2017 osat 4>>>1 ja vuoden 2014 Blogit (viimeisin ensimmäisenä)

17. helmi, 2017 Osa IV reagoi ja tunne

Kun olet huomannut antaa aikaa itsellesi edes pieniä tuokioita. Pääset kiinni tunne ja reagoi yhtälöön. Tietoinen hengittämisen kautta avaat toisen oven. Annat vain vähitellen sisäisen oravanpyörän ajoittain hiljentyä. Ja olla hyväksyvä sekä antaa pakottamatta mielen päällä pyörivien tarpeellisten ja tarpeettomien asioiden vyyhdin hävitä taustalle. Näitä mielen hallinta asioita on internetti ja kirjat täynnä - hyvä niin. Mutta "katsomalla" täysin avoimesti ja vapaamuotoisesti taakse kaikkien järjellisten systeemien edes pienen hetken. Huomaat että hiljaisuus voi olla hyvin energinen ja täysi. Voit ymmärtää ettei sinun tarvitse hallita tilannetta vaan oivallat olevasi - olevan oikeasti tässä hetkessä. Katso kun lähdet liikkeelle samoin muita kohtaamisiasi ihmisiä ja näe viivähdyksen hetken heidän todellisuus samoin kuin koit itsesi äsken. Se on hyvin rakastettava lähestyminen meitä kaikkia kohtaan. Tunne ja reagoi - iloitse jutusta tästä.

18. tammi, 2017 Osa III reagoi ja tunne

Haluaisitko löytää hengityksesi avulla paremmin itsesi erilaisissa arjen tilanteissa. Vaikka kiirettä pukkaa ja tunteet on pinnassa se on hyvin mahdollista. Yksitie tietoisuuteen eli tähän hetkeen on opetella ns. käytännön rullaava hengitys, jossa käytetään palleaa, kylkikaaria ja keuhkojen yläosaa sekä puhalletaan myös keuhkot tyhjäksi asti - kiirrettömästi. Älkäämme tehkö tätä liian vaikeaksi eikä miksikään uskonnoksi että sen täytyy olla juuri näin. Mutta peruselementit ei muuksi muutu ja ne voi joko paremmin osata tai sitten ei. Kukaan ei luonnostaan nykymenossa enää osaa hengittää luonnolisen tehokkaasti. On pihinää - ähinää - ahdistusta jne. mutta niin ei tarvitse olla. Aloittakaaamme vaikka siintä että annamme helposti hengityksen kulke nenän kautta sisään ja suun kautta ulos - älä tee sitä vaan nauti ja anna sen tapahtua pitkään / hartaasti. Hengitellään!

17. tammi, 2017 Osa II reagoi ja tunne

Kaikessa kiireessä hengitämme hyvin pinnallisesti. Välistä puhkumme, pakahtumme, ahdistumme josta rakennamme mieleemme hyvin tiheää stressikäyrää tiedostamatta. Niinpä monessa tiukassa tilanteessa saatamme tehdä voimakkaan syvähengityksen saadaksemme otteen tilanteesta hyvinkin vaistomaisesti. Hengitys on kuitenkin se elementti jota me tarvitsemme joka hetki. Saadaan siis happea kehoon ja pilkettä silmäkulmaan. Tilannetta voi parantaa tekemällä tietoisesti hengitys harjoituksia esim. silloin kuin siihen on meillä parhaiten aikaa. Ja ajanmyötä kun sen merkityksen löytää on se helppo sisältää arkeen jonkun tietyn muun tärkeän asian yhteyteen. Tietoa hyvistä hengitys harjoituksista löytyy netistä aika lailla. Mutta älä tee siintä vaikeaa vaan ala jo luonnostaan tietoistaa hengistystäsi ja sen mahdollisuuksia sinun hyvinvointiisi.

9. tammi, 2017 Osa I reagoi kehon tuntemuksiin ja viesteihin

Välitön reagointi erilaisiin tuntemuksiin mitä kehon viestit sinulle yrittää kertoa. On aina hyvin todennäköistä että käy ennakkoon häivähdys ja tunne että nyt tuolla jokin on erilailla - miksi se tuntuu tuolta - mikähän siellä on?! Menee aikaa ja yks kaks jossakin vihlaisee joka saa aikaan jonkilaisen suoja krampin!? Ja tarkemmin muistaenkin se oli silloin aikaisemmin ollut se ensioireen paikka, joka reagoi nyt voimakkaammin.

Siksi totu aamuisin kuulostelemaan kun heräilet ja alat liikutella raajojasi - haukottele - kiskottele - mutustele - hei missä mennään.

Yön jäljiltä olet hieman varikolla ja etkä ole vielä turuttanut kohteita, aisteja tai yleisesti huomaat että tarviit liikettä lähteäksi liikkeelle kunnolla. Ota samalla valmiiksi se iloinen sisäinen "virne" mukaasi ylösnoustessasi.

Ja kun katsot peiliin niin sieltä se ensi vaikutelman lävitse pilkistääkin "virne" joka saa sinut hymyilemään ja hymähtelemään. Olet voittanut ensimmäisen niskalenkin itsestäsi ja päiväsi alkaa hymyillä heti aamusta alkaen.

Kun varaat hieman aikaa aina päivän hektisyyden lomaan kuulostele missä mennään!? Olet nyt jo saanut kokojoukon infoa itsestäsi.

Siirrät sen tiedon korjaavasti - innostuneesti - oivaltaen arkisiin tai muihin liikkeellä olo hetkiin.

Kun et jotain syystä koe tai näe asioihin yhteyttä, jotka tuntuvat kropassa tai ovat mielen päällä. Niin kysy ja keskustele asiantuntijan kanssa tai keskustele kaverin kanssa.

Tärkeää on oppia jo hyvissä ajoissa reagoimaan ja toimivaan HETI tilanteeseen tarvittavalla tavalla. Siten PÄÄSSET VÄHEMMÄLLÄ OLE VOITTAJA.

23. joulu, 2014 Joulun ja uuden vuoden tervehdys sekä joulun tarina

Kalastajan joulun tarina

Joulun tarina se on eräästä kalastajasta. Oli ollut aika viimakkaita päiviä aivan joulukuun alusta alkaen. Kalastaja oli asunut omalla saarellaan tuolla Ahvenanmaan kupeella vuosikymmeniä. Tänäänkin tuli aivan vaakasuorassa veden sekaista räntää. Aikaisemmin oli poikkeavasti satanut jo 30 cm uutta uutukaista lunta, jollaista kalastaja ei ollut aikaisemmin kokenut.

Aamuisin kalastaja lähti yleensä aamu seitsemältä koiransa kanssa ulos valmistelemaan merelle lähtöä varten kaikki rensselit kuntoon. Niin tänäkin aamuna kalenterin näyttäessä joulukuun 19 päivää. Mutta tänään oli jotenkin kalastajalla hieman outo tunne tosin hyvin levollinen. Touhun keskellä kalastajan ajatus pysähtyi miettimään tuon oudon mutta niin miellyttävän tunteen taustaa alkuperää. Mitä tämä tarkoitti, koska hänen vaistonsa oli aina kertonut, että jotain oli tapahtumassa. Hän unohti tuon tunteen ja touhusi aamu askareitaan hyvin normaalisti.

Mutta kun hän tuli laivalleen oli siellä käynyt pienoinen katastrofi. Nimittäin yöllinen myrsky oli rikkonut laivaa sen verran että korjaamiseen menisi pari päivää. Kalastaja totesi levollisesti itselleen ja koiralle ettei tässä auta muu kuin hakea työvälineet ja alkaa korjata laivaa. Alkoihin tuo myrsky hellittää jo melkoisesti. Mutta tuo tunne ei vieläkään kadonnut vaikka olisi voinut luulla että tuosta laivan vauriosta se vaan johtui. Kalastajan oltua pari tuntia korjauspuuhissa alkoi näkyä kaukaa pienehkö laiva. Kalastaja ajatteli että kun ei täällä yleensä liiku vastaavanlaisia laivoja juurikaan, että mikäs tämä nyt oli. Koirakin hieman levottomasti liikuskeli mutta oli kuitenkin iloisen tuntuinen, koska heilutteli häntäänsä.

Laivan rantaututtua siihen lähelle noin parinsadan metrin päähän, jossa olikin hyvä poukama sen kokoiselle laivalle. Kalastajan tunne senkun vain vahvistui että mitäs nyt. Sieltä tuli ulos iloista porukkaa noin kymmenen henkeä ja heillä oli aika paljon kantamuksia mukanaan näin kauempaa katsottuna. Jotakin tuttua siinä porukassa oli. He pitivät iloista puheen solinaa yllä tullessaan kohti kalastajaa, jossa hän korjaili laivaansa myrskyn läljiltä. Hän oli tunnistavinaan jo kauempaa että yksi miehistä oli hänen kotikylältään lähtöisin oleva lapsuuden ystävä Martti. Hänen kanssaan he pojan vesseleinä olivat kerenneet kokea kaikenlaista, kuten pojat siihen aikaa noin 50 vuotta sitten touhusivat. Koulun jälkeen kalastaja oli halunnut alkaa kalastajaksi. Ja sitä kautta hän oli jo 30 vuotta sitten muuttanut omalle saarelleen ja elänyt varsin onnellista sekä työn täyteistä elämää. Ja olihan ryhmässä monia muitakin tuttuja kuten niin aivan ihana Laura yhtä vuotta alemmalta luokalta.

Kaikki tultuaan kalastajan veneen luo avasi Martti suunsa ja kertoi mitä kuului mantereelle. Ja he olivat jo pitemmän aikaa suunnitelleet tulevansa katsomaan kalastajaa ja tuomaan saarelle joulun tervehdystä. Enäähän oli vain muutama yö jouluun. Kalastaja jonka nimi oli muuten Jussi ilahtui suuresti tästä ystävien saapumisesta. Ryhmä oli varsin toimelias tosin olivathan he tämän reissun hyvin suunnitelleet.

Martin johdolla muutama jäi auttamaan Jussia laivan korjauksessa ja muut menivät laittamaan kalastajan torppaa joulukuntoon. Talohan oli aika iso yhdelle miehelle asuttavaksi, joten siinä riittikin muutamaksi tunniksi siivoamista ja joulu tunnelman rakentamiseksi. Pitihän sitä kaikenlaisin jouluisin ”asustein” koristaa. Myös laivan korjaus alkoi sujua ripeästi. Martti kertoi samalla monta tarinaa mitkä olivat tämän ryhmän retken idea ja toteutus tulla yllättämään Jussia hänen omalla maaperällään.

Iltapäivänä aurinkokin tuli esiin, kuin juhlistaakseen tätä hienoa jouluun valmistelemaa tapahtumaa. Auringon alkaessa jo laskeutua oli kalastajan torppa ja laiva kunnossa. Kaikki kokoontuivat ruokapöydän ääreen, jossa oli hyvin jouluisia herkkuja. Jussi oli silminnähden liikuttunut ja halusi kiittää ystäviään tästä hienosta auttamisen ja ystävien rakkaudella valmistamasta joulu ateriasta.

Laura käytti puhevuoron, jossa kertoi lyhyesti oman tarinansa mistä tähän on tultu. Lauran vastoinkäymiset olivat häntä opettaneet miten tärkeää auttaa, antaa anteeksi ja rakastaa lämmöllä kaikkia ihmisiä. Laura päätti tarinansa olkoon joulumme sen alkuperäisessä tarkoituksessaan meille viitteksi ympäri vuoden aivan kuten joulu ois ainainen.

Illan mittaan kaikki kävivät lepäämään olihan Jussin torpassa lämmintä ja lattia tilaa. Jussi itsekseen hiljakseen kiitti auttajiaan ja heidän välittämästä joulu sanomasta. Olkoon rakkaus johtotähtemme tässä arkisessa arjessa. Eihän arki sulje pois henkisyyttä joka meidän todellisuutemme on. Kiitos!

18. joulu, 2014 Tästä alkaa käytännön läheinen bloki juttusarja

Kun kohtaat käytännön arjessa haasteita pieniä tai isoja. Miten reagoit käytännön arjessa? Miten - fyysisissä tai henkisissä ylä-alamäissä - stressissä - ilossa-surussa... Mistä !? Miksi ne reaktiot tulevat ja muotoutuvat tietynlaisiksi!? Onko se helpompi fyysinen toimenpide kuin joku muu tilanne. Kuten esim. vaihdan autoon renkaan rikkoutuneen tilalle. Ollessa kaukana syrjäseudulla - pimeässä - märässä räntäsateessa - yöllä - juuri kun se sattui loppui puhelimesta virta jne. Miten mieli käyttäytyy - miksi, miksi, ei olisi pitänyt lähteä... Vai onko helpompaa vain jos on tullut isohko rahallinen tappio jostakin - muuten ok. Entä kun oli niin hyvin asiat ja kun tuo toinen yks-kaks kiukustui syytti sinua siitä ja siitä!? Entä jos olet onnensa kukkuloilla tasapainoisesti - miten koet - miksi koet niin!? Vai onko vain tavallisia asioita vähän helpompia tai vaikeampia!? Mitenkä nämä sitten liittyvät ohessa olevaan kuvaan ja aiheen otsikkoon. Tiedän kyllä jotain eli omasta mielestä paljon, mutta tiedänkö kuitenkaan mitään. Seuraamalla uteliaasti alkavaa juttusarjaa - sinä saatat tietää - oivaltaa paljonkin. Ihanasti odotellen mitä seuraavaksi!?

20. marras, 2014 Nyt tiedän

Tänä aamuna nousi intuitiusti pintaan mitä ja miten haluan näillä kotisivuillani kertoa asioista. Olin luonut vahvan ennakkoluulon siitä kynnyksestä mitä voin laittaa ja mitä ihmiset haluavat lukea tai katsoa sivuilta. Mutta nyt päätin murtaa omat pelko muurini, itsetunto - ego ajattelun esteet pois tieltä tekstien ja kuvien. Joten toivottavasti saat vaikka näistä sivuista itsellesi lisää kiinnekohtia ja iloa elämään >>>

Uusimmat kommentit

05.12 | 06:22

Heips! Niin se elämä kuljettaa ja tuo eteemme asioita sekä tunteita että kokemuksia. Elämästä jossa on arki ja juhla samaan aikaa sekä matka itseemme että sen sisimmän aitouden kohtaamiseen. Kiittäen!

04.12 | 19:21

Wautsi! On todellakin tajunnan räjäyttävät sivut! Huokuu täälläkin sinun (ja myös Arjan) tasapaino, ilo, rauha, hyvä olo, hyväksyntä ja energia! Kiitos ajatusten jakamisesta!

Jaa tämä sivu