyten, mutta rännäksi se muuttui. Mitä tunteita tuo ja se tuokaan pintaan - niin tunteet on kaiken a ja o elämän kokemisessa. Tuo sade sai aikaan tunteita ja noita elämän suolan raaka-aineita. Sade siis on mahdollisuus, mutta... Sääkin voi olla terapeutti henkisyyden!?

Ti 6.11.2018 Sade 2. 

On pouta ja tuttuja merkkejä sateen tulosta. Nuo merkit ovat yhtä säätiedoituksen ja oman kokemuksen kanssa. Niinkuin nuo merkit on elämässä "merkki päällä" että on jotain tulossa. Se voi olla hyvin erilaista kuin tuo sadekkin. Tuoko sateen tulo kenties käytännön tai mielen tasolla ajatuksia -  tunteita - tunteita voi ei vai hei tästä muotoukin erillainen päivä tai tunne. Niin otammekin vastaan uuden lähestymisen tuohon tulevaan "sateeseen"  wau niin... Sääkin voi olla terapeutti henkisyyden!?

Ke 7.11.2018 Sade 3. 

On myös sateita jotka miellyttävän leppeästi satelee lämpöisesti ja juuri aivan oikeaan aikaan -  kuin oikealla tunteella sekä tilanteessa, jossa oma mieli kohtaa tuo leppeyden kuin tilaten sitä. Vaikka sade vain on kuvannollinen elementti, mutta sen luonne symbolisoi hyvinkin meidän sen hetkisiä tilanteita joko tukien tai repien. Kun sade tuo leppeä antaa sisäistä rauhaa ja samalla huomaakin että kiire hiljeni - hidastui. Kun tunteet ja sade kohtaavat leiki sillä ajatuksella, niin... Sääkin voi olla terapeutti henkisyyden!?

To 8.11.2018 Sade 4. 

Sateen jälkeen tulee vuorenvarmasti pouta. Niin elämän vuoristoradallakin mennään ylös ja alas kuin tuon sateen erimuotojen symbolisointi. Kun sateen jälkeen tulee pouta voi se tuntua luonnon raikkautena tai muuten vain puhdistava. Niin tulee arjessakin tilanteita myrskyävältä mereltä palaten vain pieniin aaltoihin kuin vesilasin pieni vire. Niin nuo arkiset tuuletkin saavat aikaan ymmärrystä mielessämme ja... Sääkin voi olla terapeutti henkisyyden!?

Pe 9.11.2018 Sade 5. 

Se voi olla kaunista katsottavaa. Tuo sade voi rakentaa kesäisen sateenkaaren. Se olla lumi joka leijailee rauhoittavasti kevyinä untuvina mielyttävässä pakkassäässä. Niin sateella on oma luonteensa mielissämme. Mutta onko meille aikaa huomata sitä kuin harvakseltaan. Vai olemmeko kiinni niin omissa rutiineissamme, että emme juurikaan noita ilmiöitä huomioi. Mutta kun tiedostamme niitä näemme useammin ja...  Sääkin voi olla terapeutti henkisyyden!?

La 10.11.2018 Sade 6. 

Niin sadekin voi ravistella meitä syvemminkin eikä se pelkästään kastele meitä tai peitä lumeen. Tuo sade voi saada sisäistä värähtelyä kun se välistä menee sinne syvälle sieluun saakka. Tuo sade ravistelee meitä kun se välistä kastelee meidät ja kylmä koleus menee ihan luihin ytimiin saakka. Tuo sade hertättää pakostakin meistä muita tunteita kuin arkinen materiaaliin perustuvia seikkoja. Niin tuo värähdys tuo... Sääkin voi olla terapeutti henkisyyden!?

Su 11.10. 2018 Sade 7. 

Tuo sielun värähdys sai sen aikaan mikä tahansa se saa aikaan ensin ajatuksen - sitten tunteen ja kokemuksen. Kokemuksen jostain joka yllättää aiheellaan tai kokemuksen syvyydellä. Tuolla syvyydellä jolla emme olleet tottuneet arkisia askareita toteuttamaan. Tuo kylmän kolean - märän - nöyrän - epämielyttävän kokemuksen jälkeen. Jälkeen tuleekin jokin syvempi tunne joka pyyhkäisee kaikki nuo kokemukset tunteet alleen ja nostaa tilalle syvän rakkauden joka... Sääkin voi olla terapeutti henkisyyden!?

Ma 12.11.2018 Innokkuus 1. 

On innokkuus kohdannut hetken ja kaikki tuntuu sujuvan sekä tuo innokkuuden energia vain lisääntyy. Niin monasti - tosin liian harvoin innosutuessamme tuntuu tuolta sekä kaikki on in eikä out. Mutta kun on kaikki hyvin ajattelen hyvä juttu, mutta jossain "takaraivossa" on jokin epävarmuus - voiko asiat olla ja pysyä näin hyvin. Huomataan tämä niin... Olkoon innokkuus ja innostuminen päivässä jokaisessa!

Ti 13.11.2018 Innokkuus 2. 

On innokkuuden kokoluokka sitten mikä tahansa se on tunteena ihan hyvä buusteri päivän sille hetkelle. Tartutaan kiinni tuohon hetkeen - hetkeen jossa elämme innostuneesti. Tuo innostuminen jostain asiasta kun sen nostamme tietoisuuteen ja herkuttelemme sillä niin se tuo sille kantavuutta jatkua ja jatkua pitempään - eikä tule sellaista notkahdusta edes ajan myötä. Siis tietoisuus niin... Olkoon innokkuus ja innostuminen päivässä jokaisessa!

Ke 14.11.2018 Innokkuus 3. 

Kun tuo innokkuus kuitenkin laskee kyseiseen asiaan jo ihan normaalisti tai jokin vastoinkäyminen siinä saa aikaan alavireyden. Vaikka äsken vielä oli kaikki vauhdissa ja hyvin. Mutta elämä aaltoilee - se vain aaltoilee joka tapauksessa omalla kiertoradallaan. Niin ei tarvitse kuin se tiedostaa se tunne joka siellä pyrkii tuota innokkuutta laskemaan. Annamme sen jälkeen tuon tunteen lähteä "kävelemään" pois. Ja jälleen huomaamme... Olkoon innokkuus ja innostuminen päivässä jokaisessa!

To 15.11.2018 Innokkuus 4. J

oskus tai liian usein ei tuota innokkuutta tunnu syttyvän sen hetkiseen asiaan. Tai myöskin jo ennakkoon jokin juttu tuntuu että se on siellä tulossa ja voi rähmä. Niin ei innosta ei vaan innostu. Mutta yhtäkaikki kysymys on vain tämän hetken olemisesta, josta joko innostutaan tai ei. Kiinnostus tähän hetkeen kertoo miten arvostan elämää ja olen siitä innostunut. Niin annetaan arvo olemiselle tälle hetkelle niin...  Olkoon innokkuus ja innostuminen päivässä jokaisessa!

Pe 16.11.2018 Innokkuus 5. 

Kun tuo matalapaine vain jatkuu ja jatkuun eikä millään meinaa tulla perus iloa ja innostumista meneillään olevaan juttuun. Vaikka jajattelisi positiivisesti. Mutta kun ei se ilo ja innokkuus käskemällä eikä suorittamalla tule. Vaan meidän täytyy päästää irti jostain asioista, jotka pitävät meidät jumissa. Jumi vapautuu kun  irrottaudumme tähän hetkeen niin... Olkoon innokkkuus ja innostuminen päivässä jokaisessa!

La 17.11.2018 Innokkuus 6. 

Saimme kuitenkin niskalenkin jutusta tästä vaikka hammasta purren. Mutta samalla päätimme että täytyy olla  jokin luontevampi asioiden juttujen ajatus josta siitä tuleva tunne ja kokemus olisi toinen. Tämä elämän oppikoulu opettaa kunhan sen oikein vain oivallamme ja niin innokkuus palasi taas kokemukseemme sekä arjen pöyrritys tuntui ilolta ja innoittavalta, joten... Olkoon innokkuus ja innostuminen päivässä jokaisessa!

Su 18.11.2018 Innokkuus 7.

 On ilmeisen iloa innostua jostain todella toden teolla. Innostuminen ui aivan joka soluun ja sielun perille asti. On niitä huippu innosumisen juttuja mutta jotenkin on myös mielellä halu arviioida että tuo innostsavampi kun tuo. Kuitenkin on tärkeää innostua joka päivä jostakin ja kokea sitä  läsnä olon tunnetta jota elämaä kaipaa. Tuo tunne on se johtotähti joka loistaa meille tietä eteenpäin, jolloin... Olkoon innokkuus ja innostuminen päivässä jokaisessa!

Ma 19.11.2018 Kiitos 1. 

 Tuo arvokas pieni sana kooltaan ei kuitenkaan arvoltaan pieni. Sen tarkoitus, sisältö on hyvin laaja ja erilainen milloin sitä käyttää ja sekä mihin tarkoitukseen . Tai ja vai oisko sillä todella syvällisempi merkitys myös jota harvoin edes ymmärtää sen laajuutta sekä syvyyttä. Arki sanalle kiitos on hyvin arkinen ja jopa hyvin rutiinin omainen. Mutta arkikin sen löytäköön jolloin... Kiittäkäämme aidosti sydämmestämme - useammin! 

Ti 20.11.2018 Kiitos 2. 

On aika löytää kiitos ja sen syvempi merkitys. Arjessa jo pelkkä yksittäinen lämmin hymy ja kiitos siihen kapupan päälle. Se ei ole paljon pyydetty. Kiitos ei liukuhihnalta ole tarkoitus vaan läytää se kynnys josssta avaa tuon lämpimän hymyn kera kiitoksen. Monasti pidämme itsestään selvyytenä että toinen tai toiset ovat huomanneet tuon eleen vaikka ilman sanoja. Pysähdy  ja kerro helposti tuo kiitos ja tarkoitaa sitä , jolloin...  Kiittäkäämme aidosti sydämestämme - useammin!

Ke 21.11.2018 Kiitos 3. 

Niin ajassa tässä tuo läsnäoo oln jo kahdenkeskisessä kanssakäymisessä on kiitoksen ele. Sillloin toinen tulee huomioitua  ja tulee kuulluksi eikä päällimmäisenä ole omat ajtukset sekä tilannne. Kiittäminen siten osoitetaan jo pelkällä olemisella. Koko tilanteessa henkii tuo sydämmellinen olo puolin ja toisin - ollaan saman arvoisia nyt ja just nyt . Taito olla "paikalla " on hyvä, jolloin... Kiittäkäämme aidosti sydämestämme - useammin!

To 22.11.2018 Kiitos 4. 

Tämä nykyinen elämän meno on tiivistä ja sen varjoon sekä sen selityksen varjoon tahtoo jäädä aito toisen huomioiminen. Jatkuvasti on tilanteita jossa on ensin toiminta  - toiminta kylläkin suunniteltu. Mutta sen toeutus viekin melkein kaiken huomion. Ja siten asioille jossa olisi aihetta kiitokselle kulkevat meidän ohitsemme eikä tuota pientä sanaa kerkiä kuin ohimennen heittämäään. Ja sen aitous jää hyvin kepeäksi. Siispä huomioidaan toiset, jolloin... Kiittäkäämme aidosti sydämestämme - useammin!

Pe 23.11.2018 Kiitos 5. 

Tuo ihan kiva sana jopa ihana korville kuultavaksi. Se kuitenkin lämmittää meitä jokaista jos sen kohteeksi joudume - niin ennenkaikkea myös ansaitsemme sen. Mutta muyös kiitos sanan jakaminen on ilo antajalle. Saaminen ja antaminen on nimittäin yhtä arvokasta suuntaan ja toiseen. Myös sanan kiitos tehostaminen katseella tuolla ilmeiden maailman syvimmällä olemuksella voi tehostaa, jolloin... Kiittäkäämme aidosti sydämestämme - useammin!

La 24.11.2018 Kiitos 6. 

On anteliasta olla kiitollinen ja avoin kiitoksen antamiselle. On myös avoimempi olemisen taika olla myö erittäin vastaanottavainen kiitokselle. Aina sanominen ja vastaanottaminen ei ole helppoa käytännön arkisella elämisen sekä olemisen niin tunne tai kokemumus tasolla. Kaikki tilanteet yhtälailla on on aina oppimisen paikka, jota vähitellen soveltaen käytäntöön. Kun huomaat tämän, niin... Kiittäkäämme aidosti sydämestämme - useammin!

Su 25.11.2918 Kiitos 7. 

On aina uusien mahdollisuuksien aika löytää tuo sana kiitoksen taika. Se ei koe inflaatiota kun sen aitous löydetään ja koetaan. Sen todellisuus on paljon syvällisempi kuin sana kiitos. Se liikkuu henkisyyden sielun ytimessä siten se voi olla sanaton tai hyvin läsnäoleva voimaannuttava konkreettinen tilanne , jossa siihen käytetään kaikkia kehon  ilmaisu muotoja käyttäen sen viestitämiseksi. Myös hyvin vahvaa intuitiota käyttäen, jolloin... Kiittäkäämme aidosti sydämestämme - useammin!

Ma 26.11.2018 Kuun taika 1. 

Täyden kuun aika joka tulee kuukausittain - kuukausittain sen aika on nyt taas koittanut. Kun täydellä terältä tuo kuu saa hohtaa lailla juustopallonkin kuvaelman. Välillä se kirkkaana loistaa ja kertoo omaa tarinaansa. Sen tarinat voivat olla hyvin arkiset tai hyvinkin romanttisia. Nuo tarinat ovat hyvinkin mielenkiintoiset, sillä aiheita ei puutu taiassa kuun. Nuo taiat - hei herätys aika kuun... Kuun "täyteläisyys" - täyteläisyys elämän iloa on.

Ti 27.11.2018 Kuun taika 2. 

Kuun laskeva aika sirpiksi muotoutuu muodoksi tuon. Näin aika kulkee ajallaan tuossa kuun syksillsä . Monet asiat ulkevat syksleissä. Syksilyys tuo elämään myös rytmiä ja monet asiat kulkevat sykleissä muutenkin. On myös helpompi kun asiat sekä toiminta ovat syksleissä. Kun elämä näin virtaa eteenpäin on se ja sen rytmi tarpeellinen ovat kohdallaan, jolloin...  Kuun "täyteläisyys" - täyteläisyys elämän iloa on.

Ke 28.11.2018 Kuun taika 3. 

Kuun kehä rakentuu kun sää olot ovat muuttumassa. Sen viite on aika toimiva - siis tietoa jaossa. Kuuta ja avarutta tutkitaan yrittäen saada selville asioidta planeettamme ulkopuolelta. Tieto kiinnostaa ihmisiä - tietoa etenkin joka on enemmän arvotukksellista ja salaperäistä sekä jopa mystistä. Tietenkin se on luonnollista sitä ottaa selville että ymmärtää. Mutta voimme kiinnostua hakeman tetoa myös enemmän  itsestämme  - sisäisesti. tuo tieto antaa mahdollisuuksia... Kuun "täyteteläisyys" - täyteläisyys elämän iloa on.

To 29.11.2018 Kuun taika 4. S

e voi olla hyvinkin romanttinen tai  hyvin käytönnöllinen. Talvella kuun kuun valossa liikkuminen vaikka täyden kuun aikaan hankien keskellä ja etenkin luonnossa, jossa valot sekä varjot vaihtelevat vahvalla kontrastilla. Se luo tunnelmaa, mutta voi myös antaa valoa työn tekemiseen. Nyt vähenevä kuun koko ei tarvitse kuitenkaan laskea mahdollisuuksia toimia  ja olla energinen. Siispä... Kuun "täyteläisyys" - täyteläisyys elämäniloa on. 

Pe 30.11.2018 Kuun taika 5. 

Niin leikkisä  kuin lapsilla leikki tuo. Heille kuu lisää mielikuvitusta leikin. Kaikki leikki lapsilla "työtä on", mutta pääasiassa se hauskaa on . Paitsi leikki välillä totiseksi käy - käy kuin elämä aikuisten.- niin totista tosissaan. Kysyy leikki olisko kuu myös aikuisten elämän leikki hieman iloisempi? Jos lapsi ja aikuinen kuuta yhdessä katsoisi ja sen kansa tarinoisi vois yhteinen ilo koittaa, jolloin... Kuun "täyteläisyys" - täyteläisyys eämäniloa on.

Joulukuu

La 1.12.2018 Kuun taika 6. 

Kun 60-luvulla vierailtiin kuussa raketin voimin niin oli se aika ihmeellisen tuntuntuista. Kun pelkästään lennoilla käynti oli harvinaistea vain pienten ryhmien matkailua. Lähinnä työn puitteissa ja vähemmän lomailailemassa. Niin aika muuttuu ja sen tulee muuttua kehityksen myötä, mutta lähinnä kehityksen aikamaoinen vauhti asettaa mielelle melkoisia vaatimuksia . Tuo vaatimus pitää nähdä haasteena, jolloin henkinen kehitys... Kuun "täyteläisyys " - täyteläisyys elämäniloa on.

Su 2.12.2018 Kuun taika 7. 

Täydellisyys sitä voisi kuvitella kuun taiaan alla. Mieli halajaa vähintään hyvää onnistumista ellei leikkisästi täydellistä. Kuun pimennykkset  - täysi kuu- ja muut kuun ilmiöt luonnehtivat mielen moninaisuutta myös. Kirkas talvinen pakkassää, jossa  täysi kuu loistaa kirkkaat tähdet kavereinaan. Ei muita valoja ei muita ääniä vain se hetki, niin mitäpä siinä enää... Kuun "täyteläisyys" - täyteläisyys - elämäniloa on.

Ma 3.12.2018 Tarinoita 1. 

Olipa kerran tyttö, joka kulki metsässä, jossa oli kauniita kukkaisniittyjä kesäisen lämmön niitä helliessä. Tyttä katsoi kauas  ja kauan tuota luonnon loistoa. Oli vain hiljaa ajattelematta yhtään mitään. Tuo kauneus ja hiljaisuus sai tytön sisäisen äänen heräämään unestaan. Tyttö tunsi ja koki että tuo oli jotain hänessä olevaa sanoikuvaamatonta iloa ja siitä hän... Olkoon jokainen hetki mahdollisuus kokea syvä rauha ja ilo.

Ti 4.12.2018 Tarinoita 2. 

Olipa  kerran pieni poika, joka oli lähtenyt omalle seikkailuretkelle aivan yksin. Hän kulki ja kulki syvälle metsään kauan ja kauan. Matka taittui innokkaasti niin että hän ei  huomannut ajan kulua eikä että oli tulllut aivan tuntemattomille alueille. Hän havahtui ajtuksistaan.  Poika ei kuitenkaan pelännyt tilannetta vaan muisti että maltilla ja ajtuksella tästä selvitään. Näin oli viisas paappa häntä opettanut. Luottamus elämään on ... Olkoon jokainen hetki mahdollisuus kokea syvä rauha ja ilo. 

Ke 5.12.2018 Tarinoita 3. 

Olipa kerran tyttö ja poika, jotka menivät Metsälammelle uimaan. Sinne johti kapea  pieni polku yli harjanteiden ja soiden. Ranta oli luoonn hiekka dyyni eli hyvä uimapaikka. Molemmat olivat hyväiä uimaan ja aikaisemmin käyneet vanhempien kanssa siellä. retkellä. Nyt oli hieman jännittävää lähteä kahden. Matka sujui hyvin, mutta paluumatkalla kukkulalle noustessa he huomasivat että alhaalla oli karhu. Molemmat hieman säpsähtivät, mutta he luottivat karhun jatkavan matkaansa ja niinhän siinä kävi, joten... Olkoon jokainen hetki mahdollisuus kokea syvä rauha ja ilo.

To 6.12.2018 Tarinoita 4. 

Metsä kutsui nuorta miestä rekelle tuonne kaukaisille vaaroille laajoille korkeuksille ja Metsälammelle. Aikansa tallusteltuaan vastaan tuli reipas erä retkeilijän näköinen ja oloinen nuori naishenkilö. Molempien ilme kirkastui heidän katseensa kohdattuaan. Siinä oli jotain joka kosketti molempia. Kuin samanakaisesti he kysyivät toisiltaan - minne matka? Heillä oli vain eri reitti tuolle Metsälammelle. Niinpä nuori mies liittyi naisen seuraan matkaseuraksi. Näin yllättävästi elämä johdattaa ja... Olkoon jokainen hetki mahdollisuus kokea syvä rauha ja ilo. 

Pe 7.12.2018 Tarinoita 5. 

Metsälammelle saapui kerran nuori seurusteleva pariskunta. He olivat tulleet jo pitkän matkan omalla luontoretkellään. Ilta aurinko laski jo lähelle metsän rajaa, mutta oli yllättävän lämmintä mieluista säätä tuota. Väsyneenä he kasasivat telttaansa ja laittoivat ruokaa nuotiopaikassa. Kunnes toinen väsymyksen ja hiljaisien hetkien kesken kaiken huuhdahdi. Hei katso miten nuo valonsäteet loistavat lammen pinnasta. Tuo valoilmiö herätti heidät taas tähän hetkeen ja... Olkoon jokainen hetki mahdollisuus kokea syvä rauha ja ilo.

La 8.12.2018 Tarinoita 6. 

Olipa kerran pariskunta joka oli jo poikkeuksellisesti lähtenyt retkelle kesäkuun aamulla ennen auringon nousua. Juuri kun he saapuivat Metsälammen rantaan alkoi aurinko nousta metsän rajan yläpuolelle. Se jo kajasti lammen pintaan ja sai tuon pariskunnan muistelemaan miten he jo nuorena täällä käydessään kiinnittivät huomion tähän kauniiseen luontoon ja valon tuomaan iloon. Kuin yhdestä suusta he sanoivat samanaikaisesti, tämä on yhtä ihanaa kuin silloin nuorena ja tajusivat että...  Olkoon jokainen hetki mahdollisuus kokea syvä rauha ja ilo.

Su 9.12.2018 Tarinoita 7. 

Itseään jo vanhuksiksi kutsuva pariskunta saapui keskipäivän aikaan Metsälammen rannalle. Heillä oli mukanaan vain kevyet päivä eväät. He istuivat jo hyvin tutuksi tulleelle puun rungon päälle lammen rannassa ja huokailivat. Ei tuo kunto enää ole lähellekään mitä vähän nuorempana oli. Niinpä niin, mutta yhtölailla elämän matkamme tuoma kokemus ja sen ymmärtäminen on ollut ainutkertainen sanoi toinen. Niin tämä matkamme on opettanut paljon joten...  Olkoon jokainen hetki mahdollisuus kokea syvä rauha ja ilo. 

Ma 10.12.2018 Joulu 1. 

Kun joulukuu on jo hyvässä vauhdissa on joulu aivan ovella. Tämä aika lasten odotusten - aika kaikkien mielissä jotenkin se joulu on. Tulee se aikuisemmalla lapsuudesta sen juuret tai tämän hetken arki- perhe kuvio luo sille puitteet. Nuo puitteet, jossa normaalin arjen lisäksi pyörii Joulun tuomat vaateet valmisteleluineen tai erilaisten tapahtumien merkeissä. Onko tuo lisä ilo vai rastite?!... Jouluilo olkoon kaikkien mielessä.

Ti  11.12.2018 Joulu 2. 

On joulu tarina syvimmiltään sama, mutta kaikki mitä nykyaika tuo mukanaan uutta on muuttunut ja muuttuvainen. Se on yhtälailla kaikessa elämässä, jossa ajanjaksojen syklien tuovata aina uutta ja muuttuvaisuutta elämään. Niin joulun läheisyyden ajankohdassa jossa nyt mennään vaalitaan vielä perineitä, mutta toiminta kulttuuri ja ihan kaikki on aina muutoksen keskiössä. Niin miten tuo muutos haastaa meitä?!... Jouluilo olkoon kaikkien mielessä.

Ke 12.12.2018 Joulu 3. 

Koulun syyslukukauden loppusuora on meneillään ja ae on hyvin tärkeä opiskelijoille. Mikä oli syysjakson saldo ja tuleva joulunajan vapauden odotus. Tuo vapaus tuo mahdollisuuksia kaikille. Sen myös täyttää aika lailla rutiinit ja vain osin jo levollinen oleminen. Tuosta olemisesta tänä kiireisenä aikana johon on päädytty - johon on itse rakennettu "kiire tai työteliäs" olotila. Tarvitseeko tuon kiireen tunnun tai kaikkien projektien tuntua kiireeltä?!... Jouluilo olkoon kaikkien mielessä. To 13.12.2018 Joulu 4. On aika odottava ja touhukas kuin tonttulassa konsanaan. Mutta välistä tää arkinen touhumme tuntuu ja on kuin sanan varsinaisessa "tonttuilu mielessä" yhtä hullun myllyltä. On tärkeitä mutta myös vähemmän tärkeitä hoidettavia asioita ja vieläpä niitäkin jotka olis joutanut heittää romukoppaan. Siihen kun lisätään jossain määrin Joulun tarpeelliset asiat ja yhtälailla tarpeettomat hössötykset. Voisiko jouluajan odotus ja toiminta olla rennosti toimiva?!... Jouluilo olkoon kaikkien mielessä.

Pe 14.12.2018 Joulu 5. 

Kun joulu lähestyy on monenlaisia asioita ilmassa odottämassä toimintaa tai vastauksia. Miten monta erilaista asiaa kuuluu vaikka joulun perinteiden valvomiseen. Monet perinteet ovat tosi vanhoja ja aiheellisia pitää mukana. Kun taas on aika uus joten on tilaa uusillekin asioille joulun - joulun jossa arkemme pyörii kohti h-hetkeä. On aika siis uus joten... Jouluilo olkoon kaikkien mielessä.

La 15.12.2018 Joulu 6. 

Jouluun liittyy matkustamista mennään suvun puitteissa perinteisesti vaikka kotijuurille. Mutta merkittävä on varata valmis joulupaketti joko aivan pohjoisesta tai sitten lähdetään etelän lämpimiin. On se matkan kohde mikä tahansa joulusta tulee siten erilainen mitä se olisi kotiympyröissä. Niinpä niin matka jonnekin tuo uutta ilmettä ja mahdollisuuksia, joten... Jouluilo olkoon kaikkien mielessä.

Su 16.12.2018 Joulu 7. 

On oikea joulun tarina tuo Jeesus lapsen syntymä. Syntymä tarina elämän rakkauden - rakkauden korkeimman. On uskomus tai uskontojen tuo korkein johtotähti elämän - on se jokaisen oma kokemus - kokemus ymmärryksen joka jokaisella oma on. Tuota kokemusta ei kukaan voi kyseenalaistaa - on se kokemus rakkauden. Niin joulun aika sitä tuo ja... Jouluilo olkoon kaikkien mielessä.

Ma 17.12.2018 Aika arjen 1. 

On näin isompien juhlapyhien alla arki hieman erilainen. Kaikki valtakunnassa olevat perustoimintojen pyörittäminen ei juurikaan muutu. Mutta kaikki mitä silmämme - korvamme aistimme havaitsevat odottavasti ja itse juhlan aikana muokkaavat arjen olemusta milloin minkäkin verran. Tuo arki saa siten ulkoista kuorrutusta olemukseensa ja tunne arjen perusasioissa saa uuden sävyn. Niin huomata että arki voi olla... Arvostus ja oleminen arjessa olkoon myös juhlavaa. 

Ti 18.12.2018 Aika arjen 2. 

Tuo arjen leima useasti on hyvin arkinen. Tuo mielikuva voi olla jopa raastavan kovaa tai vain kepeää tuule liplatusta. Mielikuva joka on muodostunut noista meidän perus olemisesta ja tekemisestä vaikuttaa mielenkautta taas kaikkeen muuhunkin. Onko tuo mielikuva minkälainen riippuu siitä miten paljon olemme tätä hetkeä rakentaneet menneistä toiminnoista tai kokemuksista. Ja arkihan voi muuttua kun me mielessämme... Arvostus ja oleminen arjessa olkoon myös juhlavaa.

Ke 19.12.2018 Aika arjen 3. 

On aika arjen joka tuntemukseltaan voi olla meille jokaiselle aivan erilainen. Toisille se on kuin juhlaa ja toisille hyvin haastavan arjellisen tuskaa. Arjen jälkeen odotetaan vapaata joko työstä vapaata, lomaa tai tms. Tuo odotus tuntuu välistä pitkäveteiseltä ja pitkältä. Olemme kadottaneet sen ja tylsyys tai kivemman jutun odottaminen vie huomion. Mutta miksi antaisimme elämän valua tiimalasistamme olematta... Arvostus ja oleminen arjessa olkoon myös juhlavaa.

To 20.12.2018 Aika arjen 4. 

Kova työ ja isot haasteet sekä vaikeudet ne määrittelevät mielikuvaamme arjesta. Nuo asiat ovat syvälle juurtuneita aikaisemmista ajoista sukupolvien takaa. Niille on luotu arvostus ja ne määrittelevät vielä taustalla millaiseksi arjen tulisi olla. Ja sitten kuin vapaa ja juhla tulisi pelastamaan tuon kovan arjen. Nuo pitkälti tiedosttamattomat ohjaavat ajatukset ja tunteet ohjaavat meitä vieläkin. Mutta uusi ajatus voi olla toinen, jolloin... Arvostus ja oleminen arjessa olkoon myös juhlavaa.

Pe 21.12.2018 Aika arjen 5. 

Arki muissa eri kulttureissa on varsin erilainen. On sivistyneitä  maita tai aivan kehitysmaita, joissa jo pelkästään tuo elämän tilanne on jo niin erilainen, että arki on aivan toinen. Emme sitä osaa edes hahmottaa millaista se voi olla. Mitä on esim. Intiassa niillä kehittymättämillä alueilla tai Afrikassa? Se on aivan jotain muuta. Vähintä mitä voimme antaa maailmalle - antaa huomaivaisia rakkauden ajatuksia vaikka emme voi ymmärtää, jolloin... Arvostus ja oleminen arjessa olkoon myös juhlavaa.

La 22.12.2018 Aika arjen 6. 

On vuoden pimein aika joka omalta osalta jo muuttaa arjen toimintaa ja kokemusta. Nyt tosin on käytännössä koko maassa lunta joka valoa antaa tuohon pimeyteen. Valon määrä alkaa sitten kukonaskelin lisääntyä, joten tulee aika jolloin taas valoa on ja sitä jatkuu selvästi tuonne lokakuulle asti. Niin arjen pyöritys näin joulun alla tuo haastetta, mutta muuttokoon nytkin menot saataviksi, jolloin... Arvostus ja oleminen arjessa olkoon myös juhlavaa.

Su 23.12.2018 Aika arjen 7. 

On tärkeää huomata miten arjen hetket seuraavat toinen toistaan. Niiden lävitse mennään tai suorastaan sujahdetaan. Mutta huomaamatta olemme siinä putkessa, joka vie meitä päivästä toiseen. Kylläkin ihan hyvin, mutta tuosta putkesta tulee hieman tai enemmän itsetarkoitus, josta muodostuu meidän identiteettimme ja arvostuksemme. Mutta kun huomaamme tietoisuudella että voin pysäyttää tuo putken sekä... Arvostus ja oleminen arjessa olkoon myös juhlavaa.

Ma 24.12.2018 On aika sanan 1. 

Sanat nuo kertovat tarinoita perä perää lauseita rakentaen. Nuo lauseet taasen aiheen esille tuovat ja mahdollisuuden tarinan toiselle välittää. Sanat nuo tärkeät viestin kertoa näin voivat. Viesti olla voi - olla muotoinen - muotoinen toisen ja toisen. Kertoa tarinansa kuulijalle. Hei sanat kertokaa tarinaa... Elämän rikkaus on nuo sanat lailla sateenkaaren värien.

Ti 25.12.2018 Aika sanan 2. 

Aika Joulun kertoo sanojen muodossa tarinaansa sen syvimmän olemuksen tarinaa todellista sen tarkoituksesta. Sanat kertoo myös joulussa asuvan kaikenlaisen olemisen ja yhteisten tapahtumien tarinaa. Tarinaa kullakin tahollaan ja omanlaista. Sanat nuo siis hyvin tarpeellisia on vaikka näyttämällä tunteita kehonkielellä monella myös ilmaista asiat nuo. Siis sana haltuun ja kertomaan tarinoita hetkessä tässä niin...  Elämän rikkaus on nuo sanat lailla sateenkaaren värien.

Ke 26.12.2018 Aika sanan 3. 

Sanojen kertomaa jo muinaisista ajoista välittyy meille tähän päivään. Kertomukset kertovat miten erilaista on aika mennyt ollut. Siksipä aika tää kertoo taas myöhemmille ajoille sanojen omia tarinoitaan. Näin tämä lineaarinen aika kulkee. Mutta kun todellisuus on ajaton ikuinen ei ajalla ole silloin merkitystä. Ja meidän henkinen jatkumomme niin ikuista on kuin ajaton tuo. Siinä kasvun paikka tähän hetkeen, joten... Elämän rikkaus on nuo sanat lailla sateenkaaren värien.

To 27.12.2018 Aika sanan 4. 

Sanat paljon kertovat ja paljon jättävät kertomatta. On molempiin suuntiin päivittäisessä viestisnässämme, että missä riittävästi sanat riittävät kertomaan tilanteiden kommunnikoinnin. Mutta paljon on tilateita joissa jää sanojen ulkopuolelle asioita mitä haluttaisiin kertoen ilmaista ja sanoa. Sanoma ei kohtaa toisen aaltopituutta tai sanat eivät yksinkertaisesti riitä ilmaisemaan asioita noita. Siispä otetaan avuksi kaikki muutkin ilmaisu muodot, niin...  Elämän rikkaus on nuo sanat lailla sateenkaaren värien.

Pe 28.12.2018 Aika sanan 5. 

Niin sanojen rajallisuutta kuvaa sanonta "valokuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa". Tuo rajallisuus on luonnollista, mutta sanojen viestintä eri kielillä - viestintä kieliä kun on niin valtavasti aina tuonne "kiinan sanastoon" ei se ole kovinkaan helppoa tulla ymmärretyksi. Vaikka olisi kielen taitaja kun on samassa maassa eri murteita tai painotuksia. Mutta seuraamalla ja olemalla oikeasti kuulolla noissa vaikeimmissakin kielen haasteissa päästään jonkin tasoiseen ymmärrykseen. Niin rohkeasti hypätään sanojen maailmaan niin...  Elämän rikkaus on nuo sanat lailla sateenkaaren värien.

La 29.12.2018 Aika sanan 6. 

Sanat joilla on elämän kannalta syvempi tarkoitus ovat eräällä lailla varovaisessa käytössä. Taas sanat jotka ovat ja niitä tarvitaan päivittäisessä toiminnassa ovat toistuvia ja toistuvia. On myös sanoja joita signahtelee joilla ei ole käytännössä mitään tarpeellisen toiminnan kannalta merkitystä. Ne silti ovat kuitenkin eräänlaisia tilanteen vapauttavia tai tunteiden esittämis muotoja. Niin sanat kuitenkin ovat hyvä apuvälineitä, joten...  Elämän rikkaus on nuo sanat lailla sateenkaaren värien.

Su 30.12.2018 Aika sanan 7.

 On lopulta sanojen taika aika monenmoinen - on niiden apu merkittävä - on niiden sisältö rajaton. Tuo rajattomuus on hyvä huomata - huomata tietoistaa itselle. Ilmaisemme sen jälkeen itseämme ja tilanteita sanojen rikkauksilla sekä niiden syvällisten viestien muodossa. Kaikki tuo sanojen vuorovaikutus on tätä hetkeä - hetkeä kehittyvää. Kehitys ei sanojen osalta pysähdy koskaan, joten se on meille... Elämän rikkaus on nuo sanat lailla sateenkaaren värien.

Ma 31.12.2018 Uusi vuosi 1. 

On se aika jolloin vuosi vaihtuu ja siihen liittyy paljon enemmän asioita kuin vain vaihtuisi yksi päivä vuodesta. Odotukset uudelle vuodelle ovat aina paremmasta kuin edellinen. Se on luonnollista mennä eteenpäin, joten vuoden vaihtuminen on yksi hyvä ponnistuslauta saada aikaan kehitystä tai muutosta. Vuodenvaihde tuo erilaisia juttuja tietoisuuteen arkea paremmin. Siispä hyödynnetään tuo tietoisuus, jolloin... Etsi uudelle vuodelle sisäistä rauhaa ja tyyneyttä!

Uusimmat kommentit

05.12 | 06:22

Heips! Niin se elämä kuljettaa ja tuo eteemme asioita sekä tunteita että kokemuksia. Elämästä jossa on arki ja juhla samaan aikaa sekä matka itseemme että sen sisimmän aitouden kohtaamiseen. Kiittäen!

04.12 | 19:21

Wautsi! On todellakin tajunnan räjäyttävät sivut! Huokuu täälläkin sinun (ja myös Arjan) tasapaino, ilo, rauha, hyvä olo, hyväksyntä ja energia! Kiitos ajatusten jakamisesta!

Jaa tämä sivu